banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Okt 2005, 12:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Izlečila tri tumora gladovanjem

Beograđanka Gordana Pejović podvrgla se neobičnoj ruskoj metodi lečenja, koja joj je spasila život

objavljeno u časopisu "Magično bilje", a preuzeto iz Nedeljnog Telegrafa

Svake godine na izmaku zime pedesetogodišnja Beograđanka Gordana Pejović gladuje. Kako sama priznaje, nekada samo četiri nedelje, a nekada čitavih 100 dana bukvalno ništa ne jede. Tako, tvrdi, čisti organizam, leči ga od nagomilanih otrovnih materija, ali i jača svest da može da izdrži nemoguće...
Za mnoge, njena misija u kojoj je gladovanjem trebalo izlečiti tri tumora na materici, bila je gotovo nemoguća. Skeptici čak tvrde da Gordana laže. Međutim, upućeniji u ovaj vid alternativnog lečenja sve više ga odobravaju i propagiraju. Na dogovoreni razgovor odlazimo do njenog stana, gde je zatičemo u više nego izvrsnom raspoloženju. Ko bi rekao da trenutno već treću nedelju gladuje!?
- Sve polazi iz glave - kaže naša domaćica i dodaje da je najbitnije da čovek shvati šta i zbog čega nešto radi.
- Vegetarijanac sam od četvrte godine. Meso sam prestala da jedem u početku jer mi se nije dopao ukus, a posle, kada sam spoznala svet oko sebe, i zbog njegovog štetnog dejstva na organizam.
Gordana je i svoju kćerku, koja sada ima 17 godina, naučila da bude vegetarijanac i to od samog rođenja. Ona je imala primer svoje majke koja je iz gotovo nemoguće situacije izvukla živu glavu. I nadalje će, kaže, ići njenim stopama.

Život na vodi

Pre četiri godine Gordana je otkrila da na materici ima čak tri tumora. Budući da je alergična na anesteziju, penicilin, na sve moguće lekove koji otklanjaju bolove, nije znala šta joj je činiti. Lekari su joj predlagali da sačeka, pa ako tumori počnu da rastu, savetovali su operaciju uz lokalnu anesteziju. Kao dete, zbog penicilina je preživela kliničku smrt. Još jedan eksperiment sa injekcijama, po njenom mišljenju, bio je nezamisliv.
- Sa gladovanjem sam se prvi put srela pre 30 godina. U nekom časopisu pročitala sam kolumnu jednog ruskog lekara koji je tada rekao da uzdržavanje od hrane pročišćava organizam, krv, pluća... Iz njegovog teksta shvatila sam da u gladovanju organizam prvo pojede sve što je u njemu bolesno, posle prelazi na masne naslage, mišiće, pa tek onda nerve. Da bi stigao do nervnog sistema, čoveku prosečne težine, potrebno je 200 dana. Pre toga čovek lepo može da funkcioniše na zalihama koje ima. Ja sam tada imala 120 kilograma i u dogovoru sa naturologom Georgijem Nazarovim odredila sam 100 dana terapije.
U gladovanje je Gordana krenula bez bilo kakve pripreme. Kako kaže, imala je jak motiv i bila sigurna da će se jedino tako izlečiti.
- Očajnički sam želela da budem zdrava. Dete mi je bilo malo i stalno mi se vrtelo po glavi
kome ću je ostaviti. Sa Nazarovim sam se oko svega dogovarala i on mi je bio velika podrška. Suprug je razumeo moju potrebu da živim i borim se, ali nije do kraja razumeo šta ja to radim.
Naša sagovornica kaže da je mnogo knjiga pročitala na temu gladovanja, ali da je neke neophodne informacije dobila tek od Rusa Nazarova.
- Između ostalog, da svakodnevno moram da se klistiram i da pijem minimum l ,5 litar vode. Iznenađivalo me je što sam, i pored klistiranja, stolicu imala redovno punih mesec i po, što je jako bitno da bi otrovi napuštali organizam, i da kroz krvotok ne bi ponovo cirkulisali. Sada kada gladujem, po poznatoj ruskoj metodi, zamrzavam i pijem odmrznutu vodu iz gradskog vodovoda. Danas, kada mi dosadi ukus vode, popijem blagi čaj od nane ili majčine dušice, naravno bez šećera i meda.

