Vec sam rekao Anci na privatno sta je glavno kod jela pa cu na javno reci, da pored fundamenta (kalorijski balans u skladu sa ciljem), treba obratiti paznju da ima preko 2 obroka u danu, ne toliko zbog ubrzavanja metabolizma (jer je to jos uvijek jako diskutabilno u strucnim krugovima i tesko dokazivo), vec zbog cisto manjeg osjecaja gladi i lakseg odrzavanja kalorijskog unosa = nece morati da smiruje glad visokokaloricnim grozdjicama i bademima, koji na kraju racunice mogu daleko vise omesti gubljenje kilaze, ma koliko zdavi bili pojedinacno.
Dakle - eksperimentisite, ucite na sebi, "slusajte" svoje tijelo. Poenta dijete sa restriktivnim unosom kalorija (dakle za mrsavljenje), jeste gubljenje kilaze, ali vama bi trebao biti cilj da je sprovedete sto ugodnije, a ne da se mucite i trpite, i ubrzo odustanete, jer malo ko uziva u osjecaju gladi, uskracenosti, slabosti...
Nekome ce savrseno odgovarati 2 obroka u danu, i neka se drzi toga, nekome ce odgovarati da jede 8 puta dnevno, i neka se drzi toga, rezultat ce biti isti, dok god ste u istom kalorijskom manjku. Zlatna sredina bi bila 3-4 obroka, dovoljno su obilna da vas zasite, a ne opterecuju vremenski kao gomila manjih obroka, koji teze zasite. Najvise i najduzi osjecaj sitosti daju proteini, tako da bi morali biti sto zastupljeniji.
Glad se uspjesno da zavarati kafom i zelenim cajem, a zeleni ima neke naucne potvrde o potrosnji kalorija i ubrzavanju metabolizma, nista drasticno, ali radi, naravno, barem 4+ solja na dan.
A vjezbe... Talija, ucinilo mi se da sam bio jasan sa onim "nista bez dodatne tezine"

Eto, vidis i sam da je "nista"

Istina bi bila da se moze napredovati i bez opterecenja, ali cilj uvijek mora biti sto blize "otkazu" misica. Dakle, 25 ocigledno za tebe nije dovoljno, radi 50, radi 100, radi koliko god mozes, dok ne dodjes to tacke da vise ne ide dalje. Ocigledno je da ces prije doci do te tacke sa dodatnim tezinama, a i udobije po tebe. Zensko si i ne moras apsolutno da brines da ces dobiti misice, ne sa tom ishranom, treningom i sa tom hormonskom slikom, sto bi rekao nas narod, ni za 100 godina

Zasto guza nije aktivirana? Nije radjen duboki cucanj. Meni tek sa 100+ kg, kada sidjem blizu paralele, guza pocinje pomalo raditi. Kada stavim duplo manju tezinu, vec na pareleli mi unistava gluteuse. Ispod paralele - znam da cu se proklinjati naredna 3-4 dana od bolova u straznjici. Dakle, tek ispod paralele natkoljenice i poda pocinje prava prica, a ova teta je objasnila dio, dok je majstor Thibs pojasnio detaljnije tehniku. Obratiti paznju na polozaj ledja kod tete, pokret treba biti prirodan i stabilan, a dubina - dok ne osjetite da vam se karlica/donji dio rotira unutra, nekome je to odmah ispod paralele, nekome 10-ak cm od poda, u zavisnosti od fleksibilnosti i sirine stava.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AYQWVdPgQl0[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j-T6nXPBxCU[/youtube]
"Kucno" pogadjanje guze bi bio step up - stolica i penji se gore dolje. Radi prvo jednu nogu pa onda drugu.
I iskorak.
Ako od toga ne bude upale i zatezanja, onda ti ne ginu tegovi, imas genetski jake misice ili si utrenirana i krijes nam nesto