banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 04:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Lacetti 1.4
PostPoslato: 12 Nov 2010, 15:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Nov 2010, 18:06
Dakle, sta mislite o tom ljepotanu, da li je neko imao prilike da ga vozi, kakav je?

http://www.chevrolet.ba/modeli/lacetti/ ... /galerija/

Takodje, sto se dijelova tice, da li je povoljan za odrzavanje?
Cijena novog modela je 15.500KM. To je naravno osnovna verzija. Sa nesto jacim 1.6 motorom, Al felugama, maglenkama, prednjim, zadnjim i bocnim spojlerima (kako vec se zove), cijena dodje nekih 18.500KM.

Moze li se za te pare naci nesto staro mozda godinu dvije dana, a da je povoljnije za odrzavanje?

Drugo pitanje, da li je isplativije uzeti Kiu Cee'd, koja sa skoro istom opremom + poklon 4 zimske gume, kosta 20.000?

Sto se tice izgleda, mozda mi se malo vise svidja lacetti.. Naravno, crna metalik boja..

Kada je prodavanje u pitanju, ne planiram prodavati, vec ostaviti auto, a za koju godinu kupiti nesto drugo, zbog supruge, a sadasnje vjerenice :D

Garancija za Laccetia je 3, a za Kiu 7 godina, pa sad, hm...

Vrh

Tema posta: Re: Lacetti 1.4
PostPoslato: 12 Nov 2010, 15:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Mani je Kia Pro Ceed daleko lepsi auto od ovog Lacettija, dok mi je Ceed ruzan, ali sve je stvar ukusa... Sto se tice Lacettija, meni je model preobican i dizajnerski lose i zastarelo uradjen, kvalitet, tako, tako i nije skup za odrzavanje, ali racunaj da ces dosta pasti na njemu ako se odlucis da ga prodajes nakon par godina

Poslednji put menjao Hertzog dana 12 Nov 2010, 15:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 15:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pro Cee'd mi se ne kupuje zbog troja vrata, u obzir dolazi iskljucivo 5..
Kao sto rekoh, kupujem novo, i ne planiram prodavati, vec ostaviti, naci ce se neko iz familije ko ce ga nastaviti voziti.

Sto se tice mojih potreba, godisnje necu prelaziti vise od 10 hiljada km, i to je previse, tako da mi se nikako ne isplati prodavati. Prije svega, znam kakav sam vozac, tako da, nekome kasnije bukvalno poklonim za neke jeftine pare, ne dolazi u obzir..

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 15:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U tom slucaju gledaj veci motor, jer je taj 1.4 slab... Kod njih bi ovako rasporedio minimalnu kubikazu za modele:
Spark 1.2
Aveo 1.4
Lacetti 1.6
Cruze 1.8

Moj brat je uzeo Cruze na test sa motorm 1.6 i kaze da nema bas previse snage, pogotovo u usponima

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 15:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
http://skoda.ba/index.php?page=fabia-cjenovnik
Ako bih sada kupovao moj izbor bi bila Fabia, TSI motor i Elegance paket opreme. Dijelovi su lako dostupni a važna mi je i cijena polovnog za 3-4 godine.

@hemicar
Da li kupuješ na lizing, jesi li se raspitao za uslove i cijenu kaska za period otplate.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 15:57 
Pripravnik
Pripravnik

nuvolari je napisao:
http://skoda.ba/index.php?page=fabia-cjenovnik
Ako bih sada kupovao moj izbor bi bila Fabia, TSI motor i Elegance paket opreme. Dijelovi su lako dostupni a važna mi je i cijena polovnog za 3-4 godine.

@hemicar
Da li kupuješ na lizing, jesi li se raspitao za uslove i cijenu kaska za period otplate.

Kupujem za gotovinu, tako da se time ne zamaram, zapravo, 70% gotovina, a ostatak pozajmnica od banke..
Za kasko se iskreno nista nisam raspitao, tako da nemam pojma.. ima li mozda na forumu neka tema o osiguranjima?

A covjece, Skode, koliko varijacija modela, a cijene skoro sve u tom nekom intervalu koji mi odgovara.. Moracu i to razmotriti, hvala drugar :)

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 16:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:36
Ma ostavi ti placanje to, cekaj da prodje decembar mozda dobijes Hondu :D (ako si skupljao od Tempa naljepnice)...

