banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 06:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jun 2010, 12:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 13:06
Forumaši pomagajte,
U naslovu navedeni auto mi zarobi poplava i do šoferšajbe ga napuni vodom sa čim staja oko 48 sati. Ptanje: Šta smijem, a šta NE SMIJEM raditi pa da mi auto profunkcioniše. Naravno, ne očekujem savjet da odem do majstora, jer to i sam znam. Htio bi sebi skratiti troškove, jer i onako mi ih poplava i previše donese. Da li mi je stradala elektronika. U motoru činimi se nema vode. Auto mi se trenutno nalazi na detaljnom pranju. U očekivanju odgovora VELIKO HVALA SVIMA KOJI MI ODGOVORE.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 14:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
Pa, ne drži me za riječ, ali znači moguće je da je voda navukla mulj u izduvni sisem pa bi trebao obratiti pažnju da se nije začepio. S druge strane, rasklopi onaj poklopac filtera vazduha, očisti - zamjeni, obrati pažnju da li je voda došla do karburatora. Provjeri ima li tragova vode kad izvučeš šipku za ulje - možda je voda prodrla u karter pa ćeš u tom slučaju morati mijenjati ulje i filter. Operi dobro saće hladnjaka auta - možda ti se mulj zavukao što može dovesti do dizanja temperature motora. Kad opereš i očistiš detaljno auto, ostavi otvoreno sve da se lufta par dana i da se instalacije dobro isuše.

*Bem li ga, sa elektronikom se nikad ne zna. Mogu samo da kažem SRETNO. Pitaj i nekog automehaničara ako si u blizini.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 15:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Zahvaljujem na brzom i detaljnom odgovoru.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 15:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
otkaci akumulator, pusti ga na suncu da se susi par dana da ne dodje do kakvih kratkih spojeva. dok to traje ti polako cisti mulj sa mehanickih djelova. podvozje mozes oprati sa kompresorom.....

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 17:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Moraces uraditi dubinsko ciscenje. Ja bi neki protiv pozarni aparat pripremio ako bude problema sa elektronikom.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 08:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hvala svima. Prvo što sam uradio skinuo sam akumulator čije su ćelije bile potpuno suhe. (sada ga pokušavam puniti), zatim je odmah urađeno dubinsko pranje, a šta će biti sa elektronikom(kompjuterom), neznam. Danas ću ga skiniti i odnijeti kod elektroničara da ga očisti i isuši, pa šta mu Bog da....

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2010, 21:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ajd pa nam napiši na kraju kako si prošao..

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Da.
Mada bih ga ja na tvom mjestu ipak odvezao kod majstora, jer je moguće da ne primjetiš gdje je sve u motor ušla voda, a ako ga upališ sa vodom unutra...nema ga.
Zato ga radije odvezi do majstora, neka otvori motor i pogleda...

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2010, 10:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Odvezao sam kod majstora, autoelektričar je povadio sve releje, promijenio sve što je izgledalo loše i evo sada dolazim od njega, pokušao ga upalit i ne ide, samo pokazuje indikator kod ključa. Da li je nakon čišćnja kompjutera moglo doći do brisanja programa. Majstor kaže da će tražiti elektroničara da izbriše kod ključa.Pitanje:šta ću time dobiti? Napominjem da je isti slučaj sa puntom, čiji je kompjuter bio kod istog elektroničara na čišćenju.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2010, 10:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Možda dasa i nije vičan elektronici...

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2010, 23:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Arhitekt
Tražio si da ti odgovorim kako sam prošao. Narodski rečeno: "Kao bos po trnju". Danas sam dovezao auto koje jeste u voznom stanju, ali... nedostaje mu: klima, pokazivač broja obrtaja motora, pokazivač kilometraže, žmigavci upozorenja (4 istovremeno), radio, klima, centarlno zaključavanje vrata i još mi nedostaje 500,00 KM koje sam dao "majstoru" koji je auto stavio u vozno stanje. Danas sam skinio kontrolnu tablu i pronašao da je otišla jedna dioda (taj dio automobila "majstor" nije ni otvarao) i istu sam, nadam se popravio, i sutra dalje rasturam auto, jer "pokvareno se ne može pokvariti". Moj savjet:"Svoje automobile povjerite ovlaštenim servisima ili dobrim majstorima, jer loš majsto je najskuplji i kada vam ne naplati ništa.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2010, 06:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Još jedna molba,
Mislio sam a odustanem da vas gnjavim svojim problemima, ali to jednostavno ne mogu, uz veliko izvnjenje. Treba mi opis ili slika kako se skida ručica za podizanje stakla na zadnjim vratima na Fiatu. Molim brzi odgovor.Svima hvala.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2010, 10:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Mislim da bi trebalo da ide jednostavnim potezanjem, samo pazi da nešto ne polomiš. Obično ima neki osigurač kojim je onemogućeno spadanje prilikom normalne upotrebe pa ako možeš kako doći do njega polako ga skini i ručica bi trebala sam spasti. Tako je kod većine starijih automobila.

