banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 00:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Vidovic - iskustva
PostPoslato: 11 Nov 2009, 14:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Zanima me je li ko od vas imao kakvog posla s Audi ili VW servisima u Bl?
Jesu li prije bili bolji-losiji?

Licno sam s njima imao kontakt od 2003,u vezi Pasata,servisi i sl.,a kasnije i Audija....
Zadnji put,ljetos,radili su mi veliki servis,mijenjali jos neke extra stvari,sve u svemu korektno je odradjeno...
Pred sami polazak odozdo,pali mi se lampica od prednjih kocnica.Odlazim kod njih,da bih dobio odgovor da se moraju mijenjati komplet + diskovi .Malo mi to bi sumnjivo,te ne uradim nista dok nisam dosao kuci....Ovdje zamijenim plocice,a za diskove ni govora o mijenjanju ,ko novi....

S obzirom na dosadasnje kontakte i korektnost,ovo s diskovima mi ispade bas levatenje,a i cudi me da te iste plocice nisu kontrolisali/zamijenili pri radjenju velikog servisa :roll:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 14:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Drug, ocigledno je da nemas pojma o autima (da se razumijemo, uopste ne moras ni imati), sto su i oni vidjeli... I takoooo...Et' :)

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Razlog? Mislim zbog cega zakljucujes da ja nemam pojma o autima?

Takodje,ne iznosis svoje misljenje/iskustvo o njima?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 14:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kakav razlog? Pa kad se diskovi mjenjaju, onda se mjenjaju i plocice, znaci sve.
Ovako bi ti promijenili samo plocice koje i ne kostaju bog zna sta... :D

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 14:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Kakav razlog? Pa kad se diskovi mjenjaju, onda se mjenjaju i plocice, znaci sve.
Ovako bi ti promijenili samo plocice koje i ne kostaju bog zna sta... :D

To znam i sam,naime samo su plocice bile pri kraju.

Citiraj:
ocigledno je da nemas pojma o autima
- A po cemu ovo zakljuci?

Povod otvaranja teme je ,kao sto napisah ,vasa iskustva ili nesto sto znate o doticnom servisu , meni se nisu pokazali kao derikoze do zadnjeg slucaja.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 14:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nasjeo si na pogresnog. A kazem ti da nije nikakvo ponizenje ne znati oko auta. Znas li nesto oko televizora? I pobogu, ima mnogo godina kako ugradjuju senzore u te plocice. Iste naravno nemaju nikakve veze sa velikim servisom, osim sto bi se trebala izvrsiti vizuelna kontrola.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
osim sto bi se trebala izvrsiti vizuelna kontrola.

Eh,to osim je ono...s obzirom na reputaciju,te cijene svojih usluga,mislim da trebaju odraditi posao do kraja,a kontrola kocnica i te kako ulazi u servis.

Ni ja ne smatram da je ponizenje ne znati oko auta,ali po cemu ti mene smjesti u taj fah,ako se smije znati?
Sto sam otisao kod njih?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 15:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
ERROR zna se kad se diskovi mjenjaju,znaci debljina i kad krene volan trest pri kocenju.Imas kod svakog auta toleranciju koja se uzima pri debljini diska i to su trebali znati!
To sto te je htio nasankat da ti uzme lovu je dobro a i lose!
Dobro je to sto je dole satnica znatno manja nego ovdje gdje ti zivis
Lose je to sto ti je htiio uzet koju marku vise.....

Da sam bio na tvom mjestu ja bi mu rekao odma u lice i vidio njegovu reakciju,mislim ako znas sta i kako oko auta.....

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 15:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cvox je napisao:
ERROR zna se kad se diskovi mjenjaju,znaci debljina i kad krene volan trest pri kocenju.Imas kod svakog auta toleranciju koja se uzima pri debljini diska i to su trebali znati!
To sto te je htio nasankat da ti uzme lovu je dobro a i lose!
Dobro je to sto je dole satnica znatno manja nego ovdje gdje ti zivis
Lose je to sto ti je htiio uzet koju marku vise.....

Da sam bio na tvom mjestu ja bi mu rekao odma u lice i vidio njegovu reakciju,mislim ako znas sta i kako oko auta.....

Kad sam navratio,bio bolestan ko konj,a bilo mi usput na putu iz Travnika...tako da ih nisam ni pogledao taj dan...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 15:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sto te smjesti, pa misa mu ima bar dve, tri decenije kako stavljaju te senzore na plocice, a ti nisi znao je to samo za njih?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sto te smjesti, pa misa mu ima bar dve, tri decenije kako stavljaju te senzore na plocice, a ti nisi znao je to samo za njih?

Da,poznato mi je,posto sam do sad promijenio sam iste na par dosadasnjih auta,kao i mnoge druge stvari. Nije poenta u tome jesam li ja znao,vec da li su oni uradili posao za koji su bili placeni.

