banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 22:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Okt 2009, 12:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:41
Pozdrav sorry na ovakvom upadu ali potrebne su mi vase sugestije, misljenja, iskustva u svezi dogadjaja od jucer. Naime, jucer sam imao saobracajnu nesrecu bmw e60 napravljen je uvidjaj, malo komplikovana situacija pa ce se ici na sud. Uglavnom ja sam krenuo preticati vozilo ispred sebe, uvjerio se da je slobodno, dao zmigavac sve extra. Usljed pretjecanja izleti lik iz ulicice i tacno pred mene, ja da ga izbjegnem i udarim kombi koji je stajao i cekao da se ukljuci u saobracaj, vozilo koje je izletilo klasifikovano kao NN.

Moje vozilo ima full kasko kod Neskovic osiguranja ono sto znam iz iskustva kad sam naplacivao stetu od nedavnog grada da oni to malo cudno rade, te njihove procjene. Sobzirom da je u pitanju skuplje auto ja bi mjenjao sve te djelove koji su udareni, slomljeni (na oko to je, prednji far, hauba pomotana, branik desno, ostecenja felge, unutra jastuci ispucani itd a koliko vidim malo je bunovan i CPU sobzirom da sam nabrzinu vidio da je resetovao datum vrijeme i sl, a muziku kad sam pokusao gasiti nekad bi uspio a nekad ne). Ovdje sa foruma vidim da oni i takve stete slikaju i salju za Bjeljinu i onda oni tamo procjene stetu po nekim ko zna kakvim parametrima. Ne vjerujem da ce biti neki vjestak na samom licu mjesta da popise ostecene djelove i sl i eventualno da uradi dijagnostiku etc. Zanimaju me vasa iskustva sugestije misljenje kako, sta , gdje sobzirom da mi je ovo prvo iskustvo ovakve vrste!

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2009, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Kud bas kod neskovica? Oni su lopovska organizacija. Valjda ces uspjeti izvuci neku solidnu kintu

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2009, 13:07 
Početnik
Početnik

Nedovoljno informisan ocito :( ja sam cuo da su oni korektni i da brzo rjesavaju i isplacuju stetu takav info sam dobio pre godinu dana kad sam osiguravao vozilo. BTW moram priznati da su mi dobro procjenili ostecenja od grada (1000KM) cuo sam se sa likom iz Maglaja i rece da se obicno cjene krecu od 300KM-700KM zavisno od tezine ostecenja.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2009, 23:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Pa šta ćeš na E60 promjeniti za 700 maraka, ako je hauba smotana i CPU bunovan?

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2009, 01:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Vec je imao naplatu stete od leda, na to se odnosi 700KM.
Nemas ti tu puno izbora, jedino da cekas da vidis koji ce ti oni iznos predloziti za vansudsko poravnanje. S obziorm na auto vjerujem da se nece zalijetati s nekim minimalnim iznosom. Jedino ako imas preko koga da to malo poguras.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2009, 20:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2003, 13:12
E kolega ako kazes da ce ici na sud,trebaju presuditi u tvoju korist ako ti nisi kriv,a posto imas kasko odnosno u zavisnosti koju vrstu kasko osiguranja imas,e sad ne mogu ti oni procijeniti stetu,u ovlasteni servis za bmw i neka ti oni procijene stetu ali pazi da racunaju nove dijelove,pokusat ce te iz osiguranja da zeznu ali ti samo insistiraj posto ti za taj bmw recimo da ti je far oko 1200 km,a o ostalome da ne pricam,i zaprijeti tuzbom ako ti ne isplate.pozdrav

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 00:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Udario me prije 15 dana pijan lik i policija greškom na zapisnik napiše na zapisniku da je lik osiguran kod Neškovića.

Odem dole na uviđaj i situacija je sledeća

- Dobar dan, udario me Vaš osiguranik, evo auto izvolite...
- Čovjek uzeo aparat, slika auto sa svih strana kao da je foto model... Na kraju uze diktirati: branik zamjena, blatobran zamjena, far zamjena, ratkapa zamjena, ovo ono.. Potpiši ovde
- Neću da potpišem jer ne znam da li je nešto polomljeno što mi sada ne vidimo
- Radio sam i prije ovakve uviđaje i znam da nije ništa polomljeno
- Kako možete znati da nije pokrivljen lafet ili tako nešto kad nije skinut točak
- A kako znate da nije neko crijevo od klime pokidano
- A kako znate da nije stabilizato dobio "luft"?
...
...

Pošto se lik vrtio kao pokvarena ploča ...
- Neću da potpišem ništa dok majstori ne skinu sve te dijelove i ne uvjerim se da zaista nije ništa više polomljeno i uništeno
- Potpišite to pa ako nešto bude još polomljeno mi ćemo doći i uraditi aneks zapisnika
- U tom slučaju ću potpisati... i potpišem
- Sada Vi popravite auto gdje god hoćete a mi ćemo uplatiti koliko mi mislimo da šteta vrijedi.
- A kako znate da je to dovoljno novca za popravak
- Pa obično bude
- A šta ako ne bude dovoljno i ako ja popravak platim više nego što vi meni uplatite. Zar nije logično da ja vama pošaljem predračun iz servisa i vi uplatite toliko
- Pa ako ne bude dovoljno vi nas tužite
- Jel mislite da ja imam vremena da Vas tužakam?

Uglavnom agonija sa njima je prekinuta nakon 10 dana kada me pozvao njihov procjenitelj iz Bijeljine i rekao kako krivac udesa nije osiguran kod njih nego kod Jahorina osiguranja,,,

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 00:18 
Veteran
Veteran

Napisi kako prodje s jahorinom..

