banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 10:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 134 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Mar 2010, 01:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Jesam ja jedini kojem je iritantno sto pauk radi do, ne znam, 21, 21.30h? Navece cesto, pogotovo gdje parkiraju gosti klubova, moze se naici na scenu gdje jedan auto POTPUNO zagradi drugog. Nema sanse da se moze izvuci.

Vracam se maloprije iz bioskopa, parkirao na parking kod K4. Prolazim, gledam par POTPUNO zagradjeni auta. Prilazim, vidim i ja zagranje, ali ne potpuno, vec imam, pa jedno 5-10cm za manevrisanje, a i to sam dobio nakon silnih cimanja gore dole. Snijeg pada, ne vidis nista, a sa 2 coska i jednom stranom pazis da ne cakacis, sa svake strane po par cm. Na kraju mi je od huje doslo da zagrebem komplet auto sto me zagradilo (zagradilo ih me vise, ali ovaj najvise), sta uz njega, i stojim, pa me cura smiri na kraju.
Pauka da zovem, ne radi.

Ista scena u merkatoru, bmw 330ci, njemacke table, i jos neki dzip. I zagradili me, ne mozes maknuti, a zurim. Tad sam bio u iskusenju, u huji, da mu gumu (18ka ili 19ka) probusim, ali... Pauk opet beskoristan.

Prije 2 godine, mi covjek ostavi auto pred kapiju. I ja krenem iz kuce u pola 3, normalnom ne mozes izaci, onda sam trubio, vjerovatno i probudio pola komsija (drugog izbora nije bilo), dok se taj nije smilovao i pomjerio auto.

Mislim, kojom se covjek logikom sluzi? Alo imas obiljezena parking mjesta, iskoristeno je uglavnom najbolje, i da stane sto vise auta, i onda neko tako dodje ladno i zagradi par auta i ode. Ozbiljno, nisam idiJot da grebem i param auta, i da se spustam na takav nivo, ali takvima idiJotima treba to uraditi. Trebali bi razumjeti uzrok.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 02:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Pauk, na prijavu, radi tokom citave noci? Neku noc oko 00.00h dosao i pokupio parkirano vozilo na parking mjestu namjenjenom za invalide.
Za broj telefona se vjerujem mozes snaci sam pa zovi :)

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 07:59 
vec sam pisala o tome u vise navrata.. hocu da iz koze iskocim kad mi se idiot tako parkira pred garazu.. radi se o centru grada, gdje dodju razni bilmezi, i oni sto idu u grad, i banku, i na pijacu, i na kafu, a i ljudi koji idu u polikliniku... iako sam na garazi napisala upozorenje misleci da ce ih bar to malo urazumiti, nema sanse.. tako da zovem pauka svakih malo, hodam oko zgrade po kafanama, lokalima i apotekama pitajuci da neko nije ostavio slucajno kola.. :confused2: ima ljudi koji trknu na brzinu pa ukljuce sva cetiri, pa jos i ok, ali ovi gornji sto odu u grad.. :angry4: znaci, na ovu temu mogu 3 dana pisati...

a i da spomenem drugu stranu, u kojoj moj muz donese neki dan neke stvari, stade ispred kuce, kapije da unese nesto i prospe se to po stepenicama, on dok je pokupio, doleti zena koja radi kod nas da javi da mu pauk odnese auto.. :angry4: znacu ljudi radilo se o 5 minuta, vjerujte mi.. i kazu nam kao, ne pomaze vam vise ni sva cetiri kad ukljucite ako ste na trotoaru... mislim ok, ali nismo se parkiradli 3 dana tu, sem toga to je dupli trotoar pa pjesaci ne moraju na ulicu da zaobidju i to je nasa kuca i kapija, stali smo samo 5 minuta... ali eto...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 08:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
kad su ljudi nabili ruke u guzicu i ne mogu bez automobila!
dodjite sebi, zivite u gradicu kojeg s kraja na kraj (od budzaka do sehera) mozete preci za 45 min pjesice.
sve gospoda, zive u centru ili blizu centra, rade negdje blizu, ali ne dao Bog bez auta do posla ili grada! malogradjanstina.
posto svaki seljak mora automobil imati, cudite se sto nema parking mjesta, sto je guzva u saobracaju, a niko ne bi pjesice na posao, od oktobra do aprila vam je prehladno za ici pjeske, od aprila do oktobra vam je prevruce, k'o da ste svjeza nedonoscad pa cete poumirati...
fuj

a majlili, jako ste dovitljivi... umjesto da fino sami nabavite ili bapravite neku dobru spravu i blokirate im vozila dok ne dodje sluzba za blokiranje pauk, vi trckarate po kafanama i trazite... bolje niste ni zasluzili, kad necete da se borite za sebe.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 08:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
sudoku je napisao:
dodjite sebi, zivite u gradicu kojeg s kraja na kraj (od budzaka do sehera) mozete preci za 45 min pjesice.
sve gospoda, zive u centru ili blizu centra, rade negdje blizu, ali ne dao Bog bez auta do posla ili grada! malogradjanstina.
posto svaki seljak mora automobil imati, cudite se sto nema parking mjesta, sto je guzva u saobracaju, a niko ne bi pjesice na posao, od oktobra do aprila vam je prehladno za ici pjeske, od aprila do oktobra vam je prevruce, k'o da ste svjeza nedonoscad pa cete poumirati...
fuj

