banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 14:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Okt 2009, 12:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Pade mi na pamet ova tema kad sam maloprije pisao na temi o "krntiji". Koliko ste imali "incidenata na cesti" i sa kakvim efektima?

Da pocnem:
1) Pocetak vozackog iskustva, zima, ledena kisa - isao mercom W126 500SE nekih 30km/h i zakocim prije raskrsnice ali ABS i zimske gume nisu pomogle ni sekunde... Proklizao kroz raskrsnicu i otresao Yugo koji je staja sa druge strane. Na mercu napukla plastika na masci, Na Yugu iskrivljen branik i zaustavio se na terencu pred njim :) Sva sreca pa je imao rezervni tocak na gepeku :D 100KM kazne - lik trazio 400KM da ne zovemo Policiju :lol:
2) Parkirao u prilicno uskoj jednosmjernoj i kada sam krenuo u rikverc nisam primijetio Peglicu iza sebe - zurio se, jbg... Na Samari jedva primjetan trag na braniku a Peglici razvaljen far i iskrivljen blatobran :) Platio :(
3) Pala neka ruzna jesenja kisa i zaustavljao se na raskrsnici koja je na nizbrdici. Iako sam isao sporo auto je proklizao (stare gume, auto bez ABS - Rover 200) i otresao u Berlingo pred sobom. Efekat - odpala mi lajsna na braniku a on imao ozuljan branik. Vlasnik se zurio i rekao nesto tipa: "Ma jbs to..." tako da je proslo bez para i Policije...
4) Autoput u Hrvatskoj, 32h bez sna i u jednom momentu skontam da lijevom stranom Rovera struzem po bankini. Od tada se ne zaebavam sa voznjom u pospanom stanju :oops:
5) Istim tim Roverom prestizem nekoliko auta u koloni (dug pravac, nikoga sa suprotne strane) i cica mi oduzme prvenstvo. I opet lijeva stane otisla na farbanje - bjezao od njega i otresao u bankinu... Platilo njegovo osiguranje, bila Policija, itd.
6) Na semaforu mi lik uletio u gepek (da, da, opet Rover) i iskrivio branik i pod... Sljedeceg dana sam ga prodao :lol:

Eto - toliko za sada! Inace, 10 godina ima vozacku i presao sam ~500.000km ;)

Poslednji put menjao mirdza dana 31 Okt 2009, 12:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 12:11 
Ogluio lika kad sam ishao u rikverc, zatim saobracajka kod lesnine i sletio u kanal kad sam se vracao iz slatine (ne znam ni kako sam sjeo za volan)... :D :D

Od tada ne sjedam pijan za volan.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 12:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
7 godina imam vozačku, uglavnom drndam po gradu, ponekad do Prijedora, Teslića, Gradiške ...
Jednom ogulila ratkapu na starom autu prilikom parkiranja, drugo ništa, kuc-kuc :)
Ovog novog mi je neko krstio otvaranjem vrata, pa imam trag na suvozačevim vratima čisto radi uroka :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Пола године након што сам положио забијем се у колегу који је био испред мене..
Снијег, ружно вријеме, обојица мало цугнули ..
Он је требао да скрене лијево и очекивао сам да ће то урадити но из неког разлога је стао и пустио ауто које је долазило нама у сусрет..
Ја иза њега, по кочници... ма ништа.. ауто као да је добило скије..
Читав предњи крај скршен, хауба, хладњак, браник, лијеви фар чини ми се и лијеви блатобран ..

И скоро, био на некој свадби у некој чуки .. Буквално се изгубим.. Зовем лика питам где је то.. каже врати се назад имаш једно скретање.. Ја у рикверц кад чујем само струже нешто .. Нека сјебана ограда виси ту у сред ничега и огулим фарбу на задњим лијевим вратима мало ..

Оба пута аутомобил фиат брава :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 13:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2008, 21:34
prva situacija
kamionom opalio lika isao nazad jbg nisam ga skonto,bila cia ja kriv,platio kaznu
druga situacija
sletio u nekakav kanal na vucijaku prije prnjavora,za ne vjerovati upao u desni kanal a sjebao lijevu stranu kombija,nije bilo policije sam pao,sam se ubio,skrpio kombi nekako
treca situacija
opalio jugu opet kombijem u odzada,jugo skocio na merca 190,bila cia kriv sto posto
cetvrta sitacija
opalio lika kodn cubicevog hotela kombijem,golf 4 siva,izasao mi sa stopa
ako sam sta izostavio jebi ga!

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 13:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Izasao na stop vise nego sto sam trebao, pandur (pilot bijelog golfa mk1) mu dao vatre do te mjere da je zaustavljanje bilo nemoguce pa je parkirao svoj bijeli bolid u moja desna vrata - trazio mi 600 KM da ne zove 'drugare'. Na kraju je pozvao 'drugare' (doslo je 4 patrolnih kola, onaj neobiljezeni golf i marica :lol: ). Summa summarum - godinu dana uslovne kazne + 100KM .. na autu (Fiat Brava) promjenjena vrata.