Besprekorna krvna slika

Gordana, kaže, ne želi da nas ubeđuje u ispravnost svoje ideje, ali dodaje da je pogled na njenu fotografiju iz porodičnog albuma dovoljna preporuka "nevernim Tomama".
- Mnogo sam se znojila, i mokraća mi je intenzivno mirisala. Iz dana u dan na jeziku se sakupljala bela naslaga, nešto kao brašno. Bukvalno sam prstom mogla da je skidam. Moj lekar Nazarov, rekao mi je da je to "brašno" otrovno i da mora pažljivo da se otkloni. Kada su nestali ovi simptomi, ne
stali su i svi otrovi iz organizma.
Naša domaćica tvrdi da je glad osećala jedino u prvoj nedelji apstinencije od hrane. Posle sedmog
dana potpuno je prestala da misli na obroke . Glad se posle toga prvi put javila 95. dana. Rekla je to Nazarovu, a on je jedino prokomentarisao da mora da nastavi još nekoliko dana, kako bi pripremio program izlaska iz gladovanja.
- Prvog dana popila sam samo jednu čašu soka od ceđene pomorandže. Sutradan sam povećala na litar soka. Trećeg dana pojela sam pomorandžu i pola jabuke. Narednih nedelju dana jela sam samo voće. Posle sam prešla prokuvani integralni pirinač, ali isključivo u malim količinama. U normalnu ishranu ulazila sam čitavih mesec dana.
Pitamo je da li je za sve to vreme odlazila kod lekara i da li je kontrolisala krv.
- U principu, uvek sam imala osrednju krvnu sliku, ali tada je bila apsolutno besprekorna. Povećalo mi se gvožđe, imala sam 4.800.000 crvenih krvnih zrnaca što nikada pre toga nije bio slučaj. Sve je sa mnom bilo u najboljem redu. Tumor sam prvi put iskontrolisala kod ginekologa mesec dana pošto sam prestala da gladujem. Ostala su tri ožiljka na materici i lekar nije mogao da veruje. Pitao me je da li sam se operisala laserom u Parizu, na klinici koja je jedina u Evropi radila takve poduhvate.
Ginekolog Gordani nije verovao. Iz ordinacije ju je ispratio sa nekoliko šturih rečenica:
- Dobro, možda ću u Vašu priču nekada i poverovati, ali sada je to prosto nemoguće. Priznajte da ste još nešto uzimali.

Beg od sabotera

Nekim ljudima iz Gordanine neposredne okoline bilo je još neverovatnije to što je ona odlično funkcionisala. Svakodnevno je odlazila na posao, do prodavnice, kuvala ručak, čistila kuću. Od 100 dana gladovanja ležala je samo 10, i to zato što joj se mnogo spavalo.
- Nije to bila klasična potreba za snom, već bukvalno moranje. Dešavalo mi se da zaspim u autobusu ili na kuhinjskoj stolici. Sve je to normalno stanje u kojem organizam izbacuje otrove, a tako uspavljuje mozak i sva čula - priča Gordana i nastavlja:
-I sami ste svedoci da stanujem na petom spratu zgrade koja nema lift. Kako mislite da sam se svakodnevno pela i silazila!? Imala sam i psa koga sam tri puta dnevno šetala... Dok sam spremala jelo za ukućane nikad ga nisam probala. Kćerka i suprug stalno su mi se smejali jer je hrana bila prekisela ili preslana.
I pored bogatog iskustva, Gordana nikom ne preporučuje gladovanje bez nadzora lekara. Kada se ona upuštala u ovu neizvesnu avanturu u Beogradu se time bavio jedino naturolog Nazarov. Sada u Srbiji ima mnogo više Rusa koji se time bave.
- Tokom gladovanja vratili su mi se svi simptomi ranijih bolesti. Pošto sam alergična na ubod ose, jednog jutra probudila sam se sva u pečatima i sa otečenom limfnom žlezdom. Nazarov me je posavetovao da legnem i popijem malo više vode nego što mi treba. Umirio me je rečenicom da će to proći brzo i prošlo je - za manje od dva sata. Kao dete imala sam problema i sa krajnicima. Dok sam gladovala nedelju dana me je bolelo grlo kao da imam najtežu anginu, a nigde gnoja. U ranoj mladosti automobil mi je prešao preko noge. Tokom gladovanja zabolela me je i noga, i počela da modri na isti način kao pre toliko godina.
Gordana tvrdi da je za sve vreme samo jednom posumnjala u svoj "projekat". Prokrvarila je toliko da nije mogla da ustane iz kreveta. Mislila je da to neće preživeti.
- Kada uđete u neki, za naše uslove čudan projekat, dobro je da imate čoveka od poverenja, sa kojim ćete moći o tome da pričate. Bitno je i da se ogradite od nekih ljudi koji bi vam eventualno zagorčavali život. Različita mišljenja od vašeg samo bi vas dodatno zbunjivala. Zato uvek treba da se klonite ljudi koji će vas sabotirati.

Nisam prestala da pušim

Postoje razne škole gladovanja, kaže naša sagovornica. Ona je izabrala najradikalniji, međutim preporučuje i sledeće režime apstinencije:
- Nikada se ne mora gladovati u kontinuitetu 100 dana. Može i dve nedelje, kako bi se narednih mesec dana bilo na režimu makrobiotičke ili vegetarijanske ishrane. Gladovanje nema efekta ako se ne izvodi bar sedam dana, pa se onda taj broj multiplicira, obično do 42 dana. Može se gladovati i jednom mesečno po sedam dana, a u međuvremenu treba jesti isključivo voće, povrće i žitarice. Što se tiče poroka, ja nikako nisam mogla do kraja da ostavim cigarete. Prve dve nedelje gladovanja pušila sam paklu i po. Poste 14 dana potreba za duvanom smanjila se na dve cigarete dnevno, ali to je bio maksimum moje "žrtve".

Koža se poslednja vraća u normalu

Kako priča Gordana Pejović, sve je više pacijenata koji spas traže upravo u savetima alternativaca:
- U početku je sve bilo mnogo složenije. Prijateljice su sumnjate u mene i govorile mi kako su zabrinute da nisam ušla u neku sektu. Danas se i same podrvrgavaju kuri gladovanja. Dobro je za zdravlje, ali i liniju. Kod skidanja masnih naslaga najteže je sa kožom koja se i poslednja vraća u normalu. Mojoj naboranoj koži trebalo je godinu dana da se vrati na svoje mesto. No nikada ne treba padati u očajanje, čovek uvek mora biti strpljiv.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 12:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
bash zanimljivo... prije nekoliko dana sam procitao clanak, neznam tacno gdje moza na pliva zdravlje... ne na b92.net evo sad cu da nadjem link i da pastam text...

