banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 04:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Peugeot 406 HDI 2.0
PostPoslato: 24 Feb 2004, 14:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2004, 23:12
Peugeot 406 HDI 2.O

110 PS

Super auto, mala potrosnja ( 5-6 L na otvorenom putu ), udoban, ima klimu, elek. stakla, airbags, sidebags, metalic farba...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2004, 20:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Hm .. pa? :)

Jel to govoris iz licnog iskustva ili si negdje citao o tom automobilu? Kako mu se krecu cijene ovih dana na trzistu?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2004, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
.

Poslednji put menjao pilot babo dana 21 Dec 2010, 00:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2004, 02:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
SiCkNeSS je napisao:
svaka chast zabarima, nema jache makine

mozda ja nisam skontao ali zabarima zovu Italijane, a pezho nije italijanski :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2004, 08:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Cijena evo, godiste 4.2000, kilometara 58000 km
> 17.650 SFR = oko 11 000 € !
Kao sto sam gore vec naveo, ima opremu airbags,sidebags,cd-player sa 6 zvucnika, 4 nove zimske gume + 4 ljetne nisu nove al se moze preci jos 15000km, servo naravno, servis se treba raditi tek na 75000km, sa tehnickom pregledom, znaci 2 godine mirno voziti, kao sto napisa 2.0 HDI 110 PS,~6 litara / 100km ( grad i autoput i izvan grada ), auto-klima.

Eto malo opsirinije, mislim auto mi se toliko svidja. Vozio sam jednu 406 2.0 135 PS saltas i jednu 406 2.0 135 PS automat, ali nemogu se porediti sa ovim dizelom. Probao sam ga i "oce povuci" !

Da vas vise nezamaram...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2004, 12:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
406 da trosi 13 - 14 litara ? hmmm cisto sumnjam jer Francuzi inace prave ekonomicna auta
btw kao sto misko rece zabari su Italijani

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2004, 14:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
mnogo je to para za tu kilometrazu

ima li ko od vas da vozi 206 ??

Voljela bi cuti kako ste zadovoljni tim modelom i da li ima kakvih nedostataka??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2004, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
.

Poslednji put menjao pilot babo dana 21 Dec 2010, 00:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2004, 10:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Potrosnja evo trenutno sam presao 650 km, kazaljka pokazuje na pola, sto znaci ako je zapremina tanka 70 litara, da mu prosjek na 100 km > 5.4 litra.
:o
Nemogu da vjerujem !

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 14:19 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Dec 2010, 14:11
Vlasnik sam vozila peugeot 406 ST 2,0 HDI 12 mjesec 2000 god. Kupljen je polovan sa pređenih 127500 u Verano Motrosu Banja Luka. Vozim ga već šestu sezonu i do jutros nisam imao nijedan kvar osim promjene remenice. Na satu sada stoji 243000 pređenih kilometara. Međutim jutros na raskrsnici u Boriku se zapalio. Sreća da sam u gepeku imao protivpožarni aparat tako je da je gorio svega dva minuta inače bi sav izgorio. Ne reaguje na kontakt, sve je zamrlo kompletna elektronika, odšlepan je kod majstora. Toliko o mom iskustvu sa peugeotom 406 2,0 hdi.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 17:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
markonibl je napisao:
Vlasnik sam vozila peugeot 406 ST 2,0 HDI 12 mjesec 2000 god. Kupljen je polovan sa pređenih 127500 u Verano Motrosu Banja Luka. Vozim ga već šestu sezonu i do jutros nisam imao nijedan kvar osim promjene remenice. Na satu sada stoji 243000 pređenih kilometara. Međutim jutros na raskrsnici u Boriku se zapalio. Sreća da sam u gepeku imao protivpožarni aparat tako je da je gorio svega dva minuta inače bi sav izgorio. Ne reaguje na kontakt, sve je zamrlo kompletna elektronika, odšlepan je kod majstora. Toliko o mom iskustvu sa peugeotom 406 2,0 hdi.

Pozdrav, to je baš neobičan kvar za moderno vozilo poput tvoga, piši kada saznaš šta je uzrok, možda nekome pomogne da reaguje preventivno.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 23:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
markonibl je napisao:

Uffff, koji peh. Sva sreća brzo si reagovao i ugasio požar. Nije zgoreg imati onu malu PP bocu u gepeku (vidio sam ih u tržnim centrima i nisu skupe) za nedaj bože.. I ja vozim Peugeota samo malo starijeg i manjeg (306icu) pa me takođe interesuje uzrok požara.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 23:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ja imam taj aparat i kontam ladno da kupim još jedan... Pogotovo kada čujem ovakve situacije...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 00:40 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
a ja modernog vozila, 10 godina izdrndan....

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 00:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
ma to se moze desiti bilo kojem autu ... narocito ako ti struju radi neki "strucnjak"

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 16:08 
Voajer
Voajer

Prvo da odgovorim na stručnjakov (spavač) komentar koji kaže, citiram "a ja modernog vozila, 10 godina izdrndan...." . Pa gospodine morate uzeti u obzir da starost vozila od deset godina i nije baš toliko strašna ne uzimajući u obzir samo nas koji smo otprilike na nivou Etiopije i gdje je prosječna plata oko 300 KM. I u nekim bogatijim zemljama taj auto se ne smatra baš toliko lošim, nije poseban ali je sigurno prosječan automobil. Ne znam koji auto voziš i kako si ga zaradio ili kupio, koliko dugo posjeduješ vozačku dozvolu i tome slično. Iza mene je oko 400000 pređenih kilometara, vozio sam dosta različitih automobila a lično sam do sada bio vlasnik pet automobila ( imam 32 godine) i smatram da sam poprilično iskusan vozač. Ne bih više da se trošim na dalje rasprave o tome, mislim da nije vrijedno i nema potrebe.