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 16:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ja nikad ne bih kupio novo auti iz radnje, a razloga je puno;
čim ga izvezeš iz radnje vani njemu je cijena pala 20%
Moraš ga održavati u ovlaštenom (zbog garancije) na zakazane intervale što je 70% skuplje nego inače
Ti si taj koji će se morati nositi sa svim fabričkim nedostacima tj. diječijim bolestima s kojim se suočavaju nova vozila u prvih pola godine
Itd. itd. razloga je mnogo, a moj savijet bi bio kupi za te pare provjerenog polovnjaka do tri godine starost npr. focusa, golfa ili octaviju, neku tojoticu i uživaj, em kupiš bolje auto em manje gubiš na padu cijene, jeftinije održavanje, prebolio sve diječje bolesti itd. itd.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 16:15 
Veteran
Veteran

Nemoj da žuriš, provjeri sve dilere i obavezno zakaži testnu vožnju, fotografije ne mogu da dočaraju ugođaj kada sjediš u autu.
Kasko bi trebao da imaš, npr farovi, branici, blatobrani ili stakla za nove modele su enormno skupi.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 16:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ma čim on košta nov 15ooo popišaj ga, bolje je za 15 milja uzeti auto staro do 3 godine koje je novo koštalo i košta 30000 i kraj priče, recimo juče sam gledao octaviju tdi limuzina tri godine stara srebrena boja kupljena i održavana kod nas u ovlaštenom 16 ooo maraka pa ti vidi šta je bolje jeftinjak zvučnog američkog imena rodom iz kine ili octavija :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 17:40 
Pripravnik
Pripravnik

Razmisljao sam o polovnjacima, ali odustajem od toga.. Jednostavno, necu da se time smaram, jos mi samo treba da razmisljam toliko o autu, radim doktorat, tako da su sve druge stvari podredjene tome.. Uzimam novo, do 20 hiljada, polovno vise ne dolazi u obzir.
Ne svidja mi se kod naseg naroda, ta nemoralnost, laz, petljanje, koje se kroz vene vecini njih provlaci.
Necu jednostavno vise da razmisljam o tome ko ga je vozio, kako ga je vozio i u kakvom je stanju auto.
Novo brate..

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 17:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Normalno... Ako imas pare za novo, uzmi novo... Bar znas sta ti je ciniti, nemas nikakave muke, potrazis na netu sve proizvodjace, vidis sta ti se svidja cenom i kvalitetom, odes do salona i resena stvar... Kada uzimas polovnjaka, trebaju ti meseci da naletis na dobrog i milion standova da obidjes... Ovako laganica

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 18:08 
Pripravnik
Pripravnik

Opcija do te cifre ima mnogo, jedino, eto, da se odlucim koji je bolji za te pare.. Stoga, da se sa vama, oko toga, posavjetujem.
Ako neko ima sugestiju, sta bi jos moglo doci u obzir, neka slobodno iznese misljenje, radu cu saslusati, zato sam i otvorio temu..
U svakom slucaju, zahvaljujem na pomoci :)

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 18:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Uh do 20 000 :D ima se moze se ^^ salim se....

Novo je novo nea sta, li ja bih za te pare uzeo audia ili BMW(polovnog). Moze se naci dobar polovni audi za te pare....(A4 starija verzija, A6 itd.) Shvabo kad napravi .....

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 18:49 
Pripravnik
Pripravnik

Sve je to meni jasno pizzdek ;) .. Nemam zamjerke tvom nacinu razmisljanja.. Samo, jednostavno, kao sto vec rekoh, kada kupim, ne planiram ga uopste prodavati, iz razloga sto se ne izivljavam na autima, vec polako, nigdje ne zurim.. Tako da, kada bih prodavao, definitivno bi kupac bio na boljoj strani.
Necu da se smaram polovnjacima, i da me, neka tamo krka od covjeka, navuce na tanak led, pa da se poslije moram misliti, kud, sta, kako..
Sta bi ti savjetovao, koja marka - model?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 18:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Odluka je na tebi... ja samo predlazem :D

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 21:38 
Pripravnik
Pripravnik

Znate li da li Ford ima svoje zastupnike ovdje u BL, znam da je prije par godina bilo dole na staroj cesti cini mi se, al ne znam ima li jos..
Mislim da su radili zajedno sa mazdom, ako se ne varam.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 23:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2009, 09:54
Ceed je pouzdano i mnogo sigurnije auto od Lacetija. Siguran sam da ima i vise opreme. A o kvalitetu materijala u unutrasnjosti je suvisno govoriti. Uporedi sam.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 00:26 
Veteran
Veteran

U pravu si dr mr nemaš ti vremena da se zajebavaš sa dunđerima, pozitivno je ako ne patiš od brendova :wink: . Ima Ford kod prijedorske petlje. Fokus kreće od 21000, do 25000 možeš lijepo da ga opremiš ali ide sa klot motorom 1.4i od 90 konja. Ima i Pežo 207 i 308 na akciji.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2010, 00:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Ford (promotors) je na auto putu kod prijedorske petlje prije odnosno poslije fisa kad ides prema banja luci.

Poslednji put menjao smucek dana 13 Nov 2010, 14:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]