banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 07:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Mar 2008, 12:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Okt 2004, 11:08
simplicity je napisao:
Naravno, u normalnim zemljama pacijent stavlja potpis i daje pristanak prije bilo kakve intervencije gdje se isticu svi rizici intervencije, a samim tim i odgovornosti terapeuta.
Tada se moze povuci pravo pitanje odgovornosti i imati pravo vjestacenje a sve ostalo je u sustini rekla kazala...

taman da se jos potpisujemo i kad krenemo kod zubara da cemo zivi izaci iz ordinacije? smijesno je das u nasem zakonu ne postoji obaveza osiguranja ordinacije koje bi pokrilo ovakve slucajeve! stomatolozi koji imaju vise decenija prakse kazu da je ovo jedinstven slucaj i da se ne desava bas svaki dan ali eto ipak se jednom nekom i desilo...

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 13:23 
Pripravnik
Pripravnik

sve vise se cini da je tuzba protiv ordinacije jedino rjesenje da se nauce pameti da se ljudskim zivotom nije tek tako igrati!!! i da se ubuduce ovakve greske ne desavaju!

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
mala beba je napisao:
sve vise se cini da je tuzba protiv ordinacije jedino rjesenje da se nauce pameti da se ljudskim zivotom nije tek tako igrati!!! i da se ubuduce ovakve greske ne desavaju!

normalno. Da plaćaju osiguranje, i sve što trebaju plaćati i što se plaća u civilizovanim i uređenim zemljama, možda ne bi bila privatna zubna ordinacija u svakoj ulici u gradu? :D :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 12:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2009, 09:50
Naravno da se ovakve stvari desavaju rijetko,ali se ipak dese! To jeste veliki profesionalni propust,ali je jos gore ponasanje tog kolege onda kad se vec desilo. Problem nece nestati ako ga ignorisemo! Zato je potrebno puno,puno paznje jer ipak radimo sa zivim ljudima,a u kriznim situacijama i puno ljudskosti,i trba naci nacina da se problem odmah rijesi,a ne cekati da dodje do tankog crijeva!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 09:14 
Pripravnik
Pripravnik

svi smo mi ljudi i svi mi grijesimo! desavaju se propusti ali mislim da ponasanje doticnog stomatologa nije bilo primjereno situaciji u kojoj se nasao svojom krivicom. da je drugacije postupio, da se pobrinuo za pacijenta, obezbjedio mu prevoz do bolnice, pratnju, sve bi dobilo drugaciji tok... ali, posto se napravio lud, dobio je tuzbu pa nek se brani ako ima cim...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 09:16 
Citiraj:
11 Jun 2008

Gdje je nadje...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]