banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 167 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Mar 2012, 22:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Kako znaš da prekasno doručkuje? Ako spavaš do pola deset deset je sasvim ok za doručak :D
Momci kad već pišete o vježbama i čučnjevima, smiju li se raditi čučnjevi ako "krcka" u koljenima. Moja krckaju i kod običnog savijanja noge, kad idem uz/niz stepenice...uvijek.
Ima li neki dobrovoljac da mi napravi vježbačko/mršavilački meni? :D

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
ajkula je napisao:
Prekratki su ti razmaci izmedju obroka i kasno doruckujes.

Nisu prekratki razmaci, taman su. Što se tiče kasnog doručka i to je diskutabilno, možda cura kasno ustaje kao što PlavaMaca reče. U svakom slučaju moj prijedlog za doručak je sat vremena nakon što ustaneš. Taman tad se tijelo probudi do kraja i spremno je za unos hrane i preradu iste.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 22:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
:D Ja sinoć ne budi lijena da se protegnem i napravim koji čučanj, brojim, pređem 15 i mislim se u sebi (evo Zoka mogu i više od 15), napravim 25 jer sam osjetila jedino pritisak u koljenima i mišiću iznad koljena (konkretno, vastus medialis) i ništa više.
Danas osjetim blago zatezanje gornjeg dijela butina (nije upala) i ničeg više. :( A fol vježba za dupe?? :(

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
:D Ja sinoć ne budi lijena da se protegnem i napravim koji čučanj, brojim, pređem 15 i mislim se u sebi (evo Zoka mogu i više od 15), napravim 25 jer sam osjetila jedino pritisak u koljenima i mišiću iznad koljena (konkretno, vastus medialis) i ništa više.
Danas osjetim blago zatezanje gornjeg dijela butina (nije upala) i ničeg više. :( A fol vježba za dupe?? :(

Samo ti radi te čučnjeve. Ja sam tako jedno vrijeme vježbao po kući malo samo da ne sjedim bezveze i radio čučnjeve između ostalog, neplanski naravno. Nepar komentara na svoje dobro dupe sam dobio to ljeto. Eto... ;)

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 22:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Možda sam pogrešno radila, do duše malo sam ispočetka hvatala ravnotežu, jer sam pokušavala držati leđa što ravnije a položaj koljena dovesti pod 90 stepeni.
Klin se klinom izbija i večeras sam pravila čučnjeve iako osjećam zatezanje samo u gornjem dijelu butina i napor u mišiću iznad koljena.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 22:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Sep 2011, 14:20
Ustajem kasno, oko pola 10. A ako idem na predavanja rano ujutru, svejedno ne stignem opet nikako jesti prije 10. Ovo je najbolji raspored koji sebi mogu priustiti zbog manjka slobodnog vremena.
Meni su ranije staaalno skripala i krckala koljena i gleznjevi, ispostavilo se da ne unosim dovoljno vitamina potrebnih kostima. Od tad sam redovno pila mlijeko (iako ga ne podnosim jos od rodjenja, pila sam na silu), sve moguce mlijecne proizvode i popravilo se stanje :)
Upuceni i kreativni, ako kome nije tesko napravite nam neki program ishrane i treninga :D

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
joj i kod mene krcka :lol:
ponekad, dok hodam, cini mi se da cu se raspasti :lol: mlijeko ne pijem vec 21 godinu.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 22:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Krckaju i meni koljena prilikom savijanja otkad znam za sebe. A što se tiče mlijeka, prije 10 sekundi strunih 2 dl. :D

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 22:56 
Veteran
Veteran

Hmmm, ja ne pijem baš nešto puno mlijeka, ali pijem kefir redovno i druge mliječne proizvode, mislila sam da mi toga ne fali...
Sad idem na pilates, nisu to neke strašne vježbe, ali koljena krckaju li krckaju, ko orahe da tucam. Nekad mi se to malo smanji, ali mislim da je trenutno više nego ikad u životu. Možda jer sam se ukrmačila, ma škripuckaju meni i drugi spojevi kad bolje razmislim :/

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Panzer je napisao:
ajkula je napisao:
Prekratki su ti razmaci izmedju obroka i kasno doruckujes.

