banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 17:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 205 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Mar 2012, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citam redovno ovu temu, ali tek sada mogu porediti kako mi ovdje tretiramo trudnice i kako se odvija porod, nebo i zemlja.
Stvarno nije za porediti.
Interesuje me da li su i kod nas trudinice cijelo vrijeme poroda prikljucene na CTG ?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Drago mi je sto i muskarci virnu na ovu temu...
ja jok.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 20:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Tužno je što se na sve strane priča o borbi protiv bijele kuge, o tome kako treba povećati natalitet, a nijednim gestom se ne čini ništa da se situacija sredi i barem tih nekoliko dana u porodilištu ženama učini prijatnijim.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ma ovo ovdje je strahota. Moja drugarica je od 6-og mjeseca trudnoće bila osuđena na totalno mirovanje da bi sačuvala trudnoću. Mirovala je kod kuće a onda se stanje počeo pogoršavati pa je završila u nbolnici na ležanju. Obilno je krvarila, a nijedna sestra niti doktor nisu htjeli da pogledaju, ček su joj govorili da umišlja. :confused2: Sve dok nije stala sva krvava na hodnik i viknula:"Pa dobro, hoće li meni iko pomoći?!" Tek onda su se sjatili oko nje.. Strašno... Čak je morala zvati doktora koji radi privatno kao ginekolog da je pregleda jer gore se apsolutno ne obaziru na pacijente...
Rodila je u 7-om mjesecu, sreća, dječak je živ i zdrav! Za 2 mjeseca je nadoknadio sve! :D

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 23:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Како је могуће да је потенцијалној мајци важнија цигарета него дијете док је у блаженом стању?

Колико сам се само примјера нагледао да мајка у 9 мјесецу пуши кутију цигара или да држећи тек рођено дијете у једној руци у другој држи цигару,катастрофа.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 23:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
a to ima konkretne veze sa porodjajem i utiscima- kako?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

seven je napisao:
a to ima konkretne veze sa porodjajem i utiscima- kako?

Чуј како (имаш среће па тренутно једна обожаватељка је нестала са чета,иако ме претходно давила причом о мом неодољивом ентузијазму и спонтаном духу) :) тако што то је апсолутно један од узрока многобројних потешкоћа код малишана,а 99% жена неће ни у таквим ситуацијама признати да је то истина. То је најгоре. Додуше нисам мајка нити ћу икад бити,али нек се сраме све оне које дуване и доје.

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

baš imam sreće...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

имаш,но то није ни важно.

Желим чути твој став и ти си оно мајка?! Дакле јеси ли противник или заговорник (ако си ово друго не знам шта би ти рекао)?

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:lol: čitam i ne vjerujem! odoh sa teme, nema smisla da se ovo pretvori u vukove analize i gatanja.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2012, 23:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

јоој боже, севен ти онда ниси мајка,а ако си мајка и пушила си у току трудноће и у присуству малише ти си несавјесна мајка и треба да се стидиш и практично си главна одговорна у случају да у футуру буде имао проблема са дисајним путевима,као и све друге мајке,уколико је одговор потврдан.

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 00:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mrkvica je napisao:
Ma ovo ovdje je strahota. Moja drugarica je od 6-og mjeseca trudnoće bila osuđena na totalno mirovanje da bi sačuvala trudnoću. Mirovala je kod kuće a onda se stanje počeo pogoršavati pa je završila u nbolnici na ležanju. Obilno je krvarila, a nijedna sestra niti doktor nisu htjeli da pogledaju, ček su joj govorili da umišlja. :confused2: Sve dok nije stala sva krvava na hodnik i viknula:"Pa dobro, hoće li meni iko pomoći?!" Tek onda su se sjatili oko nje.. Strašno... Čak je morala zvati doktora koji radi privatno kao ginekolog da je pregleda jer gore se apsolutno ne obaziru na pacijente...
Rodila je u 7-om mjesecu, sreća, dječak je živ i zdrav! Za 2 mjeseca je nadoknadio sve! :D

Ovdje ako se pojave 3 kapi krvi u trudnoci, odmah dolaze, nema veze sto je 3 sata ujutro, odmah pregled, ultrazvuk, ako je presla pola trudnoce i CTG, zadrzavanje u bolnici...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 08:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
pcelica_501 je napisao:
jel i 40 dana babina mora da se ispostuje pa da bi bili savjesne majke?

normalno.
i ne smije majka oprati kosu 40 dana, i ne smije po mraku susiti ves napolju i ne smije prosipati mrvice sa stola sto jede-da ne nahrani djavole.
a da, crveni koncic oko ruke sam zaboravila.

