banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 00:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Prekrsaj
PostPoslato: 07 Mar 2011, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Nikada nisam bi aktivniji na ovoj temi nego ovih dana :)

Elem...danas da registrujem auto kada mi teta (sa sve osmijehoom nalicu) rece da ima neka kazna da se plati i navode clan 238.1.7a.
Nisam danas imao vremena da gledam sta je pa cu sutra ici ponovo. E sad kazna je 40km a ima i jos 20km zbog kasnjenja s placanjem. Kako sam mogao da zakasnim sa placanjem kada nisam ni znao da imam nesto da platim??? Znaci nije mi niko urucio kaznu.

Vrh

Tema posta: Re: Prekrsaj
PostPoslato: 07 Mar 2011, 20:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Jul 2009, 21:45
E onda nemoj platiti tih 20 km... Kada ti daju kaznu odnosno kada ti je poštar donese moraš se potpisati da si primio tog i tog dana... Fion traži taj papir odnosno potvrdu da su oni tebi uručili kaznu

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 08:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2003, 13:12
Prije svega mozes li se sjetiti kada si zadnji put kaznjen,odnosno kada ti se to desilo,da ti nisu na licu mjesta dali nalog za placanje,pod broj dva trebao bi to sto prije platiti posto mup tu kaznu ako nisi platio u vremenskom periodu u roku od 8 dana prosledjuje u poresku upravu(tj kod mene) :),a kada dodje u poresku upravu onda ti na tu kaznu imas jos 100 km troskova prinudne naplate,i kamatu od 0,06 % dnevno,ovo ti govorim iz tog razloga da izbjegnes placanje jos tih 100 km prinudne naplate,odnosno da to platis prije ulazenja u postupak.pozdrav

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 08:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Avg 2009, 18:21
Jel to nesto novo ili ?? Meni su kad sam registrovao auto nasli dve kazne iz 2008 god i platio sam 40 km .

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 08:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
WTF prinudna naplata prekrsajnog naloga? Znaci mogu mi npr. odnijeti televizor?

?>

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dakle u tom periodu sigurno niko nije dobio kaznu (znam posto mi je tih dana bila svadba :))
Auto vozimo samo supruga i ja.
Po zakonu iz 2006. god. ispade da je ovo prekrsaj:

7) возач који приликом покретања возила из мјеста нагло повећава брзину кретања на начин да долази до стварања прекомјерне буке и шкрипе (члан 43. став (3));???????????????????????????????

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 11:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2009, 14:16
ferdinand
jedan dobronamjeran savjet.otiđi i uplati kaznu.ja sam prosle godine imao kaznu od 40 km koju sam uplatio isti dan.međutim pri registraciji mi je teta rekla da ima kazna.ima,nema,ima,nema,ja ti odem kuci i nađem 5. primjerak,donesem joj na uvid,i ona kaze da opet ne moze registrovati.ispostavilo se da je radnica banke gdje sam uplatio kaznu,nesto pogresno skinula,ne znam ni ja sta i da pare nisu "legle" gdje treba,te me supovacka sluzbenica savjetuje da uplatim 60 km(40+20 kamate),i da u poreskoj trazim povrat.ne imajuci kud tako i uradim,zatrazim povrat od poreske,dobijem rjesenje da mi vrate pare,(priznali su mi samo 40 km)i do dan danas,mi nisu vratili pare,a prosla je nepuna godina dana.dakle,ako mislis da ti tvoji zivci,vrijede hodanja,natpamecivanjaa sa ruralnim službeničkim lubanjama,pokusaj istjerati stvar do kraja,mada čisto sumnjam...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

blus u pravu si ali danas sam bas bio raspolozen za saltere :)

