banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Nov 2010, 15:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Okt 2003, 12:24
Pozdrav,

trebao bih ici autom do Budimpeste, pa ako je neko isao, zamolio bih da mi napise kuda je najpametnije ici i ako ima nesto na sta se treba obratiti paznja.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 15:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
http://www.viamichelin.com/web/Itineraires?strStartLocid=31NDIxOHgxMGNORFF1TnpVek16Zz1jTVRjdU1UWTVOams9&strDestLocid=31NDFkY2sxMGNORGN1TkRrNE5ERT1jTVRrdU1EUXdOelk9&intItineraryType=1&caravaneHidden=false&vh=CAR&strVehicle=0&itineraryCarType=0&itineraryFuelType=0&isFavoriseAutoroute=false&isAvoidPeage=false&isAvoidVignette=false&isAvoidLNR=false&isAvoidFrontiers=true&dtmDeparture=15%2F11%2F2010&distance=km&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.3&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6

Obrati pažnju na znakove

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 17:26 
Pripravnik
Pripravnik

DELLBOY je napisao:

Hvala :).

Jos samo pitanje oko dokumenata za auto, da li su dovoljni nasa vozacka, saobracajna, zeleni karton i pasos ili trebam vaditi i medjunarodnu vozacku u AMS-u (auto je registrovano na mene).

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 17:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ako je auto registrovan na tvoje ime ne treba ti međunarodna bar je tako bilo ali nazovi AMS pa se raspitaj za svaki slučaj :wink:

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
To na koga je registrovano vozilo nema nikakve veze sa medjunarodnom vozackom dozvolom. Mozda si mislio na medjunarodnu punomoc?

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
I ako te na granici pitaju gdje ides, obavezno reci Budapest. Nesto su osjetljivi na Budimpesta :D

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
E upravo sam tom relaciom isao prosle NG. Treba ti pasos, zeleni karton i vozacka. Ne treba ti medjunarodna.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 22:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
U principu medjunarodnu ti svako moze traziti, a ne mora. Ne bi ja bez nje isto u madjarsku.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 09:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Naša CIPS vozačka dozvola je ujedno i međunarodni sertifikat.

Doduše svaki carinik ili pripadnik granične policije može da se pravi malouman pa da ti ne dozvoli ulazak...

Meni su na Slovenačkoj grani, ljetos, tražili sve dokumente (Pasoš, vozačku, zeleni karton, saobraćajnu...) i sve je bilo OK.

Ako je vozilo tvoje vlasništvo, miran si. Ako nije za svaki slučaj odeš u AMS i uzmeš međunarodnu punomoć (20KM) čisto da te ne boli glava.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 10:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Najbolje nek izvadi i međunarodnu vozačku od viška glava ne boli, al može da zaboli ako carinik ustane na lijevu nogu pa te vrati sa granice zbog međunarodne. Izvadiš je i bez brige.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 10:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
I da znaš da je mađarska policija i carinici najkorumpiraniji na svijetu, ovi naši su male mace za njih, dakle, pripremi 20 E za mito u slučaju neke pizdarije tipa prljave ti tablice, ne radi jedna pozicija, pasoš previše pohaban i sl.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 12:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Prvo - medjunarodna vozacka dozvola nije potrebna (BiH ima dozvolu po EU standardima)
Drugo - medjunarodna punomoc je (teoretski) potrebna, mada me niko nije pitao za nju...
Trece - Madjari su djubrad i to stoji! Cesto pretresaju i zadrzavaju bez ikakvih razloga :angry4:

A sto se tice puta - alternativna verzija je preko Osijeka i Pecsa, mada ne znam koliko se isplati...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 13:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mirdza je napisao:
Trece - Madjari su djubrad i to stoji! Cesto pretresaju i zadrzavaju bez ikakvih razloga :angry4:

Da, dodao bi samo da ti se može desiti, a vjerovatno hoće samo ako te snime sa BiH tablama, da te zaustave i nešto ti kenjaju na mađarskom znajući da ti ništa ne razumiješ i onda ti stojiš i čekaš, a kad ih pogledaš oni slegnu ramenima i kao nešto promrmljaju i mimikom ti daju do znanja da ako želiš nastaviti moraš platiti njima reket, a cijena nastavka vožnje je obično 20E.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Mene je drzao pola sata na granici. Znaci bukbvalno 30min je on bio u kucici na toplom i listao pasos a ja vani na hladnom. Namjerno nisam htio davati pare i pustio me dalje mrmljajuci nesto.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 10:31 
Pripravnik
Pripravnik

Hvala svima na savjetima, ali ova sva prica pada u vodu, jer su mi u medjuvremenu promijenili destinaciju, sad moram u Trst :) ...

