banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 02:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Sep 2011, 20:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2011, 23:57
Zanima me ima li iko iskustvo s' ovim automobilom.
Prednosti,mane i tako :)
Hvala!

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 00:40 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
francusko auto uz pomoc brazila i rumuna....motor koji ide u clio, megan, scenic, a isto tako i nissan micru..mala potrosnja, a o kvalitetu motora ne znam, po pitanju da li je dugotrajan..gledao sam da uzmem micru sa 110000 milja na satu i kolega mi rece da ga zaobidjem..

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 07:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
za tih 20 000 koje ćeš dati za sandera možeš uzeti kvalitetnije auto.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 08:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Koliko?!?

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 10:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

19881,00 bam tačnije, elem kaže čiko: tehnologija po reno-u (megan tačnije prva generacija) prvi servis na 40 000kilometara, tri boje na stanju- za boju po želji čekaš 3 mjeseca. što se tiče renoa za održavanje je skup( lično iskustvo)

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 10:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vau, mnogo... Za 15.000 nadjes nesto istih karakteristika ali ti ostane 5000 za benzin.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 10:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Vau, mnogo... Za 15.000 nadjes nesto istih karakteristika ali ti ostane 5000 za benzin.

ovo si upravu definitivno.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 11:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Sandero nije baziran na Meganu, to je platforma starog Klija i Mikre, prvi put korištena na Loganu.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2011, 21:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
Kao vlasnik gore pomenutog Stepwaya , samo kod mene je motor 1.6 MPI - benzin, osjećam se prozvanim da odgovorim. Auto je udobno, estetski spolja lijepo izgleda, benzinski motor nije nešto startan ali sa svojih 90 konja sasvim solidno vuče i mene kao porodičnog čovjeka u potpunosti zadovoljava. Srednja potrošnja mu se kreće oko 6,3 litre bezolovnog na 100 km, što je sasvim zadovoljavajuće. Motori su Renaultovi, iz Megana 1 i u 8v tehnologiji. Nisam siguran da ugrađuju 16v u Stepwaya. Inače su pouzdani i samo održavanje im je jeftino (zamjena ulja i filtera im je oko 64 KM). Dizel motori su im savremeni, Common Rail tehnologija, imaju solidne performanse i nisku potrošnju.

Auto ima klimu, ABS, EBD, elektronske podizače stakala, centralnu, maglenke, aluminijumske feluge, airbag za vozača i suvozača, radio-CD/MP3... znači većinu stvari koja ti treba i koju koristiš.

Zamjerke mogu dati na pomalo rustični dizajn centralne konzole ali ja mogu živjeti s tim. Garancija ti je 5 godina.

Naravno, za te pare MOŽEŠ da kupiš 5-7 godina starog polovnjaka, kojeg je "jedan penzioner vozio samo do pijace i natrag" i koji na satu ima tričavih 150.000 km.... ali ne bih sada da idemo u off topic. Za sve dodatne informacije feel free to contact me a imaš jako dobar dačijin srbijanski forum pa se malo edukuj. Sretno

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 21:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2003, 13:12
Kolega koliko te izasao na kraju stepway.pozdrav

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 21:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sa full opremom i još dodatno sam uzeo kožni volan i airbag za suvozača, izašao me za keš, sa registracijom nešto oko 17.000 KM. Imaš opciju sa renault finansiranjem da te izađe oko 1000 KM jeftinije. Ovo je trenutno best buy na tržištu, moje skromno mišljenje...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Izvini ali kako moze biti full oprema a dodatno si uzeo airbag za suvozaca???

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 21:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

1,6 motor trosi 6,3 litre u prosjeku samo ako ides iza nekog autobusa od Prijedora do Banjaluke... U gradu je ta cifra blize devetki, ali to nije tema emisije... Istina, potrosnja se sa ovakvim motorom moze oboriti i ispod 5,5 litara, ali Sandero je malo kabast, ne?
Ali i dalje mislim da je i ovaj benzinac zapravo isplatniji od kupovine dizel motora.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 22:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ferdinand je napisao:
Izvini ali kako moze biti full oprema a dodatno si uzeo airbag za suvozaca???

