Logest je kontraceptivna pilula sa dosta niskom dozom hormona i prvi se najcesce propisuje, mnogi dermatolozi ga cak daju, i kod zena kojima ne treba kontracepcija. Dobre su za regulisanje ciklusa, bolnih menstruacija, rjeshavanje problema sa aknama i uopste uspostavljanja hormonskog balansa i svim onim sto sa tim dolazi. Mnoge moje cure piju Logest.
Ja licno nisam i ne vjerujem da cu poceti..nemam tih problema. Ciklus mi je pravilan u dan i skoro i sat

A pomisao na anovulatorne cikluse mi se bas nesto i ne svidja koliko god istrazivanja pokazuju da su pilule bezbjedna stvar!
U slucaju bolova ponekad popijem brufen 400 , Buscopan, Rapten K. A nesto sto je jako dobro piti je Ulje nocurka , nakon zavrsetka krvarenja pa sve do sledeceg, regulise ciklus, ublazuje simptome PMS-a i uklanja bol kod mensesa.
PrimolutNor je hormonska tableta za prolongiranje pocetka menstrulanog krvarenja. Sama cinjenica da takvo nesto koci i zaustavlja prirodan proces govori da se radi o hormonskoj agresiji na organizam i sa istim ne treba pretjerivatii u svakom slucaju ja bi savjetovala prije uzimanja konsultaciju sa ginekologom.
A pilula za "dan poslije" tzv. "morning after" je "hormonska bomba" i nikako ne uzimati bez recepta ginekologa, mada po pravilu apoteke po zakonu ne smiju da je izdaju pacijentu na njegovu ruku taj preparat. To govori o kojoj se dozi hormona radi jer moze da izazove jake komplikacije, pa cak i smrtna krvarenja.