banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 21:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 19 Avg 2009, 22:28 
Citiraj:
na koji nacin racunate koliko proteina/kalorija unosite

www.kalorije.net

ima i onaj...nutrition data... :) :)

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 23:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
^^upoznat sam sa tim :D znaci,i ti si se primio na pricu o ruznoj zloj soji :)

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 01:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
nutritiondata je medju najboljima, možeš i pretraživati hranu po potrebi, tj. da ti parametri budu količina p/uh/masti....

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 05:42 
giometar je napisao:
^^upoznat sam sa tim :D znaci,i ti si se primio na pricu o ruznoj zloj soji :)

Pa neki ljudi iz Srbiju tvrde da su dobili gyno zbog soje...sad ne znam koliko je to tacno. :) :)

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2009, 18:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Bio je skoro i clanak u Men's Health o americkom oficiru koji je ishranu bazirao iskljucivo na proizvodima od soje pa obolio od ginekomastije.

Nego .. kako perete zube?

Slika

:lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2009, 18:51 
:lol: :lol: :lol:

Danas kupih kreatin i whey, ima da vas stignem u narednih 2-3 mjeseca, donji ste. :) :D :D

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2009, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Najbolji i ujedno i najljepsi misici ce se izgraditi samo unosom prirodne hrane, znaci bez dodataka kao sto su proteini,kreatin,amino,sagorjevaci itd...jeste da treba vise rada i vremena i ujedno odricanja ali isplati se, a takav misic je postojan u odnosu na brze izgradjenom sa preparatima!

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2009, 23:00 
krajo je napisao:
Najbolji i ujedno i najljepsi misici ce se izgraditi samo unosom prirodne hrane, znaci bez dodataka kao sto su proteini,kreatin,amino,sagorjevaci itd...jeste da treba vise rada i vremena i ujedno odricanja ali isplati se, a takav misic je postojan u odnosu na brze izgradjenom sa preparatima!

Da znas kakvu si glupost izvalio sada...
Znash li sta je protein uopste i koja je njegova svrha, kako se dobija protein u prahu?
Uopste ne treba vishe rada, nego treba vishe para i vjeruj da misic nece biti niti ljepsi (ne znam kakvom zdravom logikom si se tu posluzio) kada se samo hrana unosi...misic raste od proteina i misic ne zna da li su te aminokiseline na koje se protein rastvara iz sira, surutke (da, od surutke se pravi onaj protein u prahu), mesa, jaja ili cega vec.
Dodaci ishrani su upravo ono sto im i ime govori...DODACI...znaci hrana se kao osnova podrazumijeva.

Osim ako nisi od onih sto smatraju da je protein u prahu stetan ili nesto slichno, ako si takvog shvatanja onda zaista nemamo dalje raspravljati, a ako nisi mogu ti objasniti sta i kako ako zelis znati.

Poslednji put menjao Milan dana 24 Avg 2009, 23:02, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2009, 23:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Bio je skoro i clanak u Men's Health o americkom oficiru koji je ishranu bazirao iskljucivo na proizvodima od soje pa obolio od ginekomastije.

Nego .. kako perete zube?

Slika

:lol:

Podseti me na druga jednog što je skoro počeo trenirati, biceps malo porastao, pa kad izađemo negde i kad pije piće često tako nešto radi...

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2009, 23:03 
Znam i ja jednog malo mu biceps narastao pa stalno nesto skuplja-siri ruku... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2009, 23:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Što se tiče proteina, tj. aminokiselina dobijenih hemijskim putem, nemam ništa protiv toga, i to su suplementi koji se često koriste. Što se mene tiče, nemam nameru da to koristim, jer ne vidim razlog da jedem nešto u prahu kad mogu jesti hranu koja je koliko toliko prirodna. Treba više vremena ali opet imam osećaj da je to skroz prirodno.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2009, 23:11 
Storm..whey protein je dobijen iz sirutke iz koje se procesom filtracije smakne laktoza i masti i ostane (koliko-toliko) cist protein i to ti je whey protein..ne znam zasto to nije onda prirodno?
Po takvoj logici i pasta za zube je hemija.

Kreatin se nalazi u mesu, ali mizerna kolicina i zato se uzimaju dodaci u vidu suplementacije.

Jesi li ikada uzimao vitamine u tabletama, a prirodno je da se uzimaju iz voca, ali zamisli sada koliko trebash neke vocke pojesti da bi unjeo 500 mg vitamina C npr...zato postoje tablete vitamina C i to je to.

Whey je i brzi protein i zbog toga i jeste najbolja opcija odmah poslije treninga kada se sa dextrozom popije jer spada u proteine koji se brzo apsorbuju i to je najbolja opcija odmah poslije treninga i drzi dovoljno dok se ne dodje kuci i pojede cvrst obrok (meni i sluzi samo kao most izmedju treninga i dok ne dodjem kuci da jedem).

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2009, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Cardio cardio cardio...
Rezultati nakon 7 dana se vide, za 3 sedmice mozda i napravim sto je zamisljeno :). A onda spektakl :D

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2009, 23:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

tensSa, znam to što si napisao, ali kao što sam rekao, u ovom trenutku ne bih to uzimao. Jednostavno mislim da mi je bolje pojesti piletinu ili jaja nego to. Naravno, whey jeste mnogo lakše konzumirati, ali meni ovo više odgovara. Možda jednom probam, ko zna.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2009, 23:44 
:D

Nije to zbog konzumacije, vec zbog kao sto sam rekao brzine apsorbacije...jer jaja su najbrzi izvor poslije wheya, a njima treba oko 45 minuta dok krene protein u tijelo, a do tada vec mogu biti kod kuce i jesti obrok...daleko da se od wheya mogu misici nabiti ili nesto kako ljudi misle...
Mene samo nerviraju shabani koji to smatraju hemijom i koji nemaju pojma ni sta je ni kako se to dobija, to je za njih "hemija", nije to prirodno, bla, bla, bla...da ti ne pricam vise. :D

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 09:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-5om6gbDwA8[/youtube]

Kralj je!

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
http://www.pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=70410

ovo je mocno.... :compress: :compress: :compress:

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 18:20 
cicak je napisao:

:confused4: :confused3:

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
cicak je napisao:

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 21:46 
Odo komsinici pokazati clanak i reci joj ako joj je stalo do mog zdravlja... :D :D :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]