banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 00:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1780 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 89  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jun 2016, 01:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Vjerovatno meso bez masnoce.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2016, 09:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Anandndn ili kako li već. Spominješ hormonski problem.
Prvo to riješi pa se onda bavi posljedicama.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2016, 09:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Avg 2015, 14:30
supersonic je napisao:
Jesam ja dobro procitao ili na linku iznad ( anadnkbl) pise izmedju ostalog i " komad posnog pileceg bijelog mesa " kao i nesto " posna junetina " ili tako nesto.. ? Nisam upucen, ne znam.. kako to moze biti posno ( ako se uopste na to misli u linku ) ?

Misli se na meso bez masnoce, isto pise i posni mladi sir, a misli se isto na sir sa minimalno masnoce. Ja sam taj kupovala na pijaci kod jedne zene. Dijeta navedena gore je super, ja stvarno nikad gladna nisam bila, samo sto mi je dosadila i ne odgovara mi vise.

Talija, ne pijem lijekove, niti jos uvijek to planiram. Hormone pod kontrolom drzim ishranom i nekim prirodnim preparatima. Naravno moji problemi nisu ogromni, pa da sad bas moram lijekove da pijem, zato mogu jos ovako, i nastojim da ne predjem na taj nivo da moram lijekove da koristim. Problem je sto mi je ishrana ta dosadila, al sta cu kad moram, bolje i to nego hemija.

Inace nisam gore napisala, ja pijem orahovicu (sa medom pravljenu), jedem japanske jabuke i brazilske orascice. Doduse sad nema japanskih jabuka do jula, al dobro :D Uglavnom meni je ovo pomagalo, pa ako nekome treba, neka proba.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2016, 10:16 
Da, primijetio sam da u Srbiji kada kaznu posno misle na namirnicu sa malim procentom masti.

Apropo ove dijete sto si drzala...premalo kalorija, stvarno premalo iako si zensko, sve i da imas 50 kg malo je, kako sam vec naveo u prvom postu, kada se kalorije spuste na minimalnu kolicinu svako povecanje istih ce rezultirati nakupljanjem sala, a to se vjerovatno kod tebe i desava kada kazes da odmah dobijes visak nakon par dana junkanja, ili to ili se voda zadrzava u organizmu...ovaj jelovnik na pocetku teme je namjenjen zdravim osobama i to sam napomenuo, ne znam kako bi ova ishrana djelovala na nekoga ko ima hormonalne probleme....kolege koji se bave fitnesom su imali i takve klijente i oni su morali da se 100 posto drze prehrane, nisu smjeli imati "junk" obroke ako su htjeli rezultate...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2016, 07:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Avg 2015, 14:30
Hvala Milane na odgovoru :D

Ja stvarno nisam imala drugog izbora nego tako da se hranim, znam ja da je to malo bilo, ali eto pomoglo je bar osjecam da se bolje osjecam :D. Ne jedem ja junk svake sedmice, samo kazem nekad mi se desi da se "pozelim", al eto i to ne valja. U svakom slucaju uskoro mi je kontrola pa cu vidjeti sta mi je ciniti.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2016, 08:06 
Nema na cemu. :)

To sto "pozelis" ja samo leptin, kada tijelo dugo gladuje on se aktivira i signalizira da treba hrana...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2016, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
А, па сад ми је јасније значење пјесме "кам мај лејде кам кам мај лејде јур мај батрфлај шугр бејбе", значи тај лептир је крив што ова бејбе хоће шугр.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2016, 16:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ako neko bas ne moze bez hljeba, evo nesto slicno kao zamjena, ali sa malim udjelom ugljenih hidrata :) . Ubio sam namrtvo 7 jaja, dodao izmedju 3 i 4 kasike brasna (3 sam stavio pa sam malkice jos dodavao), prasak za pecivo, dvije sake sitno sjeckane blitve, soljicu preprzenog lana, posolio i izmutio. U tepsiju nauljio papir za pecenje i prelio buckurisom, ispekao i ispalo je kao bombonica. Meni se svidja :)

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2016, 17:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovo nešto kao ljevuša/prijesnac.
Doduše ja stavim sir, lan nisam.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2016, 17:52 
Popokatepetl je napisao:
А, па сад ми је јасније значење пјесме "кам мај лејде кам кам мај лејде јур мај батрфлај шугр бејбе", значи тај лептир је крив што ова бејбе хоће шугр.

