banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 02:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Avg 2011, 13:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
elem vracajuci se sinoc iz cg negdje na putu sam zija io zadnju tablicu, u pitanju su stare tablice. Sta sad (: jel treba prijaviti muriji? Koliko izadje mjenjanje tablica? I primjetio sam masu auta s "neorginalnim" tablicama (: ko pravi i koliko je para... (pare nisu problem, para nema...)

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 13:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
e obavezno u muriju ....
moras tamo pismeno da se izjasnis o gubitku tablica ....
nove tablice + saobracajna s obzirom ad su stare tablice u pitanju ...

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 13:31 
Veteran
Veteran

u pm registrovao auto prije 10ak dana :S

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
BoogiE je napisao:
u pm registrovao auto prije 10ak dana :S

:) ybg, sada ces te nove prikucati ekserom, reda radi :D

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 13:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ja kad sam izgubio jednu tablicu, prijavio sam u miliciju, a oni su me samo uputili kod nekog cileta u Rosuljama (u crvenim zgradama) koji pravi tablice (mozda cak i za njih) da mi napravi novu.
Tablica je tada (prije ~2 godine) bila 20ak maraka i gotova za 7 dana.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 13:37 
Veteran
Veteran

:) to mi vise odgovara, ima mjesta za jos jedan pecat u saobracajnoj :))))

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Čuo sam od kolege iz MUP-a da je u zadnje vrijeme učestala krađa tablica u BL, trebalo bi upozoriti vlasnike.
Navodno se najviše kradu strane tablice.
Pa gamad jedna narkomanska lopovska što se dosađuje (gastarbajteri već vandali) :angry4:

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 15:26 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ovo sto rece Vanja izgleda normalna solucija...tako je i na zapadu, bar kod mene..nova tablica kosta 15 - 20 funti, obicna bez nekog ukrasa i nekakvih glupih slova..ciki samo pokazes V5 papir tj da si vlasnik auta i tablica za 5 min gotova...

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Zaboravite na pravljene tablice, već duže vrijeme na cesti kažnjavaju za to.

Prvo uplati u pošti na račun službenog glasnika (službenica ima ž.r.) nestanak tablice 4.50 km (+1 km provizije). Zatim sa ovjerenim nalogom otiđi u policijsku stanicu kojoj pripadaš i uzmi od njih potvrdu za izgubljenu tablicu. Nakon toga ideš u MUP u sobu 14 i tamo ostaviš kopije te iste potvrde i saobraćajne (ne moraju biti ovjerene u opštini) i čekaš rješenje potpisano od načelnika centra ili njegove zamjenice. To obično bude gotovo idući dan iza 2 sata popodne, a navedena kancelarija radi do 3 pa pazi da ne zakasniš. Po rješenje dođi sa originalnim primjerkom potvrde iz policijske stanice, drugom tablicom, saobraćajnom i vlasničkom, u šalter sali uplati 40 maraka tablice, 5 maraka novu saobraćajnu i 5 maraka taksu. Vlasničku ne moraš, samo će ti u istu koju imaš upisati novi broj tablica. Nekad na šalteru znaju tražiti i pismenu izjavu u slobodnoj formi, pa budi spreman i na škrabanje pred njima. Naravno, čekaćeš u redu i psovati nakaradni sistem, ali to je već druga priča :)

To ti je standardna procedura, i ko ti kaže drugačije nema pojma :wink:

Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 15:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
e znaci pilot babo objasni do detalja ... bolje da auto ukradu nego tablicu...e svete 90e...nakrpis tablicu 100km saobracajna i bog da te vidi :D

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
pilot babo je napisao:
Zaboravite na pravljene tablice, već duže vrijeme na cesti kažnjavaju za to.

Prvo uplati u pošti na račun službenog glasnika (službenica ima ž.r.) nestanak tablice 4.50 km (+1 km provizije). Zatim sa ovjerenim nalogom otiđi u policijsku stanicu kojoj pripadaš i uzmi od njih potvrdu za izgubljenu tablicu. Nakon toga ideš u MUP u sobu 14 i tamo ostaviš kopije te iste potvrde i saobraćajne (ne moraju biti ovjerene u opštini) i čekaš rješenje potpisano od načelnika centra ili njegove zamjenice. To obično bude gotovo idući dan iza 2 sata popodne, a navedena kancelarija radi do 3 pa pazi da ne zakasniš. Po rješenje dođi sa originalnim primjerkom potvrde iz policijske stanice, drugom tablicom, saobraćajnom i vlasničkom, u šalter sali uplati 40 maraka tablice, 5 maraka novu saobraćajnu i 5 maraka taksu. Vlasničku ne moraš, samo će ti u istu koju imaš upisati novi broj tablica. Nekad na šalteru znaju tražiti i pismenu izjavu u slobodnoj formi, pa budi spreman i na škrabanje pred njima. Naravno, čekaćeš u redu i psovati nakaradni sistem, ali to je već druga priča :)

To ti je standardna procedura, i ko ti kaže drugačije nema pojma :wink:

Pozdrav!

