Ide to i niže. Još ako nema plin, 5.000-7.000 računaj...
Šta vam je svima sa širokom lajsnom, nemam pojma...
To je M102 motor sa Bosch K-Jetronic ubrizgavanjem...ako je raštelano, malo ko ga zna popraviti - nije preteško, ali debilima se prosto ne da + dični "Boschisti" a ne znaju izvesti popravak komplikovaniji od zamjene (da, zamjena =/= popravak) Bosch VE pumpe na Golfu 2...
Uglavnom, ako slabije vuče i više troši, do toga je....popravak je oko 50 maraka, nova je 200-tinjak.
U mom Mercedesu je taj motor imao 560.000km samo sa redovnim održavanjem.
122ks bi trebalo da je.
1993. je prelazna godina, drugi redizajn, tad se uvodi oznaka E-klase, pa 200E postaje E200, 200D postaje E200 Diesel, itd....
Široka lajsna je tu još od prvog redizajna, 1990. Nemam pojma što su svi toliko navalili na tu široku lajsnu - pola auta prije 1990. je svakako prepakovano na "široku lajsnu"...
Ako je auto 1992. a prva registracija 1993., može biti da se vodi kao 1993., uobičajeno u Njemačkoj...ili ako je proizveden prije avgusta 1993., onda je M102, 122ks, oznaka 200E...ako je poslije avgusta, onda je E200, kosi farovi, M111 motor, 136ks, 16 ventila.
Taj motor je već druga priča, što se tiče vožnje i održavanja (i cijene), ali isto je izdržljiv, ne troši puno, itd...
Inače, potrošnja ti je u oba moguća sličaja od 7 litara. Dobro uštimana "K-glava", generalno "zdrav" auto i normalna vožnja. Gornje granice nema, zavisi od načina vožnje, ali ako je motor ok i nisi manijak, neće nikad preći 16 litara. (teoretski, može - moj je uspjevao i 35 trošiti, ali to je talenat, umijeće, itd...

) Recimo da je 8.5 prosjek...
Šta ima opreme?
Klimu MORA imati (inače nema smisla uzimati), ostalo ti u suštini ništa nije neophodno...što više opreme, to bolje, naravno.
Toliko sam puta pisao/pričao o ovome da zaista ne znam više šta da kažem...ako te nešto još interesuje, pitaj.