Čemu služi gladovanje?

Mnogi ljudi se plaše gladovanja, jer su nas odmalena učili da moramo da jedemo da bismo bili zdravi. Istina je, u stvari, drugačija. Gladovanjem, koje se sprovodi pod nadzorom stručnjaka, mogu se izlečiti i veoma teške bolesti. Važno je samo kako se čovek priprema i kojim tempom prelazi sa gladovanja na normalnu ishranu. Objasnio: Georgije Nazarov, naturolog

Praksa srednjih i dužih gladovanja značajno se razlikuje od prakse kratkih, kako po pozitivnim promenama u organizmu, tako i po načinu sporovođenja gladovanja, koje bi, naravno, za svaku osobu trebalo da bude individualno.

Kada se prilikom jednog zemljotresa pored ostalih zgrada srušila i zgrada porodilišta, veliki broj beba bio je zatrpan u ruševinama i niko nije verovao da će bebe preživeti. Spasilačke ekipe su tek nakon 7 dana uspele da raščiste prostor i stignu do mesta na kome su bile bebe. Kada su se našli u njihovoj blizini, spasioci su čuli dečji plač. Zvuči neverovatno, ali bebe su preživele sedam dana bez hrane i vode u ruševinama.

Dobrobiti od štrajka glađu

Pre oko sto godina, u irskom gradu Korke, grupa od 11 Iraca, koje je predvodio lord Terencije Mak Suini, odlučila je da štrajkuje glađu u znak protesta protiv britanske vladavine u njihovoj zemlji. U to vreme cela grupa se nalazila u zatvoru, a novine su svakodnevno pisale o njima. Dvadesetog dana saopšteno je da zatvorenici umiru i da su poslali po sveštenika. U stvari, prvi čovek iz grupe (Mak Suini) umro je 74. dana, a drugi 88. dana. Ostalih devetoro su prekinuli gladovanje 94. dana i ostali su živi i zdravi.

Najduže do sada registrovano gladovanje sprovele su dve žene 1973. u Glazgovu. One su se uspešno lečile od prekomerne težine. Jedna je gladovala 236, a druga 249 dana.

Postoje informacije da određenih godina u Indiji stanovnici gladuju i po godinu dana, a jedna vrsta pauka, pronađena u istoj zemlji, može da preživi bez hrane čak 18 godina.

Gladovanje je veoma moćan metod ozdravljenja organizma. U različitim klinikama širom sveta na ovaj način su postizani pozitivni rezultati u lečenju raznih bolesti. Tako je doktor Mek Inen iz Kalifornije postigao 88,4 % poboljšanja u 95% slučajeva. Doktor Vilijem Ester je kod 31 bolesti primenom gladovanja u trajanju od 5 do 55 dana imao sledeće rezultate: potpuno ozdravljenje u 71% slučajeva, delimično ozdravljenje u 20%, a bez rezultata 9 %.

Svakako, postoje i slučajevi kada klasično gladovanje ne bi trebalo primenjivati, a najbolji predlog šta da se radi u svakom konkretnom slučaju može se dobiti od stručnjaka za ovu oblast.

Gladovanje se sprovodi prema tačno određenim pravilima

Skoro svako od nas može dosta lako da podnese gladovanje. Naravno, vrlo je važno da gladovanje bude pravilno sprovedeno. Nepravilno sprovođenje lečenja gladovanjem može izazvati dosta neprijatnih simptoma, a u nekim slučajevima te posledice mogu biti i dosta opasne. Najčešće je u pitanju nedovoljno očišćen organizam pre gladovanja, kao i nedovoljno čišćenje organizma za vreme gladovanja, što stvara znatno izraženu intoksikaciju i krize.

Vrlo važan momenat predstavlja i prekidanje gladovanja koje bi trebalo da bude veoma kontrolisano i postepeno, a nepoštovanje pravilnog prekida gladovanja je vrlo opasno i štetno po organizam. Pravilan prelazak sa gladovanja i krize na normalnu ishranu traje isto koliko je trajalo i samo gladovanje. Od ogromne važnosti je i psihička pripremljenost za gladovanje.

Gladovanje u većini slučajeva omogućava nastavak svakodnevnih aktivnosti. Svakako je vrlo važno da se više vremena provodi na svežem vazduhu, a izbegavaju mesta gde se intenzivno trujemo. Fizička aktivnost u toku gladovanja služi da se aktivira proces čišćenja u organizmu. Tome takođe doprinose različite kupke, tuširanja, upotreba saune, obloge, upotreba gline, urinoterapija... Sve to aktivira proces čišćenja i ozdravljenja i omogućuje da za kraće vreme postignemo bolji rezultat.

