banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Jul 2025, 18:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Floaters
PostPoslato: 07 Dec 2015, 16:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Dec 2015, 16:21
Musice ,dlacice , niti, paucina tackice i ostala smeca pred ocima :(

Evo video https://www.youtube.com/watch?v=WZ3l_5RJ1I4

To kod mene nije ovako jako izrazeno, ali kad sam na dnevnoj svetlosti i na otvorenim svetlim povrsinama primecujem neke crne tacke i dlacice :sad5: Bio kod oftamooga, pregledao me, kaze sve je ok, to je normalno, navikni se...cuj normalno i navikni se :angry4: ..ja se nikako ne navikavam na ovo, cak sam ih poceo traziti kad ih ne vidim. :roll: .meni ovo smeta poprilicno, odvlaci paznju, nervira, dekoncentrise itd.....Jel ima neko ovde slican problem? I kako se nosi sa njim? Mozda ima bolji odgovor od "navikni" se..

Vrh

Tema posta: Re: Floaters
PostPoslato: 07 Dec 2015, 16:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Normalno je, navikni se :D

Salu na stranu, malte ne svi to imaju u manjoj ili vecoj mjeri
U rijetkim, ali izuzetno rijetkim slucajeivma su znak ozbiljnog ostecenja na oku

Mislim da je veci problem sto si se ti fiksirao na njih, pa si sam pravis veci problem nego sto to zaista jeste
Ja ih imam nekoliko na lijevom oku godinama, s vremenom jednostavno zaboravis da postoje
Sada, kada ih i trazim, ne mogu da ih pronadjem

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2015, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Nije to ništa, možeš misliti koliko sam se ja isfurao kad sam shvatio da to nisu super moći koje posjedujem, nego najnormalnija stvar :( :(

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2015, 18:11 
Početnik
Početnik

V@nja je napisao:
Normalno je, navikni se :D

Mislim da je veci problem sto si se ti fiksirao na njih, pa si sam pravis veci problem nego sto to zaista jeste

Verovatno si u pravu, vise je do moje psihe nego do musicaa.

Ali eto, to kod mene traje vec pola godine i nikako ja ne uspevam da se naviknem i zanemarim to...ja mislim da je to kod mene puno izrazenije nego kod vas sto ste se uspeli da zanemarite ...kako ste zanemarili kad lete...izadjem napolje one prolete pred ocima i ja gotov, upadam u mod trzenja musica i gledanja u njih ....ko ludak ...strasno...evo ovako izgledam kad izadjem na svetlo u svetlim sirokim prostorima :confused2:

shakal je napisao:
Nije to ništa, možeš misliti koliko sam se ja isfurao kad sam shvatio da to nisu super moći koje posjedujem, nego najnormalnija stvar :( :(

:lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2015, 18:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sigurno nisu izrazenije nego sto inace budu, prije da je to tebe opteretilo pa ti izgleda strasnije nego sto jeste
Probaj malo da ne obracas paznju na to, onda ces jednog dana samo da se probudis i da shvatis da ih ignorises u potpunosti :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2015, 18:19 
Prvi put cujem za ovo.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2015, 18:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ух, одахнух кад сам ово прочитао :D Ја већ годинама десним оком видим двије црне тачкице које се онда претворе у линије кад га брзо помјерам, и понекад ме ухвати страх, контам да би требало да то испитам, сад је лакше. Ово се иначе не дешава уобичајено, већ кад сам баш негдје гдје има доста сунчевог свјетла, па кад нпр. читам са бијелог папира. У суштини, никад ми није претјерано сметало.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2015, 18:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Popokatepetl je napisao:
Ух, одахнух кад сам ово прочитао :D

Na isto sam pomislio...

Meni je to super u očima...generalno ignorišem, al nekad kad uhvatim, pokušavam da fokusiram pogled na to i vazda mi se izgube onda...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2015, 19:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije to nista strasno, nakupine proteina staklastog tijela koje sprijecavaju da svjetlost u potpunosti padne na zadnji dio oka
Neka statistika kaze da i do 70% populacije ima taj "problem"
Nema mnogo razloga za brigu
:D

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2015, 23:14 
Početnik
Početnik

V@nja je napisao:
Sigurno nisu izrazenije nego sto inace budu, prije da je to tebe opteretilo pa ti izgleda strasnije nego sto jeste
Probaj malo da ne obracas paznju na to, onda ces jednog dana samo da se probudis i da shvatis da ih ignorises u potpunosti :D

E da mi je pozajmiti tvoje oci na par minuta da vidim kako ti to vidis, :D ...nista, pokusacu da ih ignorisem, ako ne uspem krenucu da se opijam ( kad sam pijan ne primecujem ih :D )

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2015, 22:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Kod mene su sitne providne tackice, i zanimljivo sto sam primjetio da se gotovo uvijek krecu dijagonalno iz donjeg lijevog u gornji desni ugao vidokruga?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2015, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Juce kad sam se probudio imao sam zeznut vid na lijevom oku, slika je nekako tamna bila, nakon dan se popravilo ali kad se fokusiram na nesto sa lijeve strane na tom oku vidim sivu mrlju i kroz nju se nista ne vidi, malo se popravilo ali i dalje je tu, sutra idem kod doktora, ali eto cisto da pitam mozda je neko imao slicno iskustvo?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2015, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Crko ekran otisli pixeli

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2015, 01:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
@sehxor

Moz da bude da je nedostatak nekog vitamina, enzima u organizmu ili cega vec.. Nisam medicinar, ali ciljam otprilike.. Evo Vanja gore pominje nakupine proteina kao uzrok za pojavu “musica, tackica, dlacics“-dakle mozda i poremecaj u metabolizmu, ili u najgorem slucaju pocetni stadijum u razvoju ocne mrene.. Inace, negdje sam cini mi se jednom i procitao da se te musice , mrljice, itd. mogu pojaviti u zrelijem dobu i kao posljedica duzeg gledanja u sunce-ako ste u djetinjstvu npr. praktikovali otvoreno gledanje u isto i sl..

Inace, preporuka za svakog koji recimo dugo drzi pogled fiksiran na jednakoj udaljenosti od ekrana Pc-a ili mobitela:
svakih 15-20min skretati pogled na udaljeniju tacku u prostoru i pomjerati zjenice gore-dole i lijevo-desno do 30sec. Na taj nacin “trenirate“/odrzavate elasticnost oka..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]