Nije bilo za sobu, imao sam jako lijepu ("vintage looking") kutiju sa "10 niskotoncem od 200W/8Ohm, pa sam se htio malo zezati.
Konkretno, imam Vox Bass Amplug (ako ti se da, vidi na google-u), koji ima "repliku zvuka" Vox AC100 vintage gitarskog bass pojačala...radi na slušalicama, output je nekih 0.1W i nema vlastiti zvučnik (logično, s obzirom na izlaz od 0.1W...)...meni bilo malo dosadno, pa sam htio ubaciti između neki poweramp od 50-60W i vidjeti kako će zvučati.
Kačio sam i Amplug na aktivni 160W/12" Čajavec da provjerim teoriju i bilo je zvuka (jakog) ali je distorzija (na totalno clean setupu) bila strašna, a sa compressorom (FX) je bilo...ne, to nije zvuk...šta jeste, ne znam.
Taj Čajavec je u prilično lošem stanju, istina, pa je i to mnogo uticalo...iako aktivni zvučnici svakako nisu za gitare...
Juče sam spojio pojačalo iz nekih kompjuterskih 2.1 zvučnika (Mercury, 980W PMPO...nekih 50-ak W RMS), prva stvar koju sam našao u garaži na tu 10" kutiju i Amplug u to...nije ni blizu loše kao Čajavec, ali i dalje nije čisto kao na slušalice.
Jasno mi je da je to pojačalo sa 2.1 smeće, ali nemam pojma da li bi neki kućni poweramp radio kako treba.
I, da, znam da ima boljih načina za ubit' nedjeljno popodne...