banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 20:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 16:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
ChocolateAdikt je napisao:
Draco a je l' cijela motivacija iza ove teme napraviti galeriju simpaticnih a pristupacnih djevojaka? Ili ti se doticna djevojka toliko svidja da nisi odolio i otvorio temu? :wink:

Joj ne da mi se quotati sve sto sam procitao. Ali ono za uglove snimanja - pa imam jos par slika i na svakoj je otprilike ovakva. Ako pogledamo neke autoportrete, cak i na ovom forumu, moze se primjetiti koliko se neki trude da izgledaju ljepse nego sto jesu, sto recimo u ovom slucaju nije tako.
A to da li mi se svidja - pa naravno, ali rijec je i istinskoj platonskoj i ni u kom slucaju ostvarivoj ljubavi. Razumijevanje za to je obostrano, tako da uopste nismo nesto optereceni, pa su nam razgovori (nazalost samo putem e-maila) zanimljivi i prirodni. A postovao sam upravo zbog svega do sad navedenog.
Ali kako bih mogao zapoceti temu osim slikom? Mislim, sta da sam napisao: "Jao kako srodna dusa, jao i pametna je! Nije nafurana, nemam sliku, ali je i lijepa". Sta biste vi onda tu komentarisali...?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 16:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Daphne je napisao:
Ja samo pomislim da uvijek i svuda ima neko gluplji, ruzniji i losiji od mene.... :D I stvar je rijesena.... 8)

Ali isto tako možeš pomisliti da ima i neko pametniji, ljepši i bolji od tebe :)

Upravo se iz toga vidi da se nije dobro upoređivati sa drugima, pogotovo ne ako je naša lična sreća uslovljena rezultatima tog upoređivanja, npr. biću sretnija ako sam ljepša od one djevojke.

Jer čemu upoređivanje?

Ako je u pitanju to da nam je naša fizička ljepota bitna zbog sklapanja veza, pa pogledajte malo parove kad hodate gradom. Momci mogu vidjeti djevojke sa kojima oni sami ne bi bili, iako dotična ima momka, i djevojke mogu vidjeti momke sa kojima one ne bi bile, iako momak ima djevojku. Ti momci i djevojke ipak imaju nekoga kome se sviđaju. I uvijek je tako bilo, i hvala Bogu što je tako. Iz toga je jasno da uopšte nije potrebno biti "najljepši" niti "mnogo lijep" u svojim očima. Uvijek će se naći neko kome ćemo se svidjeti takvi kakvi smo. Samo je to bitno. A nekad se pretjerano dotjerivanje i ufuravanje može odbiti od glavu, dešavalo se nebrojeno puta da djevojke sebi šminkom i dekolteom privuku neke frajere koji su ispočetka divni i krasni (ah ta gluma) a kasnije se pokažu grubijanima sa kojima imaju velikih problema. To je žalosno. Sa druge strane možda ta silna sredstva za uljepšavanje i provokativno isticanje "atributa" od neke djevojke odbije momka koji bi bio idealan za nju. I to je žalosno.

Nema svrhe od glumljenja. Prava stvar je to da svako pronađe nekoga ko će ga voljeti baš takvog kakav je. To je ključ duže, ozbiljnije, dublje, emotivnije veze. Naravno, za one koji teže takvim vezama. Površnosti traže valjda oni koji teže one night standu.

Tako da nije bitno to da je neko ljepši od nekog drugog. A i ta ljepota je relativna stvar, ljepota je u oku posmatrača, tako da je i sa te strane besmisleno ufuravati se u svoj izgled.
Pored svega toga, kod zaljubljivanja i veza su upletene kompleksne niti, nevidljive za nauku ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 16:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Draco_Malfoy je napisao:
Ali kako bih mogao zapoceti temu osim slikom? Mislim, sta da sam napisao: "Jao kako srodna dusa, jao i pametna je! Nije nafurana, nemam sliku, ali je i lijepa". Sta biste vi onda tu komentarisali...?

Vjerovatno sve ovo isto. Ovo je zanimljiva tema, sa uopštene strane, nevezano za tu sliku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 18:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Vader je napisao:
Daphne je napisao:
Ja samo pomislim da uvijek i svuda ima neko gluplji, ruzniji i losiji od mene.... :D I stvar je rijesena.... 8)

Ali isto tako možeš pomisliti da ima i neko pametniji, ljepši i bolji od tebe :)

Upravo se iz toga vidi da se nije dobro upoređivati sa drugima, pogotovo ne ako je naša lična sreća uslovljena rezultatima tog upoređivanja, npr. biću sretnija ako sam ljepša od one djevojke.