moraizam,primitivizam i 20godina RS

LAOCE-nisu trudnice ukjucene na CTG. mene su sa pritiskom 180/110 prikjucili na drip i na prirodno.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 08:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
citam ova dva prethodna psota i ne mogu vjerovati koja su pusaci cudovista
jebes djetetovo zdravljedaj meni supstance o kojoj sam ovisnik (narkoman)

svaka cast
i kako se samo bezobrazno i bahato ponasaju ne da se ne osjecaju krivim vec jos napadaju i glumataju da su oni koji im protive narusavanje djetetovog zdravlja primitivci i zaostali
svaka cast nemam sta drugo reci,dabogda se vama obilo o glavu a ne neduznoj djeci

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 08:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Feb 2009, 12:30
zipo je napisao:
Tužno je što se na sve strane priča o borbi protiv bijele kuge, o tome kako treba povećati natalitet, a nijednim gestom se ne čini ništa da se situacija sredi i barem tih nekoliko dana u porodilištu ženama učini prijatnijim.

+1

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 11:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pcelica_501 je napisao:
e svega cu se ja nacitati ovdje.....sutnja je ponekad bolja od rijeci....jel drinin, jel i 40 dana babina mora da se ispostuje pa da bi bili savjesne majke?

немој банализовати нема потребе. Данашње мајке (усудићу се па рећи,јер је жива истина) су лијене и тотално необзирне,наравно има изузетака. Данашњој мајци сасвим је нормално новорођенче држати у крилу и пушити истовремено ,срати му по фаци. А када се не дај боже нешто деси,свак је крив само не дувански дим,само не она, то је тужно.

Још је тужније да исте те мајке никада неће признат,научно доказану ствар,да никада неће признат кривицу. А када се дијете роди с хендикепом или маном све је друго криво,од црне магије до осталог,само не њихово свакодневно пушење 1-2 пакле цигарета,јер забога коме је још цигарета наштетила у трудноћи??? :angry1:

Citiraj:
normalno.
i ne smije majka oprati kosu 40 dana, i ne smije po mraku susiti ves napolju i ne smije prosipati mrvice sa stola sto jede-da ne nahrani djavole.

још један примјер карактеристичног женског незнања и оправдања. Али добро, свјестан сам ја да некој зависници о дувански дим не могу исправит свијест,нити то желим,ал се барем надам да убудуће нећу морат бити свједок оваквих и сличних оправдања, још једном понављам нек је стид сваку женску особу (прву моју ако будем икад имао ћерку) која пуши у току трудноће,те кад се беба роди држећи је у наручју. СТИДИТЕ СЕ ЖЕНЕ!

А ти евидентно си или сујевјерна или желиш скренути с проблема,то је опет твој проблем (не знам те и не знам да ли пушиш)ако пушиш овакве небулозе и могу разумјети донекле.

Ако ти смета 20 година Републике Српске одеш фино из ње и сви ми ћемо бити сретнији због тебе,јер ти више неће сметати.

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 11:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

boa je napisao:
pcelica_501 je napisao:
jel i 40 dana babina mora da se ispostuje pa da bi bili savjesne majke?

normalno.

LAOCE-nisu trudnice ukjucene na CTG. mene su sa pritiskom 180/110 prikjucili na drip i na prirodno.

Ovo ne kontam, ovdje je sve dok dijete ne pomoli i drugu nozicu, CTG prikljucen. Moguce da je u BL tako, jer im je svejedno, jedina bolnica na sirem podrucju u kojoj je porod moguc. Cuo sam da u u Gradisci situacija mnogo povoljnija po trudnice.
Nije ni ovdje u svakoj bolnici isto - desava se, nerijetko, da trudnice nakon prvog poroda budu nezadovoljne i onda dodju kod nas. Nisu ni kod nas bas bez prigovora: nekad ima samo 3 vrste sira na Bufettu, fali edamer ili ementaler, samo 3 vrste integralnog kruha... :)

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 11:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Laoce, dobra pitanja. Pazi ni na kraj pameti mi nije bio CTG. Stvarno ne prikljucuju? Sto ako imaju? Stede struju?

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 13:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
medicinsko osobje na ginekologiji je toiko nadobudno i gordno.

ima samo jedna stvar koje se boje-medija.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 13:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Daj ne budi naivna. I za medije vazi ona narodna da je svakog cuda tri dana dosta. To prvo, pa onda jos milion drugih stvari. Od nerazumijevanja pa nadalje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 205 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]