banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Apr 2007, 10:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Mene je ovo oduvijek zanimalo, ali mi se nije dalo barkati po netu i traziti, srecom, naisao sam na lose skeniran prirucnik, malo ga obradio i digao na drugi link.

Biceps
Ledja
Ramena
Stomak
Triceps i grudi
Vrat i podlaktica

Slike nisu pretjerano velike, od 80 do 200 kb [/url]

Poslednji put menjao Rakun_Slavko dana 04 Apr 2007, 16:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
link za biceps ti neradi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 15:26 
imash i na teretana.ba opis vjezbi za odredjene grupe misica...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
ratkop je napisao:
link za biceps ti neradi

Oho, vidim otvaralo se ;)
Hvala na primjedbi, popravio sam!

Psyborg: ovo sam postavio cisto da bude "za svakoga", jer sam se i prije interesovao za to kojom vjezbom radis koji misic, recimo da je ovo cisto za razonodu :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 09:02 
neka, neka.....svaka chast....posluzice svakome.... :)

postavitju i ja josh koju vjezbu samo da nadjem..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2007, 22:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Slika

monstrum,

Vjezbe pod brojem 88, 89, 93 94 ti ne bih preporucila da radis ( narocito 88 ). Imas vece sanse da povrijedis lumbarni dio kicme, nego da istreniras trbusne misice s tim vjezbama. Ne znam koliko je profesionalan izvor, ali je opsteprihvaceno da se trbusni misici vise ne treniraju bilo istegnutim nogama, bilo podizanjem torza sa zemlje u sjedeci polozaj, zbog opasnosti povrede kicme.

Ostale vjezbe su mislim ok.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 10:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Blah, kakva je to pomama za nabijanjem mišića. Ja se sam sebi baš sviđam ovako rumen i debeo 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
svaka cast na ovome, bas sam trazio nesto slicno :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 23:02 
BlackHand je napisao:
Blah, kakva je to pomama za nabijanjem mišića. Ja se sam sebi baš sviđam ovako rumen i debeo 8)

E da se tako lako misic nabijaju....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2007, 08:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Okt 2005, 13:58
Imas li link za listove,koje su najbolje vjezbe...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2007, 12:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2005, 23:44
ma samo plivajte i trcite ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2007, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
hm nice... moram raditi ramena i noge... nikako ne ide.... pogotovo noge,a ako budem trcao bicu jos laksi..., kazu da se treba izbjegavati kosarka zbog gubitka sala, kojeg ni nemam, a ja opet igram... a u svemu tome trebao bih da ucim, pa odo polako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2007, 17:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Avg 2003, 10:10
Frenki je napisao:
hm nice... moram raditi ramena i noge... nikako ne ide.... pogotovo noge,a ako budem trcao bicu jos laksi..., kazu da se treba izbjegavati kosarka zbog gubitka sala, kojeg ni nemam, a ja opet igram... a u svemu tome trebao bih da ucim, pa odo polako.

skoci prelom sa gradskog u BL, pa ce ti taj strah pokazati noge i misice :wink: :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2007, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Makelele je napisao:
Frenki je napisao:

skoci prelom sa gradskog u BL, pa ce ti taj strah pokazati noge i misice :wink: :D

skacemo tamo kod rafting kluba, kada se spustamo taman onaj mali mostic, ako se uspijes popeti nema druge nego skakanje....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2007, 15:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2007, 10:05
I od mene jedan programčić za zgibove: Armstrongov program za zgibove

Zgibovi su jedna od najzahvalnijih vežbi, međutim kako su teški za rad, često se izbegavaju i zamenjuju alternativnim vučenjem na lat mašini… Ako ne možete da radite puno zgibova u seriji, ovde je predstavljen jedan od metoda da uspete u tome. Ovaj program je razvio major Charles Lewis Armstrong dok se pripremao za obaranje svetskog rekorda u broju zgibova u jednoj seriji. Izuzetno je dobar ako nemate vremena da idete u teretanu a posedujete vratilo kod kuće i pola sata dnevno slobodnog vremena. Očekivani rezultati ovog programa (važi za prosečne muškarce koji mogu da urade par zgibova) su takvi da kroz samo 6-8 nedelja možete doći do maksimalnog broja zgibova od oko 20 ponavljanja. Program je koncipiran u pet radnih dana - od ponedeljka do petka, uz obavezan odmor od dva dana preko vikenda.

Svakog jutra, uradite tri serije sklekova do otkaza. To je jako bitno. Sklekovi su odlična vežba za jačanje kompletnog ramenog pojasa i pomoći će vam u dostizanju vašeg cilja sa zgibovima. Ovaj postupak bi trebalo da usvojite i radite svakog dana za vreme ovog programa.

Program :

Ako imate dovoljno slobodnog vremena, ne bi bilo loše da zgibove radite tek 2 do 3 sata nakon sklekova. Kao što je već rečeno, program je podeljen u 5 radnih dana, i ono što treba da znate je to da su sklekovi ovde samo ispomoć i ništa više. Da biste napredovali u broju zgibova koje možete da uradite, jednostavno ih morate raditi. To se zove specifičnost trenažnog procesa. Ne možete terati plivača da trči da bi bolje plivao ili obrnuto. Još jedna bitna stvar je da probate da se skoncentrišete na dobru tehniku izvođenja pokreta pre nego na broj ponavljanja koji ćete uraditi. Jedina osoba koju ćete tako prevariti ste vi sami. Ukoliko to do sada niste učinili, sada je pravi trenutak da pročitate naš članak i pogledate video o pravilnom izvođenju zgibova.

