a da preletis malo po starim postovima?

mislim da smo do sad prezvakali sve mane i prednosti i sociva i naocalica

ja sam corava k'o kokos,uglavnom nosim sociva,vec 15ak god,mislim da ih nema da ih nisam probala,ugl najobicnija meka koja kosatju 60-70km 3 para ,moze ti to trajati od 6-12mj,ja nikad ne pamtim kad sam ih pocela koristiti,jednostavno podju zuljati kad ostare,univerzalnih sredstava za dezinfekciju imas vise vrsta,oko 20km kosta bocica koja ti traje nekih 2 mj otprilike,nije komplikovano za nositi,par dana ti treba da se naviknes,e sad ako imas vec diopt i bez cilindara imas one koje stavljas jednom mjesecno i tih mjesec ih ne skidas(mislim da ih trenutno mozes kupiti kod dr Bijelica,oni ti ih i stave i skinu,moj brat ih je nosio dugo)jedna od prednosti je ta sto nema te gnjavaze da ti magle,mozes imati lijepe suncane naocalice,modrica po nosu(jos ako zaspis s naocalicama kao ja

)itd itd...mane :ako imas polenske alergije zna biti zeznuto,ako bas bas puno vozis ili blejis u komp,ali postoje odlicne silikonske kapi,vj suze,koje su super kad ti se oko isusi,
u svakom slucaju,ne kosta previse,malo za promjenu pa ako ne odgovara vratis se naocalicama,ja uglavnom uvece skinem sociva pa stavim naocale po kuci,a cak i nekad jedva cekam da skinem naocale da odmorim nos hehe,mada sad krece sezona alergija pa mi je vec muka ali sam nabavila dioptrijske suncane,antirefleks bla bla bla naocalice pa sam sva vazna