banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 12:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: ISKLJUČENE STRELICE
PostPoslato: 31 Jul 2012, 13:26 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Na raskrsnici bulevara Živojina Mišića i Bulevar Desanke Maksimović u Banjalučkom naselju Borik su isključene strelice za uslovno skretanje desno, inače nebi sve to ni bilo toliko strašno da na jednom kraku bulevara Desanke Maksimović nije postavljena i kamera za snimanje prekoračenbja brzine ali i prolaska kroz crveno svjetlo, te da se do sada svi oni koji dolaze od Rebrovačkog mosta i skreću desno prema Olimpijskom bazenu nisu navikli da je tu uslovna strelica za skretanje desno kada je uredno upaljeno crveno svjetlo... Kamera to sada uredno bilježi kao prolazak kroz crveno svjetlo...
Dali je na pomolu nova pljačka Banjalučana...

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Na raskrsnici bulevara Živojina Mišića i Bulevar Desanke Maksimović u Banjalučkom naselju Borik su isključene strelice za uslovno skretanje desno, inače nebi sve to ni bilo toliko strašno da na jednom kraku bulevara Desanke Maksimović nije postavljena i kamera za snimanje prekoračenbja brzine ali i prolaska kroz crveno svjetlo, te da se do sada svi oni koji dolaze od Rebrovačkog mosta i skreću desno prema Olimpijskom bazenu nisu navikli da je tu uslovna strelica za skretanje desno kada je uredno upaljeno crveno svjetlo... Kamera to sada uredno bilježi kao prolazak kroz crveno svjetlo...

Negde poslije rata su drotovi znali da ujutro odvrnu sijalicu na uslovnoj i onda cijeli dan klepaju na toj raskrsnici.
Nebi me cudilo da je nesto slicno u pitanju, jbg ista je to skola tj isti kurs

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 13:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Mene su jednom na Mejdanu kod Raiffeisena zaustavili zbog uslovne-crkla sijalica, i kako milion puta dnevno prolazim tuda prodjem i taj milion i prvi put i oni iskocise sa lizalom... Prepirao se, kazem znam da je crkla, a oni seru nesto nije se moglo uskladiti za pjesake... i na kraju kaze "na kraju krajeva strelice nema a ti si prosao". Dam im 10KM za kafu i vec isti dan vidim sijalica popravljena.
Pljacka je ovo sto sam opisao, a ovo sto ti kazes da je pljacka... meni nije. Mijenjaju se pravila, naprave od normalne ulice jednosmjernu, a oduvijek bila dvosmjerna. I je li i to pljacka?

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka

blaf77 je napisao:
Mene su jednom na Mejdanu kod Raiffeisena zaustavili zbog uslovne-crkla sijalica, i kako milion puta dnevno prolazim tuda prodjem i taj milion i prvi put i oni iskocise sa lizalom... Prepirao se, kazem znam da je crkla, a oni seru nesto nije se moglo uskladiti za pjesake... i na kraju kaze "na kraju krajeva strelice nema a ti si prosao". Dam im 10KM za kafu i vec isti dan vidim sijalica popravljena.
Pljacka je ovo sto sam opisao, a ovo sto ti kazes da je pljacka... meni nije. Mijenjaju se pravila, naprave od normalne ulice jednosmjernu, a oduvijek bila dvosmjerna. I je li i to pljacka?

Nisi shvati poentu, ja sam ubijedjen da ce i ova uslovna proraditi za nekoliko dana, kad kamera odradi zadati broj fotografijica.
Ako bude tako to je pljacka ali to smo vec navikli od nasih kursista

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

OK, nisam.

