Talija je napisao:
ajkula je napisao:
...Ono sto je do sada receno je da ce morati
na usivanje kada napuni 2 mjeseca 
Jesi ti potpuno sigurna da je u pitanju povreda? Za zašivanje povrede ne čekaju se mjesci nego se šije odmah, za zašivanje rascijepljene usne se čeka treći mjesec.
zao mi je zbog bebice ali ovo je tacno..ukoliko je povreda nastala zbog nemarnosti doktora i zbog carskog reza onda se odmah usije rana, djete sigurno ima "zeciju usnu" ,tada se operacija radi nakon ca. 3 mj od rodjenja!! to je deformacija nema apsolutno nista sa nacinom porodjaja..
rizik carskog jeste da beba moze imati malu povredu zavisi od pozicije u stomaku ,ali posjeci usnu skalpelom je skoro pa nemoguce
doktora ne znam, ali treba biti oprezan sa sirenjem informacija pogotovo ako nije istina
sto se tice carskog kod nas, sada jeste moguce poroditi se sa spinalnom anestezijom..prije valja nije moglo
stigmata sve najnajbolje za tebe i bebicu..jel curica ili djecak

, bice sve ok samo opusteno!! slazem se sa tobom da nema niko pravo da uzima djete od majke kao sto je praksa kod nas...u kojoj bolnici si prijavljena u becu? ja sam bila u st josef i göttliche heiland
ja sam oba puta na carski i super je sto je beba uz majku gdje joj je najljepse..ali i ovdje malo pretjeruju s tim,ako zelis bebu dati preko noci da odspavas par sati, oni te gledaju prepreko..a ja nakon carskog 2 dana sam bila nikakva nisam se mogla okrenuti kako onda o bebi da se brinem..dobro pa ocevi mogu biti non stop uz mamu i bebu..pa mi je muz dosta pomagao