banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 03:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2002, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
da
a ja sam se bas bio zagrijao citajuci tvoje postove da odgovorim
medjutim imao sam strpljenja da procitam do kraja post pa da skontam
da znas da je u pljuvacki nema dovoljno.
eh eh
nekad davno sam se prepirao sa ljudima oko toga i onda za inat na
oficijalnom sajtu nashao odgovore gdje pishe da se ne prenosi pljuvackom
(mislim da je svadja bila na lj.s.e.)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2002, 21:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2002, 01:00
HIV se ne prenosi poljupcem - tacno..nema virusa u salivi-tacno !

Ali ako ima otvorena ranica u ustima...nekakvo krvarenje i nesto sl...a tada moze da se prenese,vrlo lako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2002, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rosy.. ima virusa u salvi ..ali VRLO malo, ALI IH IMA :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2002, 22:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

miskO,ne bi bio miskO kad se ne bi "nadovezao" :smile:)))
kad virus HIV-a udje u org. logicno je d a ce naseliti sve tjlesne tecnosti, medjutim u salivi ga nema u toj koliici d a izazove infekciju to je i ventilator govorila...
Samo krv, vaginalni secret,sperma itd...majcino mlijeko i sl..
Ali opet ja nikad ne bih rizikovala..da znam da je osoba zarazena i poljupci i sl...ne...
Takodje, stomatolog..obavezno rukavice..potpuni asepticni uslovi...
Mora se voditi racuna o zastiti od infekcije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2002, 16:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Maj 2002, 01:00
kondom jeste najbolji al desava se i da pukne ,naravno ako nije bas kvlitetan,sto je kod nas cesti slucaj, al ipak trebaju obadvoje da vode brigu o zastiti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2002, 03:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Nov 2001, 01:00
Ma daj nebo znas da sada uvozimo te stvari iz Albanije a oni to rade od sirove gume/kaucuka/mora biti kalitetno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2002, 23:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Maj 2002, 01:00
a ti kao sve znas brzi ??
pa kako bi bilo da ti malo bolje pojasnis uzivo kad dodjes ,posto ti znas gdje ima kvalitetnih pa da mi pokazes??!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2002, 18:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Nov 2001, 01:00
Nebo krivo si shvatila,ja uopste to neznam najbolje,mislim na kondome iz jednostavnog razloga sto ih nikada ne koristim,znas probao sam samo jednom i gotovo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2002, 19:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

djecja prepucavanja :smile:
Koliko ja znam u BL najkvalitetnije sto moze da se nadje je Durex
koji su stvarno OK (licno iskustvo).
Ne pucaju, zadovoljavaju 5 svjetskih standarda i
ima ih u razlicitim bojama i velicinama :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2002, 00:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Objavljeno: 07.12.2002.
Ista kontracepcijska pilula za oba spola?

Trakavica bi mogla biti izvor nove vrste kontracepcije za muškarce i žene. Trakavica, naime, sadrži kemijski spoj koji ih čini neplodnima.

Istraživači sa Sveučilišta Keele izjavili su da bi taj kemijski spoj mogao poslužiti kao temelj za kontraceptiv koji bi mogli koristiti kako žene tako i muškarci.

Trakavica, Ligula intestinalis, nalazi se u slatkovodnoj ribi iz porodice šarana. Ona potiskuje proizvodnju jajašca i sperme utječući na rad hipofize.

Voditelj istraživanja, profesor Chris Arme iz Centra za primijenjenu etimologiju i parazitologiju na Sveučilištu Keele, izjavio je da su i ljudi i ribe kralježnjaci, i dok nam se endokrini i reproduktivni sustavi značajno razlikuju, postoje i značajne sličnosti, pogotovo u hormonalnom području.

Testiranja su izvršena na žabama, a rezultati su pokazali da trakavica ima isti učinak na njima kao i na ribama.
Profesor Arme je izjavio da još nisu sigurni točno koji kemijski spoj iz trakavice djeluje kao kontraceptiv.

Daljnja istraživanja na izoliranju odgovornog spoja su u planu, kao i testiranja njegovog učinka na sisavcima.

