Unaprijed se izvinjavam nisam citala sve postove ako ponovim nesto i sto cu ostaviti malo duzi post.
Imam manjih problema sa stitnom(hipotireoza), ali dovoljnih da mi utice an kilazu. Cim se malo ne pridrzavam ishrane, tipa "zgrijesim" pa se najedem suhomesnatih proizvoda ili nesto od fast food asortimana, odmah brojevi na vagi rastu. Dosadila mi ova moja ishrana (jelovnik Cigota-Zlatibor;
http://www.cigota.rs/strana/jelovnik-za-7-dana) a i enmam vremena da svaki dan spremam samo sebi ove namirnice. Malo sam se zainterisovala za Hrono ishranu, ali toliko toga ima na internetu, da na jednom sajtu budu jedna pravila, na drugom druga. Uglavnom, nekako mi to njihovo nema smisla, jedes sve a kilaza opada (nisam previse citala pa nisam do kraja upucena, ali ovo im je sustinaa), medjutim oni svi predlazu test intolerancije na hranu.
Kontam da bi to mogla uraditi pa onda prilagoditi sebi ishranu, ali nemam pojma moze li to uopste kod nas niti znam gdje, pa ako neko zna voljela bih da mi napise.
Vidjela sam onaj prvi post i jako mi se dopao, probacu nekako sastaviti sebi meni postujuci ona "pravila". Ali problem kod svakog nacina ishrane je da ovo moje sa stitnom zlijezdom ne dozvoljava gluten, soju, kupusasto povrce, spinat, rizu, skrobasto povrce itd. A ja to sve obozavam da jedem, i onda kad mi neko kaze izbaci to i to, i uvrstim ovo svoje, ne ostaje mi bas puno da ruckam (mislim na raznovrsnost).
Ja jesam fizicki aktivna, i ona Cigotina dijeta mi je ok bila, medjutim vjerovatno se organizam navikao i sad ili ode gore kilaza ili ostane na istome, imam nekih 6-7kg viska.
Da li je neko imao iskustva sa ovakvim problemima i da li neko moze da mi preporuci neki nacin ishrane ili slicno?