Razlog zasto sam ovo(kao i prethodno) auto vozio kod njih je taj sto mi je jeftinije da oni urade posao,ugrade svoje dijelove+uknjize u servis-protokol,kako na "papiru",tako u bazi podataka,nego samo kupovina dijelova(tekucina)ovdje.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 16:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jasno je da je jeftinije, ali moras znati da mozes ocekivati svasta. Nego pitanje za sve koji imate makine sa znackom VW? Da li vam propada garancija ako servise i odrzavanje radite u ovlastenim salonima u BiH? :D

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 17:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jasno je da je jeftinije, ali moras znati da mozes ocekivati svasta. Nego pitanje za sve koji imate makine sa znackom VW? Da li vam propada garancija ako servise i odrzavanje radite u ovlastenim salonima u BiH? :D

S obzirom da se radi o auktoriziranom servisu,garancija vazi,inace nema smisla... Nakon prvog servisa koji sam uradio u Bl,provjerio sam,te dobio pozitivan odgovor iz Audija u Svedskoj. :D

Za VW mislim da vazi isto.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 18:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Eto sta ti je narodno avto, uvijek uz narod :D

Ali to je odlicno, i za servisere ali i za kolege baustelce... Da predjem na VW? :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 19:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
ja u ICM tjeram auto evo vec 2 godine

i prezadovoljan sam sa njima
sve se moze dogovoriti i korektni su

Error iz Travnika
jel ti nick error na BHTuningu ?
sto sam monitor kupio od tebe :)

pozdrav

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 20:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

miki321oc je napisao:
ja u ICM tjeram auto evo vec 2 godine

i prezadovoljan sam sa njima
sve se moze dogovoriti i korektni su

Error iz Travnika
jel ti nick error na BHTuningu ?
sto sam monitor kupio od tebe :)

pozdrav

Ma jok,ni blizu,a primijetilo bi se,Travnicani su ti jos malo "nahero",iso kod zeninih rodjaka...
I ja sam bio zadovoljan,kazem vec,korektni su bili,a zanima me da li je ovo zadnje bio neki novi "majstor" ili im je to standard,da pokusavaju derati...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 21:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jbg-a, u tim svim servisima imas jednog ''brku'' koji pazi da se posao odvija kako treba.

Tesko je reci sta je tebe zakacilo...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 01:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
pri servisu nisu duzni da kontrolisu kocnice a mozda su trebali i tocak skinuti pa...
a to da su htjeli zamjeniti i diskove pa to nije nista strasno, jarane pa znas li posto su ventilirajuci ? to je normalno

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 01:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
A kad su duzni da ih prekontrolisu, kad pogines?
Ne moraju svi paziti na kola kao recimo ljudi koju su okupljeni na ovom forumu, ima dosta ljudi kojima je auto prevozno sredstvo i ne zanima ih koliko su im diskovi potroseni, samo hoce da im je sve ispravno i ne zele da razmisljaju o tome.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 10:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
smucek ti ljudi su janjad za klanja :wink:

meni davno jednom u ASI u SA krenuli prospat suplju sta trebaju radit!Ja ga pustio,neki cigan ebo mater svo YU,i ona Sarajevska suplja "ma dodji ti kod nas,mi cemo ti stavit najbolje ulje,ma sve ce da prekontrolisemo" ma nema fabrika im nije ravna!Pitam ja njega sta je po struci a on onako sa bljedim telecim pogledom zastao i gleda u mene te se krenu vadit kako je krenuo bio za mehanicara pa se prebacio na masinstvo i ostao mu jos jedan ispit da zavrsi bla bla bla..........ja ga samo gledam i na kraju fino onako kulturno mu kazem "ajd sad ustani i dovedi mi svog sefa da sa njim popricam" a da naglasim da mu je bilo oko 22 godine ili ti tako nesto....
Na kraju sam zahtjevao da vidim ko mi radi auto,jer sam naravno rekao da cu poslati mail u Swabiju i reci sta se radi....starac najiskusniji majstor dodje uze auto i otjera u garazu,ja u kancelariji pijem kafu a on sve oko njega radi sta sam mu ja rekao da radi!!!!!!!
Djubrad su velika kad vide da mogu nekog oguliti ili kad vide da covjek nema pojma oko auta!Zato moj savjet je uvjek kad radite nesto u servisu prije nego odete kod njih raspitajte se o kvaru i budite upuceni jer ako vas oni hahari uhvate u masinu imad da vas centrifuga iscjedi do daske...........I samo da kazem jos jedno,nije samo dole ta situacija sa servisima i ovdje gdje zivim je ista spika....radio u servisu i znam tacno ata i kako se radi!!!!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]