Nesto nevezano za temu, ali mi bode oci - nema potrebe da citiras post iznad svog, sasvim je ocito kome se obracas. Mozda je cak i zabranjeno.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka

Zabranjeno, cini mi se da jeste, ali je to jednostavno prakasa vecine ovde a i sprecava razne zabune na nekim aktivnijim temama :wink:

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 14:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne moze biti zabune ako uredno odgovoris na post iznad, samo je tracenje... nije dzaba zabranjeno. A da je praksa vecine - ni priblizno. Ali ako ti to sa 1200+ postova nisi naucio, sumnjam da cu te ja ispraviti.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka

evo bez citata
:roll:
uostalom ta opcija se moze deaktivirati vrlo lako od strane moderacije.
Da me nesto naucis, nemoj ni pokusavati, jer za to bi trebao imati kapacitet a ti ga nemas sigurno.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 15:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne ucim te, samo sam pristojno ukazao na gresku. Ali kad ti je trebalo 1274 posta da nesto skontas, ocito si nedokuciv kapacitet, pa necu dalje ni pousavati.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 17:20 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nebitno je da li su je oni isključili, da li je sijalica crkla ili je nešto treće u pitanju: ako nema dopunske strelice, ne možeš skrenuti desno ako nije upaljeno zeleno, inače se to tretira kao prolazak na crveno... navika je gadna stvar. U svakom slučaju, nije loše upozorenje, čisto da malo više obratim pažnju na to na tom semaforu...

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 17:47 
Bič božji
Bič božji

blaf77 je napisao:
Ne ucim te, samo sam pristojno ukazao na gresku. Ali kad ti je trebalo 1274 posta da nesto skontas, ocito si nedokuciv kapacitet, pa necu dalje ni pousavati.

Jbt, pa ti ko da si moderator... Nedaj boze tebi kakvu vlast u ruke...

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 20:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29

i u cemu je tu problem? Jel' ima zelene stelice desno - nema, jesu li ostala svijetla crvena - jestu dakle prosao si kroz crveno.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 22:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
[Enterprise] je napisao:
i u cemu je tu problem? Jel' ima zelene stelice desno - nema, jesu li ostala svijetla crvena - jestu dakle prosao si kroz crveno.

ради се о томе да се ради на кварно.сада ћеш рећи,могу шта хоће,и то стоји,али у нормалним друштвима(за шта се сматрамо) увијек се ради на превенцији ако је могуће а тек касније на санкционисању. ово ми изгледа као да имаш вулканизерску радњу поред прометне цесте и 200 метара од своје радње на асфалт проспеш ексере или разбијене стаклене флаше....

није све тако црно-бијело,или црвено зелено у овом случају,јер моје је мишљење да ако нешто функционише,не треба да се мијења....
у случају ове раскрснице не знам шта је био повод за ову зајебанцију?!

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
blaf77 i mene je to isto tu na mejdanu docekalo ... jos bas pazim tu ... samo nije odtamo izletio iz one jednosmjerne sa lizalom vec je laufao zamnom na biciklu :) dusu je svoju ispustio do rebrovacke gdje me je stigao na semaforu :) .... a stvarno ga nisam skontao da vozi zamnom jer nije ni signalizirao
dzaba prica dzaba sve ... jedva on mene pusti ..

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2012, 01:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
primjetih i ja ovu prevaru, kad sam isao iz celinca (pored toplane) u nedelju. naravno odmah mi pala na pet ona kamera, pa sam sacekao da se upali zeleno.
posto je drzava usla u propast, ne bi me cudilo da su odlucili ovako da popune budzet:)
p.s. juce citav dan drotovi zaustavljali bicikliste, motocikliste

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2012, 08:08 
Bič božji
Bič božji

[Enterprise] je napisao:

Znaci to su pravila, hvala, nisam to znao...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2012, 08:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
E jbg-a, ja generalno cekam da su upali zeleno. Otkud da znam faze rada semafora? Da ih ucim pojedinacno za svaki koji vidim? Neka hvala, ima i blesavijih stvari za upamtiti :D

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2012, 10:01 
Bič božji
Bič božji

Ta raskrsnica je do sada radila odlicno i nema ni jednog razloga da se strelice iskljucuju...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2012, 10:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Okolni stanari pozeljeli vise vremena za nesmetan prelazak preko pjesackog ? :P

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2012, 14:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Na većini semafora sam naučio napamet kada ide zeleno, da svaka raskrsnica ima kameru stalno bi dobijao kaznu jer uvijek krenem sekundu ranije, sve do jednom :oops: .

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]