Za vreme gladovanja se aktiviraju odbrambene snage organizma koje deluju na osnovna oboljenja i imuni sistem koji je često sprečen u normalnom funkcionisanju suviše čestim uzimanjem hrane (leukocitoza na hranu). Takođe je vrlo važno da za vreme gladovanja organizam prelazi na endogeno hranjenje (hranjenje unutrašnjim rezervama), i najpre koristi ono što mu je nepotrebno. Tu spadaju različita patološka tkiva, tumori, ožiljci, strije, naslage masti na nepotrebnim mestima. Gladovanje vrlo efikasno čisti, obnavlja, oporavlja i podmlađuje organizam

http://www.b92.net/info/zivot/zdravo.ph ... 2005&mm=05

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 18:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
hvala lijepo :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
A danas citam da 6.000.000. ljudi u svijetu umre od gladi tokom jedne godine. :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2005, 21:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Vader je napisao:
nekada čitavih 100 dana bukvalno ništa ne jede. Tako, tvrdi, čisti organizam, leči ga od nagomilanih otrovnih materija, ali i jača svest da može da izdrži nemoguće...

ako nista ne jede znaci nema dovoljno energije za celijkse procese. Samim ti i da bi organizam vrsio detoksikaciju znaci cistio otrove, treba takodje energija... To je isto kao da se stalno grijes uz sporet , da vatra pucketa a nikad ne ubacujes drvo...
nemoguce...

Citiraj:
Vegetarijanac sam od četvrte godine. Meso sam prestala da jedem u početku jer mi se nije dopao ukus, a posle, kada sam spoznala svet oko sebe, i zbog njegovog štetnog dejstva na organizam.
Gordana je i svoju kćerku, koja sada ima 17 godina, naučila da bude vegetarijanac i to od samog rođenja. Ona je imala primer svoje majke koja je iz gotovo nemoguće situacije izvukla živu glavu. I nadalje će, kaže, ići njenim stopama.

ako jede tako zdravu , vegeterijansku hranu o kakvim onda otrovnim materijama i ciscenju prica..

Citiraj:
Pre četiri godine Gordana je otkrila da na materici ima čak tri tumora.

maligna ili benigna??

Citiraj:
Budući da je alergična na anesteziju, penicilin, na sve moguće lekove koji otklanjaju bolove, nije znala šta joj je činiti.

Na anestetike mozes biti alergican, na penicilin takodje. Ali ako si na penicilin, ne znaci da si odmah i na anestetike, jer ta rekacija nije uzajamna, znaci jedna sa drugom nemaju nista! da bi s epotvrila reakcija na anestetike vrse se detaljna ispitivanja (koja koliko znam se kod nas ne rade,a alergija na njih je porijetka, a anestetici su vrlo usavrseni i hipoalergeni.
A alergija na sve lijekove pretiv bola -NEMOGUCA.

Citiraj:
ako tumori počnu da rastu, savetovali su operaciju uz lokalnu anesteziju.

I lokalna anestezija moze da izazove alergijsku reakciju kod dokazane preosjetljivosti na anestetik!

Citiraj:
Kao dete, zbog penicilina je preživela kliničku smrt.

hm, najveci profesori kazu da anafilakticki sok (koji se desava kao najteza manifestacija alergijske rekacije, pa i na penicilin), do sada je rijetko ko prezio. Ali moguce da se 'izvukla' iz pocetka anafilakse zahvaljujuci antisok terapiju! Vjerujem!

Citiraj:
uzdržavanje od hrane pročišćava organizam, krv, pluća...

uzdrzavanje DA, ali ne i prekid ishrane!!!

Citiraj:
u gladovanju organizam prvo pojede sve što je u njemu bolesno posle prelazi na masne naslage, mišiće, pa tek onda nerve.

glupost. organizam "ne jede nista sto je bolesno" ..sa onim sto je bolesno bori se imuni sistem...a da bi on funkcionisao tj. njegove celije i tu treba energija-preko ishrane. Ta energija bude deponaovana u amsnom tkivu. A ne u misicima i neuronima. Atrofija misici i ostecenje neurona su posledica propadanja zbog smanjenog celijsog metabolizma(manjak energije).

Citiraj:
Da bi stigao do nervnog sistema, čoveku prosečne težine, potrebno je 200 dana. Pre toga čovek lepo može da funkcioniše na zalihama koje ima. Ja sam tada imala 120 kilograma

pa sa 120 kg mozes imati doosta zalihe u masnom tkivu :) , ali opet ne restrikcijom hrane vec uzdrzavanjem! dva razlicita pojma su to...

Citiraj:
- Između ostalog, da svakodnevno moram da se klistiram i da pijem minimum l ,5 litar vode. Iznenađivalo me je što sam, i pored klistiranja, stolicu imala redovno punih mesec i po, što je jako bitno da bi otrovi napuštali organizam, i da kroz krvotok ne bi ponovo cirkulisali.

imala je redovnu stolicu i svakodnevno se klistirala ??? ha ha :lol:
samo me zanima kakva joj je krvna slika bila, zeljezo i klirensi???

aha evo ima i to :D da cujemo:

Citiraj:
Besprekorna krvna slika

:D

Citiraj:
Mnogo sam se znojila, i mokraća mi je intenzivno mirisala. Iz dana u dan na jeziku se sakupljala bela naslaga, nešto kao brašno. Bukvalno sam prstom mogla da je skidam. Moj lekar Nazarov, rekao mi je da je to "brašno" otrovno i da mora pažljivo da se otkloni. Kada su nestali ovi simptomi, ne
stali su i svi otrovi iz organizma.

boze sacuvaj...mokraca ne smije da mirise, jer je to patoloski, njen normalan miris je amonijakalan.
A bijela naslaga je vjerovatno je posljedica bakterisko-gljivicnih naslaga jer lucenje pljuvace i svega onog sto treba da se vrsi u ustima se ne desava jer nema funkcije usne duplje kao pocetnog dijela sistema za varenje...