Aleksej hvala što učestvuješ u raspravi ali pamti ono što pročitaš i primjetićeš da sam u prvom postu napisao da na autu nije dosad bilo intervencija osim zamjene remenice. Znači nije bilo "stručnjaka" osim onih u fabrici peugeot.

Nuvolari, mangia i arhitekt Vama zahvaljujem na učešću u forumu.

A sada ono najbitnije, šta se najvjerovatnije desilo?

Pretpostavka je da kada sam upalio auto uložak brave paljenja motora nije vratio ključ u potreban položaj i alanser je nastavio da radi. I zaista primjetio sam neko brujanje ali ništa nalik klasičnom verglanju jer teško je da te stvari primjetite pogotovo ako niste majstor jer je i dizel motor po prirodi malo glasniji nego benzinski gdje bi to zujanje bilo upečatljivije. Naravno auto je upalio i krenuo bez problema.
Međutim došlo je do pregrijavanja alansera i stvorio je temperaturu od nekoliko hiljada stepeni i zapalio instalaciju.
Ono što je do sada urađeno jeste:
Rasklopljena brava paljenja i zamijenjen uložak brave sa kablovima- kupljen na auto otpadu Borojević Aleksandrovac- Laktaši.Plaćen 40km. U Banja Luci mi za isto tražili i do 150km, kao ne mogu prodavati posebno uložak, klasična naša mudrovanja i sranja. Kao evo levata došao na šišanje.
Skinuta su zapaljena crijeva koja su uglavnom sa filtera goriva-nafte, njih nisam kupio polovna, kupio sam gumena nova iako su originalna bila plastična za koje su na otpadu tražili 10KM po komadu. Ta gumena su koštala 10KM ali 4 metra pa sjeci koliko ti treba.

Sve ovo je montirano, auto je dobio struju ima kontakta, instrument tabla radi, pokazuje ono što treba, međutim izgleda da je i alanser spaljen tako da sutra to skidam pa ću da vidim ima li popravke koliko je para ili je isplatnije kupiti na otpadu čitav.

Toliko od mene za sada. Čujemo se kasnije kada sve završim, naravno biće i ukupna računica izbačena.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 18:22 
staromodan
Korisnikov avatar

10 godina auto je izdrndano bio ti u Bosni il negdje u Evropi...ne uzimaj komentare toliko licno, nije ti 406 svetinja pa niko ne smije na nju pljunuti...inace je smece od auta 406... :D 405 ima bolja i udobnija sjedista..

ja sam licno ove godine promjenio 5 automobila, doduse tata mi kupio..stas sad.. :D

i kupi novi alneser ukoliko ne nadjes nesto na otpadu..

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 20:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
markonibl je napisao:
Skinuta su zapaljena crijeva koja su uglavnom sa filtera goriva-nafte, njih nisam kupio polovna, kupio sam gumena nova iako su originalna bila plastična za koje su na otpadu tražili 10KM po komadu. Ta gumena su koštala 10KM ali 4 metra pa sjeci koliko ti treba.

Hmmm, čudi me da je dizel tako lako planuo-to je morala biti baš velika temperatura (pored niskih vanjskih temperatura ovih dana). Zar crijeva za dovod goriva nisu armirana gumena crijeva a ne obična gumena ili plastična? Ja sam svojevremeno na starom autu mijenjao ta crijeva za gorivo i znam da sam tražio baš ta armirana.

Starter je inače boljka kod Pežoa. I ne samo starter već i motor brisača koji je isto tako kilavo urađen, nije pertlovan ni dihtovan a smješten je u prostor kadice za odvod vode što se slijeva niz šoferšajbnu. Starter je riknuo i na mom Pežou pre dve godine a novi (polovan) me izašao oko 100 KM kod autoelektričara Kerezović (kod kasarne Kozara). Dobroopremljen auto otpad imaš u Šušnjarima, lik drži uglavnom francuska vozila.

Eto tako pa sretno..

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 20:12 
staromodan
Korisnikov avatar

i brave na vratima su shit...aj zensko kad se navlazi pa i radi..al bravice kad se navlaze, vrtis kljucem do zore i onda udjes kroz gepek... :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 20:51 
Voajer
Voajer

Arhitekta zapaljenje se dogodilo oko deset sati u jutro kada je temperatura bila iznad nule, ,mada je problem vjerovatno postojao i par dana ranije ali su temperature bile ispod nule a vožen ja na kratkim relacijama pa je mogućnost izbijanja požara bila malo izvjesna. A crijeva na filteru goriva su stvarno od neke tvrde plastike, zaista nisu gumena. Ta plastična su se jednostavno istopila. I hvala na informacijama u vezi nabavke dijelova, potražiću i na mjestima gdje mi ti predlažeš.

Srdačan pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]