Jer čemu upoređivanje?

Ako je u pitanju to da nam je naša fizička ljepota bitna zbog sklapanja veza, pa pogledajte malo parove kad hodate gradom. Momci mogu vidjeti djevojke sa kojima oni sami ne bi bili, iako dotična ima momka, i djevojke mogu vidjeti momke sa kojima one ne bi bile, iako momak ima djevojku. Ti momci i djevojke ipak imaju nekoga kome se sviđaju. I uvijek je tako bilo, i hvala Bogu što je tako. Iz toga je jasno da uopšte nije potrebno biti "najljepši" niti "mnogo lijep" u svojim očima. Uvijek će se naći neko kome ćemo se svidjeti takvi kakvi smo. Samo je to bitno. A nekad se pretjerano dotjerivanje i ufuravanje može odbiti od glavu, dešavalo se nebrojeno puta da djevojke sebi šminkom i dekolteom privuku neke frajere koji su ispočetka divni i krasni (ah ta gluma) a kasnije se pokažu grubijanima sa kojima imaju velikih problema. To je žalosno. Sa druge strane možda ta silna sredstva za uljepšavanje i provokativno isticanje "atributa" od neke djevojke odbije momka koji bi bio idealan za nju. I to je žalosno.

Nema svrhe od glumljenja. Prava stvar je to da svako pronađe nekoga ko će ga voljeti baš takvog kakav je. To je ključ duže, ozbiljnije, dublje, emotivnije veze. Naravno, za one koji teže takvim vezama. Površnosti traže valjda oni koji teže one night standu.

Tako da nije bitno to da je neko ljepši od nekog drugog. A i ta ljepota je relativna stvar, ljepota je u oku posmatrača, tako da je i sa te strane besmisleno ufuravati se u svoj izgled.
Pored svega toga, kod zaljubljivanja i veza su upletene kompleksne niti, nevidljive za nauku ;)

=D> Savrseno receno.... Eh, a sada.... iako je sve to tacno, da opravdam sebe.... 8-[ To je vise bila neka vrsta sale, jest da, moras priznati, osjecas se bolje kada znas da nisi 'njagori'.... nije vazno u cemu... Uglavnom, to je neka moralna podrska.... Bolje i to, nego kada vidim da je neko, recimo, pametniji od mene da si odmah nabijem komplekse.... :roll: Ja samo kazem, i ja sam pametna, koliko je meni potrebno i ajmo dalje... :D Jer i svo to uporedjivanje moze uvijek da bude negativno ako je i sama osoba ima negativno misljenje o sebi.... Tj. ja mogu sad reci, kako je Vader to fino napisao, ja nikada to necu moci, al ipak kazem, pa evo znam i ja ponsto o tome.... :lol: Iako, moram priznati ti si jedan od najboljih psihologa ovdje... :wink: Et'.... i da... ja se uporedim s drugom curom samo kad neko kaze kako je ona u necemu bolja od mene, da ispitam da li je to tacno, i onda to popravim na bolje.... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 18:39 
DELETED

Poslednji put menjao DELETED dana 11 Mar 2006, 18:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 18:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Draco, prirodna ljepota znaci u bukvalnom prevodu - Prirodu a ne koristenja bilo kakvih pomagala. Puder, maskara, rumenilo, vjestacke trepavice ( za koje pola od vas nije ni svjesno da ih djevojka ima :) ), vjestacki nokti, kojekavi push grudnjaci ( ili u nedostatku istog sokne :lol: ) - sve su to stvari koje nas zene cini privlacnijim i oku ugodnijim. Ali to nije priroda :-?

Ova djevojka je lijepa. Ali mozda je bez sminke kakav kramp :D Daj nam njenu forku na kojoj nije namontirana pa cemo onda da sudimo o prirodnosti :wink:

Mada, meni ni sada nije jasno sta si htio postici sa ovom temom?!? :dontknow: Fotke djevojaka koje vecinom ne znaju gdje im slike zavrsavaju :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Poslednji put menjao ajkula dana 11 Mar 2006, 18:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 20:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Draco, prirodna ljepota znaci u bukvalnom prevodu - Prirodu a ne koristenja bilo kakvih pomagala. Puder, maskara, rumenilo, vjestacke trepavice ( za koje pola od vas nije ni svjesno da ih djevojka ima :) ), vjestacki nokti, kojekavi push grudnjaci ( ili u nedostatku istog sokne :lol: ) - sve su to stvari koje nas zene cini privlacnijim i oku ugodnijim. Ali to nije priroda :-?