Citiraj:
U principu, uvek sam imala osrednju krvnu sliku, ali tada je bila apsolutno besprekorna. Povećalo mi se gvožđe, imala sam 4.800.000 crvenih krvnih zrnaca što nikada pre toga nije bio slučaj. Sve je sa mnom bilo u najboljem redu.

koja glupost. Da bi se depoi zeljeza popravili treba 3 mjeseca iiii to je terapijski termin znaci za ljude koji jos rade na povecanju zeljeza u krvi znaci piju preparate...

Citiraj:
Tumor sam prvi put iskontrolisala kod ginekologa mesec dana pošto sam prestala da gladujem. Ostala su tri ožiljka na materici i lekar nije mogao da veruje. Pitao me je da li sam se operisala laserom u Parizu, na klinici koja je jedina u Evropi radila takve poduhvate.

eh, ako su joj ta tkiva i te promjene tako se smanjile zamisli sta se desilo sa drugim celijama u organizmu, fizioloskim??!!!
a ovo govori da su to vjerovatno benigni tumori (miomi). .. oni se danas operisu na mnogobrojne nacine i postoje i mini invazivne tehnike.
A i ne radi to samo klinika u Parizu.
prica hoce reci da smanjenjem hrane koje se "daje " svim drugim celijama u organizmu smanjuje s ei moc kao malognih celija(ako su uopste ovde te celije u pitanju??) pa to su gluposti. Zasto onda svi ljudi sa mlignitetom imaju kaheksiju i gubitak apetita a celije same bujaju i razmnozavaju se rapidno? Apsurdno !

Citiraj:
Dešavalo mi se da zaspim u autobusu ili na kuhinjskoj stolici. Sve je to normalno stanje u kojem organizam izbacuje otrove, a tako uspavljuje mozak i sva čula

boze sacuvaj sta pricaju ljudima. Koja glupost. Dozvoljava da se zeni utoliko iscrpe neuroni i da joj mozak toliko ostane bez kisika, pa da ima takvu potrebu za snom, i to bi kao trebalo biti OK?? :roll:

Citiraj:
- Tokom gladovanja vratili su mi se svi simptomi ranijih bolesti. Pošto sam alergična na ubod ose, jednog jutra probudila sam se sva u pečatima i sa otečenom limfnom žlezdom. Nazarov me je posavetovao da legnem i popijem malo više vode nego što mi treba. Umirio me je rečenicom da će to proći brzo i prošlo je - za manje od dva sata. Kao dete imala sam problema i sa krajnicima. Dok sam gladovala nedelju dana me je bolelo grlo kao da imam najtežu anginu, a nigde gnoja. U ranoj mladosti automobil mi je prešao preko noge. Tokom gladovanja zabolela me je i noga, i počela da modri na isti način kao pre toliko godina.

pa zbog iscrpljenog organizma i imunog sistema koji ne moze vise nicemu da se suprotstavi..., ono prvo sto rekoh, celije nemaju energije za rad...

To je strasno. A sve to je posljedica primitivizma tj. neukosti naseg naroda, a mnosto tzv. iscjeljitelja pogotovo nekih tzv. rusa, koji nude neki spas a takve nebuloze pricaju jadnom narodu da je to strrrrasno!!
Bas danas neki mi pokazuje knjigu posto je isa kod nekog iscjeljitelja koji mu je dao neki program fizijatrijski, i kaze taj bolesni jadnik: "zamisli kako je to pametan covjek, hej on je i knjigu napisao o tome". Zato me i ova nebuloza o gladovanju u smislu th tumora podstakla da ukazem na medicinske nebuloze koje su ovdje iznijete.

ili recimo onaj "vitafon" sto se reklamira po tv i sto valda opsta pomama za tim. Navodno neki ruski ljekari su to konstruisali, lijeci kao 54 bolesti i to ne 3 nacina, a kad procitas ta tri ancina medicinski obrazovana osoba shvata da je to isto samo napisano na tri nacina. A i to sto cini je samo poboljsanje cirkulacije koje jeste pozeljno ali nije osnova za poboljsanje i to tolikog broja oboljenja!!!
I da napomenem uredjaj kosta 300 KM.. i ajdni penzioneri dizu kredit da to plate... :-?

Zalosno je to, sto mi nemamo josh zakonsku regulativu o svemu tome, a pogodno smo tlo za raznorazne magove i iscjeljitelje.
Ne govorim iz neke zadrtosti, vec iz cinjenice da mi je zao jadnog naroda koji na to sve nasijeda!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ja bih to k'o moja baba rekla(iako sam ex medicinar)to je neka sekta :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 11:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Na sajtu B92 sa kog je kefalo preuzeo gornji tekst možete ispod teksta pogledati komentare čitalaca. Ja ću u narednom postu prenijeti pozitivne komentare, iako ima i negativnih, ako njih želite pogledati posjetite sajt.

Negativne komentare neću postaviti iz prostog razloga: to su komentari osoba koje samo misle tj. vjeruju da su ovo gluposti, jer je sve ovo suprotno do "zdravog razuma" i od "zvaničnog medicinskog učenja", tj. to tvrde bez ikakvog neposrednog iskustva već samo zato što im to zvuči čudno i nemoguće.