Možeš još i da pogledaš Fiat-Lancia forum, tamo vjerovatno ima već dosta odgovora za razne probleme, a ako nema najprije će ti vlasnici fiata odgovoriti.
http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2010, 20:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

siman je napisao:
Arhitekt
Tražio si da ti odgovorim kako sam prošao. Narodski rečeno: "Kao bos po trnju". Danas sam dovezao auto koje jeste u voznom stanju, ali... nedostaje mu: klima, pokazivač broja obrtaja motora, pokazivač kilometraže, žmigavci upozorenja (4 istovremeno), radio, klima, centarlno zaključavanje vrata is još mi nedotaje 500,00 KM koje sam dao "majstoru" koji je auto stavio u vozno stanje. Danas sam skinio kontrolnu tablu i pronašao da je otišla jedna dioda (taj dio automobila "majstor" nije ni otvarao) i istu sam, nadam se popravio, i sutra dalje rasturam auto, jer "pokvareno se ne može pokvariti". Moj savjet:"Svoje automobile povjerite ovlaštenim servisima ili dobrim majstorima, jer loš majsto je najskuplji i kada vam ne naplati ništa.

Pa šta je on uradio za tih 500 KM? Ne znam kod kojeg si majstora vozio ali ja bih ti preporučio dijagnostik servis Kerezović u Budžaku kod kasarne Kozara. Oni su meni riješili dosta stvari sa elektronikom od kojih su mnogi majstori digli ruke. I što je najvažnije - nisu me zavlačili.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2010, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Joj prijatelju, žao mi je reći ali od tog auta više nema ništa. Sjećam se problema od prije par godina koje su imali ljudi koji su tada kupovali poplavljena auta iz Njemačke. Bilo je nekoliko članaka o tome u popularnim Auto magazinima. Nikada to više nije isto.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2010, 17:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mangia je, nažalost, u pravu. Dobar je za delove, ako uspiješ naći drugu školjku pa lagano pakovati...ili ušminkaj pa ojadi nekog drugog.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 20:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Zahvaljujem svim forumašima koji su učestvovali u rešavanju moga problema. Sada da vam kažem da bi bolje prošao da sam radio po vašim uputama, nego što sam svoj auto povjerio Autoservisu "Bato", koji je opet našao "još boljeg" autoelektričara Savić Aleklsandra zvanog NENO-oba iz Dervente. Danas sam bio u Autoservisu Pejašinović iz Prnjavora i njihov autoelektričar mi popravljao anlaser i kada sam došao da preuzmem auto čovjek me pita ko mi je dirao komjuter. Rekao sam:NENO iz Dervente i zato mi uzeo 500 KM. Čovjek je vidio da mi je kompjuter umjesto sa 4 pričvršćen sa 2 vijka i čovjek pokuša da zavrne još dvije matice i kad to uradi auto se ugasi. I čovjek ponovo ostavi kompjuter na dve matice. Čovjek mi reče:ako želite da vam auto vozi otiđite na otpad i nabavite rezervni kompjuter. Ovo sam napiao kako bi ostalim vozačima savjetovao da u slučaju kvara na svome automobilu OBAVEZNO zaobiđu navedene "majstore".

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 21:25 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
veze te dve matice nemaju, al ajde..

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 22:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

siman je napisao:
Zahvaljujem svim forumašima koji su učestvovali u rešavanju moga problema. Sada da vam kažem da bi bolje prošao da sam radio po vašim uputama, nego što sam svoj auto povjerio Autoservisu "Bato", koji je opet našao "još boljeg" autoelektričara Savić Aleklsandra zvanog NENO-oba iz Dervente. Danas sam bio u Autoservisu Pejašinović iz Prnjavora i njihov autoelektričar mi popravljao anlaser i kada sam došao da preuzmem auto čovjek me pita ko mi je dirao komjuter. Rekao sam:NENO iz Dervente i zato mi uzeo 500 KM. Čovjek je vidio da mi je kompjuter umjesto sa 4 pričvršćen sa 2 vijka i čovjek pokuša da zavrne još dvije matice i kad to uradi auto se ugasi. I čovjek ponovo ostavi kompjuter na dve matice. Čovjek mi reče:ako želite da vam auto vozi otiđite na otpad i nabavite rezervni kompjuter. Ovo sam napiao kako bi ostalim vozačima savjetovao da u slučaju kvara na svome automobilu OBAVEZNO zaobiđu navedene "majstore".

Ja bih išao kod tog lika da reklamiram popravak. Nije malo 500 KM, ej! Za pet stoja ima da radi ili nek vrati pare ako nije u stanju da ga popravi. Sumnjam da bi ti novi (polovni) kompjuter sa auto otpada koštao više od 200 KM.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2010, 23:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Slika

Pozdrav, žao mi je zbog tvojih problema, gore je upustvo za skidanje ručice na zadnjim vratima. Izgleda da ima neki osigurač koji se skida specijalnim alatom ali se vjerovatno nešto može iskombinovati. Što se tiče elektronike u mjestu Šije kod Doboja ima provjeren majstor ali najpouzdanija i najskuplja varijanta je Sofa u Vitezu, oni rade sa originalnim dijelovima i imaju servis sa obučenim mehaničarima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]