Ova djevojka je lijepa. Ali mozda je bez sminke kakav kramp :D Daj nam njenu forku na kojoj nije namontirana pa cemo onda da sudimo o prirodnosti :wink:

Mada, meni ni sada nije jasno sta si htio postici sa ovom temom?!? :dontknow: Fotke djevojaka koje vecinom ne znaju gdje im slike zavrsavaju :roll:

Dobro, tema je otisla predaleko od onog sto sam ja zamislio. Cinjenica je da nije bilo slike, odaziv bi bio manji. Ok u pravu si za sminku, ali nije da mi muskarci ne znamo sta sve sminka moze, nije da smo samo u zivotima uspijevali da vidimo samo nasmikane zene. Al' cinjenica da ako je neko prirodno ruzan, tesko da mu sminka moze ekstremno pomoci. Mozda se nisam pretjerano dobro izrazio u naslovu, ali valjda je jasno da samo pored iznad-prosjecne ljepote htio da diskutujemo o postojanju sveukupno iznad-prosjecne osobe. S obzirom da sam doticnu upoznao, i njene ostale osobine kao covjeka su se pokazale kao sjajne. Tesko je sresti nekog takvog...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Draco_Malfoy je napisao:
ali nije da mi muskarci ne znamo sta sve sminka moze, nije da smo samo u zivotima uspijevali da vidimo samo nasmikane zene.

Nije da se mi zene ne razumijemo u automobile :D Vidjele smo mi i kako motor izgleda ispod haube :)

Citiraj:
Al' cinjenica da ako je neko prirodno ruzan, tesko da mu sminka moze ekstremno pomoci

Zaista nisi svjestan kako se od ruznog paceta predivan labud napravi :wink: Posjeta dobrom frizeru, dobroj kozmeticarki i jos boljoj vizazistici i nema da fali :wink:

Opet uporedi neki osrednji auto koji se da u ruke kvalitetnom majstoru koji ga malo frizira, pa se malo spusti, pa mozda koji spojler, pa kakve dobre felge, pa ga na sve to doooobro operes i vaksom ispoliras... Ehaaaaaaaj, koja limuzina :wink:

Uklavirio? :D

Citiraj:
S obzirom da sam doticnu upoznao, i njene ostale osobine kao covjeka su se pokazale kao sjajne. Tesko je sresti nekog takvog...

Zarad doticne - Da ne bi bilo zabune vec rekoh da je lijepa :wink: Ali posto si se vec uhvatio prirode da ti pojasnim :D Obrve su joj pocupane znaci minus bod za prirodnost, a obrve i te kako uticu na sveukupni dojam :wink: Oci su joj uokvirene kreonom sto istice njihovu plavu boju ( ili zelenu :D ) i opet mijenja prvenstven oblik i prirodni izgled :) Kosa joj je ofarbana, a mozda joj prirodna boja ne stoji tako dobro kao trenutna :)

Znaci za prirodu ima 0 bodova :D A za ostale njene kvalitete morala bi ju upoznati, ali cu vjerovati tebi na rijeci da je sasvim ok lik.

Nego, jesi ti zaljubljen u nju? :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 23:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Draco_Malfoy je napisao:
ali nije da mi muskarci ne znamo sta sve sminka moze, nije da smo samo u zivotima uspijevali da vidimo samo nasmikane zene.

Nije da se mi zene ne razumijemo u automobile :D Vidjele smo mi i kako motor izgleda ispod haube :)

Citiraj:
Al' cinjenica da ako je neko prirodno ruzan, tesko da mu sminka moze ekstremno pomoci

Zaista nisi svjestan kako se od ruznog paceta predivan labud napravi :wink: Posjeta dobrom frizeru, dobroj kozmeticarki i jos boljoj vizazistici i nema da fali :wink:

Opet uporedi neki osrednji auto koji se da u ruke kvalitetnom majstoru koji ga malo frizira, pa se malo spusti, pa mozda koji spojler, pa kakve dobre felge, pa ga na sve to doooobro operes i vaksom ispoliras... Ehaaaaaaaj, koja limuzina :wink:

Uklavirio? :D

Citiraj:
S obzirom da sam doticnu upoznao, i njene ostale osobine kao covjeka su se pokazale kao sjajne. Tesko je sresti nekog takvog...

