banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 142 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Sep 2011, 17:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
tensa nemoj lupati boga ti u surutci postoje "tragovi" masti a o nekim znacajnim kolicinama nema govora morao bi popiti 10 litara surutke pa da dodjes na nivo pola litre punomasnog miljeka (koje opet nije nezdravo ako ostanes na pola litre

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 17:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Besparica je napisao:
Ko je onda obrisao?
Svejedno. Ne odgovoriste zasto trenirate toliko da ne mozete bez suplemenata. Znaci, ljudi se guraju u stiuacije koje ne mogu da izdrze. Sve mora biti turbo. .

Nije turbo...Lupaš bez da si i upitao kakav nam je trening. Napisao sam već zašto,kada i koliko često koristim protein.
Da li bi mogao bez njega? Bi. Samo bi stvari išle dva koraka naprijed,jedan nazad.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
_zoka je napisao:

Druže imaš skroz loš stav....Isto bi te gledala i najveća gospoda u busu u gradu...To je do toga što naš narod nije naučio gledati svoja posla,a ne do toga da li je neko seljak ili ne.

Ali boli te uvo za tamo NN personu koja te gleda, zar ne?

Besparica je napisao:
Ko je onda obrisao?

Ja i brisacu svaki off :wink:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
tensSa je napisao:
Da vidis kako mene seljacine one gledaju kada putujem za Doboj u vozu, pa izvadim rizu i piletinu da jedem...

Pa ko te i gdje te ne bi gledao urbani covjece!? :lol:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 17:22 
Citiraj:
tensa nemoj lupati boga ti u surutci postoje "tragovi" masti a o nekim znacajnim kolicinama nema govora morao bi popiti 10 litara surutke pa da dodjes na nivo pola litre punomasnog miljeka (koje opet nije nezdravo ako ostanes na pola litre

Racunaj da treba 2 litre surutke da popijes da bi unjeo isto proteina kao sto ih ima jedna mjerica ukusnog cokoladnog praska, a izbjegao bi teski proljev od laktoze...

Citiraj:
Ne odgovoriste zasto trenirate toliko da ne mozete bez suplemenata.

Mogu, ali necu.

Zasto bih isao losije kada mogu bolje?

Sto ljudi kupe BMW-a kad mogu jugu, Sto hoces platu od 3000 maraka kad mozes zivjeti solidno od 1500 itd, itd...

Citiraj:
Pa ko te i gdje te ne bi gledao urbani covjece!? :lol:

Maj mistejk, nisu seljacine... :D :D

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
ajkula je napisao:
Besparica je napisao:
Ko je onda obrisao?

Ja i brisacu svaki off :wink:

Ali nisi izbrisala of. :wink: Citaj malo sta brises! Mislim red bi bio... :wink:
_zoka je napisao:
Besparica je napisao:
Ko je onda obrisao?
Svejedno. Ne odgovoriste zasto trenirate toliko da ne mozete bez suplemenata. Znaci, ljudi se guraju u stiuacije koje ne mogu da izdrze. Sve mora biti turbo. .

Nije turbo...Lupaš bez da si i upitao kakav nam je trening. Napisao sam već zašto,kada i koliko često koristim protein.
Da li bi mogao bez njega? Bi. Samo bi stvari išle dva koraka naprijed,jedan nazad.

Prvo, bezobrazan si. Drugo, napisao si zasto koristis... Dakle, koristis koncentrat da ti organizam ne bi otišao u katabolizam.... Sto je prirodna rekacija na fizicki napor? Ili nije? A ako nije, zasto ti onda treba prasak? Nesto mora biti neprirodno... :-?
Samo vi krkajte, bicete najjaci! :cat:

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 17:30 
Citiraj:
A ako nije, zasto ti onda treba prasak?

Citas li ti ista?

Evo da ti opet ponovim...
Citiraj:
Prasak ima svoju svrhu koju ne moze zamijeniti ni jedna vrsta hrane (tacnije ni jedna vrsta hrane nema toliku brzinu apsorbacije kao whey protein), cak i jaje koje od hrane ima najvecu biolosku vrijednost i brzinu nije blizu whey proteinu.

Whey protein u prasku je u stvari surutka u prahu (whey = surutka na engleskom), tj. koncentrat bjeancevina surutke u prahu.

Sada se vjerovatno pitate sto se onda ne pije sirova surutka (jer je jelte prirodna i zdrava)?

Iz prostog razloga jer je puna laktoze i masti, tesko ce neko ko zeli da smrsa unijeti dovoljno proteina, a da ne unese hrpu nezeljenih masti i laktoze...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 17:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Dakle, koristis koncentrat da ti organizam ne bi otišao u katabolizam.... Sto je prirodna rekacija na fizicki napor? Ili nije? A ako nije, zasto ti onda treba prasak? Nesto mora biti neprirodno... :-?

Zašto neko ide u teretanu? Da bi se osjećao dobro i izgledao bolje. Ako poslije treninga organizam razgrađuje mišić da bi dobio energiju,a ja imam mogućnost da to spriječim korištenjem proteina u prašku zar ne bi bilo glupo da ne iskoristim to?
Al' gledaj ovako.....Zašto da ne koristim protein? Daj mi dva dobra razloga,primjera i ja ću prestati.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 17:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Prvi razlog. Finansije. Sve sto ulozis u suplemente, nestaje vrlo brzo, nakon sto prestanes sa tim. Znaci, sebi si nabacio konstantan trosak na ledja.
Drugi, vazniji. Zdravlje. Ali da ne ulazimo u raspravu koliko su stetni ili da uopste nisu stetni. Na svakom je da procjeni to...