Ne, to je insulin...

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2016, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Jel iko od debelih sa foruma isao na neke tretmane strujom ili kako to vec hoda...kao obuces neko prsluce...odijelo...jebem li ga sta i tuku te trofaznom i mrsavis....ne bas ko Djenka al blizu

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2016, 20:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
To ti je onaj fazon sa tv shopa, inače žešća prevara. Blaga struja stimuliše grčenje mišića, ali da se prikopčaš i mršaviš....to da tako ide teretane bi davno otišle u istoriju.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2016, 21:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
More biti ima efekta. Mene već dvije godine nije pošteno udarila struja i evo već se primjeti stomak. :D

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2016, 15:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
To ti je onaj fazon sa tv shopa, inače žešća prevara. Blaga struja stimuliše grčenje mišića, ali da se prikopčaš i mršaviš....to da tako ide teretane bi davno otišle u istoriju.

Ma jok to :lol: vele oni koji su probali da radiš vježbe, znači ne miruješ, vježbaš i onda ti nenadano na neki mišić puste blagi elektrošok. Ja bi to prije voljela gledati nego probati. :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2016, 18:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Odlučila ja da probam sa hrono...kupila brašna, umijesila projice. Ustala, ispekla 2 jajeta, uzela dvije projice i jedan paradajz. Jedva pojela pola doručka. Ne mogu obilno doručkovati prije prve kafe, nema šanse. Jedno vrijeme sam praktikovala da dok kuham kafu pojedem nešto malo na brzaka, da ne pijem kafu na prazan želudac, al ne mogu ovu količinu pojesti tako rano. I onda čekaj pola sata da popiješ kafu. Sledeći obrok trebala pojesti na poslu al nisam stigla. Ode mas u propas. Zajeb to. Nema dok jednostavno ne prilagodiš ishranu svom ritmu, navikama i jednostavno odvadiš kalorije.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2016, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Кад сам читао књигу о хроно дијети, кажу нешто као "исхрана коју сеже до наших предака бла бла". И онда покушам замислити прачовјека који се пробуди, крене да тражи неку храну, поједе неки коријен или шта већ, иде у лов, и притом га сусретне лав, а он каже, "јбг, лаве, де ме мало скулирај, вријеме ми је другом оброку, немој да ми сјебаваш распоред".

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2016, 19:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: Hrono nije dijeta nego režim ishrane. To naravno nije ishrana naših predaka jer oni su se drugačije hranili.
Poenta je da se u određeno doba luče određeni enzimi i lakše vare određenu hranu.
Hrana mora biti bazna koliko se može, svedena na proteine i lako varljive UH. Inzulin primiren i držan "na uzdi".
Glad se ne smije osjećati radi inzulina.
Ja volim doručkovati obilno oko 9h što je i preporučljivo (ranije ne), ali bih morala nositi ručak na posao.
Ne planiram praktikovati hrono nego samo regulisati unos šećera i hljeba i povećati fizičku aktivnost.
(Riješila sam metabolički (hormonski) problem tako da i bez toga ću se vratiti na staro)

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2016, 19:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
Milan je napisao:
Nema na cemu. :)

To sto "pozelis" ja samo leptin, kada tijelo dugo gladuje on se aktivira i signalizira da treba hrana...

U wot m8? Mene na fiziologiji ucili drugacije...

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2016, 19:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
@Talija
Dijeta i jeste režim ishrane, tj uredan način ishrane, a ne kratkotrajan restriktivan režim.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2016, 20:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da, sve što je kratkotrajno ima i jo jo efekat. Mora postati pravilo, način života.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1780 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 89  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]