Bitno da si se ti nasao govoriti svakom cime i gdje da ide. Ti slobodno triciklom na posao ako hoces, svako ide onim cime mu je najlakse.Sad su kao seljaci i malogradjanstina krivi sto u BL nema dovoljno parkinga.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 08:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Okt 2008, 13:24
Imam iste probleme, jer živim u centru... Al sam ja našao lijek: Samo odvališ brisače (onako krvnički) i taj auto više se nikada ne pojavi tu. Samo ih je puno, majku im... :x :x :x

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 08:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

jos jedan koji se nasao uvrijedjen sto mu prigovaraju jer svojih ogromnih 15 min pjesacenja do posla prelazi automobilom...
dok su u Banjaluci bili gradjani vecina stanovnistva, mogao si parkirati gdje si htio, jer se islo pjesice, iako je standard bio kud i kamo jaci. sad se nema za hljeba, ali svako domacinstvo ima 2 krntije i za goriva se mora naci, nece kao zadnja fukara pjeske ici, ej!

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 08:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
sudoku je napisao:
jos jedan koji se nasao uvrijedjen sto mu prigovaraju jer svojih ogromnih 15 min pjesacenja do posla prelazi automobilom...
dok su u Banjaluci bili gradjani vecina stanovnistva, mogao si parkirati gdje si htio, jer se islo pjesice, iako je standard bio kud i kamo jaci. sad se nema za hljeba, ali svako domacinstvo ima 2 krntije i za goriva se mora naci, nece kao zadnja fukara pjeske ici, ej!

Ne znas ni ko sam ni sta sam, ni gdje cime idem. Bitno da si ti zadrti pravi Banjalucanin, koji umjesto da se bavi sobom, bavi time ko se cime vozi, i optuzuje ljude koji svoje zaradjene pare trose na nacin na koji hoce, da su seljaci, dok eto pravi Banjalucani idu pjeske.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 08:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

idu pjeske setati ujutru po gradu, nakon sto uz kaficu gledaju doslje kako idu na posao...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 09:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Tommy Vercetti je napisao:

Ista scena u merkatoru, bmw 330ci, njemacke table, i jos neki dzip. I zagradili me, ne mozes maknuti, a zurim. Tad sam bio u iskusenju, u huji, da mu gumu (18ka ili 19ka) probusim, ali... Pauk opet beskoristan.

Паркинг Меркатора је занимљива ствар за анализу.
Дакле, има мјеста за паркинг, увијек! Нико не покисне паркирао пред улазом или 20 метара од улаза (у унутрашњости Меркатора). Има цијели подрум тог објекта за паркинг, сиђеш доле, паркираш се крај улаза и лагано уђеш, само умјесто једних покретних степеница користиш двоје покретних степеница. И све џаба!

Паркирање на паркинг мјестима јасно обиљеженим као мјеста за возаче инвалиде. Или га нагузи одмах крај улаза уз зидић који је ограда од силаска на паркинг у подрум. Или га паркира тако да блокира друго ауто (вјероватно логика "само да тркнем на минуту до Меркатора"). Или паркира тако да остави неколико сантиметара другом возачу да изађе са паркинг мјеста.

Дакле, није прича "треба ли ићи пјешке или аутом у куповину?". У Меркатор се у принципу иде аутом и увијек има мјеста за паркирање. Али џаба, некултура и готово.

Ако паук не може ући у Меркатор, могу ли се бар лисице ставити непрописно паркираним аутима?

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 09:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Okt 2008, 13:24
shoole je napisao:
Tommy Vercetti je napisao:

Паркинг Меркатора је занимљива ствар за анализу.
Дакле, има мјеста за паркинг, увијек! Нико не покисне паркирао пред улазом или 20 метара од улаза (у унутрашњости Меркатора). Има цијели подрум тог објекта за паркинг, сиђеш доле, паркираш се крај улаза и лагано уђеш, само умјесто једних покретних степеница користиш двоје покретних степеница. И све џаба!

Паркирање на паркинг мјестима јасно обиљеженим као мјеста за возаче инвалиде. Или га нагузи одмах крај улаза уз зидић који је ограда од силаска на паркинг у подрум. Или га паркира тако да блокира друго ауто (вјероватно логика "само да тркнем на минуту до Меркатора"). Или паркира тако да остави неколико сантиметара другом возачу да изађе са паркинг мјеста.

