banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 16 Jul 2026, 23:32 Danas je 16 Jul 2026, 23:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Jul 2026, 09:48 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Mar 2026, 14:43
Pozdravljam

Zna li neko na kojoj pumpi u BL ima normalan/ispravan kompresor za duvanje guma?

Obisao sam par pumpi i sve kao kompresor radi, ali onaj nastavak sto ide na ventil je izlizan, ne dihta kako treba i ne uhvati ventil normalno. Moras ga drzati rukom i stiskati kao budala, izulja ti ruke,a na kraju ti vise ispusti vazduha iz gume nego sto naduva.

Hvala unaprijed

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2026, 09:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jul 2011, 07:27
Posljednje dvije provjere gume bile na Nestro pumpama, kod Merkatora i u Budžaku, oba kompresora su bila ispravna, govorim o posljednjih 10 ak dana

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2026, 11:51 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Sep 2009, 10:51
Potvrdjujem za ovaj kod Mercatora da radi i to prilicno dobro i precizno. Na biciklu duvam na 4.5bar i bez problema ide i stane gdje treba.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2026, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
A da nabaviš kompresor?
Kupio sam davno u Metalexu kod Fisa ovaj, britanski (50-ak KM).
Nije kinesko smeće i fino nalegne, ima ventilator na elektromotoru da se ne pregrije i kazaljke su savršeno tačne (imam hepek za kontrolu pritiska).
Fora je da se gume duvaju kad su 'ladne, kad upekne i staneš na pumpu, ti naduvaš 2,6 bara, a zapravo padne na 2,35 bara kad parkiraš u 'lad (primjer).
I nosim ga u autu, nije loše imati, ako naletiš negdje na ekser, pa pomalo pušta, pa doduvavaš da se dovučeš kući npr.

Slika

Jebem vam majku svima, počevši od Hansa Holciusa pa nadalje.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2026, 08:21 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Okt 2020, 16:15
Ja uzeo ovaj prije nekoliko godina i manometrom uvidim da fula za 0.8 bara. Tj. ako hoćeš naduvati na 2.2 bara podesiš na kompresoru 1.4 . Nema drugih problema.

https://komel.ba/proizvod/digitalni-kom ... mobil-amio

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2026, 08:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2020, 06:41
Kad već pričamo o kompresorima, šta treba znati o onim pjenama za krpljenje gume? Vidjeh da imaju neke u obliku spreja i neke što se povežu na kompresor, pa onda ide u gumu. Da li ima neke razlike i koju uzeti?

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2026, 08:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Uzmi rezervni točak, ključ i dizalicu.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2026, 08:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Samo je problem što u nekim vozilima nema predviđeno mjesto za rezervni točak.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2026, 08:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Naručio sam točak, ali mi treba pjena za predstojeći put za koji neće stići točak

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2026, 09:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
<Enter_name> je napisao:

ubaci u gepek..... tako kod meene jer je boca za plin u poziciji za rezervni.....

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2026, 09:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
pjetar je napisao:
Posljednje dvije provjere gume bile na Nestro pumpama, kod Merkatora i u Budžaku, oba kompresora su bila ispravna, govorim o posljednjih 10 ak dana

ja imao problema kod merkatora za vikend..... nije uopste pustao u jednu gumu......odem na nestro kod lesnine i dopunim bez problema....umalo nisam otisao kod vulkanizera bez razloga da ganjam novi ventil.......

onaj u budzaku je ranije bio " zakovan " na 2.2 , znaci da su popravili......

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2026, 12:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
NoSmoking je napisao:
Kad već pričamo o kompresorima, šta treba znati o onim pjenama za krpljenje gume? Vidjeh da imaju neke u obliku spreja i neke što se povežu na kompresor, pa onda ide u gumu. Da li ima neke razlike i koju uzeti?
Ne mogu bas reci da znam, ali sam cuo da kad se upotrijebi pjena da se ta guma vise ne moze zakrpiti. Tako sam cuo.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2026, 12:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

To nisam znao, to je bitna informacija. Onda je vjerovatno bolje kupiti onaj set za krpljenje gume

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2026, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Takođe treba felgu posle očistiti od pjene, a to nije lako.
Bolje kupiti set za krpljenje jer ako je rasječena nema efekta ni pjena ni crvići.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2026, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
+1

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2026, 14:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Zahvaljujem

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2026, 05:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Juce mi ovo iskoci ma Temu, nije loše. Nisam to ranije vidjao

https://share.temu.com/v15S2x0wtcB

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2026, 07:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

anoniman je napisao:
<Enter_name> je napisao:

ubaci u gepek..... tako kod meene jer je boca za plin u poziciji za rezervni.....
I kod mene isto, boca za LPG je na mjestu za rezervni kotač, pa vozam ćopavac u gepeku, džaba sve ako rasiječeš gumu kao što se meni skoro desilo, ništa bez pravog kotača.
E sad što zauzima nešto mjesta u gepeku ili ružno izgleda.. jbg, kompromis, a i ćopavac je tanak, malen, staviš ga u ćošak i eto.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2026, 09:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Ćopavac je onaj mali točak da možeš do vulkanizera sa dovest?

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2026, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, limitiran je na 80 km/h i služi samo za do vulkanizera.. i idealno bi bilo da se u slučaju sjebavanja prednjeg kotača postavi za zadnju osovinu.
Znači dupla zamjena, razderani prednji odbaciti, "zdravi" zadnji staviti naprijed, a ćopavac nazad.
Ja sam u februaru razderao prednju gumu jer je komšija odbacio neku plastiku uz šikaru i ja naletio i razderao gumu okrećući vozilo (i od tada sam na ljetnim, trololo).
Ali sam ćopavac ipak stavio naprijed i išao na posao 2 puta oprezno i pažljivo pa sam iduća druga 2 slobodna dana stavio ljetne.. tj. idući slobodni, i onda proklizavao i zajebavao se na ljetnim po onom snijegu krajem marta.
Kočenje, motanje, stabilnost, su teoretski upitni ako se ćopavac stavi naprijed ali ja sam onako lagano penzionerski vozio eva dana samo 4km do posla i nije bilo zanošenja, skretanja, neravnomjernog kočenja, ovo, ono.
Da se podsjetimo stare ljetne gume plus bljuzga, ko bi rekao da je smrznuta voda klizava. :D
EDIT: nisam priklizavao sa ćopavcem, ovo je bilo par dana poslije.. sa ćopavcem sam vozio kao na iglama, jer mi je prvi put da ga koristim.

Vrh

[ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]