Djevojka na slici nije bas primjer prirodne ljepote.
Ocito je da je "frizirana" (da li se to tako kaze, za napucane automobile?

).
E sad, neko promijeni svoj prirodan izgled sa kreonom i olovkom za usne, druga zena ode korak dalje pa stavi push up grudnjak ili onaj silikonski grudnjak sa kojim bi i moj brat licio na Pamelu Anderson u predjelu poprsja, treca doda na to i silikonske sise, cetvrta na sve to doda i kolagen u usta.
Sve to je neprirodno i samo je pitanje sta je ko spreman i u kolikoj mjeri prihvatiti kao 'malu' pomoc prirodnoj ljepoti, a nakon koje granice ce sve to skupa nazvati vjestackim.
Sto se tice same cure na slici, ona ima lijepe crte lica i vjerovatno je lijepa i bez sminke. Ali ovako nasminkana je vjerovatno ljepsa (po nekim opstim mjerilima ljepote), jer je istakla svoje prednosti uz pomoc sminke i pincete kojom je pocupala obrve.
Licno mislim da nema niceg loseg u tome pruziti malu pomoc prirodi.
Pocevsi od obicnog obracanja paznje na kolicinu hrane koju unosimo da se ne uprasimo - mada to sama bas i ne praktikujem, sto pokazuje i koji kilogram viska koji imam

, pa nadalje.
Svi mi tezimo tome da budemo prihvaceni od strane drugih ljudi koji nas okruzuju i koji su nam dragi. Od nekih nama bitnih stvari necemo odustati makar nas drugi i odbacili zbog toga, mada necemo biti srecni sto smo odbaceni ili sto nas ne razumiju, ali neke manje bitne stvari smo spremni korigovati. I to je cak i pozitivna osobina.
A ljepota je jedan korak vise prema prihvatanju od strane drugih.
Ako pojedes cevape s lukom uzeces zvaku ako ne mozes oprati zube, a ta zvaka cini neprirodnim tvoj dah, pa ti to niko nece zamjeriti, cak ce ti biti i zahvalni.
Svi mi nosimo savove okrenute unutra, od carapa, preko majica, hlaca, cak i pidzame, a vjerovatno bi, bar za stvari koje idu direktno uz kozu bilo ugodnije okrenuti savove vani.
Mislim da smo se previse navikli na "dotjerano" lijepo, da od prirode pocinjemo ocekivati vise nego sto ona moze pruziti.