Дакле, није прича "треба ли ићи пјешке или аутом у куповину?". У Меркатор се у принципу иде аутом и увијек има мјеста за паркирање. Али џаба, некултура и готово.

Ако паук не може ући у Меркатор, могу ли се бар лисице ставити непрописно паркираним аутима?

A meni su šećer oni što ućeraju pred Malu stanicu, ko da je drive-in, da mogu pili bi kavu iz auta... Sve đubar neiskidani! :angry4:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 09:24 
sudoku, ako nemas sta pametno reci mozda ne bi bilo lose da ne kazes nista..
ti ces meni pricati o gradjanima i dosljacima.. alooooooooo.. :confused2: jel treba da te pitam gdje su tvoji roditelji ili djedovi rodjeni????? a jel treba da ti kazem gdje su moji?????? i nemoj da pricas o ljudima koje ne poznajes.. odakle ti znas ko je ovde ko i odakle je... :roll:

da li cu ja ici i gdje kolima to je moja licna stvar i nadasve moje pravo tako da ne lupetas...
ne pravdam se pojedincu vec govorim uopsteno, ja licno imam baku jako bolesnu u novoj varosi i kola su nam potrebna stalno, imam nekad sastanke koji zahtijevaju stalno vozikanje, sto ja licno ne volim jer ako ista mrzm to je vozati se u spicu po centru.. ospem se.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 09:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
u sloveniji policija obilazi i parkinge trznih centara i pise kazne za nepropisno parkiranje:) ipak je dzep najbolji za kulturu :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 10:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
sudoku je napisao:
idu pjeske setati ujutru po gradu, nakon sto uz kaficu gledaju doslje kako idu na posao...

Mozda bi i tebi bilo bolje da ides nesto raditi.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 11:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Ja sam imao srece da me nikako do sada nisu zagradili jer mi ne radi sirena. Ali sam prisustvovao situaciji kada je zena usla u jednosmjernu ulicu, sad sa lijeve strane su parkirana auta, sa desne ima taman dovoljno da prodje drugi auto, odmah na pocetku ulice kad se skrece parkirana 2 auta naravno sa lijeve strane i dalje sva slobodna mjesta, i zena ladno udje u ulicu, tacno na skretanju na ulazu parkira se, zakljuca i ode u tadasnji tropic...ja na prozoru posmatram i nije mi nista jasno, proslo 2-3minute posto je prometna ulica ide taksista, stoji iza nje i trubi i trubi, onda izadje iz auta i skonta da nema nikog, da je parkiran, covjek se prekrsti i nastavi okolo, nakon toga jos 2 auta stoje jedan iza drugog i trube, ovaj iz drugog izadje i isto skonta da je neko parkirao, nesto cavrlja sa ovim prvim, vrati se u auto i ode, proslo 10min, ja uhvatio tel da zovem pauka kad eto nje ide polako...otvara gepek stavlja kese, sjeda, ide u rikverc i odeee....

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 12:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Malo auto je super za letanje po gradu. Na svakom parkingu uvijek ima neko mjesto na koje niko nece da se parkira :D

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 13:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Auh, stvarno ima nevjerovatno bahatih ljudi. Ne padne mu an pamet pogledati da li je nekog zagradio (ili slucajno uzeo 2 i po' mjesta umjesto jednog), samo uglavi svoje auto i odeeee.
Ovo je dobra akcija, samo sto bi kod nas zahtijevala stalno zaposlene koliko imamo bahatih i nakulturnih vozaca:
www.bahatoparkiram.com

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 02:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
sudoku je napisao:
fuj

a majlili, jako ste dovitljivi... umjesto da fino sami nabavite ili bapravite neku dobru spravu i blokirate im vozila dok ne dodje sluzba za blokiranje pauk, vi trckarate po kafanama i trazite... bolje niste ni zasluzili, kad necete da se borite za sebe.

E ajd matere ti, ti predji pjeske (mozes slobodno trcati ili brzo hodati) od Sehera do Budzaka za tih 45min, i ja ti dam svoj auto...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 07:15 
Ma treba seljacima polomiti pola auta, nisu ga zasluzili imati ako tako voze...

Ali uvijek (i kada vozim i kada sam parkiran) pazim n a druge ucesnike u saobracaju, da ih ne ometam svojom voznjom, ali sta ces kad su drugi ruljci, ne znam ko im dadne auto...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 09:08 
goxon je napisao:
u sloveniji policija obilazi i parkinge trznih centara i pise kazne za nepropisno parkiranje:) ipak je dzep najbolji za kulturu :lol:

znam da u hr obilaze javne pakinge, pa ako nisi stao u okvir svog mjesta, tj. ako si nagazio na crtu ili presao na drugo parking mjesto, slijedi novcana kazna.. apsolutno sam ZA

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 134 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]