banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Okt 2008, 20:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Okt 2006, 09:00
Cao,

Iako postoji tema pod nazivom dermatolog, informacije mi nisu dovoljno detaljne.

Treba mi kvalitetan, profesionalan, sveznajuci, radim na sebi....doktor, dermatolog...ili sta vec

Nemam probleme sa kozom (samo sa kilogramima :D ), ali imam 23 godine i vjerujem u prevenciju
a ne ljecenje i plasticne operacije. Treba mi osoba koja mi moze na osnovu tipa moje koze i mog
nacina zivota, i mog "pedigrea" 8) reci sta trebam da korstim za svoju kozu, da bi ona kvalitetno
zrila, starila. Da li ono sto vec koristim mi odgovara ili...

Nemam problema ni sa lucenjem, ni sa bubuljicama, ni sa mitiserima, ali vec imam vidljive bore "smjeha" :D
i strasno sam alargicna na vecinu markiranih proizvoda -made in Laktasi- proizvodnje, ne podnosim
ni kreme, ni sapune, a sam pogled na gelove za tusiranje me prestravljuje.

Takodje me interesuje gdje mogu da se testiram na alergije i koliko to kosta?

HVALA

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2008, 20:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Jul 2008, 23:26
Sto se tice koze jednom sam slucajno usla u kozmeticki salon Greta u Gundulicevoj i zena mi je dala losion kakav u zivotu nisam probala,ekstra.Pedeset mililitara 25KM.Zena se stvarno kuzi u te stvari a za ostako ne mogu ti pomoci

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2008, 21:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Jul 2008, 23:26
Ma u ovom kozmetickom salonu radi zena fakultetski obrazovana a ne sa nekim kozmetickim kursom,ona je bas doktorica-bar mi je tako rekla

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2008, 19:00 
Početnik
Početnik

Ma ne treba mi kozmeticarka! A ni nesminkam se, stvarno nemam potrebe,
a i mama me ucila da ljepota dolazi iznutra! :bootyshake: :D

Treba mi dobar doktor, jer ne zelim da sa 30 izgledam poput svojih tetaka,
one su ovisnice o solarijumu, pa sad izgledaju starije od moje mame.

Cula sam za nekog doktora u Zagrebu, koji cini cuda sa problematicnom kozom,
ali su mu sesije min.150 km, ali ko je isao kaze da vrijedi. E meni treba takav neko,
ali da sprijeci, a ne da lijeci! Neko ko zna sta radi!

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2008, 09:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
pobogu zeno za sta ti treba neki ljekar carobnjak ako nemas problematicnu kozu i imas dvadesetak god...
dovoljno je da odes kod nekog dobrog dermatologa da ti pregleda i ocdredi tvoj tip koze i neku kremicu i preporuku kako da kozu odrzavas ,barem sad toliko dobrih preparata na trzistu imas da ti ne trebaju ni skupi tretmani niti bilo sta,ionako si i sama rekla ljepota iznutra dolazi,puno voca,povrca,vode,neki sport/fiz kativnost,dematolog neka ti odredi neki gel za umivanje i kremicu i caos
moja licna preporuka dr Bogdan Zrnic,ja nazalost imam atopicni dermatitits pa moram pazici i kakvim deterdzentom cu oprati ves a kamoli sta cu na lice natrackati,a za borice hm...nazalost genetika mi nije naklonjena,tako da ce mi to biti borba s vjetrenjacama,ali za koju god cu ubijeiti sebe da mi dobro stoje,a mozda ce mi i kum biti dobre duse pa odraditi dobar facelifting heheh(taman da ima na kome vjezbati :wink: )

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2008, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
desava se...
ja dr Zrnića jako cijenim i postujem,prije svega kao jednu divnu osobu i strucnjaka,on mi je bio nekad davno prof u srednjoj skoli,evo samo jedan detalj,uvijek anm je govorio da za biolo kakva pitanja koje nam je blam pitati bilo koga (tad nije bilo foruma:))da napisemo na papirice,ostavimo na katedri prije casa pa ce uvijek odvojiti vrijeme i odgovoriti nam i potruditi se da pomogne ili da se njemu obratimo licno za bilo sta da nam treba sto je bio divan gest,
a na stranu to sto mi je strahovito puno pomogao da zivim normalno sa svojim alergijama iako radi priv svi njegovi pregledi su detaljni i nisu bezobrazno skupikao i ljekovi i kremice,koliko puta sam otisla na dermatologiju pa mi odredi brdo ljekova i kremica koje se naravno sve placaju pa za 10 dana(a ja nisama potrosila ni petinu sadrzaja iz tih tubica i posudica)odem na kontrolu i kaze e ovo ne reaguje ajmo nesto novo,pa opet 100km iz dzepa :(

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2008, 14:03 
Početnik
Početnik

Jao, Boze sto vi komplikujete, pa ovo je gore od one gluposti oko Jaspin pilula.

Pola Banjaluke, ne racunajuci okolna sela, vristi kako nevaljaju, a ne bi se sjetili otici kod
ginekologa.

Ja se izvinjavam ako nisam DOVOLJNO jasna, TREBA MI NEKO KO ZNA SVOJ POSAO,
a to ne podrazumijeva zavrsavanje kurseva ili trogodisnjih skola po kasabama.

Hormoni mi ne divljaju, nisam ni ufurana, vec iz nemalog zivotnog iskustva sam naucila
da je bolje sprijeciti nego ljeciti i da INFORMACIJA kvalitetna, naravno, nije sramota.

