banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2002, 18:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
a sta fali AB kulturi
od sumskog vooca... THE BEST OF ..;)
ne znam , meni se svidja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2002, 18:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Pa, moj problem sa AB kulturom su te sline. Odvratno. Možda je to inače sasvim prijatno piće, ali ja ga sigurno ne bi pio dok ga ne procijedim jednom-dvaput. :D Valjda se i vama nešto ogadilo nekad.

Sok od lubenice? Pa šta tu ima da se pravi? Vadiš košpe, i kad ih povadiš, ostane ti sok, manje-više.
Šta je njoj palo na pamet. cccc :D

Capy je takođe u redu. Fruktalovi (mislim na Fruk) su u redu, mada su mi nekako previše blagog ukusa.

Ej, a što su mene navukli da se od šumećih tableta c-vitamina može napraviti sok. Čak sam jednom probao šta ispadne kad razmutiš tabletu kalcijuma. Fuj. :D Mislim, to piće je ružno, a ako turiš tabletu u usta tek onda si se zeznuo. :D Nije mi jasan rezon ljudi koji su to pravili.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2002, 19:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Eto vidiš! Ne kontaju mene ljudi. Baš zato što bi se od lubenice lakše dobio sok nego od kruške recimo, što neko ne očisti glupe košpe i zapakuje taj sok u tetrapak, da ga ja mogu u decembru kupiti? :D

Citiraj:
...a ako turiš tabletu u usta tek onda si se zeznuo.

Nisi valjda??? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2002, 19:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nisam siguran da bi sok od lubenice bio lijep.
To je možda i razlog zašto ga ne prave.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Avg 2002, 20:01 
Veteran
Veteran

Avaj! :D ;)

Ništa, pakuj sebi sok. ;) Sad baš imaš materijala. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2002, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Kad malo razmislim, možda je i bolje što nema tog soka od lubenice, jer moj organizam sigurno ne bi izdržao tolike količine vode u toku cijele godine... :D
( Jeste skontali ovaj novi gel za tuširanje Palmolive sa mirisom lubenice? :lol: )

Još da napomenem da su mi oni multivitaminski sokići mnogo gadni, tu na prvo mjesto stavljam ACE. Bljak! Bljak! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2002, 08:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
Najgora je napisao:
( Jeste skontali ovaj novi gel za tuširanje Palmolive sa mirisom lubenice? :lol: )

Eh ..obozavammmmm taj gel za tusiranje :P

A sto se tice sokova.....mislim da domaci sokovi, bez kuhanja i bez konzervansa imaju prednost nad svim...
ZNam odakle su izscijedjeni d a je to prvokklasna vocka, kako je pravljeno...a ukus je fantastican ..znaci to su za mene brooj jedan sokici! :)
A sto s etice ostalih hemija .. ne preferiram(pogotovo oni sto s e pune crijevom u podrumskim prostorijama i onda se malo usprica CO2 tek da "prsce u nos"..a u sustini to je sami koncentrat)...bljakk

Od prirodnih sokova OK je..Fruktal,Next, Pago...

A ipak mislim da je voda broj 1 pice;) jer nista ne moze da ugasi zedj kao voda...a sad a koliko je cista i preradjena zavisi...
Msilim da BL ima solidnu hemijsku i bakteriolosku ispravnost vode.
Postoje neki filteri koji se stavljaju na cesmu i ti filteri ostranjuju navodnoo stetne primjese..medjutim mislim da ti filteri nisu bas naj...da je to jos jedan dobar nacin da se uzme novac od ljudi na primamljiv nacin. Jer filter oxidira i onda kazu ...kao vidite koliko ima u toj vodii Fe...to se kao talozi u org itd itd...
Medjutim, Fe iz vode se ne ostranjuje tako lako....tako da ta zuckasta boja tog filtera ne potice od tog taloga vjerovatno...
( Rosy je isla cak na predavanja iz Higijene i epidemiologije.. :D )

toliko..
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2002, 10:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Rosy je napisao:
A ipak mislim da je voda broj 1 pice

Slažem se :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2002, 11:21 
Veteran
Veteran

