banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 16:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 373 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 19:33 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Danas sam odradio onaj alergo-test, konacno, i ispalo mi je da sam alergican na sve vrste polena, a posebno na trave.
Doktor mi prepisao neki lijek pod imenom Aerius da koristim, traje 10 dana, svaki dan po jedna tableta.
Je li neko koristio to i je li pomoglo?
Azdajice, kako ti sa alergijama, trenutno?
Mene je malo od nedjelje opet pocelo hvatati (vjerovatno jer sam bio u prirodi :) ), pa zato danas otidjoh da vidim sta cu sa tim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2007, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
dobro dosao u klub :( i ja sam danas bila kod doktora,ambrozija vec divlja,a ja prvi put ove godine imam jezive kozne reakcije cim je koncentracija alergena veca a jos ako preskocim terapiju...meni trenutno samo galitifen pomaze a sve te varijacije loratadina su preblage za mene
budi uporan u lijecenju,izbjegavaj max alergene,tj zaboravi na kafe i setnje kraj vrbasa,dobre kapi za oci,nos i pune dzepovi maramica u nesto sto ce biti dio tebe :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 09:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
aerius...ODLICAN LIJEK! nijedan drugi mi nije pomogao...nimalo...ovaj uzmem jednom sedmicno...i miran.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 09:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ove godine sam pricao sa dosta ljudi koji nikad anisu imali alergiju, ali zbog ovako nebuloznog vremena na prelazu zima/proljece/ljeto, dobili su simptome u vidu nocnog kaslja. I sam sam nekih nedelju dana, oko 10 navece pocinjao da kasljem, samo iritira grlo, i kah kah, nekad po 5 min ne mogu prestati :-?
Srecom, trajalo je tih nedelju dana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 10:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2007, 14:58
Shekara je napisao:
aerius...ODLICAN LIJEK! nijedan drugi mi nije pomogao...nimalo...ovaj uzmem jednom sedmicno...i miran.

E morat ću ovaj probati...

Ove god nema šta nisam pila,samo da mi bude lakše...

Ima 3 godine sam laergična na pelud,i iz godine u godinu je gore...

Sad će ona opet početi... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 17:17 
Veteran
Veteran

drhtava... je napisao:
Shekara je napisao:

imas sirup i tabletice aerius...ne znam zasto, ali tabletice "drze" dosta duze.. ujutro kad trcim pored vrbasa, svakih par dana mi izadje neki osip po tijelu, svrbe me oci i tako to...kad uzimam tablete to se ne desi po 10+ dana, a sa sirupom svaki 2-3 dan vec hvata ponovo. iskreno se nadam da ce ti pomoci, jer znam koliko iritiraju te alergije -.-'

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 19:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Shekara je napisao:
drhtava... je napisao:
Shekara je napisao:

imas sirup i tabletice aerius...ne znam zasto, ali tabletice "drze" dosta duze.. ujutro kad trcim pored vrbasa, svakih par dana mi izadje neki osip po tijelu, svrbe me oci i tako to...kad uzimam tablete to se ne desi po 10+ dana, a sa sirupom svaki 2-3 dan vec hvata ponovo. iskreno se nadam da ce ti pomoci, jer znam koliko iritiraju te alergije -.-'

I ja sam nadam,jer pila sam neke čiji je učinak bio dosta kratak...pa neke od kojih m ise drama spavalo...

Glupa alrgija... :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 21:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
azdajica-ny je napisao:
budi uporan u lijecenju,izbjegavaj max alergene,tj zaboravi na kafe i setnje kraj vrbasa,dobre kapi za oci,nos i pune dzepovi maramica u nesto sto ce biti dio tebe :(

Nije kod mene to toliko strasno (jos :D ), ali cu nastojati da se pridrzavam ovog i onog sto je doktor rekao, da se ne bi pogorsalo kasnije. Zasad sam samo na svrabu nosa i crvenim ocima (+kihanju, koji je kao dodatak, naravno). Usput, da li to moze nestati samo od sebe? Cini mi se da je on nesto pominjao oko toga, sto bi bilo super da moze. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

good luck anyway,ja imam tezi oblik,alergijske astme+dermatitis(od ove godine :( )do 15.g sam svako proljece provodila u bolnici pa je naglo prestalo do 19. pa se opet vratilo,a sad svake godine sve gore i gore,znaci bez obzira gdje zivim,grad ,planina,more uvijek nadjem neke alergene koji mi smetaju,ali se trudim max da eliminisem alergene oko sebe i olaksam sebi zivot sto je ponekad veoma tesko(nema tepiha,zavjesa,setnjica po parkovima,gnjavaza sa socivima... ajd' dosta sam kukala :lol: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
FLASH je napisao:
Moja sezona je od aprila-maja, pa do septembra, isto alergija na polen. Nisam se testirao, ali sam osjetio znakove (kihanje, svrab u ocima, smrcanje...), i u to doba samo maramice + flonidan. Pocelo mi je od prosle godine.
Prije sam cuo za slucaj kad je osoba bila alergicna na vodu, pa je to bilo bas gadno. :-?