Je li može komplikovanije? Svaka tebi čast pilote babo na ovome ali ja čim sam vidio sve ovo počeo sam da psujem, mogu misliti kako će biti čovjeku kad bude išao da riješava to. Mislim znam da nema drugog legalnog rješenja ali ovo je ubitačno...

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 18:16 
Veteran
Veteran

fak mi bejbi ril har vitaut vazeljin!!!

maloprije sam bio kod lokalne murije... reče mi drug plavi da odem u CIPS te da im prijavim da sam izgubio tablice... i valjda preko njih da mi naprave nove oko 25,00 KM... ili neki njihov lola sto nije legalno... nemam pojma odoh sutra pa cu da vidim, danas odmaram....

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
:lol:

Pa i nije komplikovano :wink: Evo jednostavnije:

1. Pošta - proglasiti tablicu nevažećom (obavezno navesti registarski broj),
2. Policijska stanica - izvaditi potvrdu za izgubljenu tablicu,
3. MUP - na ulaz lijevo od glavnog ulaza u (novi) Cips - dežurni policajac će te uputiti u sobu 14 (druga vrata od njega),
4. Idući dan ponovo u MUP između 2 i 3 sata - ista soba - dobijaš potpisano i ovjereno rješenje,
5. Šalter sala Cipsa - na šalteru informacija će ti dati papirić sa podacima za ispunjavanje uplatnica i zahtjev,
6. Plati na pošti u istoj sali - sve te izađe oko 60 maraka,
7. Čekaš red, nervozan si i skokneš po burek,
8. Vraćaš se, a broj ti proletio - prilaziš šalteru i žališ se, a gospođa/din na šalteru te "kulturno" šalje po novi broj,
9. Konačno stižeš na red i uz gnjavažu gore pomenute nekako uspijevaš dobiti nove tablice,
10. Pogledaš na sat, pa kalendar i shvataš da si zbog toga propustio godišnji odmor i od huje polomiš tablice,
11. Pogledaj broj 1. :lol:

Sretno!

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 19:28 
Veteran
Veteran

mislim da je u Laktašima manja gužva (:

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 22:07 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
pilot babo je napisao:
:lol:

Pa i nije komplikovano :wink: Evo jednostavnije:

1. Pošta - proglasiti tablicu nevažećom (obavezno navesti registarski broj),
2. Policijska stanica - izvaditi potvrdu za izgubljenu tablicu,
3. MUP - na ulaz lijevo od glavnog ulaza u (novi) Cips - dežurni policajac će te uputiti u sobu 14 (druga vrata od njega),
4. Idući dan ponovo u MUP između 2 i 3 sata - ista soba - dobijaš potpisano i ovjereno rješenje,
5. Šalter sala Cipsa - na šalteru informacija će ti dati papirić sa podacima za ispunjavanje uplatnica i zahtjev,
6. Plati na pošti u istoj sali - sve te izađe oko 60 maraka,
7. Čekaš red, nervozan si i skokneš po burek,
8. Vraćaš se, a broj ti proletio - prilaziš šalteru i žališ se, a gospođa/din na šalteru te "kulturno" šalje po novi broj,
9. Konačno stižeš na red i uz gnjavažu gore pomenute nekako uspijevaš dobiti nove tablice,
10. Pogledaš na sat, pa kalendar i shvataš da si zbog toga propustio godišnji odmor i od huje polomiš tablice,
11. Pogledaj broj 1. :lol:

Sretno!

gdje nije komplikovano, ko priprema za Olimpijadu 2012..

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 22:56 
Veteran
Veteran

men se cini da je nama dodo u laktasima to malo pojednostavio (: prijavim da sam izgubio te dobijem potvrdu, nakon cega odem kod preporucenog firmopisca sa istom i sve rjeseno do 25,00 KM... (mada to cu sutra da provjerim pa javim)

pozitivna stvar je da me kamere ne interesuju... bar dok ne nabavim tablicu :)))

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011, 00:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
BoogiE je napisao:
men se cini da je nama dodo u laktasima to malo pojednostavio (: prijavim da sam izgubio te dobijem potvrdu, nakon cega odem kod preporucenog firmopisca sa istom i sve rjeseno do 25,00 KM... (mada to cu sutra da provjerim pa javim)

pozitivna stvar je da me kamere ne interesuju... bar dok ne nabavim tablicu :)))

jbga vi ste kao sad drzava u drzavi, nema to veze sa opstinom (i "dodom" -jel mislis na pticu dodo? ;) ) a proces ponistavanja i izdavanja drugih dokumenata (registarskih oznaka) je na drzavnom nivou CIPS
moze ti biti samo kraci period izdavnja potvrde a to je zbog toga sto ste manja sredina (da nekazem provincija :cry: ) i imate manji broj slucajeva

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011, 00:11 
Veteran
Veteran

selo ko selo....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]