banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 22:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 265 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Skoda
PostPoslato: 10 Nov 2012, 11:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Ima li neko da vozi Oktaviju ili Superb na forumu.
Vozio sam i jednu i drugu i Superb 3.6 koji kolje sto po putu sto po novcaniku, ali sve na 10 15 dana sad sam zainteresovan da kupim novu vozilicu pa ako ima neko koju pametnu da prijavi bujrum.

Vrh

Tema posta: Re: Skoda
PostPoslato: 10 Nov 2012, 12:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Gdje zapelo?
Vozao/vozim sam nekoliko Octavia pa mozda mogu biti od koristi.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2012, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka

nije zapelo nego kontam ili oktavija ili superb

za sad sam na superbu kontam
2,0 TDI 103kw/140ks 6G

plus imam garazu u centru pred koju se navece parkira minimum 4 auta u redu a i radnim danom ficu ne uspijevam izvesti bez intervencije tako da sto se kradje tice ne bojim se vise sam u upitnicima tipa prodaja kasnije i to

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2012, 08:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Uzmes octaviu 2.0. U startu ti je bar 10k jeftinija, a kasnije ces je sigurno lakse prodati. Ne sporim da je superb luksuznije auto, ali zdrav razum govori ovo drugo. Prostira imas dovoljno, motor je isuvise nego dovoljan za nase puteve (iako im 140ks na otvorenom se moze spustiti ispod 5l, autoput 6.2-6.3 pri (150-160).
Ako ti je frka zbog parkinga i zezanja se velikim autima, uskoro ce i rapid biti u prodaji pa i o tome razmislis.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2012, 09:03 
Stara kuka
Stara kuka

hvala tommy

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2012, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Np. Ako bude jos sta, priupitaj.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2012, 17:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ti si ono visi od mene? Ja sam imao problema sa prostorom u Oktaviji. Koljena skoro pa sastavljena. A dupe nazuljano :D Ali, vozio sam samo RS verziju, mozda su kod normalnih verzija sjedista nesto udobnija :D

Inace je Skoda pouzdanija od VW-a po mnogim testovima.

I jos nesto, ne bih cekao sledece generacije Oktavije ili taj Rapid. Odavno VW planira Skodu pojeftiniti. I ta prica je najavljena za sledecu generaciju.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2012, 17:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
U firmu imamo 10-ak Skoda (Roomster, Fabia, Octavia). Svi ih drndaju a ne kvare se. Toliko od mene 8)
Ja bih uzeo za svakodnevnu voznju 1.8TSI 160KS. Mada, kod nas prodati polovnog benzinca za normalne pare...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 10:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
imam i ja oktaviu....ovo mi treca,svaki put uzimao novu....prvu lako prodao i od tada ne mijenjam nista....ni boju...1,9 dizel.....predjem oko 70 000 bez kvara i prodam....za danasnje vrijeme vrlo vrlo cudno,dam u oglase i prodam za dan...ili su ta auta na glasu ili sam ja imao srece :)
i ovu cu dogodine jer mi rekose u skodi na servisu da dogodine izlazi nova oktavia....i opet cu oktaviu....prvo i osnovno ne kvare se,drugo dobijes za ono para koliko das vise...
na ovoj mi je ljetos crkla klima,ja kad sam je uzimao 2009 bila garancija 2 a sad je 4 godine.....zamijenili su mi kompresor bez pare dinara iako je po uslovima pod kojima sam je ja kupio izasla iz garancije....svaka cast
chilis...ne uzimaj 2.0 dizel....to je onaj pasatov motor sto se iz cista mira gasi.....preosjetljiv na gorivo
ni jedna oktavia ne moze sa nasim gorivom a mislim ni sa inostranim ispod 5....nema od toga nista ma kako vozio.....to se krece oko 6l na 100 km
nece vw pojeftiniti oktaviu vec poskupjeti,procjene su da ce nova kostati izmedju 35-40 000,primicu je pasatu
rapid je manji auto od oktavie ,neki mutant kao da je oktavia jebala fabiu otprilike....i on ,rapid uskace na mjesto dosadasnje oktavie po cijeni