Ja sam jedna od srecnih kojoj nista ne smeta :), mogu dva mjeseca da zivim u ne usisanoj sobi i nista mi se nece desiti,zelim da vidim kolika mi je granica izdrzljivosti :lol: . Ali npr. moja koleginica sa posla je alergicna na sve i svasta, od kontaktnih alergija na metale i deterdzente pa do polena i ambrozije. Ovih dana upravo pocinje ambrozija da joj smeta. Jedino sto joj malo olaksava muke je Zyrtec (nema ga bas u svakoj apoteci, ali moze da se nadje), a Flonidan uopste ne. Tako da ako nekome ne pomaze Flonidan, moze da pokusa sa Zyrtecom. Nadam se da cemo nekome pomoci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 14:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Aerius...ima li kao nuspojavu pospanost?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 17:22 
Veteran
Veteran

mene samo prvi dan kad uzmem aerius omami...odspavam, kasnije dobro..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 17:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Shekara je napisao:
mene samo prvi dan kad uzmem aerius omami...odspavam, kasnije dobro..

Hvala...:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 13:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Maj 2006, 13:07
Ja sam alergicna na ujed komaraca i ima jedno godina da me nisu ujeli i jutros se budim pola noge u crvenim flekama a posto dojim nemogu uzimati antihistaminike pa sam namazala sinopenom ali to tako kratko djeluje ali mislim da se vise nesiri.Elem od pocetka avgusta moja skoro trogodisnja cerka ima zacepljen nos i neke prehlade pedijatrica nas uputi na alegro test i naravno pozitivan ali na grinje sve ostalo ili nula ili jedan + grinje 2+.Ja odem iza Boske ima ona prodavnica Tepih gdje prodaju raznu posteljinu i tu kupim antialergiski jastuk,jorgan,naddusek i jos sam porucila antialergiski dusek i za nju i za nasu bebicu ,a trgovka mi je rekla kad sam pitala za frotirne pokrivace da su dobri kad su novi ali vremenom se i u njih nasele a negdje na pocetku sam procitala da je frotir ok pa me interesuje gdje ste culi da je frotir ok i da li je stvarno ok jer nemogu djete pokrivati jorganom po vrucini niti carsafom jer je sad prilicno hladno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

prije svega izbaci tepih,teske zavjese,plisane igracke,sto cesce brisi prasinu,usisavaj krevet,pamucne posteljine i frotire koji se mogu otkuhavati a najbolje ih je susiti u susilici ,ja se od rodjenja patim sa jako ruznim alergijama(astmaticni napadi,dermatitis u sezoni...)tako da sam apsolvirala sve do sada :( sto se tice tih posteljina,jastuka...ja koristim one najobicnije filcane ali ih redovno perem,susim u susilici i sasvim su ok,najbitnija je spavaca soba jer dijete u komadu vise sati provede ali pokusaj na minimum svesti alergene po kuci,opet znaci tepisi i zavjese oni su smrt ali i namjestaj,igracke....

Vrh

Tema posta: Re: Alergije
PostPoslato: 30 Mar 2008, 00:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

otvorih sezonu,novi clanovi kluba,dobrodosli :)
evo moje muke pocele,kako se vi ove god borite s alergijama,jeste li otkrili kakve nove "droge"
da ne otvaram novu temu,ovih dana mi je par ljudi reklo,tj preporucilo biljnu apoteku Hilandar,je li neko koristio njihove proizvode?ja sam danas bila,ali kad sam vidjela lika koji radi,automatski sam imala zelju da izadjem iz radnje,poznajem ga iz vidjenja,ranije je radio u nekoj biljnoj apoteci na hanistu,danasga pitam za te preparate protiv alergije da mi objasni o cemu je rijec ili da mi da neki katalog ili sl,on na parce papira naskraba nesto,kao neke kapi,sirup i krema,cijena nije strasna ali mi je sve to nesto mutno,kao univerzalni lijekovi za sve i svasta,ali ako je neko vec koristio i ima efekta,probala bih i ja,vec mi je muka od same pomisli da prolazim proslogodisnju torturu ...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 12:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2003, 07:34
ja cutim i trpim, meni inace alergija pocinje nesto ranije, ali ranije i zavrsi (traje oko mjesec dana, a od toga 7 je bas gadno). najgore mi je ujutro, kad je suncan dan. odustao sam od svih vrsta terapija i sad samo svako jutro pojedem jednu kasiku domaceg meda od ljekovitih trava.
ranijih godina sam koristio neki sprej koji mi je cini mi se pomagao. zove se fliksonase (nisam siguran kako se pise). naspricas ujutro u nos, i ima efekat 24h.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2008, 19:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
Catalysed je napisao:
... i sad samo svako jutro pojedem jednu kasiku domaceg meda od ljekovitih trava...

extra, ali jos bolja stvar je sace, koje je potrebno zvakati sto duze (bar 10-tak min.) ... savrsen lek protiv alergija.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2008, 00:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa sad,bas i ne,zavisno od vrste alergena,kako samja alergicna na svasta nesto,ovih dana mi je bas kriticno zbog ovih promjena,med,propolis i sve na bazi meda mi jos vise pogorsaju stanje
:cry:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2008, 09:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Cutim i trpim ... dobro lazem, kukam bar na forumu ... :lol:
Ali svake godine je sve gore i gore ... Kihanje, svrab ociju, smrcanje ...
Za sada se kljukam Pressingom ( ne pomaze puno ) ili Flonidanom ... lijepo me omami ... Ne smijem za volan poslije njega ... :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 373 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]