Za razliku od trenutno dostupnih kontraceptiva, ovaj bi mogao nositi oznaku "za nju i njega".

Vrh

Tema posta: c ;c c...
PostPoslato: 30 Dec 2002, 15:15 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
nebo ti uzmi dva...ako jedan pukne..valjda ce drugi da ga podrzi...

IMPOTENCIJA JE NAJBOLJI OBLIK KONTRACEPCIJE...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2003, 21:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Dec 2002, 09:53
Slazem se sa svima da je najbolji oblik kontracepcije pezervativ,mada neki kazu da je to isto kaokad peres noge u carapama :angel: .Only DUREX

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2003, 08:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Avg 2003, 07:33
Kontracepcija je jedna od pametnijih stvari na ovom svjetu, pilule su ok ako se koriste samo uz nadzor doktora. Naravno svaka zena ima drugaciji organizam i zato ima i raznih vrsta pilula pa se obavezno prije uzimanja proizvoda treba testirati i izvrsiti kompletan ginekoloski pregled.

Ja pilule koristim vec oko godinu i 8 meseci i odlicno se osjecam, jajnici su mi se oporavili (a prije su radili neopravilno).

Jako se ljutim na pojedine zenske osobe koje samo inicijativno odu u apoteku i kupe sebi pilule, a izbjegavaju po svaku cijenu ici ginekologu, ne razmisljajuci o posljedicama po organizam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2003, 17:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Sep 2003, 22:01
Aj posto toliko blistate od iskustva objasnite mi kako radi onaj amortizer ili spirala, sta je vec:) :D :lol: :)

Samo opusteno:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2003, 19:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Hitman: na netu imash malo more podataka i objasnjenja o spirali i svim drugim kontracepcijskim sredstvima...

ukratko, spirala se uglavnom preporucuje zenama koje su radjale, postavlja se direktno u matericu, i sa svoja dva luka zatvara ulaze jajovoda u matericu i tako onemogucava da jajna celija dodje do materice, tj, onemogucava da uopste dodje u kontakt sa sprematozoidom.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2003, 14:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Stopa smrtnosti niska kod bivših korisnika oralnih kontraceptiva

24.10.2003. Ukupna stopa smrtnosti smanjena je među ženama koje su koristile visoke doze oralnih kontraceptiva u 1970-tima i 1980-tima, navodi se u rezultatima nedavno objavljene studije.
S druge strane, smrtonosni učinak duhana očit je kod žena već u dobi između 35 i 44 godine.

Istraživači su za svoje ispitivanje koristili podatke prikupljene na oko 17 000 žena s klinika i ustanova za planiranje obitelji u Engleskoj i Škotskoj. Na početku praćenja, žene su bile u dobi od 25 i 39 godina, bile su oženjene, koristile su oralne kontraceptive, dijafragmu ili intrauterini umetak najmanje 5 mjeseci. Kontracepcijske tablete sadržavale su najmanje 50 µg estrogena.

Oralna hormonska kontracepcija je metoda sprječavanja začeća, odnosno planiranja obitelji uporabom hormona jajnika u obliku tableta koje se uzimaju na usta. Prva kombinirana oralna hormonska tableta registrirana je 1959. godine. Popularan naziv za oralnu vrstu hormonske kontracepcije je anti-baby pilule.

Danas nam je na raspolaganju nekoliko vrsta oralnih hormonskih kontracepcijskih (OHK) sredstava koji se dijele na:
- kombinirane jednofazne estrogensko-progestagenske preparate
- multifazne estrogensko-progestagenske preparate
- preparate koji sadrže samo preogestagene

OHK djeluju na cijeli organizam, a ne samo na spolne organe. Djeluju na hipotalamus i hipofizu što dovodi do izostanka stimulacije jajnika i ovulacije. Na spolnim organima uzrokuju promjene sluzi vrata maternice i sluznice maternice te mijenjaju pokretljivost jajovoda. Zbog ovog višestrukog hormonskog djelovanja hormonska je kontracepcija jedna od najdjelotvornijih oblika kontracepcije.