Znaci isto pitanje, samo drugi grad. Kako najlakse i najjeftinije do Trsta, da li se isplati ici kroz Sloveniju zaobilaznim cestama, da izbjegnem vinjetiranje ?

Kakva je situacija u Italiji, da li trebam kupiti vinjetu da bi dosao to Trsta ili se moze bez toga ?

Ako je moram kupiti, posto idem na 7 dana, koliko kosta (nisam uspio naci na netu taj podatak) ?

Posto letim avionom iz Trsta, ima li ko iskustva sa ostavljanjem auta na long term parkingu na aerodromu ?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 11:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Svestenik je napisao:
Znaci isto pitanje, samo drugi grad. Kako najlakse i najjeftinije do Trsta, da li se isplati ici kroz Sloveniju zaobilaznim cestama, da izbjegnem vinjetiranje ?

Kakva je situacija u Italiji, da li trebam kupiti vinjetu da bi dosao to Trsta ili se moze bez toga ?

Ako je moram kupiti, posto idem na 7 dana, koliko kosta (nisam uspio naci na netu taj podatak) ?

Od SLO granice do Trsta ti ne treba nikakva vinjeta niti ima naplate putarine.

Imaš 2 varijante kako doći do italijanske granice prema trstu:
1. Možeš ići preko Rijeke, ZG-Rijeka je autoput, od Rijeke pa skoro do SLO granice je autoput, ali ćeš to platiti ukupno 61 kn (56+5 kn) u jednom pravcu. Nakon toga kroz Sloveniju do Trsta ideš normalnim dobrim putevima bez plaćanja vinjete. Znači u jednom pravcu: Okučani - ZG 44 kn + ZG Slo Granica ("Rupa") 61 kn, ukupno 105 kn. U oba pravca 210 kn
2. Ako ideš od ZG preko Ljubljane autoputevima, onda imaš u jednom pravcu: Okučani - ZG 44 kn + 15 EUR sedmodnevna slovenačka vinjeta. U oba pravca onda imaš 88 kn + 15 EUR

Ne znam za koliko se vraćaš iz Trsta, ako je manje od 7 dana onda ti obje varijante dođu približno (kad računaš u oba smijera). Ako je barem malo od 7 dana moraš uzeti još jednu SLO vinjetu.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 12:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
U Italiji nema vinjeta nego placas na naplatnoj rampi ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Idi na GP izačić - zatim se spusti u Senj iz senja Rijeka iz Rijeke ideš u SLO na GP rupa i pravac Kopar iz Kopra si za 15 minuta u Trstu.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 17:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
eugene of savoy je napisao:
Idi na GP izačić - zatim se spusti u Senj iz senja Rijeka iz Rijeke ideš u SLO na GP rupa i pravac Kopar iz Kopra si za 15 minuta u Trstu.

Da, prilično jeftina ruta, plaćaš samo 5 kn poslije Rijeke, ali ti ovako treba brat-bratu dobrih 8 sati do Trsta :-?

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 20:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
DELLBOY je napisao:
Naša CIPS vozačka dozvola je ujedno i međunarodni sertifikat..

To nije taCNO. Nasu vozacku npr u AUT ne priznaju, ja sam morao vaditi njihovu da bih ovde vozio dok nase komsije hrvati ne moraju oni voze na svoje

Ako udjes u Madjar iz EU tj preko slovenije tad nemas kontakta s madjar carinom ili granicarima. Ovako normalno da ce te zezati kad ulazis iz srbije ili hrvatske. E sad kolike su oni p*** to neznam jel sam uvek ulazio iz EU pravca

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]