mirdza je napisao:
mirdza je napisao:
Problem riješen - kupio sam čelične feluge

Epopeja "Kako sam mijenjao gume", 19-ta epizoda:
Elem, odem juce kod vulkanizera sa gumama i felugama. Lika namontirao i balansirao, pita gdje sam kupovao feluge, ono standardna prica. I onda skida tocak i kaze: "Ovi sarafi ne pasu za celicne feluge."

J*beni francuzi su izmislili ovakve sarafe za fabricke alu feluge:

Znaci, dupli navoj a u uz to integrisana plivajuca matica. Nisu normalni, svega mi. Tako da sam juce narucio komplet sarafa za celicne feluge. Jeeeeee...
Volim svoje italijanske poluproizvode

Vjerovali ili ne, saga se nastavlja

Stigli sarafi, poceo da prebacujem tockove, sve OK. Odvrnem sarafe na zadnjem lijevom tocku (stegnuti lagano, taman kako treba) i nece feluga da sidje sa lezista. Udarao 10min nogom i jedva saskocila. Na desnom isti djavo... Bojao sam se da ce auto da spadne sa dizalice koliko sam bubao u tocak. Nabio zulj na tabanu, sta da pricam dalje

I onda sjednem u auto da se provozam da vidim da li je sve OK, i ispostavi se da nije. Kociona kljesta na zadnjim tockovima kace za felugu. Ne pretjerano (1-2mm) ali dovoljno da struze u toku voznje. Da podsjetim, feluge su originalne sa 407 (po svemu sudeci drugi tip) A najgore je sto nisam mogao da upratim sta se desava - zvuk kao da je zapekla kocnica, ili prolupao lezaj

Idem danas do poznanika u garazu, da mu sj*bemo znanje brusilicom

PopizdiJo...