Do 2000 .godine u promatranoj skupini zabilježeno je 899 smrtnih slučajeva. U usporedbi s osobama koje nisu uzimale spomenute preparate, stopa smrtnosti od bilo kojeg uzroka bila je niža za 11% među korisnicima oralnih kontraceptiva. Za pušače, stopa smrtnosti bila je povećana za 24% kod osoba koje su pušile 1-14 cigareta na početku praćenja, dok je stopa bila veća i za više od 100% među teškim pušačima.

Povećani rizik smrtnog ishoda bio je očit čak u razdoblju između 35 i 44 godine starosti među težim pušačima. Iz ovih rezultata proizlazi da štetni učinci pušenja nisu rezervirani samo za starije osobe kao se obično misli. Među ženama starijima od 55 godina stopa smrtnosti bila je još i veća.

Stopa smrtnosti od karcinoma grlića maternice bila je veća među ženama koje su uzimale kontraceptive, u odnosu na žene koje ih nisu uzimale. Međutim, treba imati na umu da je povoljan učinak smanjenja broja karcinoma jajnika i materice veći u usporedbi s negativnim učinkom povećanja broja karcinoma grlića maternice.

Istraživanje je također pokazalo da kontraceptivi povećavaju rizik od smrtnog ishoda kod srčanih bolesti, međutim povezanost je bila slaba i mala, ili čak beznačajna. I ne samo to, jer pokazalo se da je povezanost kontraceptiva i srčanih problema bila uglavnom vezana za pušače.

Autori studije se nadaju da će ovi rezultati pridonijeti kampanji prestanka pušenja zbog štetnosti pušenja na ženino zdravlje. Osim toga ovo istraživanje može samo povećati pouzdanost o sigurnosti oralne kontracepcije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2004, 20:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Mar 2004, 13:15
Postoje razne vrste kontracepcije, kondomi (redovno koristenje)su za one ljude koji aktivno mjenjaju partnere i su zabrinuti o polnim bolestima odatle.
Kao zenske pilule, muske pilule su takodje pomocne, moj savjet je djevojkama da ukoliko ne poznaju nista vise o njihovom paneru zdrasvenoj istoriji da ne riskiraju imajuci seksualni kontakt bez kondoma, u ovom slucaju ,nakon duzeg vremena i redovnih provjera obostrano mislim, kad ste obje sigurni da zdravstveni nivo je odobravajuci da se pocnu koristiti pilule, ja sam na pilulama vec dve godine, mnoge stvari su u prednosti, drasticna promjena bradavica, vece interesovanje u sex ( isto tako se moze desiti i obratno), i naravno sigurna(98%) zastita od trudnoce, zbog moje karijere i poslovnoj odanoscu za sad nemam planove za djecu niti u buducnosti, pilule me cine da ne razmisljam dali mi menstruacija kasni i da li sam mozda trudna sa djetetom koje ne zelim, a isto tako i ne zelim ubiti abortusom. Zato svi oni koji mi daju teoriju o , manite se kontracepcije su zaista maloumni i ne razmisljaju o svojoj buducnosti,,od ovakvih ljudi dolaze djeca koja su ne zeljena i koja vecinom zavse u socijalnoj brzi,,, Ti nemas pravo da donosis zivot na ovaj svjet ili unistavas ga ,, at least you can do is to try to prevent it from happening.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2007, 01:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
iskopala sam ovu temu iz dubokog naftalina da ne bih otvarala novu zbog samo jednog pitanja ----

interesuje me da li ANALGETICI uticu na dejstvo kontracepcijske pilule?
(na starom pakovanju logesta mi se cini da se nisu spominjali, a sada se izgleda spominju..... zbunjena sam ) :fadein:

unapred hvala svima koji znaju odgovor :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2007, 13:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
U suštini, može sve da bude, a ne mora. Obično se proizvođači štite od eventualnih tužbi ukoliko se desi da proizvod "omane" time da su naveli sve moguće interakcije. E sad, da li je interakcija blaga ili značajna za dejstvo zavisi od vrste lijekova koji se kombinuju (koji analgetik i koji kontraceptiv u ovom slučaju), od doze, od individualnih razlika itd. Teško je reći šta je apsolutna istina.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]