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 13:34 
Početnik
Početnik

Napravio sam neke slike, i bio jutros u Neskovicu i nimalo mi se ne svidja ponasanje njihovo. Prvo sto me lik pitao kako to da sam imao dve nesrece u tako kratkom periodu, mislim.....Pa sam ga napomenuo da je prva bila od grada.

Poslednji put menjao MRC090 dana 28 Okt 2009, 16:07, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 20:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2003, 13:12
AUU brate ovde mogu slobodno da ti kazem da ima minimalno stete 5000-7000 km,bez obzira sto to tako ne izgleda ali sam far za to auto cini mi se da je oko 1200-1500km,insistiraj na faru bosch ili hella,odnosno vidi od kojeg je proizvodjaca bio far,nikako nemoj stavljati farove lijeve markea aaaa,steta lijepog auta :))),nek ti je sa srecom sa osiguranjem i samo ti njih pritegni neka vide da te nemogu muntati.pozdrav

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Otidji u ovlasteni bmw servis i nek ti daju informacije o dijelovima i lakiranju. I obavezno spomeni pad vrednosti usled lupanja i ppretrpljeni sok. E jesi isao kod doktora?

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
@MRC090

Čudno mi da se oba jastuka aktivirala od takvog udarca. Viđao sam auta puno više zeznuta naprijed pa nisu pukli jastuci...

Nego

Slika

Predračun je nekih 1300-1400KM kod mene. Branik, far ovo ono... lakiranje dijelova, materijal, komora bla bla

U Jahorini su mi rekli da popravljam u svom servisu jer sam vec uplatio 600KM avansa za dijelove... Takođe napomenuli su mi da neće platiti nerealne račune. Vidjećemo šta im je nerealno no vrlo lako mogu otići u C Auto i donijeti predračun da im se uši puše..

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 22:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
@ mangia, bilo ih je najmanje dvoje u autu... Ne?

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 00:25 
Veteran
Veteran

E moram i ja u osiguranje, kamen na auto putu razbio sajbu. Mislio sam da ce i kroz zadnju proci koliko se culo.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 13:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bukvalno probio šajbu????

Nije strava BMW, da se ovo lako srediti:
Hauba - ispeglati, lakirati (probaj da ti plate komplet zamjenu, pa ovo odradi)
Krilo zamjeniti
Branik zamjeniti
Lim ispod ispeglati i zaštititi
Trap ako je pomjeren, to će već malo više biti,
Far original = Svetog Petra kajgana u Hiltonu, ali NI SLUČAJNO neki lijevi stavljati,
Jastuke zamjeniti
Resetovati i-drive i testirati elektroniku.

U svakom slučaju, ne bi trebalo preko 4 000 da te izađe... (ko ti je kriv kad imaš nov auto... :razz: )

Srećno!

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
smucek je napisao:
E moram i ja u osiguranje, kamen na auto putu razbio sajbu. Mislio sam da ce i kroz zadnju proci koliko se culo.

meni prosle godine patka ili labud probili sajbu....rupa ko od klikera a cjela sajba se sasula od udara na auto putu!!!!!

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa zar ti nisu rekli da se patke ili labudovi love puškom a ne autom?

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
znas kako je jebeno brate kad derne i to jos u moju stranu....sreca nije bilo nikog ispred i iza mene pa sam mogao kocit....jeza brate uhhh....

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mogu zamisliti, znam kako je kad ideš i ovaj ispred tebe ladno 300 kroz lokvu, džaba ti brisači na 3... Kad nešto obrišu, a vi na pola suprotne trake.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2009, 14:45 
Početnik
Početnik

Nemam pojma zasto je izbacio oba jastuka, samo znam da me je moj jastuk "spalio" po ruci, malo sam gledao po netu pa sobzirom da je punjen sa CO2 hemijskom reakcijom na kozi izaziva opekline max 2 stepena, to je sve sto je bilo samnom. Djevojka je najvise nastradala u smislu da je vrat istegla terapija je 10-15dana imobilizator vrata nakon toga terapije, stari se malo jace ugruvao ali prolazi ga. Bili smo kod doktora na hitnoj pa na hirurgiji, iako nije napisao tu moju "opekotinu" preglado nas je sve njih dvoje nije niti slikao, ma tamo na hirurgiji su govna, dosla cura kod svoje doktorice radi daljnje terapije ova se cudi kako nisu tamo slikali...

U planu mi je traziti sve nove djelove pa sta ispadne ispadne, iako onako iskreno hauba se moze srediti bez da se vidi ista, ali bi ja radije novu. Far ne znam ciji je proizvodjac gledao sam ali nisam pronasao ime.

Nisam siguran kako se oni ponasaju prema pretrpljenom strahu povredama i sl. sobzirom da sam na kraju ja kriv. Ali pitacu ovog lika.

Auto skupo istina, stim da sam ga ja kupio u najvece nedoba sto je moglo biti oko 27k eur. Iako je auto TOP, jedva cekam da ga se rjesim toliko mi je problema donjelo u zadnjih godinu ipo dana da je to bruka. A da ne spominjem koliko sam usluge skuplje placao kad bi ljudi vidjeli u cemu sam dosao :)). Inace ljudi zvjernjaju kud god prodjem ne u mene naravno nego u auto i "tko to vozi" Passat 6 ili golf 5 moj sljedeci izbor malo da budem nevidljiv vec mi to nedostaje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]