A sto se tice izbora KVALITETNIH preparata na nasem trzistu, malo se bolje raspitaj,
jer mnogi od njih su home made, ali to ne znaci kvalitet. Vecina krema, parfema,
gelova za tusiranje, higijenskih ulozaka se pravi na mjestima koja nikada nisu cula za
odrzavanje cistoce.

A ubi me sto zelim informaciju profesionalca, jer oni za to i postoje. A ja vise vjerujem
travarima po Kozari, nego nekoj dokonoj kozmeticarki. Ali i ti ljudi zahtjevaju odredjene
provjerene informacije o kozi.

Tako, da ako znas nesto, reci, a ne izvlaci se na godine, jer kreten je kreten i kao dijete,
i kao tinejdzer, i kao zreo covijek, a i kao starac. I pri tom ne mislim na osobe sa problemom u razvoju. 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 12:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2009, 15:43
[quote="rastko"Takodje me interesuje gdje mogu da se testiram na alergije i koliko to kosta?
HVALA[/quote]

U svakoj vecoj bolnici postoji alergolog i mozes mu se obratiti sa uputom od lekara opste prakse. Sam postupak testiranja je diskutabilan, a rezultati su sezonskog karaktera tj trebao bi vise puta godisnje da se podvrgnes tom ispitivanju. Sto se tice, privatnog lekara alergologa mozes pitati bilo kojeg dermatologa da ti preporuci svog kolegu.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 13:26 
Ja od kako se hranim normalno nemam vishe alergija nogu hvala, prije sam znao derati kozu koliko znala svrbiti...

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2011, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Da ne otvaram novu temu....
Svake god odprilike u ovo vrijeme, tj proljece/ljeto, mojoj klinki se guli koza na prstima ruku i nogu...predpostavljam da je nedostatak nekog vitamina...ali, ko zna moju klinku, zna da ona nije gadljiva na hranu i da jede sve zivo.
Da je ne vucem opet dr, jer ionako kuburimo sa njima vec 4 god.
Pa eto, jeste li imali nesto slicno i kako ste to rijesili?

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2011, 12:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Ja od Zrnića ne znam goreg dermatologa. Iz prve ruke i iz bliskih izvora.. Kod njega je sve kortikosteroid, vitamini i ako treba antibiotici širokog spektra, i to da se kupi kod njega na licu mjesta. Takvu terapiju i ja mogu prepisati. Istu terapiju je prepisao za četiri posve različita slučaja, hronični kožni problemi, osip, gljivična infekcija, ne sjećam se šta bi četvrto. Da nisam svojim očima vidjela ne bih vjerovala.
Čini mi se da na forumu nećeš dobiti informaciju koju tražiš, pa ti predlažem da lijepo odvojiš jedan dan i prošetaš od ordinacije do ordinacije i informišeš se čime se bave. U BL imaš nekoliko takvih koje se bave uslovno rečeno "kozmetičkim" pitanjima. Za svaku pohvalu što se na vrijeme brineš.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2011, 12:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Jbg maco, neki ljudi sa foruma znaju koliko brinem o cerkici i sa kakvim stvarima se borimo i bas zato sam mislila da malo odahne od dr.
Zbog nekih problema sam je vodila kod dr Balaban na paprikovac...i razocarala sam se, problem nije nestao dok stvari nisam uzela u svoje ruke i isprobala neki od narodnih recepata :wink:
Sto se tice dr Zrnica, pa meni jeste pomogao ali u nekoj granici, skroz mi je ok i simpatican i nista mi nije propisivao vec me on trackao sa nekom tecnosti i to mi nije naplacivao.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2011, 12:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
blackrose je napisao:
Da ne otvaram novu temu....
Svake god odprilike u ovo vrijeme, tj proljece/ljeto, mojoj klinki se guli koza na prstima ruku i nogu...predpostavljam da je nedostatak nekog vitamina...ali, ko zna moju klinku, zna da ona nije gadljiva na hranu i da jede sve zivo.
Da je ne vucem opet dr, jer ionako kuburimo sa njima vec 4 god.
Pa eto, jeste li imali nesto slicno i kako ste to rijesili?

I ja sam imala isti problem kad sam bila klinka. Odvede me mama kod doktora i oni kazu tu pricu nedostatak vitamina, bla bla, procice to...
Vremenom i jeste proslo, ne sjecam se vise ni ja kad, negdje u osnovnoj skoli....
Uglavnom znam da sam kao terapiju koristila Pantenol kremu i ona mi je pomagala. :)

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2011, 06:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
I ja sam imala identičan problem kao dijete u ljetnom periodu, ali je to valjda bilo od znojenja dlanova. Stvarale bi se sitne vodene bubuljice na prstima i kada one puknu (ja ga probijem) ili jednostavnu nestanu onaj dio kože se oguli.
Uzimala sam neku kremu (sad ne mogu da se sjetim naziva), mada pošto je dijete u pitanju bolje da dermatolog odredi određenu kremu nego da uzimaš na svoju ruku.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2011, 21:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2010, 21:35
pozdrav svima.....moram da vas pitam oko mog problema da li iko zna ista oko tog...:// bilo bi mi od velike pomoci....
prije par dana mi se pojavile crvenice na koljenima i laktovima i svrbi me uzasno,i velika tempereatura mi se osjeca tu na koljenima i na laktovima....alergicna sam na penicilin ali nisam nista uzimala sto je na bazi toga...pijem za grlo eritromicin i pila sam brufen i rhinostop prije 2 dana ...nista neiobicajno nisam jela ni pila sto nisam prije nisam...
molim sto prije neki savjet,odgovor :/// hvala

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]