banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 01:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Jul 2011, 17:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Interesuju me modeli Alfe 156 2.0 benzin i 147 1.6 benzin, sa manuelnim mjenjačem isključivo nikako selespeed ili slično. Dosta sam čitao i provjeravao neki ih hvale a drugi kažu da ih treba izbjegavati naširoko. Što se tehničke strane tiče tu sam dosta upućen, a i u cijene samo me zanimaju iskustva ljudi koji je imaju ili koji su je imali šta misle o njima?

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2011, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ajde ako neko ima da je posjedovao neko od ovih auta nek napise nesto. Mene prvenstveno interesuje 147 1.6 (88kW) i 2.0. I ako neko zna na sta obratiti paznju prilikom kupovine, kako svabe odrzavaju ova auta (znam da se ne moze generalizovati ali bar otprilike) i isplatili se uvesti iz DE, posto vidim na mobile.de da su relativno jeftine?

@nepokoreni
Sto bjezis od selespeed, da bjezim i ja... :) Planiras li uvoziti ili kod nas kupovati?

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2011, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Vozio sam 156 1.8TS i auto je odlično. Jedino što me izbijalo je malo neprecizan mjenjač i drveni volan (užasno znojenje dlanova)... Kada sam ja vozio to auto, na satu je bilo nekih 65 000km... Do tada nikakvih kvarova osim prednje desne kugle (upad u ogromnu rupu je glavni uzrok)... Kasnije je auto udareno i prodano zbog ucjenjivanja dilera auto dijelovima...

Takođe vozio sam i 147 selespeed 2.0 i mjenjač mi se takođe nije svidio... Stalno sam ručno šaltao jer nekako automatika "maši" momenat... Pogotovo kada ide sa više u niže brzine... Nije blo nekih većih kvarova osim opasnog isfuravanja sa debilno riješenim sitnicama (recimo sipanje tečnosti za šajbu je "praktično" kao ubadanje konca u iglu pri mrklom mraku)... Rođaku je jednom spao lijevak koji je nabijen u posudu i upao u blatobran.. Da bi se izvadio, bilo je potrebno skidanje kompletne unutrašnje oplate blatobrana...

I ovo auto je prodano u momentu kada se trebalo uložiti u servis (remenje, španeri,...) a i šajbu je načeo kamen i nova šajba je bila 650 KM što je ludost..

Oba auta su prodana zbog preskupih dijelova i katastrofalno lošeg Motocommerce servisa...

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 00:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
*ebe trap, al buduce da su krenuli da sredjuju ulice BL ocekujem da nece biti problema... nije me ostavila na putu (60ak iljada km kod mene) uglavnom ja zadovoljan, e da mjenjao sam sajbu jos prije 3 godine izaslo me sa zamjenom nekih 200injak km (kinez al evo citava)

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 09:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Druže vjerujem da je na svim autima trap isti.. Ja prednji desni stabilizator mijenjam jednom godišnje... Jeste da košta 25KM sa zamjenom ali tačno toliko i vrijedi...

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 10:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
U familiji ima jedna 156 GTA, treca, cetvrta godina i nista. Samo gume odu brzo ;)

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 13:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
I gorivo...

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 14:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Sto bjezis od selespeed, da bjezim i ja...

Jako osjetljiv i voli da krepa nakon 100k a tu nema popravke, robotizovani mjenjač tzv selespeed leti u živicu a stavlja se novi a to je ko i još jedan auto u maronima. Kontam da uvozim, jer se može za sasvim pristojnu cifru dobar primjerak naći, s tim da una zapadu su bolje cete, gorivo i potrošni dijelovi pa je ipak bolje s vana.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 14:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Obavezno gledaj da ima kuku da možeš zakačiti jednu ovakvu;

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 14:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Zašto? 1.6 benzin alfa 147 troši prosječno, ako ne divljaš naravno, 12 litara po gradu a ako nađeš benzinca koji troši ispod 10 litara ja ti ga kupim odmah ( ne računaju se smartovi i slični dervati to nije auto) a drugo ugradiš sequent plin i voziš se 50% jeftinije bez gubljenja na snazi, pošto Italijanska auta ne prave problem kad rade na plin.
BTW srali su tako i za BMW da se ne može nasuti i da je skup za dijelove, pa nemam problema normalna vožnja bez divljanja redovan servis i jeftiniji je za održavanje od većine šlopocija koje se kvare na mjesečnom nivou zbog škart dijelova i neredovnog i štedljivog održavanja.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

