nuvolari je napisao:
Ja sam imao ar 147 sa baš tim motorom jtd 8v od 115KS do prije godinu i po dana. Potrošnja sa klimom u bl je 8-8.5 litara na otvorenom 6-6.5 mada može i manje ako paziš. Od kvarova sam imao MAF senzor 170KM i termostat 150KM sa ugradnjom, i kvačilo je bilo na izdisaju. Kada budeš testirao pazi da taj motor treba jako da povuče iz nižih obrtaja, kažem ti to zato što se dosta kvarova pogotovo sa elektronikom manifestuje sa slabim odzivom gasa. Druga stvar je ulje, zdrav jtd motor ne troši ni malo ulja, ja nisam u 10k km dosipao ulje mada ti je to teško provjeriti. Ako ga kupiš set pumpe za vodu, zupčastog i španera košta oko 250KM, klinasti i klizač koštaju oko 50-70KM nisam siguran, preventivno bi trebao zamjeniti remenicu na radilici koja košta oko 150-200KM. Sve u svemu začin C, generalno robustan, jednostavan i čvrst motor koji trpi i oštru vožnju, ako te još nešto zanima pitaj ili se učlani na fiatisti.hr tamo imaš vrlo aktivan forum, sretno!
Hvala ti, svakako da mi znace ove informacije i naravno, registrovacu se na sajtu.
p.s. intereusje me, da li si ove cijene pisao sa ugradnjom tj. ruke ili .... I interesuje me koliko dugo vremenski te posluze ti djelovi koje ocigledno debelo platis... Citao sam da im je karter osjetljiv,pa ako mozes nesto o tome...