Pa u paketu "ambience +" ne dolazi airbag za suvozača i kožni volan. Malo su oni to zakomplikovali što se tiče paketa. Naziv paketa koji sam ja uzeo je: "ambience +" sa "Stepway električnim paketom" i dodatno sa "airbagom suvozača i kožnim volanom".

The_new_Statesman je napisao:
1,6 motor trosi 6,3 litre u prosjeku samo ako ides iza nekog autobusa od Prijedora do Banjaluke... U gradu je ta cifra blize devetki, ali to nije tema emisije... Istina, potrosnja se sa ovakvim motorom moze oboriti i ispod 5,5 litara, ali Sandero je malo kabast, ne?
Ali i dalje mislim da je i ovaj benzinac zapravo isplatniji od kupovine dizel motora.

Moram da te demantujem. Prije desetak dana sam odvezao relacijiu Banja Luka-Beograd-Banja Luka, autoputom prosječnom brzinom 100 - 110 km/h i regionalnim putevma 50-80 km/h. Prosječna potrošnja mi je bila 6,3 litre bezolovnog. Prije toga sam imao i jednu mnogo dužu relaciju od 700 km gdje mi je prosječna potršnja bila oko 6,7 litara uz maksimalno opterećeno auto. Što se tiče gradske vožnje, volio bih da vidim koje to auto sa klasičnim benzinskim motorom od 1600 ccm troši ispod 9 litara.

Što se tiče ponude prostora, ovaj auto mi savršeno odgovara. Ne smatram da je kabast, naprotiv, mislim da je vrlo skladnih dimenzija. Prije bih rekao za nekog karavana da je kabast. Ljetos, kad sam putovao na more, uspio sam da ubacim u njega 4 odrasle osobe (2 od njih su bile stokilaši) i jedno bepče sa bebi sjedalicom i otprilike 400 kg tereta... Auto je to vukao ko od šale...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 22:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To sam ti i napisao za potrosnju. Samo sto nas vecina prazni rezervoare po gradu.
I kabast je :)

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 16:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2011, 10:18
Vidim da je sad pojeftinio? Sa klimom i MP3 cijena 15 999 KM...plus garancija na 5 godina ili 150 000 predjenih km. http://www.unionauto.rs.ba/162.html

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 17:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Inače, 1.5 dCI motori prve generacije su najobičnije smeće! Koliko su loši najbolje ilustruje scena kada je serviser za renault vozila rekao mušteriji: majke ti, nemoj mi više dolaziti ni ti ni bilo ko drugi sa tim 1.5 dci motorom. Uzmi nekog manjeg benzinca i cepaj. Sad, šta im sve fali to ne znam, ali sam čuo još od nekoliko kompetentnih ljudi da ih treba izbjegavati u širokom luku.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 17:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Мој брат има Клиа и кад сам сјела у Сандера као новији Клио, унутрашњост је буквално пресликана само што дјелује тако хафифно и кабасто да је то за неповјеровати. Не вриједи тих пара плус што је крут катастрофа и потегне добро (дизела) по граду.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 17:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Ja sam svoje bubrege već 2-3 puta ostavio po kojekakvim dačijama i meganima. Mislim da su neke tačke udobnije od navedenih vozila. Da mi je samo upoznati inžinjera koji je konstruisao ta auta da mu uručim orden za najneudobnije auto na svijetu. Golf II ispade maybach za njih... :(

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2011, 18:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Па тако испада. Још ми је Ц3 цитроен неудобан поготово задња клупа, као клупа у парку, возила сам се неких 300 километара, дошло ми да изађем и идем бусом. А ова Дачија ми је катастрофа и за 20 хиљада можеш узети половну и стартну машину и то какву.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]