banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 01:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 167 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Mar 2012, 16:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Talija je napisao:
, a u dupetu ne osjećam. :?

Khm...khm.... :lol: :lol: :lol:
Pitaj alkibijada onda. Kažu da on voli da osjeti u dupetu :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 16:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
ZorEne, ne spamuj! :P :D

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 20:31 
@ajkula
Onih 10 jaja je opustanje koje priustim jednom u pola godine. A sada sto se tice zdrave prehrane, tu svako ima svoje misljenje sta spada pod zdravo, a sta ne (pogotovo sto ljudi brkaju ishranu za skidanje masti i zdravu ishranu). Meni je bitno da zadovoljim potrebe za svim nutrijentima i kada zavrsim sa dijetom da krvna slika bude ok. :)

Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 20:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Vec sam rekao Anci na privatno sta je glavno kod jela pa cu na javno reci, da pored fundamenta (kalorijski balans u skladu sa ciljem), treba obratiti paznju da ima preko 2 obroka u danu, ne toliko zbog ubrzavanja metabolizma (jer je to jos uvijek jako diskutabilno u strucnim krugovima i tesko dokazivo), vec zbog cisto manjeg osjecaja gladi i lakseg odrzavanja kalorijskog unosa = nece morati da smiruje glad visokokaloricnim grozdjicama i bademima, koji na kraju racunice mogu daleko vise omesti gubljenje kilaze, ma koliko zdavi bili pojedinacno.

Dakle - eksperimentisite, ucite na sebi, "slusajte" svoje tijelo. Poenta dijete sa restriktivnim unosom kalorija (dakle za mrsavljenje), jeste gubljenje kilaze, ali vama bi trebao biti cilj da je sprovedete sto ugodnije, a ne da se mucite i trpite, i ubrzo odustanete, jer malo ko uziva u osjecaju gladi, uskracenosti, slabosti...

Nekome ce savrseno odgovarati 2 obroka u danu, i neka se drzi toga, nekome ce odgovarati da jede 8 puta dnevno, i neka se drzi toga, rezultat ce biti isti, dok god ste u istom kalorijskom manjku. Zlatna sredina bi bila 3-4 obroka, dovoljno su obilna da vas zasite, a ne opterecuju vremenski kao gomila manjih obroka, koji teze zasite. Najvise i najduzi osjecaj sitosti daju proteini, tako da bi morali biti sto zastupljeniji.
Glad se uspjesno da zavarati kafom i zelenim cajem, a zeleni ima neke naucne potvrde o potrosnji kalorija i ubrzavanju metabolizma, nista drasticno, ali radi, naravno, barem 4+ solja na dan.

A vjezbe... Talija, ucinilo mi se da sam bio jasan sa onim "nista bez dodatne tezine" :D Eto, vidis i sam da je "nista" :)

Istina bi bila da se moze napredovati i bez opterecenja, ali cilj uvijek mora biti sto blize "otkazu" misica. Dakle, 25 ocigledno za tebe nije dovoljno, radi 50, radi 100, radi koliko god mozes, dok ne dodjes to tacke da vise ne ide dalje. Ocigledno je da ces prije doci do te tacke sa dodatnim tezinama, a i udobije po tebe. Zensko si i ne moras apsolutno da brines da ces dobiti misice, ne sa tom ishranom, treningom i sa tom hormonskom slikom, sto bi rekao nas narod, ni za 100 godina ;)

Zasto guza nije aktivirana? Nije radjen duboki cucanj. Meni tek sa 100+ kg, kada sidjem blizu paralele, guza pocinje pomalo raditi. Kada stavim duplo manju tezinu, vec na pareleli mi unistava gluteuse. Ispod paralele - znam da cu se proklinjati naredna 3-4 dana od bolova u straznjici. Dakle, tek ispod paralele natkoljenice i poda pocinje prava prica, a ova teta je objasnila dio, dok je majstor Thibs pojasnio detaljnije tehniku. Obratiti paznju na polozaj ledja kod tete, pokret treba biti prirodan i stabilan, a dubina - dok ne osjetite da vam se karlica/donji dio rotira unutra, nekome je to odmah ispod paralele, nekome 10-ak cm od poda, u zavisnosti od fleksibilnosti i sirine stava.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AYQWVdPgQl0[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j-T6nXPBxCU[/youtube]

"Kucno" pogadjanje guze bi bio step up - stolica i penji se gore dolje. Radi prvo jednu nogu pa onda drugu.

I iskorak.

Ako od toga ne bude upale i zatezanja, onda ti ne ginu tegovi, imas genetski jake misice ili si utrenirana i krijes nam nesto :)

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 20:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ah da, mit o kasnom dorucku i slicno...

Pa, nazalost ponovo niste u pravu. Isuvise kasan dorucak ne postoji. Mnogi od nas su svjedoci da ima najvise odgovara da dorucaj preskoce, te da prvi obrok "padne" tek iza podneva. Tu nema apsolutno nista pogresno, dok god smo u kalorijskom balansu. Nije pogresno ni imati posljednji obrok u 2 ujutru, ako smo u balansu sve je u redu.