Zarad doticne - Da ne bi bilo zabune vec rekoh da je lijepa :wink: Ali posto si se vec uhvatio prirode da ti pojasnim :D Obrve su joj pocupane znaci minus bod za prirodnost, a obrve i te kako uticu na sveukupni dojam :wink: Oci su joj uokvirene kreonom sto istice njihovu plavu boju ( ili zelenu :D ) i opet mijenja prvenstven oblik i prirodni izgled :) Kosa joj je ofarbana, a mozda joj prirodna boja ne stoji tako dobro kao trenutna :)

Znaci za prirodu ima 0 bodova :D A za ostale njene kvalitete morala bi ju upoznati, ali cu vjerovati tebi na rijeci da je sasvim ok lik.

Nego, jesi ti zaljubljen u nju? :lol:

Ajkula, sve to stoji sto ti kazes. Al' evo pazi, usminkaj ti neki auto, recimo golf 1 iz 85-e do bola. Stavi u njega sve moguce novo sto se ima nabaviti da se zamijene ishabani dijelovi, ali nikad od njega neces napraviti mercedes/bmw iz 2006-e :) Ukratko - klasa...

To koliko je neko prirodan sto se manje ili vise uredjuje opet zalazi u licno misljenje. S obzirom da sam je vidio i u drugim izdanjima znam da i bez sminke izgleda super. Sad da li je cupanje obrva ako one stvarno prave problem neprirodnost, nek procijene i ostali. Farbanje kose, hm ako nije neko totalno spaljivanje i mrcvarenje iste, opet ne smatram strasnim...
A to da je ok lik, pa ta cura ne skida osmijeh sa lica, najpozitivnije bice koje sam upoznao. Mislim samo je pogledaj, meni je jednostavno preslatka :D :D :D
Zaljubljen ili ne, mi smo samo prijatelji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 02:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ma ja sam najljepsa sama sebi ovako slatka i bebela :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 05:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
ova na slici meni uopste nije lijepa.....pogotovo ne prirodno....sta vishe pomislio bih da je obichna droca kao i ostale

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 11:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Draco_Malfoy je napisao:
Ajkula, sve to stoji sto ti kazes. Al' evo pazi, usminkaj ti neki auto, recimo golf 1 iz 85-e do bola. Stavi u njega sve moguce novo sto se ima nabaviti da se zamijene ishabani dijelovi, ali nikad od njega neces napraviti mercedes/bmw iz 2006-e :) Ukratko - klasa...

Ko to poceo mjesati kruske i jabuke? :D Pricamo o prirodnosti zar ne? :o A ako vec poredis auto star 11 godina i najnoviji model mecke - onda si uzeo los primjer. Jer ova tvoja cica se ne moze porediti sa djevojkama koje su tek propupale i koje su na pocetku karijere :wink:

Citiraj:
Zaljubljen ili ne, mi smo samo prijatelji.

Sve je jasno :D Samo ti nju i dalje obozavaj i ne daj se omesti nasim komentarima. Ali pazi da ti ne slomi srce :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 11:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
Mislim samo je pogledaj, meni je jednostavno preslatka

Eh, boli tebe briga za prirodu.

Uostalom, kad već k'o fol pričamo o prirodnom, u prirodi sposobnost zavaravanja predstavlja vid moći, a nesposobnost da se primijeti varka je vid slabosti.

Cura se sredila i lijepo uslikala, a ti se naložio. To se zove 'halo-efekat', pripisivanje dobrih osobina na osnovu jedne dobre osobine. (ili negativnih)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 12:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Lazar Ristovski: "Volim zenu u prirodnoj prirodi,u travi sam je bo' a ona je vikala jos, jos.... " :lol:

a sad ozbiljno: definicija lijepog, nezahvalna, ali moze se reci ovako....
Ali, imamo extremno ruzno sto privlaci nas pogled,svakako, i ekstremno lijepo, so vodi u nemoguce , sto takodje privlaci nas pogled, a sve ono izmedju , sto vidjamo svaki dan, je lijepo i prirodno. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 17:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Djevojka na slici nije bas primjer prirodne ljepote.
Ocito je da je "frizirana" (da li se to tako kaze, za napucane automobile? :D ).