Prvi dan: uradite 5 serija zgibova do otkaza. Između serija pravite pauzu od 90 sekundi. Nemojte se opterećivati brojem zgibova, vodite računa o tehnici. Primetićete da će se napredak ovde ispoljiti tako što ćete moći da radite veći broj zgibova u poslednje dve serije pre nego u maksimalnom broju zgibova. Vodite računa da svaka serija bude do otkaza!

Drugi dan - piramida: počnite prvu seriju "piramide" sa jednim zgibom. U drugoj seriji uradite dva zgiba i tako nastavite povećavajući broj zgibova u narednoj seriji za jedan sve dok ne dođete do serije kada više ne možete da povećate broj zgibova. Tada ponovite još jednom tu seriju. Pauze između serija su 10 sekundi.

Treći dan: uradite 9 radnih serija zgibova sa po 60 sekundi pauze između svake serije. Ono što se ovde naziva radnom serijom zahteva malo objašnjenje: u radnoj seriji neko može raditi po 7 zgibova, neko više od toga a neko manje. Vi to morate odrediti sami za sebe. Obratite pažnju da treba da uradite 9 radnih serija sa po 60 sekundi pauze između. Cilj je izdržati svih 9 serija sa istim brojem zgibova a ne prekinuti na petoj seriji ili slično. Bolje je uraditi 9 serija makar po dva zgiba umesto da uradite 6 zgibova u prvoj, 3 u drugoj 1 u trećoj i tu prekinuti.

Četvrti dan: uradite maksimalan broj radnih serija koliko možete sa pauzom od 60 sekundi između serija. Prekinite sa radom kada više ne budete mogli da uradite dobro izvedenu radnu seriju. Ako budete mogli da uradite preko 9 radnih serija, sledeće nedelje povećajte vašu radnu seriju za po 1 zgib.

Peti dan: ponovite dan iz nedelje koji vam je bio najteži za rad. On može biti drugačiji iz nedelje u nedelju. Možete čak da probate da radite i zgibove sa opterećenjem.

I na kraju zapamtite da je kontinuitet možda i ključ uspeha. Nemojte propuštati treninge. Izdržite bar 6-8 nedelja i pogledajte rezultate.

KO BI drugi, nego KOBi ...

Zvezdo znaj, da ludo volim te ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2007, 16:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2007, 10:05
Ljudi, evo vam i ovo :

Plivanje predstavlja jedan od najpopularnijih vidova fizičke aktivnosti, bilo da se radi o rekreaciji ili o olimpijskom sportu. Ipak, upražnjavanje ove aktivnosti zahteva dobro poznavanje osnovnih plivačkih veština.

Plivanje kao rekreacija. Ovde se plivanje koristi radi fizičkog opuštanja i ličnog uživanja, a usled slabog intenziteta rada nema bitnijeg uticaja na unapređenje sposobnosti organizma. Izuzetak su određeni vidovi rehabilitacije, a idealno mesto za rad su mirne vode, tj. bazeni i jezera. Najčešće korišćeni stilovi su prsno, plivanje na strani, pojedine varijacije stilova sa glavom iznad vode itd.

Plivanje kao fizička aktivnost. Plivanje je odličan vid fizičke aktivnosti pre svega zato što aktivira sve bitne mišićne grupe, ima nizak faktor rizika od povređivanja, ne opterećuje kosti i zglobove, a usled horizontalnog položaja tela u vodi frekvencija (broj otkucaja) srca u minuti se smanjuje za oko 10%.

Plivanje kao kardio trening. Želite da iskoristite plivanje da bi ste smršali? Koristite sve četiri tehnike (kraul, prsno, delfin i leđno), iako su najsvrsishodniji kraul i leđno. Prsno je suviše slabog, a delfin pak previše jakog intenziteta.

Ako ste početnik, probajte da plivate tri puta nedeljno po 15-20 minuta u kontinuitetu bez stajanja, sa frekvencijom srca u zoni od 120 do 140 otkucaja/min. Vremenom probajte da produžite vreme pojedinačnog treninga na 45 minuta, a broj nedeljnih treninga povećajte sa 3 na 5. Intenzitet plivanja menjajte na svakom treningu, ali da frekvencija srca i dalje ostane u zoni 120-165o/min. Jači intenzitet dovodi do stvaranja mlečne kiseline koja je snažan inhibitor potrošnje masti.

Kao što je gore napomenuto, plivanje aktivira gotovo sve mišiće ljudskog tela, što ga svrstava u sam sportski vrh i čini izuzetno zdravim vidom fizičke aktivnosti. Razvija kompletnu muskulaturu i kardiorespiratorni sistem i otklanja stres. Dakle ne budite lenji, već pravac na bazen. Uklopite plivanje sa vašim treningom u teretani barem tri puta nedeljno, na čemu će vam vaše telo biti izuzetno zahvalno.

KO BI drugi, nego KOBi ...

Zvezdo znaj, da ludo volim te ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2007, 16:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Odoh na bazen - nagovorila si me!

Poslednji put menjao mirdza dana 22 Jun 2007, 14:40, izmenjena samo jedanput

Vrh