banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Gdje se parkirate?
PostPoslato: 28 Nov 2011, 18:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Nov 2011, 03:56
Kao i u svakom vecem gradu, parkiranje predstavlja problem vozacima. To cak postaje i vestina. Ostaviti auto na sigurnom, i dozvoljenom mestu, a da to nije vase dvoriste. Naravno...najjednostavnije je otici na parking. A KOD NAS IH JE ZAISTA MNOOOOGOOOOOOOO, svaki komad travnate povrsine, pretvoren je u parking. Ulice i parkinzi ispred zgrada, postaju iscrtani parking mestima, I SA ODREDJENOM TARIFOM! Upravo ta tarifa i tera vozace , sa mesta gde se auto moze ostaviti.
STA CINITE VI?

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Parking nije skup i zato ne izbjegavam da ga platim. 0.50 KM u zoni II za sat vremena uopste nije puno. Skuplje je da me uslikaju i stigne cestitka il da idem na rakovacke po auto.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 18:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ma ja ne placam parking, uglavnom znam gde u centru ima za DZ, a postoje i neke kovanice koje odgovaraju nasoj 1KM tako da i tu ima prostora za malverzacije :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 18:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2009, 20:04
Hertzog je napisao:
Ma ja ne placam parking, uglavnom znam gde u centru ima za DZ, a postoje i neke kovanice koje odgovaraju nasoj 1KM tako da i tu ima prostora za malverzacije :lol:

Ti si kriminalac! :D

Uglavnom i kod nas u Mostaru su govorili da će već uvesti taj sustav plaćanja sa 3 zone, čini mi se.
Ali evo slagaše nas. Kod nas je problem ako to urade a ostanu ovakve autobusne linije, koje su za grad veličine Mostara dosta rijetke.
A parking se uvijek nađe. Ne moram se svaki put parkirati pred vrata ili izlog mjesta gdje idem.

Da li je bolje ispasti glup ili iz auta??

Ako umrete izgubili ste važan dio svoga života.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 18:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Ostalo je još malo za DŽ :D

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 18:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
A i nije, pa ja godinama na ista mesta parkiram :D

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 20:26 
Početnik
Početnik

..Komadic blata pored Gimnazije , preko puta Peckam pub a, od pre nekih 15 dana uredno ispeglan i obelezen ....eto tako jos jedno mesto za Dz je ..piihhhhh

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 20:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Nedavno sam imao manji incident, ništa strašno malo smo se očešali ja i jedan gospodin, zato ja parkiram tamo gdje je manja gužva i nije mi teško ni prohodati malo, jer posjedujem dječačku rasijanost koja u nekim situacijama dovodi do nepotrebnog čvrkanja na parkinzima gdje je više od 80% mjesta popunjeno...

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 21:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Оставим га на пасковној циглани, тамо се не плаћа

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 21:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
nemz je napisao:

Na cijoj ciglani??? :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2011, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
MuskoBre je napisao:
nemz je napisao:

:lol:

Enivej, meni su oko zgrade u Nikole Pašića svaki pedalj iscrtali i uredno posadili aparate. Prosto nevjerovatno kojom su brzinom to izveli. Kažu da u budžetu nema ni pišljivog cvonjka, pa trenutno udaraju gdje stignu. Komunalaca na terenu kao nikad do sad, a koliko vidim i pauk je 24 sata dnevno aktivan.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 00:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
MuskoBre je napisao:
nemz je napisao:

Ja mislim da ''paskovnu'' ciglanu svaki čovjek u Banjaluci izgovara drukčije. To je nevjerovatno koliko sam varijacija na temu paskula čuo. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 01:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
to za pauka je bas istina, kad god vidim vozilo pauka, pogotovo ako ide u grad, kao da je na nekom pauk reliju... a nisu bas nesto ni sporiji kad "premijestaju" auto.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 11:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Mene, odnosno auto od djevojke su uslikali u budzaku, pred zitopekom. Ona ostala u autu, ja izletio samo da uzmem u pekoteci nesto na minut, ostavio 4 zmigavca ukljucena, i stigla joj 'cestitka'. A tu se x auta parkira upravo zbog te pekare. I to kao da su uslikali iz voznje, jer ugao kamere je sa ulice. Gamad su prava, vide da ima neko u autu, ukljucena 4 zmigavca i opet.
A cutani na aparatu nisu promijenili sat, i pokazuje sat vremena razlike. U to vrijeme kad je auto uslikano, bilo je parkirano u centru, i eto slucajno je ostala i karta od parkinga. Al' ajd se ti naguravaj s njima oko toga, ne isplati se. Uglavnom su marva zesca.

I jos jedna stvar, na zapadnom traznitu, izlaz kapije iz Cajevca, sad su se tu okomili, i redovno dva auta zaustavljena. Auto policijsko su sklonili u krug Cajevca da se ne vidi. Ajd ne bi mi ni bilo sumnjivo, da se ne radi o golfu 3, sa alu felugama (ko je jos vidio na policijskim autima to), i bez ikakvih obiljezja policije. Da li su baje 'zakupile' raskrsnicu, ili ne, meni nekako nije logicno. Jos u autu na retorvizoru visi grb Partizana.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 14:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
Tommy Vercetti je napisao:
Mene, odnosno auto od djevojke su uslikali u budzaku, pred zitopekom. Ona ostala u autu, ja izletio samo da uzmem u pekoteci nesto na minut, ostavio 4 zmigavca ukljucena, i stigla joj 'cestitka'. A tu se x auta parkira upravo zbog te pekare. I to kao da su uslikali iz voznje, jer ugao kamere je sa ulice. Gamad su prava, vide da ima neko u autu, ukljucena 4 zmigavca i opet.
A cutani na aparatu nisu promijenili sat, i pokazuje sat vremena razlike. U to vrijeme kad je auto uslikano, bilo je parkirano u centru, i eto slucajno je ostala i karta od parkinga. Al' ajd se ti naguravaj s njima oko toga, ne isplati se. Uglavnom su marva zesca.

