banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Riknuo hladnjak...
PostPoslato: 10 Jun 2004, 10:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Sep 2003, 07:42
Eee, pa gdje ste vi? Nema vas sto godina...

Anyway, eto, ja odluchio da se pojavim. Koliko god mrzio forume, znam da uvijek mogu da iskopam neshto korisno ili potrazhim pomoch, pa je tako i ovaj put.

Kako se vidi iz naslova, riknuo mi hladnjak. Tj. nije on riknuo, samo mu je gornji ram (dio pored poklopca) lagano napuknuo. Vuche se to vech par mjeseci, ali mu do sada nisam pridavao neku posebnu pazhnju.

Mislim da nije potrebno navoditi koji je auto u pitanju, ali ako ima, a da se neko ne sjecha pored sve guzhve koju sam digao oko iste, u pitanju je Mazda 323F '90 1.6i 16v SOCH 64kw 88hp itd itd.

Evidentno je da je hladnjak vech jednom bio rasturen kada sam kupio gore navedenu, ali je isto tako evidentno da je bio solidno repariran (vide se tragovi varenja na ramu). Prije dva-tri mjeseca je pocheo da se grije - ja pogledam pod haubu, kad tamo maaala pukotina - i malo baca technost. Ajde, ko ga j., nema veze. Malo zatim, pukotina pochinje da se shiri po duzhini, i baca sve vishe technosti. Call for a radical action - uzmem onaj k'o fol techni metal, osushim pukotinu, ochistim, pomjesham, nanesem...super, mjesec dana. Medjutim, kao shto to biva, ta ljubav nije dugo trajala - nanesena smjesa uslijed vlage i toplote pochinje da se skida, i opet technost svuda. Poshto ne zhelim da se vishe zaj... sa njim, da ga ne bi potpuno rasturio, trazhim samo jedno - nekoga ko mi mozhe ili napraviti novi taj ram, ili ga nekako zavariti da to chudo drzhi technost. Nije mi do kupovine novog hladnjaka, a otpadni mi takodje ne mirishu.

Ako neko ima savjet kome da se obratim da mi to pogleda, imena servisa, ljudi, adrese i brojeva telefona veoma su dobrodoshla.

Eto, dosta i od mene za ovaj put.

P.S. btw, neko mi jednom reche da che mi se popishat' na auto ako stavim "obrve" na farove...tek mi sada pade na pamet...pa kod nje su pop-up svjetla, nema teroetske shanse da ih mogu staviti sve i da hochu - a naravno da nechu. Neshto najodvratnije shto mozesh da uradish sa mashinom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2004, 14:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Mar 2003, 10:03
Primi moje saucesce...... :cry: :cry: :cry: :cry:
Kazes da ti je riknuo poklopac hladnjaka,no cini mi se da je on krpan kako si i sam skontao.....Jebiga Neles najbolje bi bilo da potrazis na otpadu neki u dobrom stanju i znaj da su ti male sanse da ga nadjes za 323f.Ak ti je puk'o samo poklopac a najvjerovatnije i da ce ti komplet hladnjak uskoro puci jer se tecnost izlivala po njemu......a probaj viditi mozel za tvoju ici isti hladnjak od obicne 323,to se vec moze naci! :)
Evo gledao sam u oglasima ima prodaju se u dijelovima.....Novi bi te puno kostao a i cekao bi nekih mjesec a mozda i vise :oops:

Nije to nista mojne da se nerviras :black:
Jedino da si uzeo 1.8 16v to je vec nesto al dobra je i ta tvoja.
Jel tvoja mozda metalic crna?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2004, 19:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
neles mora biti na otpadina ...samo nemoj se zajbavati sa tim da ga ne pregrijesh jer onda si napravio josh vece sranje...moraces glavu raditi i la bla ima posla

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2004, 08:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Hey, ha - e, hvala na savjetima. Shto se tiche otpadnih, ima ih koliko hochesh - Popovich alone ih je rastavio 15-ak - znam da ih ima, ali rachunam da li mi je bash potrebno da mjenjam kompletan hladnjak.

Evo nekakav 'odokativni' prikaz ove pukotine. Bitno je naglasiti da ta pukotina nije shiroka, mozhda 2 milimetra, i ne baca puno technosti. Sve shto izbaci zadrzhi se na ramu, a toga je malo...ali opet baca... Ostatak je dobar, nigdje ne curi, bar koliko sam ja primjetio.

http://www.whysimple.com/hladnjak.jpg

Ako imate josh koji komentar...ako ne, da ja trazhim novi hladnjak, ha? ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2004, 20:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

opet ti kazem nemoj se zajebavati i stavi polovan hladnjak nece to biti puno para ni sa fitingom .... i onda si miran!!! CEKAJ NESTO SLEDECE WILL COME UP SOON :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2004, 17:41 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 24 Avg 2003, 07:38
Nikad problemima kraja :(
Elem, Popovic je jako skup i pazi da te ne odere. A novi hladnjak je katastrofalno skup, imas ga u VELAS-u.

Najbolje bi bilo da to kvalitetno zakrpas jer i kad kupis opet neki polovni ne mozes znati koliko je dobar. Ovom svome bar znas nesto ;)

P.S. Sta bi sa podizacima stakala ;)?

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2004, 13:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Bah, thanx na infu, iako, nazhalost, vech sma imao prilike da iskusim Popovicha...da, hmrh ;)

I slazhem se za hladnjak (k'o metar drva), najbolje je da ga nekako repariram - srecha je pa je plastika - mozhe se :) I nadam se da chu to srediti u shto skorije vrijeme.

A podizachi, heh, pa, koliko god lijepo zvuchali, i sve je to divno em krasno - ipak chu malo sachekati. Valja srediti neke druge sitnice, kao taj hladnjak, nove gume, novi auspuh mozhda, pakne, ulje, remenje itd itd.

Ipak, planiram na more u Julu, pa moram da ga pripazim malo. :)

--cu l8er

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2004, 18:45 
Majstor
Majstor

Znas sta nas narod uz vatru pripovjeda: ,,Podizaci glavu ne cuvaju, no glavu u junaka čizme cuvaju''. :D 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2004, 19:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hehehe pa ako je to tako kao sto nabrajash...mislim da je pametije da dash taj auto popovicu za milju i uzmesh mjesechnu za autoprevoz :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2004, 20:36 
Majstor
Majstor

Citiraj:
hehehe pa ako je to tako kao sto nabrajash...mislim da je pametije da dash taj auto popovicu za milju i uzmesh mjesechnu za autoprevoz

Zasto bi on nekom gulikozi poklanjao auto koje je kao i svako drugo u tim godinama?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2004, 22:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ej, plemenski vodjo, ti si neki mnogo pametan, 'em za'ebat? Mozhda da se prijavish u neki cirkus?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2004, 22:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Feb 2004, 11:06
Neles sredi ti taj svoj avtič i ne ispituj nikoga ništa i fino na more ide ljeto :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2004, 23:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

E, svaka chast - to se trazhi. Malo optimizma :)

--

Poz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2004, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma nelesh bezzze si....i ti i 323FFFFFFFF

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po