banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 23:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Nov 2009, 18:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Jun 2009, 22:46
Danas sam potrosio 15 maraka goriva obilazeci otpade trazeci ono crijevo sto vodi od karburatora do vani u jednom i do izduvne grane u drugom smjeru, ama za topli i hladni vazduh. Do laktasa dosao, gledao na masu otpada nista.

Da li iko zna gdje ima tacno ako moze da mi opise ili broj telefona, otpad gdje ima starih vw pola golfova 1 i 2 jeta...

I gdje ima u gradu radnja gdje mogu kupiti rezervne djelove dakle trebaji mi za mog 88g vw pola.

Pozdrav. :wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A to crijevo mozes kupiti gdje god ima rez. dijelova. Prodaju ih na metar.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 21:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Od samog crijeva nemam nista. Naime imam automatski saug. Crijevo treba da ima tri strane, jedna se kaci na karburator, druga na izduvnu granu a treca ide ispred fara. U sredini toga svega je mali mehanizam na koji se kaci jedno malo crijevo sa karburatora i isti pomocu vakuma otvara i zatvara taj mehanizam, odnosno pusta topao zrah sa izduvne grane kad je motor hladan i hladan zrak od vani kad je auto ugrijan.

Nego gdje ima radnja za starije vw djelove i otpad za iste?
:-?

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 21:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2008, 21:34
ima otpad malo prije popovicevog otpada u glamocanima.
na haubi zakucanoj pred ulazom u dvoriste pise da radi samo vw.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 22:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ja sam imao isti problem, i kupio crijevo kod Milovanovica (po metra, odokativno) i samo nabio do onog glavnog koji ide od desnog fara na karburator.
Sad si me isprepadao, imam isto automatski cok, i auto me @#$% kad je hladno vani: trosi duplo vise goriva i trza dok se ne ugrije,
da li je onda moguce da ni ja nemam taj regulator?

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 22:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Da moguce je. Ima crijevo iz karba koje otvara i zatvara topal vazduh po potrebi. Ako ti to radi, kad tek upalis motor uzima samo topal vazduh(zduvna grana se zagrije zacas) a topal vazduh brze zagrije motor. Manje radi saug, manja potrosnja, i prije mozes nagazit ko cojeka auto :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 22:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

@ Drug stari... ako mozes malo preciznije to objasni. Ja sam danas isao i stigo do Gradiske, ko zna dokle :roll: nisam bas upucen u ove krajeve. Gdje su glamocani, s koje strane puta je taj otpad... ako moze malo detalja.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 22:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

moze,moze
najlakse je da kod cubicevog hotela sidjes sa auto-puta pa nazad prema trnu.
poslije krvine na lijevu stranu,vecina puta je samo pravo,pa ces skontati kad,prvi put desno pa preko nadvoznjaka.sa nadvoznjaka se vidi jos jedan otpad,pa mozes i tu priupitati.
elem,sa nadvoznjaka lijevo pa ravno pa dalje prati haube zakucane pored puta
ili priupitaj nekoga

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja stavio crijevo, ali situacija sa cokom (potrosnjom) nije nista bolja,
da li je dovoljno staviti crijevo, ili sam propustio jos neki dio?

(interesantno da sam u zadnjih deset dana cuo za bar pet ljudi sa istim problemom,
nije mi jasno da su stari vlasnici polovnih G2 skidali ta crijeva iz cista mira?

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 22:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Mozes skrenuti i kod robota pa proci iza na stari put, onda je blizu nadvoznjak :wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 23:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

smucek je napisao:
Mozes skrenuti i kod robota pa proci iza na stari put, onda je blizu nadvoznjak :wink:

da,da,
ja zaboravio,jos je lakse
onda samo lijevo,pa opet prvi put lijevo

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 23:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

@Drug stari i Smucek... hvala na objasnjenjima sad cu naci garant :)

@Jamesdin Kurtovicu stavljanjem crijeva nisi nista posigao jer ti ono stalno dovodi hladan vazduh, ako sam te dobro razumjeo ti si to tako napravio. Ako se sjecas na starim zastavinim modelima imas ono na karbu da okrenes zima ljeto :) Tako da ti sad okreni na zimu ;) TJ kraj crijeva premjesti na izduvnu gradnu, ako ima mjesto gdje se crijevo kaci a ako nema, namontiraj da ti bude sto blize izduvne, naravno iznad iste, da ti stalno vuce topal vazduh, i potrosnja bi ti se trebala malkice smanjiti.

