banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 02:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Apr 2013, 13:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Ovako ekipa, forum je automobili pa da pitam ovdje.
Naime, imam prijatelja koji je prije nekih cca 7 mjeseci prodao registrovan auto nekom liku kojeg vise nikad nije vidio. Medjutim mjesec dana nakon prodaje auto se pokvarilo (prijatelj nije bio svjestan kvara) i ovaj ga zove da mu vrati pare, sto naravno ovaj nije pristao. E tu tek pocinje frka. Kako je auto uredno registrovan jos par mjeseci na mog prijatelja, kupac namjerno cini nekoliko prekrsaja, 2 puta je dosla kazna za prekoracenje brzine, i jos 2 puta neplacen parking. Zvao ga je i pitao, rekao mu je da ce nastaviti tako jer on nece da mu vrati pare.
Sta je najbolje da se ucini u ovom slucaju, imaju napravljen kupoprodajni ugovor.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 13:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Prijaviti policiji, a uz to kazne ne mora olatiti nego ima 7 dana zalbeni rok u kome dostavi podatke onoga ko je vozio auto, u tom slucaju kupac, valjda ima njegove podatke u kupoprodajnom ugovoru

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 13:09 
Veteran
Veteran

Da, i ja sam to mislio, ali ovaj naravno nece potpisati nalog da je on vozio. Samo me interesuje ako prijavi policiji da li ce oni to rijesiti, jer sam cuo da oni samo odrede prodavcu kaznu zato sto vozilo nije odjavljeno prilikom prodaje i ne cine nista dalje. I zato navodno ljudi placaju tudje kazne.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 13:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa bolje platiti kaznu za to sto nije odjavio auto nego sto ovaj nalupa kazni... :)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 13:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
jeste ljudi sebi komplikuju zivot..zar nisu potpisali nikakav kupoprodajni ugovor?

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 13:12 
Veteran
Veteran

E pa to me interesuje, kad se plati jednom ta kazna, da li je stvar rijesena, odnosno da li onda vise kazne nece stizati.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 13:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Dva pitanja - ima li kolega ugovor i da li je odjavio auto? Ako ima, zaboli ga patka - cak i ako mu stigne kazna, ima dokumente koji potvrdjuju da nije vlasnik auta. Ako nema, onda je glup (nista licno).

A odjava prilikom prodaje je obavezna, mada to niko ne radi, jbg... I, da, ako se dobro sjecam, rok za prepisivanje auta nakon kupovine je 30 dana - bez obzira sto je registrovan, ne mozes da ga vozis "onako".

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 13:23 
Citiraj:
Dva pitanja - ima li kolega ugovor i da li je odjavio auto? Ako ima, zaboli ga patka - cak i ako mu stigne kazna, ima dokumente koji potvrdjuju da nije vlasnik auta. Ako nema, onda je glup (nista licno).

x2

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Danchi je napisao:
jer sam cuo da oni samo odrede prodavcu kaznu zato sto vozilo nije odjavljeno prilikom prodaje

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 13:45 
Veteran
Veteran

Uredan kupoprodajni ugovor ima, ali kao sto rekoh vozilo nije odmah odjavljeno jer su se usmeno dogovorili da on saceka neko vrijeme pa da onda prepise auto.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 14:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ako su se usmeno dogovorili, sad moze da se pismeno j*bava...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 14:46 
Veteran
Veteran

Kazem ti, ima kupoprodajni ugovor, sve uredno, samo su se dogovorili da ne prepisuje odmah auto na sebe nego nakon nekog vremena da ne bi morao odmah da placa registraciju.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 14:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pa, o tome i govorim - drzava dosla po svoje. Prepis i odjava kostaju neku odredjenu cifru koja puni drzavni aparat. To sto je praksa da se auto vozi na punomoc, prepisuje poslije nekoliko mjeseci i sl. ne znaci da je skladno sa zakonima ;)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 17:30 
Veteran
Veteran

Pa ok, znam ja sve to, ja samo pitam postoji li mogucnost da on to rijesi i da vise ne placa kazne za prekrsaje koje nije pocinio ili se nista ne moze uciniti i prepusten je na milost i nemilost kupca. Ako vec posjeduje taj ugovor. Ako ugovor ne znaci nista, ja cu mu savjetovati da prijavi vozilo kao ukradeno pa da vidimo onda.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 17:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jest, pa da on pocini krivicno djelo laznog prijavljivanja.
Nek ode u sup sa ugovorom i sa tim kaznama, neka kaze da je auto prodao, da mu je kupac nedostupan i da ne moze zato odjaviti vozilo, a da je te prekrsaje isti pocinio. Plati kaznu za ne odjavljivanje vozila na vrijeme i Bog te veselio.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 21:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Jest da nije vezano za temu, ali kolika je kazna za ne odjavljivanje vozila?

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Upravo danas u mupu neki nervozan lik zapitkivao službenika na informacijama isto ovo :-? Nisam siguran, ali mislim da je na sudu validan datum pravljenja ugovora - u prevodu, svi prekršaji napravljeni nakon datuma ugovora idu na teret novog vlasnika. Stari vlasnik će svakako platiti mislim 50 maraka što nije odjavio auto, to sam negdje već vidio.
E sad, ima tu još jedna caka - ako auto prodaješ unutar iste opštine onda ga ni ne možeš odjaviti zbog prodaje, te je u tom slučaju obaveza novog vlasnika vozilo registrovati na sebe. Šta znam, nek' mu prijeti tužbom.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Danchi je napisao:
Kazem ti, ima kupoprodajni ugovor, sve uredno, samo su se dogovorili da ne prepisuje odmah auto na sebe nego nakon nekog vremena da ne bi morao odmah da placa registraciju.

I treba ga zajebavati kad je postupio kao amater. Kome se danas moze vjerovati na rijec??? Rijeci odlaze u vjetar a napisano i potpisano ostaje :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 22:24 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ima li neko strpljenja da objasni sta kako ide:odjava, prepis, stare table, nove table, sta ako je ostalo nekoliko mjeseci registracije i da li vrijedi za novog vlasnika, da li se mora na novi tehnicki..

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2013, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ja koliko znam, auto se ne mora odjavljivati, osim ako nije istekla registracija ili ako auto ide za federaciju.
Ovako samo sa kupoprodajnim i saobracajnom i vlasnicikim ides u sup i to je to. Stari vlasnik ne mora ici odjavljivati auto.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]