I jos jedna stvar, na zapadnom traznitu, izlaz kapije iz Cajevca, sad su se tu okomili, i redovno dva auta zaustavljena. Auto policijsko su sklonili u krug Cajevca da se ne vidi. Ajd ne bi mi ni bilo sumnjivo, da se ne radi o golfu 3, sa alu felugama (ko je jos vidio na policijskim autima to), i bez ikakvih obiljezja policije. Da li su baje 'zakupile' raskrsnicu, ili ne, meni nekako nije logicno. Jos u autu na retorvizoru visi grb Partizana.

i ja sam ih vidio i cudom se cudio, bas mi se rastuzilo nesto i definitivno iskristalisalo cinjenicu da ovdje nema drzave ni sistema, niti ce ga ikad biti jer golf 3 sa alu-felgama petokraka...

isto tako kod studentskog doma su pobjesnili, cak se kriju i na onaj makadamski parking pa ako neko skrene od skorpionapreo pune on izleti kao mlazni presretač

najsvjezija lokacja gdje do sad nisu ustavljali je izmedju downtown i pingvina, juce vidim zaustavlja , pod punom opremom (lizalica i rokovnik)

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 19:57 
Početnik
Početnik

pilot babo je napisao:
MuskoBre je napisao:
nemz je napisao:

:lol:

Enivej, meni su oko zgrade u Nikole Pašića svaki pedalj iscrtali i uredno posadili aparate. Prosto nevjerovatno kojom su brzinom to izveli. Kažu da u budžetu nema ni pišljivog cvonjka, pa trenutno udaraju gdje stignu. Komunalaca na terenu kao nikad do sad, a koliko vidim i pauk je 24 sata dnevno aktivan.

...O tome pricam!

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Ona dva policajca opet patroliraju na tranzitu. Danas primjetih na golfu neke custom farove, zar je dotle doslo da policija ima za custom dijelove :D

Krije se iza ograde, i onog zbunja, i tek se uoce kad se dodje na 20m metara od njih, samo izviruje im glava :/

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2011, 23:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
insider je napisao:
isto tako kod studentskog doma su pobjesnili, cak se kriju i na onaj makadamski parking pa ako neko skrene od skorpionapreo pune on izleti kao mlazni presretač

Meni tu naplatili kaznu prije koju godinu. Krenuo na neki diplomski (u domu onaj kafić, ubij me ne mogu se sjetiti imena) i oni za mnom na parking... -Dobro veče. -Dobro veče. -40 KM može? -Nema problema, izvol'te, hvala.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2012, 23:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
parkiram se u pm..
znaci sad sam 10 min cekao pred zgradom da s eneki majmun skloni da stanem ...
dok jednom nekog neizbodem čakijom neće se dozvat pameti ...

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2012, 17:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Uskoro još 117 parking-mjesta
Citiraj:
Stanari banjalučkog naselja Sime Matavulja uskoro će dobiti novih 117 mjesta za parkiranje svojih četvorotočkaša, potvrdio je Branimir Papić, šef Odsjeka za parking i garaže Administrativne službe Grada.

On je dodao da će se novi parkinzi crtati u blizinu atomskog skloništa koje se nalazi u ovom dijelu Banje Luke.

- Na tom prostoru se nalazi velika zelena površina na kojoj je prema Regulacionom planu predviđena izgradnja parking-garaže - objasnio je Papić.

Naglašava da će na toj lokaciji biti uređen privremeni parking dok se ne odluči da se taj prostor privede stvarnoj namjeni.

- Trenutno je u fazi izrada planske dokumentacije. To bi trebalo da potraje mjesec dana do mjesec i po. Nakon toga pristupiće se izboru najpovoljnijeg izvođača radova - kazao je Papić.

S realizacijom ovog projekta trebalo bi se, kaže, početi u martu ili najdalje u aprilu.

Gradski oci objašnjavaju da su se na ovaj potez odlučili jer stanari u ovom dijelu grada već neko vrijeme imaju velikih problema zbog nedostatka mjesta za parkiranje.

- Izlazili smo na teren kako bi vidjeli kakvo je stvarno stanje. S obzirom da u Regulacionom planu nema dodatnog broja iscrtanih parking-mjesta na ovoj lokaciji, kolege iz Prostornog odjeljenja pripremile su ovaj prijedlog povećanja broja parking-mjesta - objasnio je Papić.

Iz Inicijativnog odbora stanara naselja Sime Matavlju, koji su se peticijama borili protiv svakodnevnog kažnjavanja zbog parkiranja na trotoarima, ističu da čekaju da počne ralizacija onoga što su se na sastanku dogovorili s predstavnicima Grada.

Ističu da im posljednjih dana na kućne adrese ne stižu kazne, kao što je to bio slučaj prije sastanka s gradskim ocima.

- Iskreno se nadamo da više nećemo imati neprijatnosti kakve smo imali, te da će nadležni trajno riješiti ovaj problema onako kako oni smatraju da je to najbolje - kažu u Inicijativnom odboru stanara Sime Matavulja.

http://www.banjalukalive.com/banjaluka/ ... jesta.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]