no_pasaran je napisao:
bro NE! za aids treba jedna od bolesti....
A STO SE TICE BROJA DC4 svakoj zdravoj osobi opada i raste imunitet u toku jednog dana i to manje od 200( sto je granica)!!!! po tvojoj teoriji onda bi svi mi na kugli zemaljskoj bili hiv pozitivni odnosno vec bi imali aids...
Dolores,
Ma šta mi kažeš. Čega bolan 200? Joj... Aj da ilustrujem. Postoje serološki testovi koji ako su pozitivni onda se konstatuje da osoba živi s HIV-om, ali ne i da boluje od AIDS-a. HIV-progresivno uništava t limfocite i kad njihov broj padne ispod 200/uL (što uopšte ne mora da se desi) uz prethodno pozitivne seroliške testove, onda se konstatuje ta osoba boluje od AIDS, koji je sindrom stečene imunodeficijencije koji sam po sebi ne bi predstavljao probem niti bi ugrožavao bilo koju vitalnu funkciju da sredina u kojoj živimo ne vrvi od mikroba koji uzrokuju milion različitih bolesti. Posljedica ovog pada su razvijanje oportunističkih infekcije koje imunokompetentan čovjek odbaci kao pičkin dim, dok imunodeficijentan najebe. Tako da od HIV-a niko nikad nije umro i u idealnim uslovima osoba s HIVom može da živi 100 godina. Ali ako mu je kao rezultat dejstva tog virusa broj CD4+ nizak njega će ubiti najobičnija upala pluća (koju ne uzrokuje HIV).
Ne znam šta ti tu ima biti nejasno i kako možeš reći da ne postoji, jebote... Imunodeficijencija ne mora biti uzrokovana HIV-om, može se javiti i kod zdravih ljudi ali je reverzibilna, a kod HIV-a uglavnom nema nazad.
Uostalom, sjedeš fino na 17b, mislim da gore leži par ljudi koji su u nekoj kasnijoj fazi, sasvim normalno izgledaju, malo bledunjavo i pothranjeno, al se boje najobičnije prehlade. Pa im fino reci bro to nije ništa evo i meni je broj limfocita ispod 200, ja sam gledao dokumentarac, ajmo se kupati u septičkoj jami. Možeš i transfuziju da išćeš ako si baš baja...
no_pasaran je napisao:
pa izvini ako se po zvanicnoj teoriji virus(ja sad ne znam kako se to strucno kaze jos manje na srpskom) razvije po celom telu i dozivi svoju najvecu koncentraciju u prve tri nedelje a onda narednih 10 godina ga ima samo u tragovima kako to da ne mogu da ustanove_
to mi nije jasno...
Ni po kojoj teoriji se virus ne razvije po cijelom tijelu. On bude u krvotoku i zahvata samo one ćelije koje imaju CD4+ receptore, dakle t limfocite, makrofage i mikrogliju Dakle nije sistemska bolest nego bolest jednog dijela imunog sistema. Ne mogu ga detektovati zato što niko nikad nigdje ni po jednom testu ne detektuje virus, kako HIV tako i neki drugi recimo bilo koji virus hepatitisa... Detektuju se antitjela specifična na antigene virusa koja sintetiše organizam. Ako primarna infekcija prođe sa slabim imunim odgovorom, serološki testovi mogu biti negativni jer su antitjela ispod detektabilne granice. Šta tu nije jasno. To je prije nekih deset godina bila ne tako rijetka pojava, ali noviji testovi prave sve manje grešaka.

<3 !