No imaj u vidu da ti auto malo mora trosit vise zimi, e sad kolko to ne zavisi samo od tog crijeva, vec i od opsteg stanja motora, karburatora, svjecica, platina, kablova, i ko zna cega jos :D

Ako me nisi bas dobro shvatio sta ces sa tim crijevom, javni se, okacicu sutra slike, malo sam u zurbi sa vremenom veceras.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 00:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

@Jamesdin Kurtovic... Evo ovako izgleda nekako u mene masina
http://www.speedyshare.com/files/19350195/a.jpg
dakle brojem dva zabiljezeno i plavom bojom okruzeno to je klapna koja pomocu crijeva koje se vidi otvara i zatvara topal hladan zrak po potrebi. Zabiljezeno zutim je ulaz vazduha na kucistu karba crvenim crijevo za topal a zelenim za hladan vazduh. Posto ti i ja nemamo nista sem zutog :) ti si dakle kolko sam te shvatio napravio crijevo od zutog ka crvenom dakle da ti uzima hladan vazduh ispred fara, e to crijevo savij nek ti bude gdje je zeleno dakle da kupi topal vazduh motor, i to je to. potrosnja bi ti se malkice trebala smanjiti, pogotovo na kratkim relacijama kad vozis.

E da jos jedna stvar da te pitam... Kako ti stoji kazaljka temperature dok vozis?

p.S. Ljudi pa jel mi moze iko preporuciti gdje da kupujem dijelove za starije vw ??? :cry:

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 00:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nismo se skontali (a i nije nam bas isti motor). Imao sam glavno crijevo (koje ide od desnog fara do karba) i preklopnik, ali nisam imao rebrasto za topao vazduh koje ide odozdo do automatskog coka i zatvara ga) i limic koji drzi crijevo prikazeno za motor/kartburator.

Limic sam nasao na otpadu na Paprikovcu, blizu bolnice, a rebrasto crijevo kupio u radnji, nakacio lim, i razvukao crijevo do preklopnika.
Sto se tice potrosnje, rijesio sam i to (kod "pilota", majstora za karburatore na Mejdanu) jer je bio visok broj obrtaja u leru,
mada je auto cupalo cestu, potrosnja od 13,7 mi se nikako nije dopadala, posto mi auto treba za voznju a ne za foliranje.

Eto. Sto se tice otpada imas Popovic i onaj ispod njega (objasnili su vec ljudi kako se tamo stize) i taj na Paprikovcu, te jos dva u Klasnicama.
Nadam se da ces naci djelove koji ti trebaju, hvala ti puno na savjetima i trudu.

PS
Kao da imamo isto auto, bas u vrijeme kad sam otkrio da mi fali to crijevo za topli vazduh, motor je poceo da se ludo grije,
pa se ispostavilo da mi je otisla pecurka na hladnjaku koja aktivira ventilator hladnjaka.
Cim sam stavio novu ventilator je profercerao, a temperatura dosla u normalu.

PSS
Jel to bila neka moda da se skida cijev za dovod toplog vazduha, posto gomila ljudi ovih dana upravo to trazi po otpadima?

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Ne, to ti je Balkaska logika - ako ne znaš za šta nešto služi, a ti ga isčupaj.

Gdje na Paprikovcu ima otpad? Popović, isto?

Elem... Treba mi otprilike pola '84 mk2 VW Scirocca, sem mehanike... Dakle, instrument tabla, nekih djelova sjedista, tapacir, krov sa siberom, branik, dio branika sa peracima farova, prekidaci podizaca i jos sto cuda...

Drug koji zna sve jedan otpad i supu od Zagreba do Podgorice mi kaze da cu tesko naci ista djelova za njega, bar tih sitnica, posto je mehanika ista kao kod Golfa i Passata, ali ona mi ne treba...

Hajte, obradujte me, recite da negdje ima... (:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]