Pozitivni komentari su komentari osoba koje bar tvrde da su to sve sami probali, i koji iznose svoja iskustva o tome. Ukoliko sve te osobe lažu to je onda druga stvar, zato bi valjalo pogledati da li zaista postoje knjige koje se bave tom tematikom kao što se tvrdi da postoje, ako postoje i ako se neki ljekari bave tom praksom onda to baca sasvim drugo svjetlo na sve ovo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 11:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ja sam gladovala prvi put u zivotu 10 dana +4 dana vracanja na normalnu ishranu. Tokom 10 dana pila sam samo Neera sirup (palmin sirup+javorov sirup) sa vodom, sokom od limuna i djumbirom + caj od nane i litre ciste vode. Osecala sam se ODLICNO i lako sam podnela, mada je 10 dan nastupila kriza i mastala sam samo o tome kako cu da jedem hleb.

Pored toga sto sam imala puno energije i lakse sam disala dobrobit gladovanja sam pre svega osetila u glavi. Imala sam prosto neki dobar trip i to je to.

Svakom preporucujem da proba bar 10 dana - metodi gladovanja su razni, odaberite koji vam se svidja. Ali pobrinite se da se prethodno dobro psihicki pripremite. Uzdravlje!
(Iva, 12. maj 2005 10:30)

Moja supruga i ja vec par godina unazad upraznjavamo jednu vrstu gladovanja (vec pomenutu Neera dijetu) u trajanju od po 15-tak dana. To nam omogucava da naruseni metabolizam vratimo u normalu, da iz organizma izbacimo razne toksine i da se oslobodimo nepotrebnih i stetnih naslaga uzrokovanih danasnjim, urbanim, nacinom zivota. Obavezno radimo kontrolne preglede pre i posle gladovanja (dijete) i mogu vam reci da su rezultati FASCINANTNI! Svi parametri se vracaju unutar svjih idealnih vredosti! Jednom recju,ukupno psiho-fizicko stanje organizma se drasticno popravlja.

Nemojte se plasiti gladovanja jer uopste nije tesko. Prvih dan-dva imate, prosto zbog navike uzimanja hrane, osecaj gladi ali se kasnije sve podnosi bez ikakvih problema.

Svima bih, od srca, preporucio da probaju, bilo koji vid gladovanja, jer sigurno nece nista izgubiti (osim onoga sto vam svakako ne treba: toksini i masne naslage) a dobijate neuporedivo bolji kvalitet zivljenja u svakom pogledu.

P.S. Nemojte apriori omalovazavati tradicionalne, i iskustveno potvrdjene, metode lecenja u poredjenju sa modernom medicinom jer, cinjenjica je: danasnja medicina nema bas uvek adekvatne odgovore na neka pitanja!
(Nebojsa Dj, 13. maj 2005 11:54)

Gladovanje je odlicna stvar,naravno uz konsultaciju sa lekarom kako ne bi bilo nezeljenih posledica.Ja sam isprobala na sebi i mogu vam reci da sam se odlicno osecala u svakom smislu.Zato svima preporucujem da praktikuju makar jedan dan u mesecu da piju puno vode i nezasladjenog caja pa ce videti koliko je to dobra stvar.Za svaki duzi period ipak se treba obratiti lekaru.Hrana je samo losa navika.Covek jede da bi zadovoljio jednu od osnovnih potreba i dovoljna je mala kolicina hrane da bi se ta potreba zadovoljila ali nazalost ne moze svako da se umeri.Pokusajte jednodnevno gladovanje,necete umreti od gladi verujte mi a postacete kao novi sa mnogo vise elana i pozitivnog stava o zivotu.
(Tatjana, 13. maj 2005 14:10)

Ovaj, za siru javnost ocigledno intrigantan tekst, predstavlja nepotpuni sazetak ruskih tehnika gladovanja koje se praktikuju na njihovim univerzitetima i u specijalnim bolnicama vec vise od 100 godina. Nastali su kao kombinacija hriscanoskog posta (pa i pravog biblijskog gladovanja... Isus Hrist i Mojsije 40 dana u pustinji) sa iskustvima ruskih misionara u kontaktu sa svestenicima, i obicinim ljudima Istoka.

Da bi ste se upoznali detaljnije sa jednostavnim, a vrlo delotvornim metodama osecanja spostvenog organizma, bez vraceva/lekara (ako ste zdravi ili uz lekarsku kontrolu, ako ste bolesni) preporucijem Vam da procitate sledece Knjige: 1. GLADOVANJE autor Genadij Petrovic Malahov (NAJJEDNOSTAVNIJA i NAJBOLJA KNJIGA ZA POCETNIKE i naravno i druge njegove knjige poput: Ciscenje organizama, Ishrana i Hrana, Jacanje organizama u starijem dobu, Osnovna znanja o zivotu i zdravlju (biosinteza, bioenergetika i bioritmologija), Metode povecanja ljudske bioenergije i bio sinteze (kretanje, gladovanje, disanje i vodene terapije)...) , zatim
2. FONTANA MLADOSTI autor Peter Kelder (mada se cini da ovo nijepravo ime pisca),
kao i brojne druge naslove sledecih autora: Pol Breg, G.A. Vojtovich, J. Nikolajev, V.A.Pashutin...