Katabolizam? Daleko precijenjen, tijelo ima jako dobre mehanizme da sprijeci vecinu stetnih pojava.

Mozete provjeriti princip "interminent fasting", bukvalno prevedno - gladovanje koje se ponavlja. Izuzetno je ucinkovito i mnogim ljudima je upravo bas ono sto su "trazili citavog zivota". Nema osjecaja gladi, kile idu dolje, misici ostaju tu gdje jesu. Intervali u kojima se ne jede traju od 12-ak pa i do 20 sati. Svaki dan. Ponovo je princip o univerzalnom odrzanju energije/mase, ako unosite koliko vam je potrebno, ne desava se nista, smanjite energiju - kile odlaze, i obrnuto.

Ovdje je poenta, sto su mnogi i iskusili, da im se "glad i apetit" ne aktiviraju ako preskoce dorucak. Jednostavno, tijelo je bilo u snu duzi period bez obroka, ostvarilo je homeostazu/ravnotezu tog stanja, priviklo se na te uslove. Budite, se, idete za svojim obavezama, i tijelo ce se truditi da sto duze odrzi "status quo". Licno, bez problema docekam 14-15h popodne u ovakvom modusu rada, a i duze, uz neku blazu glad.

Ovdje imate detaljnije o svemu, a i stotine ljudi koji su isprobali i odusevili se.

http://www.leangains.com/

Poslednji put menjao dangerous.datula dana 25 Mar 2012, 21:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Imam ja jedno pitanje.
Sta je bodibilding? Znaci, bodibilding je sta?

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2012, 08:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
To nije samo idem ja i nastupam, u ovim, gacama...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2012, 09:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
dangerous.datula je napisao:
Spoiler:
Vec sam rekao Anci na privatno sta je glavno kod jela pa cu na javno reci, da pored fundamenta (kalorijski balans u skladu sa ciljem), treba obratiti paznju da ima preko 2 obroka u danu, ne toliko zbog ubrzavanja metabolizma (jer je to jos uvijek jako diskutabilno u strucnim krugovima i tesko dokazivo), vec zbog cisto manjeg osjecaja gladi i lakseg odrzavanja kalorijskog unosa = nece morati da smiruje glad visokokaloricnim grozdjicama i bademima, koji na kraju racunice mogu daleko vise omesti gubljenje kilaze, ma koliko zdavi bili pojedinacno.

Dakle - eksperimentisite, ucite na sebi, "slusajte" svoje tijelo. Poenta dijete sa restriktivnim unosom kalorija (dakle za mrsavljenje), jeste gubljenje kilaze, ali vama bi trebao biti cilj da je sprovedete sto ugodnije, a ne da se mucite i trpite, i ubrzo odustanete, jer malo ko uziva u osjecaju gladi, uskracenosti, slabosti...

Nekome ce savrseno odgovarati 2 obroka u danu, i neka se drzi toga, nekome ce odgovarati da jede 8 puta dnevno, i neka se drzi toga, rezultat ce biti isti, dok god ste u istom kalorijskom manjku. Zlatna sredina bi bila 3-4 obroka, dovoljno su obilna da vas zasite, a ne opterecuju vremenski kao gomila manjih obroka, koji teze zasite. Najvise i najduzi osjecaj sitosti daju proteini, tako da bi morali biti sto zastupljeniji.
Glad se uspjesno da zavarati kafom i zelenim cajem, a zeleni ima neke naucne potvrde o potrosnji kalorija i ubrzavanju metabolizma, nista drasticno, ali radi, naravno, barem 4+ solja na dan.

A vjezbe... Talija, ucinilo mi se da sam bio jasan sa onim "nista bez dodatne tezine" :D Eto, vidis i sam da je "nista" :)

Istina bi bila da se moze napredovati i bez opterecenja, ali cilj uvijek mora biti sto blize "otkazu" misica. Dakle, 25 ocigledno za tebe nije dovoljno, radi 50, radi 100, radi koliko god mozes, dok ne dodjes to tacke da vise ne ide dalje. Ocigledno je da ces prije doci do te tacke sa dodatnim tezinama, a i udobije po tebe. Zensko si i ne moras apsolutno da brines da ces dobiti misice, ne sa tom ishranom, treningom i sa tom hormonskom slikom, sto bi rekao nas narod, ni za 100 godina ;)

Zasto guza nije aktivirana? Nije radjen duboki cucanj. Meni tek sa 100+ kg, kada sidjem blizu paralele, guza pocinje pomalo raditi. Kada stavim duplo manju tezinu, vec na pareleli mi unistava gluteuse. Ispod paralele - znam da cu se proklinjati naredna 3-4 dana od bolova u straznjici. Dakle, tek ispod paralele natkoljenice i poda pocinje prava prica, a ova teta je objasnila dio, dok je majstor Thibs pojasnio detaljnije tehniku. Obratiti paznju na polozaj ledja kod tete, pokret treba biti prirodan i stabilan, a dubina - dok ne osjetite da vam se karlica/donji dio rotira unutra, nekome je to odmah ispod paralele, nekome 10-ak cm od poda, u zavisnosti od fleksibilnosti i sirine stava.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AYQWVdPgQl0[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j-T6nXPBxCU[/youtube]

"Kucno" pogadjanje guze bi bio step up - stolica i penji se gore dolje. Radi prvo jednu nogu pa onda drugu.

