banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 18:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Automatic-Multitronic
PostPoslato: 08 Feb 2009, 21:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2008, 11:49
Trazim majstora za popravak Multitronic menjaca na Audi 2.5Tdi god.2002,u obzir nedolaze ovlasteni servisi posto oni deru kozu sa ledja.Auto jos moze da vozi ali i to je kao loto ide,ide pa stane.Ako ima neko da ih generalno prepakuje moze zamena uz nadoplatu.Moj menjac ima oznaku-sifru FSC.Najradje bi ga prodao izem ti tehniku ali sta da radim kad nije ni ocarinjen.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 00:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
KOLIKO PARA TRAZIS ZA CITAV AUTO..I IZ KOJE JE ZEMLJE UVEZEN?

Najpametnije ti je da uzmes manelni mjenjac i stavis umjesto toga...jeli quatrro ?

Probaj naci part number na mjenjachu pa postavi ovde da vidim koji se josh mjenach moze namontirati na taj blok?

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 21:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ma auto nije jos uvezen ja ga vozim licno a da ubacujem manuelni to je mozda malo komplikovano.Motor ima oznaku AMY a menjac FSC to je sve sto znam za ostalo bi morao rasturiti auto.Eh da nije Quatro.Pa ja sam na njemu sad pukao kao dinja a da ga dajem ispod 8000€ to se neisplati nikako.zato bi mozda da ga popravim.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 23:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

probaj prvo ulje samo promjeniti u mjenjachu

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 23:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
U starim generacijama tog mjenjaca nije postojala mogucnost promjene ulja :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 01:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ovo je novija generacija :evil3:

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 08:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Snajpi je napisao:
Trazim majstora za popravak Multitronic menjaca na Audi 2.5Tdi god.2002,u obzir nedolaze ovlasteni servisi posto oni deru kozu sa ledja.Auto jos moze da vozi ali i to je kao loto ide,ide pa stane.Ako ima neko da ih generalno prepakuje moze zamena uz nadoplatu.Moj menjac ima oznaku-sifru FSC.Najradje bi ga prodao izem ti tehniku ali sta da radim kad nije ni ocarinjen.

Uuuuu gdje te to snadje :angry4: Ja sam imao isto aFto sa istim tim mjenjacem i kod mene je prvo krenulo da na instrumental tabli dole gdje stoje brzine samo pocrveni sve,pa ga odjednom nisam mogao presaltati u rikverc pa svasta nesto dok nisam otisao kod covjeka(samo radi mjenjace)i on nakon dobrog pregleda(citaj dva dobra dana na liftu)nije skonto da je ona plasticna sklopka za struju/kablove se istopila na jednom mjestu i zato me handrio toliko,valjda je pravilo nekakav spoj!!!!!!!!!!To im je boljka u P.M. i od tada bjezim od tih mjenjaca ko vampir od krsta.....
To neznaci da je kod tvog isto ali probaj to provjeriti prije nego krenes u neke vece pohode,jer taj mjenjac je do jaja skup :angry1: znam da sam u Svabiji gledao 2005 i polovan je bio oko 10 000 KM tad!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 22:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Drustvo ulje je mjenjano na 136000km ali ne kod mene.Nakon sto sam ga kupio i posle 6 mjeseci bio sam suocen sa problemom,promjenem i ja ulje za svaki slucaj na 158000km trosak 260Km.Sve dobro funkcionise dok auto nepocne da dize temperaturu a onda veselo ki na zadusnice.Stoanes na semaforu i cekas da se upali zeleno i kad zasvetli nece stroj da krene :-? ,ma da se upisas od sramote,nabijes mu gas i onda odjednom poleti kao da je katapultiran. :x Sa ovim mjenjacem jako malo trosi kad je ispravan samo sto je to rijetkost.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2009, 19:34 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
drugi put umjesto ulja stavi bar 1kg banana, a mozes i piljevinu. mada je kod tebe elektronski problem. provjeri kablove sto ti je hrna rekao.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2009, 21:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Kazes kablovi se otopili.Majka mu stara mozda ima i toga.Vozio sam ga u Audi servis ali na zadnja vrata,lik ga je prikacio i nigde nista nepokazuje da ima elektronski kvar to je ono sto nas sve kopka.Znaci zasuci rukave i u potragu za kablovima.E a da ga nije pregrizla ona zivotinja kako se zvase lasica ili tako nekako. :x