EPILOG:

provjerio kod kolege u SUP-u sta je. Po novom zakonu taj clan je prekoracenje brzine. Radar na kod petrol pumpe. Ok i bio sam spreman platiti kaznu. Mene nervira onih 20km jer ja tu kaznu nikada nisam primio niti obavijest o kazni. On kaze da sutim i patim i u pravu je. Mogu ja traziti povrat tih 20km tj pisati zalbu zato sto nisam dobio obavijest ali...zahtjev je 10km :)))))
Blago nama sa ovakvom administraciom.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 13:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2009, 14:16
sjedi s mirom,kakav zahtjev,izofiraj im cvaju :D ,nemoze se s majmunom na zelenu granu...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 14:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma naravno da cu im pokloniti 20km...kad je beg bio cicija. :)
Nisam lud gubiti vrijeme po salterima dalje.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
i ja sam zakasnio da platim,pa moram sad jos tih 20km da bacim u solju :(
koliko je samo to piva :(
izgubio sam onu uplatnicu sto su mi oni dali,al imam prekrsajni nalog,kako sad da platim?

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 21:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Mene ista ili slična pitanja more danima...
Dragi mi je izbjegao plaćanje tih 100 KM jer je namolio onoga u policiji da mu je ne piše, jer stvarno nije primio obavjest. Zna li neko da li se može povremeno otići (i gdje) i provjeriti da li ima nekih kazni, jer nas nekoliko vozi isti auto i dok svako napravi po 20 ili 100KM zbog kašnjenja... I šta ako npr. nemam da platim, ako se ne radi o tome da neću? 'Oće neko da me vodi u zatvor zbog 60-100KM? Sve mi češće dođe da probam, pa da vidim šta će da bude ;)
Nit sam zaposlena nit imam kakav tekući ni netekući račun, pa nek onda skidaju odakle hoće. A sve su bezobrazniji i kažnjavaju za najveću glupost, pa da i njih neko malo u zdrav mozak, vrijeme je!

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Neces Maco u zatvor, ali neces moci ni registrovati auto, izvaditi dokumenta, cini mi se cak ni kredit dici...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 23:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
Postoji li neka sansa da te kazne zastare, posto sam ja u skupio zavidan broj istih :)

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 23:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Ides na sud, pa ne dodjes na dva rocista pa trazis vjestacenje na licu mjesta itd. Jedini je problem ako sve to stignu uraditi prije zastare, onda moras finansirati pola suda.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 23:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
Kazneni poeni, prekrsaji i kazne po novom ZOBS

Spoiler:
http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&catid=79%3Asaobraajni-propisi&id=193%3Akazneni-poeni-prekraji-i-kazne-po-novom-zobs&Itemid=91

- Maco,
Citiraj:
Pored novih pravila stižu nove cene kazni i uvođenje kaznenih poena. Minimalna novčana kazna sada iznosi 3.000 din, maksimalna novčana kazna iznosi čak 50.000 dok je za određene prekršaje obavezan i zatvor

Spoiler:
http://www.autoportal.rs/str/kazneni-poeni/

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 23:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
bzvz je napisao:
Postoji li neka sansa da te kazne zastare, posto sam ja u skupio zavidan broj istih :)

Citiraj:
ZASTARELOST
Zastarelost pokretanja i vođenja prekršajnog postupka

Član 69.
Prekršajni postupak ne može se preduzeti ako protekne jedna godina od dana kada je prekršaj učinjen.
Izuzetno od odredbe stava 1. ovog člana, za prekršaje iz oblasti javnih prihoda, carinskog, spoljnotrgovinskog i deviznog poslovanja može se posebnim zakonom propisati duži rok zastarelosti gonjenja.
Rok iz stava 2. ovog člana ne može biti duži od pet godina.
Zastarevanje prekršajnog gonjenja ne teče za vreme za koje se gonjenje ne može preduzeti po zakonu.
Zastarevanje se prekida svakom procesnom radnjom nadležnog organa koja se preduzima radi gonjenja učinioca prekršaja.
Sa svakim prekidom zastarevanje počinje ponovo da teče.
Zastarelost prekršajnog gonjenja nastaje u svakom slučaju kad protekne dva puta onoliko vremena koliko se po zakonu traži za zastarelost gonjenja.