I iskorak.

Ako od toga ne bude upale i zatezanja, onda ti ne ginu tegovi, imas genetski jake misice ili si utrenirana i krijes nam nesto :)

Pogledala sam video materijal pa ćemo da probamo. :D A i ovo sa stolicom nije loše (neće biti problem jer svaki dan se penjem i silazim niz 60 stepenica (od kuće do ulice)).
Inače, nisam utrenirana, osim što prirodno imam jake mišiće, a valjda tome pridonosi i velika kondicija u hodanju (npr. juče sam 3.5h pješačila brzim tempom), mada mi i u teretani (kad sam vježbala) nisu teško padale vježbe za noge.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
da prebacim priču ovdje, bar je malo prikladnije od one "niste srećni zato što":
tensSa je napisao:
seven je napisao:
kojim "kućnim" vježbama da skinem salo sa stomaka (sarmice)? i kako to da na ovoj temi pričamo o vježbama... hoće li nas neko obrisati. :-s

Hrana, hrana, ne vjezbe, vjezbe su malo pomocno sredstvo za skidanje masnih naslaga...
Ne mora se cak ni vjezbati ako zelis normalno da izgledas...
Na kraju Drinin i Kobra trose duplo vise kalorija u odnosu na prosjecne ljubavnike, tako se prica po forumu... :D :D :D

ne mogu ja smanjiti hranu, onda će se ovo ostalo istopiti, neće me nigdje biti, ostaće samo stomačić. :(
znam da moram izbaciti "smeće", grickalice i to, ali pomogli bi i nekakvi trbušnjaci. počela sam raditi nekakve vježbice, slično ovome na slici, samo što su mi noge ispružene i podignute više, a i gornji dio tijela više podižem. ne znam koliko serija tu da radim, počela sam ovih dana sa 4x 25 ponavljanja, ali ne osjetim nikakvu zategnutost u stomaku, a trebalo bi, zar ne?
Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Bas seven.
Da bih istopila ovo salce na stomaku trebala bih skinuti bar 10kg a tada ne bih imala ni grudi ni guze...sjecam se perioda dok sam imala 12 kg manje nego sada, kao djevojka, kao fosna...brushalter nosila reda radi.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
ja svako malo udjem na temu da vidim da nisu zoka i tensa sliku okacili :)

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 14:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Nema lokalnog skidanja sala. Salo spada onako kako ono hoće,tj kako je genetski uslovljeno.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

znaci, ako hocu grudi, da se pomirim sa stomacicem

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 14:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Otprilike.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a ja pitala za ove trbušnjake, ili neke druge i niko ništa? da li je ova varijanta dobra ili trebam raditi nešto drugo, tj. nekako drugačije?

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Radi trbusnjake tako da su ti noge skupljene u koljenima, dizi gornji dio trupa toliko da ti se odvoje lopatice od tla. Ali obavezno se koncentrisi da dizes stomakom, a ne da guras glavu naprijed, ramena, i da vuces rukama glavu (ako ih drzis iza glave)...
http://www.coopersguns.com/videos/exerc ... ls/crunch/
http://www.bodybuilding.com/exercises/f ... abdominals

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 18:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Imas vec na ovoj temi sve u detalje

viewtopic.php?f=33&t=58876

Da ces zategnuti "salo" na stomaku - neces. Neces ni brzo razviti masu trbusnih. Jedino sto te moze pred ljeto spasti je kontrolisana kalorijski restriktivna dijeta, ali ako vec znas da gubis svuda, pa i sa grudnog predjela, moraces odvagati sta ti je vaznije.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ovo se vjerovatno odnosilo na mene :oops:

hvala na trudu..to su bila pitanja postavljena samo zbog onog sto je tensa napisao: Ne mora se cak ni vjezbati ako zelis normalno da izgledas...

stvar je u tome sto normalno izgledati i biti utegnut nije isto.
Da ne sirim dalje i objasnjavam ono sto svi znaju kao sto je to da kod obicnog mrsavljenja prvo "nestaju" voda i misici itd...
Imala sam ja i plocice (davno proslo vrijeme :lol: ) dok sam se bavila sportom i plesom...znam koliko znoja treba za to.
Svako vece sam trcala po nekoliko km, svako jutro i vece radila po 100 trbusnjaka, sklekove,...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 19:18 
Datula rekao sta je trebalo reci... :D

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 19:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hvala richa i datula, za savjete a i za temu o tome.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 167 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]