Licno, gladujem s vremena na vreme, od kada sem u tinejdzerskim danima prestaoda treniram u isto vreme kosarku i plivanje i zbog nedovoljnog kretanja stalno dobijao na tezini, gubeci energiju i stareci. U poslednjih 3 godine, posle svoje 30-te svake godine pojacavam i produzavam gladovanja tako da se sada nalazimu fazi dugih, kaskadnih,suvih gladovanja bez uzimanja hrane i vode. To izuzetnoosvezavai jaca organizam, a oni koji me znaju ili me upravo upoznaju, uopste nemogu da procene moje godine. Uglavnom misle da sam mladji 5-8 godina, nego sto sam zaista star. Tolika je regenerativna moc prganizam kada gladujete.

Nikada nisam bio ozbiljnije bolestan,kod lekara ne idem, a od 1988. godine, kada sam primeni prvo gladovanje od 1, pa zatim 2 i sve tkao do 5 dana bez hrane,nisam uopste bio bolestan niti se osecao lose.

Ne gladujem zbognekog posebnog telesnog cilja, vec zato sto mi tako "dodje", kada to osecam i kada mi treba, a pomaci na duhovnom planu su daleko veci od telesnih (tezina, izdraljivost, pokretljivost). Naravno, sve ovo se mora kombinovati sa zdravim nacinom zivota, kretanjem, vezbanjem (fizickim/mentalnim/duhovnim), boravkom u prirodi, na suncu, redovnim odmaranjem i ritmicnim spavanjem i ustajanjem...

Tako mozete, u bilo kojim uslovima ziveti zdav, jak i ispunjem zivot sa ciljem. Zivot u kojemce te stalno napredovati, bez obzira sto godine prolazei Vama govore da ste sve stariji. Vi ce te zapravo biti sve jaci, zreliji, duhovno se uspinjati.
(Dusan, 16. maj 2005 00:09)

Gladovanje je nevjerojatna stvar. Prema metodi Rudolfa Breussa, austrijskog liječnika, gladovanje uspješno uklanja karcinom. 42 dana uz čajeve i specijalan sok od povrća, koji Biotta proizvodi upravo za tu terapiju, riješila sam se karcionoma jajnika i potpuno pročistila organizam. Više možete pročitati u njegovoj knjizi 'Rak, leukemija i druge prividno neizlečive bolesti izlečive prirodnim putem'. Izdavač je Miodrag Marinković, Gospodara Vučića 144, Beograd.
(mihaela, 22. maj 2005 16:31)

Vidim da kod nas jos postoje negativna misljenja po pitanju gladovanja. Ja sam gladovao do sada 5x i to prvi put 3 dana bez hrane i vode, drugi put 7 dana bez hrane sa vodom, treci i cetvrti put 14dana bez hrane i sa vodom i peti put 21 dan bez hrane sa vodom. Sta da vam kazem, svaki put je bilo drugacije....u sva 5 slucajeva izgubio sam kilazu....nestala su masna tkiva..ruzne pege od sunjcanja po ledima. Jako je vazno da se ljudi koji su resili da gladuju pripreme i da recimo ako planiraju da gladuju 7 dana predhodna 7 dana jedu samo sirovo voce i povrce. Tako de je vazno da prestankom gladovanja postepeni prelaz na hranu traje isto onoliko vremena koliko se gladovalo.Jako je vazni tokom gladovanja vrsiti klistiranje (tim cinom izbacujemo otrove koje organizam dovlaci u debelo crevo). Da ne gnjavim previse...to je to!....Pozdrav!!!
(peca, 8. jun 2005 15:19)

Vrlo sam iznenadjena komentarima koje sam procitala. jako sam iznenadjena kako ljudi mogu da budu jednostrani ili kratkovidi i ne objktivni.kako mozes negativno komentrisati nesto sto nisi probao.licno nisam nikad gladovala duze od par dana ,ali poznajem osobu koja jeste. ta osoba je prvo imala dijagnozu raka dojke, bila je na lecenju u svajcarskoj .kada je lecenje zavrseno t.j. lecenje se sastojalo od 40 dana gladovanja uz kontrolu lekara kao i klistiranja i setnji. Gospodja o kojoj pisem je izlecila rak dojke gladovanjem .na njenu nesrecu pojavilo se na drugom delu tela nakon 2 godina, i ponovo je prosla kroz proceduru gladovanja.nisam jos probala metod ali se spremam da ga oprobam. Volela bih da svi koji su negativno komentarisali metod oprobaju na sebi. Nakon drugog dana tegobe kao glavobolja slabost.. koje se javljju prva dva dana nestaju barem toliko sam oprobala.pozdrav viktoria.skupite snage i probajte volela bih da cujem komentare!
(VIKTORIA, 18. jun 2005 19:59)