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 00:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Ne mora biti lasica, moze i mis. Rodjak je imao slucaj, isto audi, a4, mis mu pregrizao neke kablove, pa bilo jebade.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 02:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jest jest u mog strica u brckom na mercedesu isto mish krenuo grist kablove kaze stric, gledam ja misha trese ga struja a on grize i plache :)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 07:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Snajpi je napisao:
Kazes kablovi se otopili.Majka mu stara mozda ima i toga.Vozio sam ga u Audi servis ali na zadnja vrata,lik ga je prikacio i nigde nista nepokazuje da ima elektronski kvar to je ono sto nas sve kopka.Znaci zasuci rukave i u potragu za kablovima.E a da ga nije pregrizla ona zivotinja kako se zvase lasica ili tako nekako. :x

Nece ti kompjuter ni pokazati tu gresku sa mjenjacem,vec auto na lift i zagnjuri glavu dobro ispod i vidjeces da ima bijela sklopka(jebi ga tako da ga nazovem)skini i pregledaj je dobro!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 13:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
kupi mačku ... :D

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 01:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
Gazda je napisao:
Jest jest u mog strica u brckom na mercedesu isto mish krenuo grist kablove kaze stric, gledam ja misha trese ga struja a on grize i plache :)

hahaha nisam se ovolko ismijao otkako su komsiji ukrali novu fabiju!

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2009, 19:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Citiraj:
hahaha nisam se ovolko ismijao otkako su komsiji ukrali novu fabiju!

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 22:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Narode popravio sam Multitronic kostalo me nije puno samo 3000€ :angry4: i dosao sam do zakljucka da pola ljudi lupa kao maksim po diviziji :mad: .Naljutio sam se i uzeo od gazde R320cdi zakacio autotransporterku prikolicu i odvezao auto u njemacku blizu Passau i covjek mi je odmah rekao gdje je kvar iako je to bio petak vece.Malo se je presao sto se tice cijene jer je rekao da se krece od 900€ do 2700e zaviski koliko je ko dugo vozio sa tim pokvarenim mjenjacem.Pojasnio mi je neke stvarcice i sve i jedan audi sa multitronic mjenjacem koji je proizveden od 2002 do 2004 ima gresku na mjenjacu koja je uklonjena ili ce tek da dodje.Tvornicki su im ugradjene samo 6 lamela a treba da ima 7.Covjek se je specijalizirao samo za to i radiona mu je puna A4,A6,A8 i VW multitronica.To je bilo prije 2 mjeseca i vec sam bio sa njim i na Halkidiki u Grckoj ide a ima i garanciju.E zaboravio sam ovo da kazem kod mene je kvar na mjenjacu prouzrokovao dio koji kosta 4.70€ + 19Pdv.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 23:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Snajpi je napisao:
Narode popravio sam Multitronic kostalo me nije puno samo 3000€

Snajpi je napisao:
.E zaboravio sam ovo da kazem kod mene je kvar na mjenjacu prouzrokovao dio koji kosta 4.70€ + 19Pdv.

Ajme, kuku, majko.... mala suerte...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 21:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
tako to ide: malo sranje napravi veliko sranje :)

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Da.

Žao mi je Snajpija, ali neka bude pouka drugima:

Čim primjetite da nešto nije uredu, nemojte se vozati po sistemu "lako ćemo, smislićemo već nešto" dok ne popravite.
Pogotovo ako imate nov auto, "on the fly" pristup će garantovano dovesti do ovakvog kraja. Dio od 3€ očas posla napravi štetu od 3.000€, jer to nije Golf 2. A i vi koji imate Golf 2 razmislite malo...

Pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]