E sad, neko promijeni svoj prirodan izgled sa kreonom i olovkom za usne, druga zena ode korak dalje pa stavi push up grudnjak ili onaj silikonski grudnjak sa kojim bi i moj brat licio na Pamelu Anderson u predjelu poprsja, treca doda na to i silikonske sise, cetvrta na sve to doda i kolagen u usta.
Sve to je neprirodno i samo je pitanje sta je ko spreman i u kolikoj mjeri prihvatiti kao 'malu' pomoc prirodnoj ljepoti, a nakon koje granice ce sve to skupa nazvati vjestackim.

Sto se tice same cure na slici, ona ima lijepe crte lica i vjerovatno je lijepa i bez sminke. Ali ovako nasminkana je vjerovatno ljepsa (po nekim opstim mjerilima ljepote), jer je istakla svoje prednosti uz pomoc sminke i pincete kojom je pocupala obrve.

Licno mislim da nema niceg loseg u tome pruziti malu pomoc prirodi.
Pocevsi od obicnog obracanja paznje na kolicinu hrane koju unosimo da se ne uprasimo - mada to sama bas i ne praktikujem, sto pokazuje i koji kilogram viska koji imam :D , pa nadalje.
Svi mi tezimo tome da budemo prihvaceni od strane drugih ljudi koji nas okruzuju i koji su nam dragi. Od nekih nama bitnih stvari necemo odustati makar nas drugi i odbacili zbog toga, mada necemo biti srecni sto smo odbaceni ili sto nas ne razumiju, ali neke manje bitne stvari smo spremni korigovati. I to je cak i pozitivna osobina.
A ljepota je jedan korak vise prema prihvatanju od strane drugih.

Ako pojedes cevape s lukom uzeces zvaku ako ne mozes oprati zube, a ta zvaka cini neprirodnim tvoj dah, pa ti to niko nece zamjeriti, cak ce ti biti i zahvalni. :D
Svi mi nosimo savove okrenute unutra, od carapa, preko majica, hlaca, cak i pidzame, a vjerovatno bi, bar za stvari koje idu direktno uz kozu bilo ugodnije okrenuti savove vani.

Mislim da smo se previse navikli na "dotjerano" lijepo, da od prirode pocinjemo ocekivati vise nego sto ona moze pruziti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 17:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisam bas pristalica one - prirodno je uvijek ljepse.
Ko to kaze, ko to laze. :D

Nemojte mi samo reci da je neko sa podocnjacima i neispavan (nakon lumpovanja prethodne noci) ljepsi, nego kad te podocnjake zamaskira sa malo korektora i osvjezi ispijeno i blijedo neispavano lice sa malo pudera i rumenila.

Mislim da je ok naglasiti ono lijepo na sebi sminkom ili prikriti tragove podocnjaka ili borica sminkom. Samo ne treba ici u krajnosti.

Estetsku hirurgiju ne razumijem bez stvarne potrebe (kad ljudi iz saobracajke recimo izadju sa unakazenim licem i slicno). Mozda zato sto imam fobiju od doktora.
Ali na nasim prostorima imamo priliku gledati kako su se prilicno lijepe zene pretvorile u rugobe pretjerujuci sa estetskim zahvatima. Nije mi jasno zasto bi jedna misica, dakle djevojka koja je medju najljepsim zenama jedne drzave izabrana za "najljepsu od najljepsih" otisla plasticaru da je 'proljepsa'. To mi je apsurd, pogotovo sto iz ordinacije izadje sa odvratno velikim usnama koje naruse njen izgled ili nekim slicnim nebuloznim rezultatom.

Vidjela sam prije par dana u kaficu djevojku koja ima doradjene usnice i povecane grudi (bar za broj vece nego sto to odgovara njenoj cjelokupnoj gradji). Obucena je tako da je jos vise istakla svoje atribute. Djevojka zaista djeluje *ebozovno, ali na onaj pomalo vulgaran nacin.
Iskreno, meni je hot hot hot izgledala, ali mi je upalo u oci da ima jedva 20-ak. Ja iskreno ne bih voljela imati takve grudi, ali ona ih nosi *ebeno dobro.
Vjerovatno je prije svega bila lijepa na neki profinjen nacin, ali to njoj nije bilo dovoljno. I to je zalosno. Takvim izgledom ce privlaciti samo kretene. Da sam ja njena majka poslala bih je psihologu, a ne plasticaru.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 17:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Draco_Malfoy je napisao:

Ok u pravu si za sminku, ali nije da mi muskarci ne znamo sta sve sminka moze, nije da smo samo u zivotima uspijevali da vidimo samo nasmikane zene. Al' cinjenica da ako je neko prirodno ruzan, tesko da mu sminka moze ekstremno pomoci.