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 11:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rapid je razvuceni Polo, isto kao i nova generacija Seat Toleda. Vrlo vjerovatno je cijenom odmicu od Golfa jer je sad daleko bolja kupovina od njega.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka

krol fala za info
znaci 1.9
jos kad bi bila koja varijanta sa onim duplim gepekom kao sto superb ima to bi bilo fantazija (ono kad otvoris gepek pa pritisnes prekidac sa strane zatvoris pa ponovo otvoris sa zadnjom sajbom mozes bukvalno TA 6ticu ubaciti) :)
rapid mi se ne svidja a pomalen je za mene Oktavija je na granici zbog visine i sirine guzova

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 11:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
1.9 je provjeren motor iz Golfa Mk5 (77 kW), dok se 2.0 nije baš najbolje pokazao. Nove Octavije dolaze sa CR motorima (stariji su PD), a ne znam nikoga da ih je vozio...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 12:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zar je taj 1.9 jos u ponudi?

Chils, nema twin door opcije kod Oktavije.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 12:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pa napisah da nema PD motora u ponudi, svi CR su 2.0 ili 1.6... Rapid je rađen na A05 platformi, dok će nova Octavia (treba biti predstavljena ubrzo) biti na MQB platformi.

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka

Nemam ja pojma o cemu vi :) :) ja sto znam to je da u oktaviu ubacuju VW motore genarciju iza....barem dizele
chilis...kao sto si vidio kod oktavie je gepek velicine manjeg kreveta i dize se i zadnja sajba....pusti kraju te zajebancije otvori pola otvori cijelo....otvoris gepek ,vrata dva kvadrata smjestis frizider i ves masinu ko s poslom ,tresnes vratima i vozi :)

ne znam te platforme,ne kontam se bas najbolje u te oznake,koliko sam skontao radjena je do sada na bazi golfa i a3 audija a sad ce preci na pasata i bice nesto veca,bar mi tako rekose neki koji su isli u Mladu Boleslav u fabriku i vidjeli
iskreno,najiskrenije....kupicu novu dogodine samo i samo ako bude sa 1,9 motorom dizel....2.0 nije dobar 1,6 mislim da je slab
ja na nju nemam primjedbi,doduse ja nisam ni nesto zahtjevan a i cijena u odnosu na konkurenciju je bila ispod svega.....recimo ja sam je bez poreza, jer sam je uzeo na povlasticu ,sa svom mogucom opremom i radiom sa tac skrinom dobio za 26500 KM...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 12:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cekaj, ti pricas o karavanu?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 12:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

A05 je platforma na kojoj su rađeni Polo, A1, Ibiza i Toledo, dok je MQB platforma Golf, Leon i A3. Passat je rađen na PQ46 platformi... platforma je osnov za dizajn automobila, tj. koriste se identične komponente za različita vozila u grupaciji da bi se snizili troškovi. Trenutna Octavija je rađena na PQ35 platformi i djeli dosta zajedničkih djelova sa Golf 5, Tiguan, Caddy, Leon, A3 (naravno, odgovarajuće generacije).

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka

ma jok....obicna...ovakva...cak i boja :D
Slika

vjerovatno pitas zbog ovog o gepeku....pa em je sam od sebe ogroman em se obaraju zadnji sicevi...na to sam mislio :)

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka

<Enter_name> je napisao:
A05 je platforma na kojoj su rađeni Polo, A1, Ibiza i Toledo, dok je MQB platforma Golf, Leon i A3. Passat je rađen na PQ46 platformi... platforma je osnov za dizajn automobila, tj. koriste se identične komponente za različita vozila u grupaciji da bi se snizili troškovi. Trenutna Octavija je rađena na PQ35 platformi i djeli dosta zajedničkih djelova sa Golf 5, Tiguan, Caddy, Leon, A3 (naravno, odgovarajuće generacije).

meni kad kazes platforma ja odmah povezujem sa podvozjem,mostovima itd. :)
slusao sam price da ljudi kupuju dijelove (bas i mislim na te zadnje mostove i kojekakva cuda) kad slupaju od golfa 5 i audija a3 jer ih je lako naci po otpadima.....bar za one oktavie prije ove poslednje

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2012, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam znao da to moze na ovoj Oktaviji. Cak sta vise, bio sam ubjedjen da je Superb prva Skoda sa tom forom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 265 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]