12 bi trošio neki drugi benzinac ako ne i više, ali alfa voli da se vrti i traži više obrtaja, inače alfe su poznate da vole malo više da popiju, a i prenos im je tako podešen da ih moraš zavrtiti.
Inače nemam ništa protiv alfi čak je i preporučujem.

Poslednji put menjao old fashion men dana 05 Jul 2011, 15:18, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 15:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Znam, alfe vole visoke obrtaje al im je i mašina nabrijana pa to i dobro podnose. Naime 1.9 jtd primjera radi ima 120 ks malo koji benzinac ih na startu može pomesti , al zato uzima oko 9-10 po gradu sve ima svoju cijenu....
BTW te mašine vole popiti i ulja to je normalno kod njih :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Potrosnja manje vise bitna jer ne prelazim sa autom mnogo km. Za sve lokalne voznje mi sluzi skuter. Auto samo kad mora i preko zime.

Ja koliko sam gledao na mobile.de moze se naci sasvim solidan primjerak od 2-2500 €, dok su u Sloveniji malo skuplje. Za italijane ne znam sta da mislim, kontam da oni to drijese momacki, dok svabe ipak malo manje, al mozda se i varam...

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2011, 22:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
samo plindža i gas... 210km/h na plinu (vjerovatno puno manje "za prave" :D) et cisto da vidim jel moze i naravno da moze (al necu vise :D) normalne voznje nece preci 12l 100% a i manje... al cisto sumnjam da ces to uspjeti :PPPP

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2011, 20:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
mirdza je napisao:
I gorivo...

Ti se javljas a drzis onu Mecku? Boze, kakva omladina ccc

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2011, 20:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Ja nisam relevantan ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2011, 14:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
ja imam 147 88kw, po bl ljeti ispod 13-14l/100km nema sanse. jos ako vozis kratke relacije nema te nigdje. Na otvorenom ako vozis normalno (znaci iznad ogranicenja ali ne previse) oko 8. Na auto putu pri 195 (dakle maksimalno) preko 17l
Za elektroniku se ne sekiraj. Moja je presla 180 000km, radjena je generalka motora (ja sam kriv, nisam provjeravao nivo ulja dovoljno cesto). Inace auto cak i kada je ispravan voli da potrosi malo vise ulja. Vozio sam dosta drugih brzih automobila ali osjecaj za alfom je nesto sto ti ne mogu napisati u postu. :)
Dijelovi za redovno odrzavanje nisu pretjarano skupi (naravno pod uslovom da izbjegavas ovlasteni servis). Npr mene je komplet prednjih diskova izasao 120 KM sa ugradnjom. Obozava obrtaje, snaga joj ne opada ni preko 6000 obrtaja, crveno polje je na sedam i tada se vac pali blokada. Tako dobar zvuk ima malo koji auto, stabilnost po krivinama je fenomenalna, ali udobnost nula poena (doduse sjedista su odlicna).
Ima nekakav x faktor u njoj. Kada joj prilazis na parkingu i ,nakon 5 godina, razmisljas: 'bemti, pa ja cu sad da vozim ovaj auto.
e da, trap zna da bude problematican. To obavezno provjeri pri kupovini

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2011, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[Enterprise] je napisao:
po bl ljeti ispod 13-14l/100km nema sanse.

Svaka čast, ovo je jedan od rijetkih postova koji je naveo iskreno i tačnu potrošnju benzinca.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2011, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
ma svako ko ima benzinca preko 100ks i kaze da mu po gradu trosi ispod 10-11l, taj laze kao pas! A pogotovo ako tako nesto kaze za alfu... :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2011, 17:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jbt pa astra 1.6 troši oko 11 po gradu, a nije ni prinijeti alfi ni po karakteristikama ni po izgledu! E sad dodaj i klimu na to sve ljeti...sequent i miran si.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]