apokaptus je napisao:
Pa da ali stvar je u tome sto svabo kupi auto tjera ga 300 000 i onda vrati sat na 70 000 (zbog puteva i ostalog to nam auto stvarno tako izgleda) i onda ga tutne nama i onda ga mi vozimo.
Ne radi to Švabo nego "Rođo" koji ti ga "dotjera".
A koji kupi od lizing kuće.
apokaptus je napisao:
A mi kad kupimo auto novo nemamo zemlju u koju cemo ga tutnut kad ga istrosimo skoro do kraja, jer nema zemlje u losijim jadima od nase, pa se auta kao i sve ostalo moraju trositi do zadnje kapi.
Nije uvijek sva raja bila ista, neko će iskeširati Bentley, ali većini će ta Fabia biti dobra tih 7 godina, a onda će je dati lizing kući i uzeće novu generaciju Fabije (a šta misliš što su nekad modeli gurali po 15 godina, a sad je smjena na tačno sedam...ili bar veći redizajn...) za koju će mu lizing-kuća odbiti od cijene nekih 3.000 maraka za prethodnu (koja ide njima) i ovaj će se opet sav sretan vozati, a oni će njegovu staru Fabiju dati na aukciju, pa će je neko ko nema para za novu uzeti za 3.500, možda i kod njih na kredit, ili će neko kupiti 10 komada i spakovati u kontejner za Afganistan, npr...dok je velesila, biće i bijede veće od nas...

Shvataš kako funkcioniše princip?
I svi zadovoljni.
apokaptus je napisao:
@Euroth... nemoj da mi zezas ficeka, to je jedna zaista lijepa masinica, i jedan komadic istorije, koji ako nisi vozio nemoj ni da kudis.
Vozio nešto malo...u standardnoj verziji mi nije nimalo interesantan, ali nisam ga u onop postu dirao, hajde opet pročitaj...

The_new_Statesman je napisao:
Ali ga lupi,
sta mislis koliko su ta auta iz osamdesetih sastavljala bez kvara kao nova? Pa to se kvarilo svako malo... Cuj 30.000 ne pokazuje kvalitet...
Zavisi...
U svakom slučaju, ne možeš porediti Mercedes W123 koji je u rangu današnje E-klasse W212 i Fabiju koja je cjenovno ispod ranga tadašnjeg Fiata Uno...koliko ima Unića danas, toliko će Fabija biti, koja gore-dole. Nemojte brkati babe i babe.