Nisu prekratki razmaci, taman su. Što se tiče kasnog doručka i to je diskutabilno, možda cura kasno ustaje kao što PlavaMaca reče. U svakom slučaju moj prijedlog za doručak je sat vremena nakon što ustaneš. Taman tad se tijelo probudi do kraja i spremno je za unos hrane i preradu iste.

Ako ruca oko 14h pa jede ponovo oko 17h - 17.30 to je prekratak period varenja.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zavisi šta jede. Ako jede dva obilna obroka jeste možda prekratko. Uostalom, bitno je da organizam uvijek nešto vari ne bi li se ubrzao metabolizam. Zato svi i preporučuju tri sata između obroka.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2012, 23:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa tako ovi naši (Tenssa, Zoka) jedu, tri obroka i dvije užine. Manje i češće.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 00:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
joj, ja sam tako lijena da se umorim već dok čitam ovo. nikad od mene ništa.... :( daj bože da ikad ponovo odem u tu teretanu da nešto napravim od sebe.
koja je spomenula pilates, jesu baš lagane vježbe, poput joge ili imaju više efekta za zatezanje i oblikovanje tijela?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 09:43 
Ja jedem i 6 puta na dan, stvar je u kolicini, apsolutno nemam nikakvih problema sa varenjem...

Anci, ajde malo na ovu temu procitaj tekst, edukuj se o ishrani malo, nauci sta su proteini, sta su ugljeni hidrati, sta su masti....

viewtopic.php?f=33&t=49313

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 10:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Talija je napisao:
:D Ja sinoć ne budi lijena da se protegnem i napravim koji čučanj, brojim, pređem 15 i mislim se u sebi (evo Zoka mogu i više od 15), napravim 25

Možeš uraditi 25 čučnjeva u komadu? Super. Večeras uradi 4*15 čučnjeva. Pete ne diži sa poda i ne spuštaj se u čučanj previše,tj butine treba da budu paralelno sa podom,a ne da prelaze tu zamišljenu liniju. Kičmu drži uspravno,ne savijaj leđa prema naprijed.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 10:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
tensSa je napisao:
Ja jedem i 6 puta na dan, stvar je u kolicini, apsolutno nemam nikakvih problema sa varenjem...

I pojedes 10 jaja za dorucak :lol: Nije bas da si mjerilo za ispravnu prehranu :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 14:23 
Veteran
Veteran

Ja spominjala pilates. Meni su vježbe prilično lagane, ali vidjela sam da ima nekih cura koje ne mogu sve odraditi. Vježbe su sa loptom, trbušnjaci sa loptom, zatezanje mišića nogu, guze, malo za ruke. Kao kombinacija joge i pilatesa.
Super su vježbe, odlično se osjećam nakon njih, ali ću morati preći na nešto intenzivnije. Gledala sam trening zumbe, zanimljivo izgleda, ali mi se ne sviđa što ima previše cura, pa je gužva.
Mislim da ću ipak sama nešto skontati da radim doma.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 14:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Talija je napisao:
:D Ja sinoć ne budi lijena da se protegnem i napravim koji čučanj, brojim, pređem 15 i mislim se u sebi (evo Zoka mogu i više od 15), napravim 25

Možeš uraditi 25 čučnjeva u komadu? Super. Večeras uradi 4*15 čučnjeva. Pete ne diži sa poda i ne spuštaj se u čučanj previše,tj butine treba da budu paralelno sa podom,a ne da prelaze tu zamišljenu liniju. Kičmu drži uspravno,ne savijaj leđa prema naprijed.

Tako sam i radila, zato sam i imala problema sa ravnotežom jer sam pokušavala da leđa držim što uspravnije, stopala su u iskoraku i zalijepljena za pod, a butina u vodoravnom položaju.
Radila sam čučnjeve i danas, osjećam blago zatezanje u mišićima butina (jer za početak odmah u komadu uradih 25), a u dupetu ne osjećam. :?
Najjače pomjeranje gluteusnih mišića :D osjećam dok radim izbacivanje noge unazad.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 14:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Nemoj samo odluciti da pokazujes napredak kao kad si vjezbala ruke
Bice lom onda
:lol: :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 15:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: Nisam vježbala ruke nego se žalila da su mi se zdebljale, tako da bi ovaj put bilo... kobnije. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 167 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]