Draco_Malfoy je napisao:

Vjeruj mi da ni mi zene nismo u potpunosti svjesne sta se sve moze postici sa sminkom i dobrim odabirom frizure i odjece.

Jedna emisija Oprah show-a ce mi ostati zauvijek u sjecanju.
Na ekranu su pokazali slike tri prelijepo nasminkane zene.
Nakon toga Oprah je rekla publici da se te osobe nalaze medju njima i da ih pokusaju naci.
Publika se okretala kao luda, ali osobe prikazane na ekranu niko nije mogao identifikovati.
Nakon toga je Oprah zamolila da dame ustanu - a iz publike su se digla 3 muskarca!!!
Prosto je nevjerovatno sta su profi sminkeri u stanju uraditi sa "malo boje".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 19:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
Nemojte mi samo reci da je neko sa podocnjacima i neispavan (nakon lumpovanja prethodne noci) ljepsi, nego kad te podocnjake zamaskira sa malo korektora i osvjezi ispijeno i blijedo neispavano lice sa malo pudera i rumenila.

Nije lijepo samo estetsko. Lijepo je i kad znaš da te neko neće odbaciti jer se nisi naspavao i izgledaš sav izgužvan.

Citiraj:
Nije mi jasno zasto bi jedna misica, dakle djevojka koja je medju najljepsim zenama jedne drzave izabrana za "najljepsu od najljepsih" otisla plasticaru da je 'proljepsa'

Ta misica zna da je u svako doba ružnija od svoje sopstvene slike koju je napravio i obradio profesionalac.

Citiraj:
To mi je apsurd, pogotovo sto iz ordinacije izadje sa odvratno velikim usnama koje naruse njen izgled ili nekim slicnim nebuloznim rezultatom

To je kao kad bih se ja odlučio baviti apstraktnim slikarstvom prosto zato što imam novca da kupim potreban materijal.
Tako neko skupi novac i odluči da mu baš to nešto nedostaje u njegovom fizičkom izgledu.

Kako bih se ja zeznuo za nešto novca i vremena, tako se neko zezne za usne ili drugi dio tijela. Neki ljudi prosto nisu svjesni da nisu u stanju donositi određene odluke.

Neki dan čitam tekst o jednom istraživanju gdje se pokušavalo ustanoviti kako ljudi ocjenjuju sopstvene sposobnosti. Pošlo se od poznate činjenice da ljudi često precjenjuju sebe, htjelo se ustanoviti šta utiče na to.
Ustanovilo se da se u svakoj grupi, u raznim aktivnostima desilo sledeće: najlošija četvrtina je sebe najviše precjenjivala. Oni koji su se najbolje pokazali su često potcjenjivali svoje mogućnosti.
Objašnjenje je sledeće: neznalica prosto ne posjeduje sposobnosti da bi mogao da ocjeni sebe i druge. Onaj koji posjeduje određene sposobnosti smatra da ih posjeduju i drugi, zbog čega vidi sebe kao izjednačenog sa većinom drugih ljudi. Uz to je i svjestan za šta je sposoban, a za šta nije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 19:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa po nekim vasim odgovorima ispada da zena cim ofarba kosu vise nije prirodna. Time ispada da ja znam, ne 1%, nego svega jednu jedinu zenu koja je starija od 21 god. a da ne farba kosu bar malo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2006, 01:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2004, 16:03
draco, meni nesto govori da taj tebi status prijatelja sa zadanom mladom damom nije bas optimalna opcija, ali dobro...

i jos nesto mi govori da ova tema o prirodnoj ljepoti nije pocela sama od sebe, pa ti kao slucajno nasao sliku, nego nisi znao gdje i kako da podijelis entuzijazam za mladu damu, pa nas uvlacis u neke rasprave... valjda moras negdje izbaciti svoju ljubavnu energiju... ali dobro, negiraj, nije bitno ;-)

kao sto rekoh, dzungla ili pustinja, nula sminke, pinceta, itd... i onda svi da saljemo slike haha, da vidimo koliko smo prirodni....

blue, zanimljivo ti to o precjenjivanju...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]