I nije jednolicna ishrana, cini se da je tako, jedem sve sto i obicni ljudi samo drugacije "ukomponovano".
Dobar primjer je sarma, znaci ona je riza, meso i kupus, a ja to sve unesem samo na drugi nacin, tj pojedem meso sa rizom i salatu od kupusa.
Jedino sto rijetko unosim je brasno, svo povrce jedem, znaci: riza krompir brokoli kupus kelj spanac zelena salata tikvica krastavci karfiol(ceo) boranija(zrela) paradajz praziluk(ceo) sampinjoni sargarepa cvekla prokelj beli luk patlidzan crni luk mladi luk paprika
Jedino sto ne pisem izvore vlakana tj. zeleno povrce kada pisem u temi "Sta ste zadnje jeli" pa mozda zbog toga mislis a je konstatno jednolicno, rizu spremam jer mi je najjednostavniji ugljeni hirat...
Sto se tice vjezbi, one nisu uvijek iste, meni je cilj angazovanje misicnih vlakana, a da bi se angazovali razlicita misicna vlakna potrebno ih je "udariti" sa vise vrsti vjezbi, pa se zato za svaki dio tjela rade razlicite vjezbe koje su u prirodnom pokretu.
Sve vjezbe koje ti radis radim sigurno i ja (ako je prirodni pokret, a mora biti naravno), samo sto moj trening spada u anaerobnu zonu,a tvoj (aerobik) u aerobnu, ti imas bolji kardiovaskularni sistem od tvog treninga, bolju kondiciju i istegljivost i to je ono sto donosi aerobik, ali meni to nije cilj pa zato i ne gledam da budem u ovom momentu u kondiciji, ne znam sto je uopste to preslo u prepiranje ciji je trening tezi ili bolji kada bilo kad obe vrste imaju razlicite svrhe i razlicite ciljeve.
Krivo mi je sto je ovaj topic prerastao u prepucavanje ciji trening je bolji (ili tezi), jer svaki ima svoju prednosti otislo mnogo dalje od onoga sto je bilo na poetku. Ja sam htjeo samo staviti do znanja da se djevojke nece "nabildati" ako rade u teretani, da mogu bez ikakvih problema (ako to vole naravno) da rade sa tezinama, ne vidim sta je tu bilo nejasno, da mogu imati lijepu i oblu guzu ako rade u teretani i da je to odlican nacin da grade lijepo i skladno tijelo.
Ne vidim potrebu da ti ides u teretanu ako to ne volis, koja je poenta toga onda, da tjeras sebe da radis nesto sto ne volis?
|