Ostalo .. u mjesec dana (samo sto sam jednom opravio auto, drugi se udes desio) .. 2 zene su odlucile da je najbolje mjesto za parkiranje njihovog metalnog ljubimca .. lijeva vrata mog auta :lol: Citroen C4 - stete blizu 2000e ..

To je otprilike to ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 17:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2008, 19:59
Ah :D

Na prvom autu-
-vozeci unazad nasjeo na "parkirano" auto (ne na parkingu, vec ga baja bio parkirao na putu).. Jbg, taj dan sam se dva puta tu okretao na isti nacin, treci put nisam gledao, ii...
-Par dana poslije- prvi put u Mrkonjicu, gore smo vozili uz Vrbas, a nazad preko Manjace.. Noc, kisa, kum dao gas (pratio ga, jer nisam znao put), ja za njim.. odjednom nema vise ravnog puta, nagla okuka.. Proletio pravo, sreca, bila je hrpa pijeska, koju je voda nanijela, a na koju je auto bukvalno nasjelo (tockovi su visili).. i to kakva sreca, jer je zastitna ograda bila vec unistena, a odmah ispred provalija.. :-?
-Duboka noc.. Kapci se zatvorili na tranzitu, kratak san za volanom... Probudio me jak udar.. Presao 3 trake, udario na suprotnoj strani banderu ulicne rasvjete.. sreca u nesreci, jer je odmah iza nekakav servis (mogao sam se ´ladno u njemu naci)..
Auto totalna steta- uzas, meni nista.. Prije par dana, na Sv Petku, bilo tri godine..
P.S. Ja zbunjen i u soku, 4h, jutro.. Bez plana sta mi je ciniti, koga zvati, a nigdje zive duse naokolo..
Kad, zaustavljaju se dva auta, izlaze 4 tipa i pocinju da me provociraju, vrijedjaju (uhvatili me za ´gusu´, sa osudama da sam pijan ili drogiran, da sam nekoga ubio, lud, itd itd), da bi na kraju okrenuli pricu kako su na mojoj strani pokusavajuci da mi iznude iz dzepa 50 eur.. Ni dan danas ne mogu da shvatim da ima ljudi koji su spremni na takve postupke, u situaciji kada se nekome nesto lose desi :-?

Drugo auto, nista :D
Jedino se neka teta bila na njega naslonila, kasirao od njenog osiguranja..

Ovo sada, trece

Krenuo na posao; prva, druga - pogledam na radio.. i bum..
Komsinici dobro doslo :lol: Pohvalila se da ga je mislila prodavati, uzeti drugi, a osiguranje joj ispatilo vise nego sto bi inace za njega dobila :D
Mene je kostalo, fino, ´bome..

Sve u svemu, i previse, za tri i po´ godine dosadasnjeg vozackog iskustva.. Ne srljam, pratim ogranicenja i pravila, al´ eto.. situacija, momenat nepaznje.. ...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Da kucnem u drvo, 8 god vozim i ni jedne saobracajke :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 23:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Citiraj:
Он је требао да скрене лијево и очекивао сам да ће то урадити но из неког разлога је стао и пустио ауто које је долазило нама у сусрет..
:lol: :lol: :lol:

Za 13 godina voznje i ca milion i po predjenih km,3 komada.1 skrivio,2 popushio

1. Auto od starog,poso da otresem pepeo s cigare,sekundica dok je trajala,did s novim opelom lego po kocnici ispred mene.Brzina oko 40-50,al ja mu fino klizeci,razbijem branik i ulupim gepek.Kod mene A4,razjebana hauba,gril se sasuo,ali hvala bogu imaju osiguranja...(a volio bi da sam svoje prevrno,nego od starog ogrebati,ali eto..)

2. Dok sam prolazio u koloni pored mjesta nesrece(ranije se desila),baja uskace u auto,da pomjeri s ceste...prikolica,koja je lezala na boku "skoci" meni na sajbu...nista strasno,malo stakla u ustima i ocima,isperem to,sacekamo policiju i standardno,osiguranje to sredi...

3. Iduci s posla na motoru stajem na crveno. Dobijam zeleno,gas,a treba s lijeve strane propichi kroz debelo crveno(pricala na mobil)70 km/h,i zbomba me ....sreca i bog u zadnji tocak,tako da sam letio nekih 10-tak metara s rotacijom....Usto ja,odsepam do bankine,skinem kacigu,tresuci se zapalim cigaru i samo "u jebo majku..." jedno 10x,a svedjanka jos sjedi u autu,ne konta sta se desilo,usrala se....
Ja prosao s laksim ubojima,sreca imo opremu,a i neka je sadaka upalila...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 00:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Da kucnem u drvo ja nisam imao nekih ozbiljnijih sudara. Na fiesti mi zena malo zagrebala vrata, nije gledala u retrovizor, a ja nisam imao vise gdje da bjezim. Osiguranje dalo koju paru, al nisam to ni popravljao.
Jednom izbjegao sudar, seoski put, cura uletila u krivinu i ja skrenem koliko sam mogao, ali ona jos smotala pa svojim vratima zakacila po braniku fieste. Crn i jeste tako da nista nije ostetila. S drugim kolima nista. Doduse kamen mi razbi sajbu, al je zamjenjena. Sjela ko nova :D

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 06:52 
Maloprije mi puche guma. :oops: :oops:

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 08:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
4, da ne opisujem...

