Ne znam da li je ovo pravo mjesto za temu, ako nije nek je moderatori prebace.
Dakle, naredna tri vikenda cemo imati priliku gledati majstore na dva i cetiri tocka u nasem gradu.
Prvi vikend (28. i 29. maj) koji nam dolazi bice u znaku brdske trke u Slatini (mada to nije slatina, al ajd). Ucestvuju takmicari iz BIH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Meni je ova trka izuzetna, prvenstveno jer je staza odlicna i zahtjevna, tako da imam priliku vidjeti svo umjece vozaca, a i snage njihovih automobila. Treba se samo nekako progurati do one ostre krivine na desno i dio poslije nje...Jedva cekam...
Poslije toga (04. i 05. jun) dolazi kruzna trka u Zaluzanima koju ne propustam vec dugi niz godina. I na ovoj trci ucestvuju takmicari iz BIH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Takodje, ove godine cemo imati priliku da vidimo Ferarijev bolid formule 1 iz 2005. godine (mada prema nekim mojim informacijama radi se o bolidu iz 2003., al to je manje vazno). Vozice kao uvod u ovogodisnju trku, cini mi se 10-tak krugova. Trke uglavnom budu zanimljive, a najzanimljiviji su jugici, najvise ih ima pa kad krenu nastane pravi kijamet, ne zna se ko koga udara i sta sve ne... Prosle godine na laktu (zaboravih ime vozaca, al cini mi se da je bio neki plavo bijeli jugo) je bio pravi kijamet, jedan te isti vozac se 5-6 krugova za redom "zabijao" u vozace ispred i bukvalno ih izbacivao sa staze. Na kraju trke kad su se parkirali van staze kod lakat krivine kad se ne poubijase, njih par skocilo na njega, al prevladao razum i sportski duh pa se sve smirilo. Ma najjaca klasa definitivno.
I onda treci vikend po redu ( 11. i 12. jun) poslastica. Moto trke na stazi u Zaluzanima poslije pauze od 2008. godine. Ucestvuju cini mi se takmicari iz BIH i Srbije (vozi se za njihov sampionat). Majkic i Jovic (komso moj

) glavni favoriti kao i u vecini trka do sad...
Moja preporuka za mjesta za posmatranje su lakat krivina (posebno kad je klasa jugica posto ih ima najvise pa bude svega zbog guzve) i Banjalucka krivina, zbog uslovno receno "pravca" od starta, gdje se razvijaju i najvece brzine, pa cesto gledamo uletanja na dva-tri tocka, a bogami i izlijetanja sa staze. Definitivno dva najbolja mjesta po meni za posmatranje auto trka. Sto se tice moto trka prijedlog ide za brdo pokraj staze malo poslije starta/cilja (vjerujem da vecina zna o kom brdu se radi). Imate najbolji pregled cijele staze (kad je pokoseno i posjecena sikara). Nadam se da ce vrijeme biti povoljno i da nece previse ugrijati kao dosta puta do sad. Pripremiti 'ladne pive (soka) neki veliki suncobran i uzivanje moze da pocne....
Sto samo sam htio da obavjestim drage forumase, da vidim ima li ljubitelja ovog sporta i planira li se dolazak na pomenuto...
Edit. Ako sve bude islo po planu na jednoj od ovih trka moci ce te vidjeti i ovako nesto.