Zastarelost izvršenja kazne i zaštitne mere

Član 70.
Izrečena kazna i zaštitna mera ne mogu se izvršiti ako je od dana pravosnažnosti rešenja o prekršaju protekla jedna godina.
Zastarevanje izvršenja kazne i zaštitne mere počinje od dana pravosnažnosti rešenja o prekršaju kojim je izrečena kazna odnosno zaštitna mera.
Zastarevanje izvršenja kazne i zaštitne mere ne teče za vreme za koje se izvršenje ne može preduzeti po zakonu.
Zastarevanje se prekida svakom procesnom radnjom nadležnog organa koja se preduzima radi izvršenja kazne, odnosno zaštitne mere.
Zastarelost izvršenja kazne odnosno zaštitne mere nastaje u svakom slučaju kad protekne dva put onoliko vremena koliko se po zakonu traži za izvršenje kazne, odnosno zaštitne mere.

http://www.ekoplan.gov.rs/src/...zakoni ... sajima.pdf

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 23:41 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
valjda mozes naci neki dokaz preko poste da nisi nikad primio obavijest o kazni....vala ja im ne bi platio tih 20 dok god oni ne dokazu..

otkad je uveden taj zakon vezano kazne i registraciju vozila....imao sam 2 kazne 2002, auto se vodilo na starog...e sad je problem sto ja te kazne nisam zelio platiti jer se pajkanima digla ona stvar...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 23:43 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Bennet je napisao:
bzvz je napisao:

Citiraj:
ZASTARELOST
Zastarelost pokretanja i vođenja prekršajnog postupka

Član 69.
Prekršajni postupak ne može se preduzeti ako protekne jedna godina od dana kada je prekršaj učinjen.
Izuzetno od odredbe stava 1. ovog člana, za prekršaje iz oblasti javnih prihoda, carinskog, spoljnotrgovinskog i deviznog poslovanja može se posebnim zakonom propisati duži rok zastarelosti gonjenja.
Rok iz stava 2. ovog člana ne može biti duži od pet godina.
Zastarevanje prekršajnog gonjenja ne teče za vreme za koje se gonjenje ne može preduzeti po zakonu.
Zastarevanje se prekida svakom procesnom radnjom nadležnog organa koja se preduzima radi gonjenja učinioca prekršaja.
Zastarelost prekršajnog gonjenja nastaje u svakom slučaju kad protekne dva puta onoliko vremena koliko se po zakonu traži za zastarelost gonjenja.

Zastarelost izvršenja kazne i zaštitne mere

Član 70.
Izrečena kazna i zaštitna mera ne mogu se izvršiti ako je od dana pravosnažnosti rešenja o prekršaju protekla jedna godina.
Zastarevanje izvršenja kazne i zaštitne mere počinje od dana pravosnažnosti rešenja o prekršaju kojim je izrečena kazna odnosno zaštitna mera.
Zastarevanje izvršenja kazne i zaštitne mere ne teče za vreme za koje se izvršenje ne može preduzeti po zakonu.
Zastarevanje se prekida svakom procesnom radnjom nadležnog organa koja se preduzima radi izvršenja kazne, odnosno zaštitne mere.
Zastarelost izvršenja kazne odnosno zaštitne mere nastaje u svakom slučaju kad protekne dva put onoliko vremena koliko se po zakonu traži za izvršenje kazne, odnosno zaštitne mere.

http://www.ekoplan.gov.rs/src/...zakoni ... sajima.pdf

morao bi se dobro napiti il naduvati neke travurine da bi razumio sta je doticna osoba rekla kad je napisala ovaj zakon...zvuci mi kao igra sa rijecima bez smisla..

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 23:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Bennet, jesi primjetila ekavski u ovome sto si kopirala, domen .rs i cijene u dinarima?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]