Ne znam jeste li imali priliku da pijete vodu iz nekog izvora. Ali ono, da je izvor negdje daleko od svega. Negdje na selu. Razlika je drastična. Ova gradska voda ima ukus, zasigurno. Znam da se redovno vrše testiranja vode. Ali, eto, baš sam vidio to testiranje na dnevniku pa me malo uzbunilo, jer ono crno je baš neprijatno izgledalo.
Drugo, i ovi što prave sokiće toče vodu iz pipe. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2003, 18:50 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Maj 2003, 11:16
Voda je zivot.
Testiranja se vrse i tu je sve ok.Ali dok voda dodje do potrosaca starim olovnim cijevima...Inace rijetko kad pijem ista osim vode i sta da kazem .Flasa voda kod nas je toliko skupa da je valjda samo u Japanu skuplja.Nema nam druge nego da se trujemo olovom ili da pijemo pivo .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2003, 14:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2003, 19:33
Voda iz vodovoda se stvarno MNOGO pokvarila. Ujedno te su cijevi stare cak i po 35-40 god. (bruka). Od mineralnih voda najbolja je Vitinka (sto jest, jest), Knjaz Milos i Donat Mg (mada ga je tesko naci ovdje).
Radenska je k'o plastika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2003, 00:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
ima gusti od lubenice......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2003, 10:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
flasirana voda - porez na budale :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2004, 17:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ko pije puno Radenske tri srca - ne moze da prca.

Potpis: Knjaz Milos

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2004, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
je li iko pio musku vodu Vukojebinu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2006, 00:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Svijet prešao na vodu iz boce, u SAD-u skuplju od benzina
Prema istraživanju instituta Earth Policy globalna konzumacija vode u bocama 2004. godine bila je 57 posto veća nego 1999. Čak i tamo gdje je sigurno piti vodu iz slavine, što je slučaj za većinu Hrvatske, zahtjevi za flaširanom vodom proizvode nepotreban otpad i troše velike količine energije. Flaširana voda može biti i 10,000 puta skuplja od one iz vodovoda, a prema studiji u SAD-u košta više od benzina. SAD prednjači u potrošnji flaširane vode sa 26 milijardi litara u 2004., slijede Meksiko, Kina i Brazil. Godišnje se oko 2,7 milijuna tona plastike koristi za flaširanje vode, a za razgradnju ambalaže u prirodi treba oko 1,000 godina. Nema dokaza da je takva voda zdravija od vodovodne, u većini slučaja jedina su razlika dodani minerali. U Francuskoj nadležno ministarstvo preporuča, ukoliko se često konzumira voda iz boce, stalne izmjene marke proizvođača jer dodani minerali u neprovjerenim dozama mogu biti opasni, a i kemikalije iz ambalaža predstavljaju potencijalnu, nedovoljno ispitanu opasnost za zdravlje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2006, 08:11 
Veteran
Veteran

Ovih mjeseci sprovodim plan 'dvije litre vode dnevno'.

Ispostavilo se da sam dehidrirao, svakog dana, godinama. Od čega valjda raste pritisak, što se ne primijeti, ali se primijeti da su usta suva ujutro, i da se odmah osuše kad se čovjek bavi nekom fizičkom aktivnošću.

Nalivam se vodom iz česme, jer sam došao do istog zaključka: flaširana voda je previše skupa i skupljaju se te nesretne flaše.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2006, 13:06 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Ma samo budala može da kupuje flaširanu vodu za kod kuće :oops:

Izvinite na direktnosti. Flaširanu kupim samo kad zalutam u gradu pa budem žedan, ne znam šta ću, pa uzmem flaširanu, jel, kad već nema fontana na svakom ćošku.

Osim flaširanih boca, glupost su i vrećice iz prodavnica. Green peace.

Ako nam voda iz vodovoda ne valja, bolje da je svi pijemo pa crknemo, možda će se onda nešto poduzeti da se voda popravi, ovako, pišamo uz vjetar. Stari fazon. Nikad ne riješavamo problem, nego uvijek izmišljamo neki novi koji će da zamjeni stari. Tako radi kapitalizam. Pu majku im!

:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2006, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
blue je napisao:
Ne znam jeste li imali priliku da pijete vodu iz nekog izvora. Ali ono, da je izvor negdje daleko od svega. Negdje na selu. Razlika je drastična. Ova gradska voda ima ukus, zasigurno. :D

Jeste, a kako sam naviknuta na ovu "s ukusom", bilo mi je skroz neobično piti onu s izvora. Ne znam koliko je ova naša voda čista... vjerovatno dovoljno jer smo svi zdravi, ali znalo mi se učiniti da voda u jednom kafiću gdje sam prije češće išla ima malo 'miris' Vrbasa... Flaširanu pijem koji dan poslije nestanka vode dok ne budem sigurna da je opet čista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2006, 15:04 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
U Beogradu zna da bude skroz odvratna. U BL je sasvim solidna - jos uvijek.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]