I ja radim na tome da izgledam bolje, ali ne zelim da koristim suplemente. Za mene su to ekstremi. Naravno, razlika je kada neko koristi samo protein, povremeno i kada se neko konstantno kljuka sa raznim suplementima. Ko god vise koristi suplemente, ova dva razloga bi mu trebala biti znacajnija.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 17:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Protein u prahu nije štetan. Ono,jeste u nekim nenormalnim količinama opterećenje za bubrege ali ko ga koristi u tim količinama njemu nisu strani ni steroidi. On jeste skup ali ja kontam da bi približno isto toliko izašla i hrana,a protein je praktičniji.
Da se razumijemo,govorim o proteinu u prahu kao dodatku prehrani,zamjeni za jedan obrok dnevno ili kako ga ja koristim,nakon treninga.Ne govorim o njemu kao glavnom izvoru proteina.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2011, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
_zoka je napisao:
ajkula je napisao:
A nije tako tesko skuhati dan prije jednu od gore navedenih + saka orasica + neka vocka i eto kvalitetnog obroka koji se moze i u busu pojesti.

:lol: :lol: :lol: :lol:
U busu kod nas?
Pa mene čudno gledaju kad ponesem sendvič na posao (a imam hranu na poslu,doduše nezdravu)za užinu....
Protein u prašku ima jednu veliku prednost u odnosu na protein iz hrane.Brzu iskorištenje...a to je ono što organizmu treba poslije treninga.Dobar protein+brzo.

Opustite se malo. Najbolje je citati neki strip dok ruckate sendvic u busu. Onda vas niko nece cudno gledati. Provjereno.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Hoću i ja. Samo da prođu ove vrućine i nabaciću koje kilo.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 22:10 
Stara kuka
Stara kuka

Opet ja. Jedem 4-5 puta dnevno a čak sam i smršao. Sada imam nevjerovatnih 73.5kg na visinu od 182cm. Tu kilažu nisam imao još od kraja treće godine srednje škole. Možda bih trebao aerobni trening svesti na 3 puta sedmično umjesto dosadašnjih 4 puta. Zar je moguće da mi je metabolizam brz u 29. godini?

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 22:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Чек,идеш у радиш и четири аеробна тренинга седмично плус тренинге са теговима и питаш се зашто мршавиш? Кога ти зајебаваш?

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Ја сам брутално мршав (не поносим се тиме) има ли какве наде (озбиљан сам) без теретане и креатина,протеина,стероида?

Своју муку правдам генетиком и таквим метаболизмом (покојни отац је био мршав ли ист 183 висок,75 кила тежак).

Има ли ико икакав прави савјет (осим уобичајеног да једем ко мазга 6 пута дневно,јбг можда сам безобразан ал ја више од 4 нема шансе)?

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
Чек,идеш у радиш и четири аеробна тренинга седмично плус тренинге са теговима и питаш се зашто мршавиш? Кога ти зајебаваш?

Ja i kada bih smanjio aerobni trening na 3 puta sedmično opet ne bih puno poboljšao jer inače imam problema sa nabacivanjem kila. Možda jedino kada zahladi. Još je vruće.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka

drinin vuk je napisao:
Ја сам брутално мршав (не поносим се тиме) има ли какве наде (озбиљан сам) без теретане и креатина,протеина,стероида?

Своју муку правдам генетиком и таквим метаболизмом (покојни отац је био мршав ли ист 183 висок,75 кила тежак).

Има ли ико икакав прави савјет (осим уобичајеног да једем ко мазга 6 пута дневно,јбг можда сам безобразан ал ја више од 4 нема шансе)?

Ako imaš kao i ja brz metabolizam namučićeš se. Meni vlasnik teretane inače bivši bodybuilder kaže da bi na moju visinu bilo dobro da idem do 85kg ali meni je to zasad nemoguća misija. Ja ne mogu dugo zadržati istu kilažu. Obično ide dole!

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 08:59 
Administrator
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
_зока je napisao:

Ja i kada bih smanjio aerobni trening na 3 puta sedmično opet ne bih puno poboljšao jer inače imam problema sa nabacivanjem kila. Možda jedino kada zahladi. Još je vruće.

Колико тренинга укупно имаш у току седмице? Аеробни+тегови....

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 09:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2011, 23:57
Citiraj:
Ako imaš kao i ja brz metabolizam namučićeš se. Meni vlasnik teretane inače bivši bodybuilder kaže da bi na moju visinu bilo dobro da idem do 85kg ali meni je to zasad nemoguća misija. Ja ne mogu dugo zadržati istu kilažu. Obično ide dole!

Istina.
Ja imam veoma brz metabolizam i imam 80kg vec 2-3god jednostavno ne mogu da se udebljam :)
Jedem i nocu i danju stalno ali nista :D
Treniram i sve ali jednostavno kilaza nece da ide gore a naravno ne zelim proteine niti bilo sta da koristim samo prirodno x)

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2011, 19:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 22:13
Takodje...genetika...visok sam 190 i koji cm a imam nekih 70 kg (20god.)....i dzaba vjezbe, jaca hrana....nista...konstantno ista kilaza...i samo rastem uvis :) (nisam nikakvu hemiju jos probavao) Ali meni to ne smeta...sta mi fali, kakav sam, takav sam. I uopste se time ne zamaram, niti imam ikakvih problema zbog toga :) Ne znam zasto se ljudi uopste tim zamaraju...

''Pride can stand a thousand trials, The strong will never fall.''

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 142 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]