Btw. pucanje gume mi je fobija :roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 11:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
imao 2 i to dobra udesa u razmaku od mjesec dana
oba puta na suvozacevom mjestu
( jednom vezan, drugi put ne )

5.5.2008
ujutru oko 7h
kisica bila pa prestala ( ono najgore), pavac kod Motela Dragana pa ona sledeca zajebana krivina( prema karanovcu)
a na bivsem passatu bile neke slabe gume skroz, zanese nas na auto iz suprotne trake... malo borba sa volanom da se izbjegne to auto... klizimo na drugu stranu sa puta bokom, onaj branik nas po sredini auta izdize i kao na filmovima baca u neki kanalic od potoka... bocni udar. Hvala Bogu mi prosli bez ikakvih povreda. Od tada slavim Djurdjevdan kao zavjet.
Slika
Slika

passat prodat tako slupan za 6000KM ( vrijedio je tada oko 16000KM)
likovi ga popravili i prodali za 16500KM
Slika
stari koji je vozio auto... nije htjeo ni da ga vidi

6.6.2008
oko 13h kisica isto padala, dole kod Interex-a
Golf II, prestize se kolona, vratili se u svoju traku, odjednom kolona ispred se skroz zaustavila, kocnica...klize golf kao na skijama i da ne udarimo u auto ispred nas, sa puta i direkt u Žiguli u onaj veliki stub oblozen mermerom na ulazu u kafic
( sreca pa smo za 1m promasili ulaz u kafanu, a bili smo pod dobrim uglom da uletimo u nju).
Isto na suvozacevom mjestu, nisam vezan, jednom rukom se za rucku na vratima uhvatio, nogom sam negdje opalio pa sam imao 2 kopce kod lijevog koljena

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 12:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
страхота погледат слике.. ужас...

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 12:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Jedan, ali vrijedan... Snijeg padao, udar kod Vidović motela, išao iz pravca Šehera. Nešto gledao na radiju i kad sam opet pogledao na cestu, učinilo mi se da auto iz druge trake ide direkt u mene. Malo trznuo volanom u desno i kad sam se htio vratiti u staru putanju samo me zanijelo... Krenuo klizati u onaj zid na desnoj strani ceste i od straha stisnem kočnicu i volan na drugu stranu namotam. Auto samo krene bez ikakve kontrole klizati i vidim da idem bočno, mojom stranom, direkt na banderu na drugoj strani. Samo sam se pokrio po glavi i skupio... Sledeća scena, otvaram oči, bandera u autu, samo gas ostao, na mjestu gdje su kvačilo i kočnica stoji bandera... Srećom sam malo odskočio od trotoar pa nisam direktno udario, nego više pragom dole. Meni ništa, vrat me bolio 10-ak dana od trzaja... Udes se desio na rođendan, tako da sad duplo slavim...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
imao jedan al vrijedan,kao sto reko na jednoj temi......nisam ja vozio,vozio moj drug a ja sjedio do njega.
jutro vracali se kuci sa derneka,5h nigdje nikog kisica ona sitna krenula padat krivina 90" al je velika,mislim dugacka.....ford Mondeo gume ljetne al nisu nesto bog zna kakve bile i sa brzinom od nekih 110h proklizemo...ja spavo,od tad NIKAD vise nisam trepnuo u autu i nit hocu sjest sa svakim da me vozi,sve je bilo dobro dok nismo otklizali sa ceste na livadu koja je bila izorana......e tu je nastalo prevrtanje,tri puta smo se okrenuli i ostali na krovu!Ja zaradio vanjski lom ruke,kljucna kost polomljena,izudaran od do a drugar samo razbio blentaru...jbg os se drzao za volan a ja jos nisam bio ni svezan......Jos dan danas niko od nas ne moze skontat kako smo izasli iz auta,auto totalna steta,krov je toliko bio spljosten da se vrata nisu mogla otvorit.....
Iskreno veliki strah sam imao poslije i dugo dugo nisam htio sjest u auto,jedino ako cu ja vozit!Toliku sam suhu imao da sam znao pjeske doc iz grada jer nisam htio(citaj smio)sjest u taxi.....

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 16:12 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Malo sam sestrinim autom poljuljala šljivu vozeći u rikverc. :lol: Taman pospadale šljive sa drveta, nije ga trebalo otresati.
Mlada sam, ima vremena za saobraćajke. :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 16:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Malo sam sestrinim autom poljuljala šljivu vozeći u rikverc.

I onda se pitas sto ti tata ne daje da vozis sama? :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
V@nja je napisao:
Citiraj:
Malo sam sestrinim autom poljuljala šljivu vozeći u rikverc.

I onda se pitas sto ti tata ne daje da vozis sama? :lol:

Pa to je bilo daaaaaaavnooooo... :D A da žalost bude veća, on tri dana prije toga kombijem zamalo da nije oborio istu tu šljivu. :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 16:30 
Koliko vas je proshlo na pruznom prelazu dok je rampa spushtena???

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]