banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 15:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Jul 2009, 11:16 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 30 Jul 2009, 11:14
Molim vas, pomozite! Ginekolog mi je promijenio kontracepciju, te sam s novom ( diane 35 ) počela ne na prvi dan menstruacije, nego samo nastavila na staru kontracepciju čim sam došla od njega..te sam bila popila oko 4 pilule, i počela s novom koja sadrži 21.... zadnju sam popila na inače očekivani dan dolaska menstruacije... evo prošlo je 5 dana, a još je nisam dobila... Jel moguće da mi je pomjeren ciklus, da mi neće uopće doći ovaj mjesec ( jer nemam simptome ).... il je nešto drugo? :S :(:(:( Hvala unaprijed....

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 11:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Jesi uzela u obzir mogućnost trudnoće???
Ciklus se javlja 2-3 dana od uzimanja poslednje pilule iz seta od 21.
Ako ti je lekar promenio terapiju/kontracepciju onda je logično i da ti je objasnio od kada i na koji način treba da je počneš uzimati.
Iz kog razloga si se javila lekaru nakon tek 4 popijene pilule da bi ti promenio tbl.??? Ne ide to tek tako.
A pred menstrualni simptomi mogu biti ublaženi ili izostati uz korištenje oralne kontracepcije zato se u mnogo slučajeva i koristi u terapiji bolnih i otežanih menstruacija.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 11:39 
Voajer
Voajer

prošla ginekologinja mi je dala pilule koje su mi narušile imunitet i uzrokovale candidu... on mi je prepisao diane 35... imala sam seksualne odnose dok sam ih pila, ali upravo što je bila prva kutije diane 35, nisam htjela da dečko svršava u mene... sad mi menstruacija ne dolazi.... pitam se samo jel moguće da sam spojila sve to, jer sam zadnju pilulu popila na dan (29. dan ciklusa ) kad inače dobijem menstruaciju? sad ne znam šta da mislim....

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 11:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tbl za kontaracepciju ti narušile imunitet??? :-? Dobro, 'ajde svašta se dešava...
Pitala sam te zašto si se javila lekaru tek nakon 4 popijene tbl. jer ako su problemi postojali od ranije čemu onda započinjanje novog ciklua kontracepcije??? Ako uzmemo u obzir da je to sve tako kao što si navela zašto nisi popila samo 17 tbl.novog pakovanja da bi imala 21 dan a one 4 viška iz novog pakovanja bacila??
Rekla sam već da se ciklus javlja nakon 2-3 dana od prestanka uzimanja kontracepcije a ti si poslednju uzela na dan kada si poslednju dobila i logično je da je nećeš dobiti taj dan nego par kasnije plus još što si uzela 4 tbl više.
Druga stvar, oralna kontracepcija nije 100% sigurna metoda kao ni jedna druga, dok su npr.tbl i prezervativ u kombinaciji 99.9% sigurne.
Rekla si:
Maja-1987 je napisao:
imala sam seksualne odnose ali nisam htjela da dečko svršava u mene

nadam se da ti ne moram napominjati da i predsemena tečnost sadrži veliki broj spermatozoida koji mogu da izvrše oplodnju jajne ćelije, dakle, vanvaginalna ejakulacija nije metoda kontracepcije!
Ne znaš šta da misliš?? Ti onda idi do apoteke, kupi kućni test za trudnoću i napravi, uoliko ne bude pozitivan, javi se tom svom pametnom lekaru i objasni mu da je opet nastao problem.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 12:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Naslov teme je čudan, kao i tekst.
Tablete za kontracepciju štite od trudnoće a i regulišu menstrualni ciklus, tako da je pogrešna konstatacija da zbog pilula kasni ciklus.
Druga stvar, nije mi jasno zašto su ti preporučene druge tablete, jer po mom mišljenju ne treba tek tako lako uzimati razne hormonske tablete, pogotovo kod mlađih djevojaka.
Treća stvar, hormonske tablete ne uzrokuju pojavu kandide (gljivice).

Preporučujem ti da odeš kod drugog ginekologa da bi te pregledao, ustanovio pravo stanje stvari i dao tablete za liječenje kandide.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma vidiš da lekara videla nije, jer da jeste, baš pa bi po forumu pitala za mišljenje. Otišla bi lekaru i rešila problem.
Baš me interesuje koji bi ginekolog promenio tbl usred kontraceptivnog perioda i dao da se počne sa drugima?? :-?

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 12:53 
Voajer
Voajer

mijenjao mi je kontracepciju, jer mi je inače jako loš imunitet, i kako sam koristila visokohormonsku kontracepciju od drugog ginekologa, usput manje poznatu,neku američku, moj novi ginekolog se zgrozio na to,i dao mi diane 35. kad sam otišla kod njega, bila sam na 4 piluli stare kontracepcije, prepisao mi je diane 35 i istu večer sam počela s njima . kako ih ima 21 u kutiji, s one 4 prije, iazšlo je 25 dana s pilulama. nije dečko svršavao u mene. imam simptome, nemam menstruaciju. pitam se jel moguće da sam 'oduzela' 7 dana u kojima se trebala pojaviti menstruacija, tim 25 pilula, pa sad je preskočena.... ne znam zašto je nejasno pitanje...sve što sam radila, nisam radila na svoju ruku.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 12:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ajde da ti verujemo na reč...
Nije moguće da si sa te 4 tbl preskočila ciklus nego ga samo odgodila. Ako imaš simptome verovatno ćeš i dobiti za dan dva a možda i kroz par sati...
Sve što si trebala je popiti samo 17 tbl. ovako ačekaj još dva tri dana, u protivnom idi ponovo lekaru.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Pa ti si napravila priličan haos uzimajući tako pilule koje se mogu jako razlikovati po sastavu. Uostalom, ovdje nas je većina shvatila da si ih sama kombinovala. Kakav god odgovor dobiješ na forumima i sličnim mjestima, nemoj se puno pouzdati u to već moraš otići doktoru.
Možda organizmu treba vremena da se prilagodi, možda si poremetila hormonski status, ne mora nužno biti velik problem koji se ne može lako izlječiti.
Do poremećaja ciklusa dolazi iz više razloga, ali niko ti ovako ne može reći koji je kod tebe. Poslije uzimanja zadnje pilule do krvarenja dolazi za oko 4 dana, a 'simptomi' najčešće i ne postoje ili su skroz ublaženi u odnosu na one kada se ne koriste pilule.

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Maja-1987 je napisao:
nije dečko svršavao u mene.

Nicole je napisao:
predsemena tečnost sadrži veliki broj spermatozoida koji mogu da izvrše oplodnju jajne ćelije, dakle, vanvaginalna ejakulacija nije metoda kontracepcije

:wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]