ај да мало оживим ову тему
Ја сам у 19. години постао алергичан на хладноћу

уртикарија на хладноћу (у народу позната као копривњача).
Прије једно 3-4 године сам се купао у Врбасу и кад сам изашао, сво тијело ме сврбило, и било је црвено, а онда су изашли и пликови као да су ме коприве ижариле. Мислио сам да је вода загађена или нешто тако, али након 15 минута на сунцу све је нестало. Од тада муку мучим са том проклетом алергијом
иначе волим зиму и увијек ми је топло. Капу, шал и дуге гаће скоро па никад нисам носио. једино капу кад је онај највећи минус.
Међутим, сад не смијем да помислим да изађем негдје, а да нисам обучен ко свемирац. Наиме чим ми се смрзне било који дио тијела, одмах ме сврби и изађу пликови и натекне. Најгоре ми је за лице, сав се зацрвеним, натекну ми уши и изађу пликови. Ајд што изађе по ногама то се и не види...
Ишао сам код докторице, дала ми је да пијем
Xyzal. на почетку ми је помагао, чак сам за нову годину био на тргу у мајици кратких рукава(мојој срећи тада није било краја

).
јест да сам од овог лијека спавао по 9-10 сати дневно, али исплатило се. Међутим у задње вријеме ми је престао помагати

((
Докторица ми је била рекла да га пијем 3 мјесеца, али сам одустао. Ем ми не помаже више, ем ми се спава. Нажалост, то је најновији лијек у нашој земљи. Има још бољих, али се могу купити само у иностранству.
Да ли је још неко има уртикарију? на било шта, хладноћу, сунце или нешто треће?