Ljudi su toliko nepoverljivi!Strasno! Procitala sam komentare i zaista sam zaprepascena! Kako neko moze da govori lose o necemu sto nije probao? Meni je gladovanje ( po 24, 36 i 48 sati) zaista pomoglo i spasilo me je od cira na zeludcu! Takodje su mi je i krvna slika fantasticna! pre cetri godine sam pocela zdravo da se hranim i gladujem (postim)na dan ili dva. To nije tesko i zaista se osecam bolje posle svakog
gladovanja! U ovom periodu sam regulisala i telesnu tezinu kao i pojavu celuita! predlazem onima koji kritikuju gladovanje prvo probaju, ali u skladu sa svojom telesnom konstitucijom i opstem fizicko-psihickom stanju! Za pocetnike post ne bi trebao da traje duze od 24 sata, a zatim se moze preci i na vise! Moze se piti limunov sok kao i biljni cajevi( nana, zeleni caj). Pre posta telo valja pripremiti postepeno smanjujuci jacinu i kolicinu hrane, zatim postiti, a po zavsetku posta postepeno se vracati ( isto dana koliko je trajala i priprema) na uobicajnu hranu. nista ne kosta probati a ko je skeptican neka se konsultuje sa lekarom i proveri krvnu sliku pre i posla posta!Srecno!
(Mira, 23. jun 2005 02:22)

Da, zaista, članak nije najbolje napisan, ali je sve što u njemu piše tačno. Autor članka izabrao je loše primere, mada onih dobrih ima na desetine hiljada. Lekovito gladovanje je vrlo uspešna metoda lečenja, ali prekid gladovanja (tako se zove vreme koje neposredno sledi gladovanju) mora da traje isto koliko i samo gladovanje. U vreme prekida gladovanja organizam se postepeno ponovo navikava na hranu, i prvih dana dozvoljeno je piti samo povrtnu vodu, zatim sokove od povrća, pa kašastu hranu, i tek na kraju čvrstu, koja se mora vrlo temeljito žvakati. Posle gladovanja i prekida gladovanja najbolje bi bilo preći na ishranu presnom hranom, da ne bismo ponovo zagadili organizam raznim nečistoćama, i kiselinama koje nam se talože u telu i izazivaju SVE (bukvalno sve) bolesti. Hranim se samo presnom hranom, i od kada sam prešla na taj način ishrane uopšte se ne razboljevam, a hemoroidi, masne naslage, celulit, nečistoće na koži, bol u kičmi i vratu nestali su od kada sam promenila način ishrane. Žena koja mi je predložila da pređem na taj način ishrane i sama ga upražnjava, i na taj način izlečila je reumu, a njen muždijabetes. U ishrani presnom hranom radi se o uzimanju enzima koji su nosioci života, jer bez njih vitamini, minerali itd. iz hrane ne mogu se pravilno iskoristiti. Enzimi termičkom obradom hrane umiru, većina već na 42 stepena, a svi do 60. Zato hranu ne treba kuvati, pržiti niti peći, a meso je apsolutno neadekvatna namirnica u ljudskoj ishrani. Dozvoljeno je samo sušenje i zamrzavanje hrane. Nažalost, kod nekih ljudi postoji shvatanje da su enzimi štetni po organizam (?!), što uopšte nije tačno. A većina lekara potpuno je slepa i ne priznaje blagotvornost drugih metoda lečenja osim lekovima, koji, naprotiv, jedno izleče a drugo u telu unište, najčešće želudac. Koliko je ljudi lečeno lekovima, operisano itd. pa je ipak umrlo od dotičnih bolesti. O pogrešno postavljenoj dijagnozi i pogrešnoj terapiji da i ne govorimo!!!
(Andjelija, 15. avgust 2005 13:52)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 12:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Vader je napisao:
Negativne komentare neću postaviti iz prostog razloga: to su komentari osoba koje samo misle tj. vjeruju da su ovo gluposti, jer je sve ovo suprotno do "zdravog razuma" i od "zvaničnog medicinskog učenja", tj. to tvrde bez ikakvog neposrednog iskustva već samo zato što im to zvuči čudno i nemoguće.

slusaj bez uvrede, svako ima pravo da radi od sebe sta hoce, samo ne mozes da tvrdis nesto o cemu pooojma nemas!
Dakle, medicinkse tvrdnje se ne temelje na osnovu onog sto ljekari "misle ili vjeruju" kako ti kazes vec na osnovu zvanicnih istrazivanja, klinickih studija, mikroskopsko-patolosko-farmakoloskih ...dokazanih stvari.
Ako neka osobe kaze "osjecala sam se dobro jer nisam jela 100 dana" to je subjektivni stav te osobe , a da bi nesto bilo objektivno za to trebaju naucni dokazi , klinicke studije i rezultati tih pracenja.

I josh nesto danas se svako pretstavlja nutricionistom. Jedna moja profesorica ima pored jedne specijalizacije i spec.za zdravu ishranu, i njena prica je sasvim drugaicija, piramida ishrane i slicno.

A ljetos moja sestra je recimo isla na pregled kod spec. nutricioniste i dobila je takakv program ishrane, koji je apsolutno zdrav, neskodljiv. Necu da ga dajem ovdje jer je to individualan program, radjen prema njoj i njenim parametrima! I to je pravo!

a najbolja dijeta svih vremena: "sve sto pojedes, potrosi!!!" :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

simplicity je napisao:
ne mozes da tvrdis nesto o cemu pooojma nemas!

To da nemam pojma nije uopšte sporno. Ja sam prenio šta su drugi pisali. Navodno su ove pacijente kroz sve to vodili doktori.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2005, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Sto se ljudi gadjaju brojkama,ovaj nije jeo 100 dana, onaj 200 oni indijci godinu i po... :roll: ..
procitajte sta je simplicity napisala,bice vam malo jasnije neke stvari

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]