banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 16:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Feb 2012, 09:43 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 18 Jun 2009, 16:45
Zna li mi neko detaljnije opisati kako doci do akumulatora u citroenu xsara picasso? Znam da je ispod vozacevog sjedala i da se skine naslov za glavu i stisne NESTO pa se sjedalo izdigne...e sad sta je i gdje je to nesto?

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 09:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2011, 14:14
Hahaha nevjerovatno gdje su ga stavili, hahahah kakav poluproizvod....

Zanimalo me pa sam malo googla-o, evo ovde na ovom forumu imas par slika mozda ti pomogne:
http://citroen.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36953

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 10:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Odlično mjesto za akumulator, samo se budala smije takvoj ideji, znači akumulator je tu zaštićenij od vanjskih utjecaja i velikih minusa, akumulator na minusima gubi 50% posto svoje snage i kapaciteta, u slučaju zapaljenja u motoru olakšava gašenje, olakšava pristup pojedinim djelovima motora itd. itd.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 10:46 
Veteran
Veteran

old fashion men je napisao:
Odlično mjesto za akumulator, samo se budala smije takvoj ideji, znači akumulator je tu zaštićenij od vanjskih utjecaja i velikih minusa, akumulator na minusima gubi 50% posto svoje snage i kapaciteta, u slučaju zapaljenja u motoru olakšava gašenje, olakšava pristup pojedinim djelovima motora itd. itd.

Nema sta, rjecnik i ponasanje na nivo.
No nebitno, koliko je dobro mjesto vidim koliku je primejnu nasao, plus kada se isprazni akumulator pa palis preko kablova kako ga upaliti??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Malo vratolomije, malo snalazenje i radi :lol: :lol: :lol: :lol:

Poluproizvod.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vidi diJečko, po tvom pisanju i rezonovanju vidim da si ljubitelj i vjerovatno vozač VW-a, za tvoju info. to je VW radio prije citroena, nedavno sam rentao luksuzni VW T5 sa osam sjedišta, i zamisli ima akumulator ispod vozačevog sjedišta.
Ah da, u slučaju paljenja preko kablova, ne moraš spajati kablove na acu, citroen ima ostavljene posebne konektore za te svrhe, ah ti poluproizvodi, uvijek nude nešto novo i praktično.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 11:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Akumulator se postavlja u motornom prostoru a ostale varijnte se primjenjuju kad mora, često ne staje zbog malog prostora ili prevelikih motora. Najčešće ide u gepek a kada se stavlja u putnički prostor treba se osigurati od isparenja iz akumulatora.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Peco, koliko vidim sa ovih slika, to "nesto" se odvrce, a ne pritisce. Sretan rad!

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 11:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Možda kod nekih modela ima sistem zakački kao za preklapanje naslona zadnje klupe. Ovo je nešto komplikovanije, ali nije ni to neki problem, nevadiš ga svaki dan. Otpustiti vijke kojima je šina montirana na patos i izvaditi naslon za glavu da se može više dići jer vjerovatno udara u krov ili šajbu.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 11:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Pročitah i ovo, nije zgoreg da se zna.

Caution should always be used when removing the battery as apparently it can corrupt the cars computer system if disconnected
incorrectly. Everything should be switched off and all doors closed for at least 3 minutes before disconnecting, to allow
the computer to go to sleep. If this is not followed then the software can be corrupted. Do not operate any equipment for the 3 minutes before disconnecting. (Check out the Citroen 3 minute rule)

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 12:14 
Majstor
Majstor

To znam za 3 minutno pravilo da se ne osteti kompjuter...inace autom sam prezadovoljan i akumulator je dobar,ali se raspitujem za ako ne daj beze zatreba a i radoznao sam :) nista idem danas po inbus pa da probam. Javim vam ishod :)

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 12:20 
Veteran
Veteran

old fashion men je napisao:
Vidi diJečko, po tvom pisanju i rezonovanju vidim da si ljubitelj i vjerovatno vozač VW-a, za tvoju info. to je VW radio prije citroena, nedavno sam rentao luksuzni VW T5 sa osam sjedišta, i zamisli ima akumulator ispod vozačevog sjedišta.
Ah da, u slučaju paljenja preko kablova, ne moraš spajati kablove na acu, citroen ima ostavljene posebne konektore za te svrhe, ah ti poluproizvodi, uvijek nude nešto novo i praktično.

Hahaha da..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Lud sam bez VW, ne pratis forum :wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Sačekaj mirdzu, on će ti prevesti.

A ti, Srdjan, ne raspravljaj se sa OFoM, on je najveći inžinjer od svih nas ovdje i zna ti afinitete bolje od tebe.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 13:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Sta da prevodim?
Inace, na manje-vise istom mjestu nalazi se akumulator u A-klasi - tacnije ispod suvozacevih nogu. Paljenje na kablove jeste sex, ali nije nomoguce.
AR 164 turbo ima u gepeku sa strane (kao i podosta auta), a u X1 je u gepeku na mjestu rezervnog tocka. Na svu srecu, pod maskom postoje "kleme" predvidjene za paljenje na kablove ;)
BTW Sjetim se mog bivseg punca koji je tvrdio da njegov A4 nema akumulator. Ja onako pogubljen, kako to da nema, da nije u gepeku? Kaze on da je gledao i u gepeku i nema nigdje. Odem da auta, podignem haubu kad ono ispod sajbe u onom plasticnom dijelu, gdje se nalazi mehanizam brisaca, klapna sa nacrtanim akumulatorm :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 14:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ma sve su to poluproizvodi, svako auto koje nema akumulator pod haubom motora u prednjem desnom ćošku je poluproizvod i nije dostojno da bude auto LoL.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 14:10 
Veteran
Veteran

Generalno gledano da sve su to poluproizvodi, i ako nije Alfa nije auto :D ;) Znam nepopravljiv sam hahahaha

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 19:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
Peca je napisao:
To znam za 3 minutno pravilo da se ne osteti kompjuter...inace autom sam prezadovoljan i akumulator je dobar,ali se raspitujem za ako ne daj beze zatreba a i radoznao sam :) nista idem danas po inbus pa da probam. Javim vam ishod :)

Ne trebaju ti nikakvi kljucevi i ne trebas nista odvrtati, imas dvije "kvacice" koje trebas pritisnuti da dignes sjediste i to je to. A sto se ti ce paljenja preko kablova, kao sto vec neko rece, imas izvedene konektore ispod haube.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 19:18 
Majstor
Majstor

automotive znas li mi preciznije opisati kako doci do tih kvacica, kako izgledaju i gdje se nalaze, ja sve prepipao i nisam uspio naci :) ??

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 20:14 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
volvo s80 akumulator u gepeku...jel ono audi ima ispod zadnjeg sjedista, ne znam tacno koja serija.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 00:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
Peca je napisao:
automotive znas li mi preciznije opisati kako doci do tih kvacica, kako izgledaju i gdje se nalaze, ja sve prepipao i nisam uspio naci :) ??

Na onim sinama od sjedista se nalaze pa na kraju tih sina imas s lijeve i desne strane po jednu.

Na E klasi je ispod zadnjeg sjedista, jednom sam ga jedva nasao, znam da negdje mora biti a nema ga nigdje :)

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 00:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
ja sam se tako ubio čitav dan tražeći akumulator na A klasi. Odem majstoru i on jedva našao.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]